Založ si blog

Truban, Beblavý, Kiska v hlbokom predklone . ..

…“Sláva víťazovi česť porazeným“, Áno každý demokraticky zmýšľajúci občan sa musí skloniť pre výsledkami demokratických volieb a nezotrvávať na pozíciách samoľúbosti (ješitnosti). Občan rozhodol, občan rešpektuj !

Dnes je predčasné hovoriť čo bude ďalej, ešte to chce nejaký čas, lebo aj tie prvé vyjadrenia politikov sú ešte značne pod vplyvom emócií z volebnej noci. Jedno je však isté, Truban, Beblavý a Kiska budú musieť ísť pred Igorom Matovičom do hlbokého predklonu ! Aké to musí byť ponižujúce hlavne pre Andreja Kisku, že ako bývalý najvyšší ústavný činiteľ sa bude musieť prosiť „bláznovi z Trnavy“, aby ho prijal pod svoje krídla a tak sa zachrániť ! Aké to musí byť ponižujúce pre Beblavého a hlavne Trubana, keď budú musieť byť v hlbokom predklone pred „bláznom z Trnavy“, hlavne keď majú v prezidentskom paláci Poistku a všetky neoliberálne „objektívne“ média im robili „zadarmo“ dlhodobú predvolebnú kampaň ! Toľké peniaze boli „naliate“ do PS/SPOLU, Za ľudí a výsledok nadmieru mizerný a nebyť zahraničných „Slovákov“, tak by boli ešte slabší ! Unesú to títo pred voľbami „nafúknutí“ „politici“ ?!

Uvidíme ako si ustojí Igor Matovič svojich predvolebných sľubov a nedovolí neoliberalizáciu spoločnosti a nedopustí, aby sa do prípadného budúceho programového vyhlásenia vlády dostali zvrátenosti !

Sme Rodina – naozaj drahá nevesta !

SMER-SD – to nie je zánik, len na istú dobu „odoslanie“ do politickej karantény !

ĽSNS – bojovať proti všetkým a dosiahnuť takýto výsledok, klobúk dole ! Váš čas ešte príde !

KDH – aj dnes by ste Alojz Hlina podpísali „pakt o neútočení“ s neoliberálmi ?! KDH má budúcnosť, ale bez Vás Alojz, nech sa páči opäť na politickú „ulicu“, lebo verím, že samotní KDH-áci vás na tú ulicu vyhodia !

VLASŤ – Štefan Harabin a jeho veľká predvolebná chyba, ak chceš uspieť, tak nemôžeš kopať okolo seba ako besná kobyla, do všetkého a do všetkých = asi je to koniec vašej politickej „kariéry“ pán Štefan Harabin, nie však strany VLASŤ, je tam veľa mladých a nádejných ľudí, aby presadzovali vaše myšlienky !

SNS – samoľúbosť Andreja Danka opäť pochovala túto pre Slovensko prepotrebnú stranu, svojou politikov proti strane a proti svojim dlhoročným členom, dosiahol to, že sa musia okamžite zo strany porúčať ON (BAJAJA), Gajdoš, Matečná, Lubyová a hlavne Bašistová !

MOST-HÍD – tu jednoznačne rozhodol „charakter“ z pred štyroch rokov ! Ale má to pre maďarskú menšinu jeden veľký význam, budú musieť sa zlúčiť do jednej „maďarskej“ strany, ale bez „charakterných“ „osobností“ !

V prezidentskom paláci by mala „Poistka“ okamžite poveriť Igora Matoviča zostavením väčšiny v NR SR, lebo nie je čas naťahovať tento marazmus, do ktorého sme sa dnes ráno zobudili.

Ďalší môj komentár k výsledkom volieb a povolebnom vývoji neskôr, až po prvotných vyjadreniach „víťazných“ a „porazených“ lídrov jednotlivých politických subjektov .

Čaputovej odkaz všetkým Slovákom – neverte sľubom predstaviteľov Progresívneho Slovenska!

09.05.2024

Veru, je to tak! Len je potrebné mať dobrú pamäť a vrátiť sa na začiatok, kedy sa tu začalo rozmáhať akési progresivisticko-neoliberálne Progresívne Slovensko! Áno to PS, z ktorého vzišla „nezávislá prezidentka“ – Čaputová! Už onedlho sa jej skončí „prezidentský“ mandát a s najväčšou pravdepodobnosťou, všetky, jej naklonené média tzv. hlavného [...]

Podľa Čaputovej v II. sv. vojne nemecký nacistický fašizmus porazil len jeden, jediný neznámy vojak!

08.05.2024

Všetci najvyšší ústavní činitelia Slovenskej republiky na čele s predsedom Vlády SR Robertom Ficom, za účastí ambasád štátov sveta pôsobiacich na území SR, sa dnes zúčastnili slávnostného stretnutia na Slavíne pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom, ja pridávam, že hlavne nad nemeckým nacistickým fašizmom. Stretnutie bolo svojou účasťou a programom na [...]

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

vojna na Ukrajine, 2. svetová vojna, Kyjev

ONLINE: Rusi prudko útočia, kým Ukrajincom na fronte prídu nové zbrane. V Rusku horela ďalšia rafinéria

10.05.2024 06:30

Pozemné útoky ruskej armády na Ukrajine sa výrazne zvýšili. Ich intenzitu môže otupiť príchod nových západných zbraní na front.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí roľníci chystajú pochod centrom Varšavy: Preč s Green Dealom

10.05.2024 06:15

Roľníci nespokojní s klimatickou politikou Európskej únie na piatok chystajú pochod centrom Varšavy.

Robert Kaliňák na rokovaní v Baku.

Slovenský obranný priemysel mieri za hranice. Kaliňák chce zbrojovky pri Kaspickom mori

10.05.2024 06:00

Aj vojna vie byť produkt. Minister Kaliňák chce pomôcť vybudovať v Azerbajdžane továrne na zbrane. Zavládne tu mier, tvrdí

Fu-ťien, Čína

Čína má tretiu lietadlovú loď. Obstoja pri nej americké plavidlá?

10.05.2024 06:00

Spojené štáty sú stále jediná námorná veľmoc, ktorej loďstvo dokáže pôsobiť v globálnom meradle. Zmení na tom niečo nová čínska lietadlová loď Fu-ťien?