Založ si blog

Prieskumy verejnej mienky – nič, ticho, prečo ? !

Bol že to rozruch, keď NR SR najskôr schválila a následne opäť potvrdila svoje rozhodnutie (veto občianky Z.Č.) o 50 dňovom predvolebnom moratóriu na zverejňovanie preferencií jednotlivých politických subjektov. Prvý čo nahlas kričali, že sa občan – volič SR nedostane k informáciám, ktoré sú pre neho najviac smerodajné pri rozhodovaní sa koho, že to lístok hodí do volebnej urny, boli „demokrati“ neoliberáli . Vraj je to porušenie ich práv na informácie a podobné nezmysly.

Nuž a čo vidíme dnes ? Akosi sa nám tie „objektívne“ informácie o vývoji preferencií jednotlivých strán a hnutí kandidujúcich do PV 2020, nejako k nám nedostávajú. Veď to by sme mali mať denno denne na „stole“ aspoň jeden prieskum, jeden deň FOCUS, druhý AKO, tretí MEDIAN SK, štvrtý POLIS a následne sú tu úplne neznáme prieskumné agentúry verejnej mienky napr. Abakis s.r.o., ACRC s.r.o. a množstvo iných.

Ale NIČ, ticho prečo asi ?! Nuž dôvodov môže byť niekoľko. Všetky politické strany sa dušovali, že im neprekáža to 50 dňové moratórium lebo oni si pre seba dajú vyhotoviť takýto prieskum, ale nebudú ho môcť zverejniť a my chudáci občania – voliči budeme tým pádom ukrátení o tieto naozaj nenahraditeľné informácie a vôbec nebudeme chápať prečo jednotlivé kandidujúce politické subjekty počas predvolebnej kampane menia taktiku. Viacerí politici sa totiž vyjadrili v tom zmysle, že oni svoju predvolebnú aktivitu a taktiku prispôsobujú náladám v spoločnosti. A čo sa deje dnes ? Podľa všetkého preferencie neoliberálov a „demokratickej“ opozície sú pravdepodobne také, že ani pri akomkoľvek zmanipulovaní, by im nedávali príliš veľké šance na zostavenie „demokratickej“ vlády po PV 2020. A teda je potrebné v spoločnosti vyvolať takú náladu, aby jednoducho „prirodzeným“ spôsobom klesli preferencie ich politických oponentov a oni by mohli svoje „objektívne“ percentá v týchto prieskumoch prezentovať, že tým, že chodia parazitovať a hulvátskym spôsobom provokovať na mítingy ich politických „nenávistníkov“, tak to je dôvod, že občan – volič konečne pochopil, kde je dobro a kde je zlo !

Zároveň je potrebné po týchto „slušných“ akciách neoliberálov chvíľu počkať čo to spraví s náladami v spoločnosti a hlavne ak to „objektívne“ média ešte nejaký ten deň budú vo svojich komentároch a reportážach „pravdivo“ komentovať, kto koho vyprovokoval a kto do koho „naozaj“ hádzal kamene a kto „bez“ príčiny bol napadnutý a podobné „pravdy“ . Veď média a to všetky bez rozdielu (aj RTVS) sú v predvolebnej kampani tým povestným tretím hráčom „demokratickej“ opozície, lebo nájsť dnes článok, alebo reportáž o čo i len jednej pozitívnej veci, ktorú vykonala počas štvorročného výkonu vlády súčasná vládna koalícia, tak to je nadľudský výkon, lebo nenájdete zhola nič. A zároveň iné naozaj demokratické dnes mimoparlamentné strany sú aj naďalej bagatelizované a staršie prieskumy verejnej mienky im dávajú 2 až 3 % podpory a pritom hlavne na stretnutia s JUDr. Štefanom Harabinom chodia tisíce ľudí ! Ak by na mítingy PS/SPOLU, Za ľudí a KDH chodilo toľko ľudí a priaznivcov, tak by sme v našich !objektívnych“ médiách od rána do večera vídavali reportáže a tím ľúbivým komentárom by nebolo konca kraja a samozrejme, že minimálne každý druhý deň by bol zverejnený aspoň jeden prieskum verejnej mienky a agentúry by sa predbiehali (hlavne FOCUS a AKO) v náraste ich preferencií, až by to skončilo tým, že tieto neoliberálne strany by len vo dvojici resp. trojici (PS/SPOLU, Za ľudí) dosiahli po PV v parlamentne nielenže obyčajnú väčšinu, ale dokonca ďaleko by presiahli ústavnú väčšinu, teda ďaleko cez deväťdesiat poslancov a poslankýň !

Samozrejme že je to všetko taktika, že politické subjekty disponujú „svojimi“ prieskumami verejnej mienky, ale ešte neprišiel ten „pravý“ čas ich zverejniť, lebo nálada v spoločnosti ešte nie je na „želateľnej“ úrovni, ešte je potrebné niečo mimoriadne „slušné“ vykonať a potom poď ho von s „objektívnymi“ predvolebnými preferenciami a najlepšie tesne pred moratóriom ich zverejňovania, a najlepšie tak aby už nebolo možné na neho verejne zareagovať, ako to bolo v prípade prezidentských volieb 2019, (občan s dobrou politickou pamäťou si pamätá na posledné preferencie deň pred moratóriom, keď Zuzana Čaputová takmer predbehla sama seba !) aby občan – volič mal to „správne“ vodítko, ktorý že to hlas neprepadne, keď ho bude vhadzovať do volebnej urny.

Takže naozaj nezávislý volič, občan SR, nezávislý od „objektívnych“ informácií riaď sa svojim vlastným rozumom, vlastnou hlavou, a v PV 2020 svojim rozhodnutím oddeľ plevy od zrna ! A absolútne nemaj obavu, žeby niektorá politická strana nemala koaličný potenciál, lebo keď sa jedna o dobro Slovenska, o dobro občana, o dobro rodiny o všeobecné dobro SR ako takej, tak tu sa po PV 2020 ten koaličný partner nájde a to veľmi jednoducho, lebo neoliberalizmus nie je možné pripustiť k moci !

 

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.