Založ si blog

OĽANO má novú „Remišovú“ !

Počas ostatného víkendu sme na TV obrazovkách mohli sledovať niekoľko naozaj zaujímavých politických diskusných relácií. RTVS sa opäť nezaprela a do diskusie s poslancami NRSR pripustila, aby s nimi za jedným stolom sedel „obranný a vojenský analytik“ a zároveň tieňový minister obrany za hnutie OĽANO – Jaroslav Naď. Tých tieňových máme v terajšej „demokratickej“ opozícií už toľko, že cez tie tiene už ani nevidieť kto je u nich kto, a ak by nebodaj po PV 2020 zostavovali „slovenskú“ vládu, tak to bude boj tieňov o jednotlivé ministerské posty !

Zároveň by bolo potrebné byť na teraz voči RTVS, spravodlivý, lebo Igor Matovič asi trval na tom, že v tejto diskusnej relácií bude hnutie OĽANO zastupovať mimoparlamentná osoba tohto hnutia, teda Jaroslav Naď. Trochu je na tom zarážajúce, prečo Igor Matovič neposadil do štúdia RTVS, ako spolu diskutujúceho s poslancami NRSR svojho poslanca, člena Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Gábora Grendela, ktorý by podľa všetkého mal mať viac informácií z prostredia našej obrany, keďže sa na neverejných zasadnutiach tohto výboru dozvie veci o ktorých by Jaroslav Naď nemal mať vedomosť, a tým pádom by vedel byť svojim spolu diskutujúcim erudovanejším oponentom. Nuž, ale to je vec samotného Igora Matoviča a politiky ich hnutia.

Igor Matovič si našiel novú „Remišovú“, tentokrát v slušivom obleku, ale svojim vystupovaním, drzosťou, invektívami sa Veronike Remišovej nielenže rovná, ale ju aj značne predčí. Jeho arogantné a povýšenecké vystupovanie v tejto relácií a to hlavne k osobe Ľuboša Blahu (Smer-SD) bolo nemiestne. Jeho diskusia nebola vecná, ale len v rovine obhajovania vojenskej politiky USA, lebo generál Solejmání predsa nebol žiadne neviniatko a teda aj keď jeho zabitie bolo v rozpore so všetkými medzinárodnými právami a dohodami a hlavne v rozpore s chartou NATO, tak predsa len podľa Jaroslava Naďa, by sa nič také neudialo, keby generál Solejmání (národný hrdina národa Iránu) bol síce zabitý, ale iným spôsobom a na inom mieste, lebo USA na to mali dôvod a hlavne právo ! Jaroslav Naď sa zároveň nad všetkými diskutujúcimi povyšoval lebo on predsa pracoval v Stálej delegácií SR pri NATO (2012-2013) a teda on jediný vie ako to v tejto organizácií chodí a teda SR, podľa neho, mala a aj zrejme bola informovaná od USA vojenských priateľov, že k niečomu takému dôjde !

Keď páni Jaroslav Paška a hlavne Ľubomír Blaha poukázali nato, že „naša prezidentka“ Zuzana Čaputová je v tomto smere, povedzme to slušne, v úzadí a nevyjadrila sa jasne, čo pre ňu predstavuje táto vražda Iránskeho generála Solejmáního, spáchaná vojskami USA a na priamy rozkaz Donalda Trumpa, tak Jaroslav Naď „erudovane politicky“ vyzval hlavne Ľubomíra Blahu, aby do tejto veci Zuzanu Čaputovú neťahal. Naozaj pán Jaroslav Naď ?, to myslíte vážne ?, a Vy neviete kto je vrchným veliteľom ozbrojených síl SR ? Vy neviete že je to hlava nášho štátu ?! Prečo sa priamo Vy, taký erudovaný analytik v oblasti obrany a bezpečnosti nášho štátu, NATO a celej EÚ nepýtate v prvej rade najvyššieho veliteľa našich ozbrojených síl, ktorým je dnes „prezidentka SR“ Zuzana Čaputová, či mala o tejto vojenskej akcií USA nejaké informácie, lebo Vy tvrdíte že slovenská strana by takéto informácie od NATO mala mať, lebo ďalej tvrdíte, že NATO od USA administratívy pravdepodobne bola o tejto akcií informovaná, či nie ?! Nuž nebudem toto Vaše trápne vystupovanie v RTVS ďalej komentovať, ale aj Vám by som v dobrom odporučil, aby ste vo vlastnom záujme išiel do politickej diskusnej relácie diskutovať s aktuálnymi poslancami NRSR až po PV 2020, pravda ak dostanete od občana – voliča SR vo voľbách mandát, aby ste ho zastupovali v NR SR. Už to nie je tak ďaleko, tak prosím vydržte. Iné je a bude, ak Vás Igor Matovič poverí, aby ste sa zúčastňoval politických predvolebných debát za hnutie OĽANO a tým zoberiete na seba zodpovednosť nielen za to čo a ako bude hovoriť, ale hlavne zodpovednosť zato, či občan-volič bude voliť Vás a Vaše hnutie, či tento spôsob Vášho vystupovania ho osloví alebo odradí, za mňa – ODRADÍ !

Zaujímavá bola aj diskusia na TA3 V politike, kde na úvod moderátor Norbert Dolinský „vyspovedal“ predsedu vlády SR Petra Pellegriniho. K obsahu tejto časti relácie len toľko, že Peter Pellegrini je momentálne najslabším článkom z čelných predstaviteľov SMER-SD, a pravdepodobne Robert Fico, tým, že ho postavil na kandidačnú listinu strany SMER-SD do PV 2020 na pozíciu jednotky, sleduje len jeden cieľ, voliči totiž podľa môjho názoru dajú Petrovi Pellegrinimu tak málo preferenčných hlasov, že sa pán Pellegrini bude sám porúčať zo strany SMER-SD a teda ani túto „krv“ nebude mať Robert Fico na svojich vnútrostraníckych rukách !

Celkový dojem z vystúpenia Petra Pellegriniho bol ten, že po PV 2020 je ochotný ísť do vládnej koalície s kýmkoľvek, teda hlavne s PS/SPOLU a Za ľudí, teda so stranami, ktoré sú pre neho jasne proslovenské a so stranou K-ĽSNS v žiadnom prípade, lebo to je strana rýdzo protislovenská a hlavne keď mala tú možnosť viesť BB župu, tak ukázala, že na to jednoducho nemá. Takže pán Pellegrini, keď koňovi odseknete všetky štyri nohy, tak podľa Vás vyhrá Veľkú pardubickú ?, a pritom to bude ten najlepší čistokrvník ! Nuž nielenže nevyhrá, ale sa ani z miesta nepohne. A toto ste Vy a Vaša vláda aj s vtedajším prezidentom Andrejom Kiskom, urobili vtedajšiemu vedeniu BB župy, že ste im obrazne odsekli všetky nohy v podobe zastavenia financovania tejto župy, postarali ste sa svojimi výmyslami o to, že im boli priškrtené kohútiky od euro fondových peňazí a chceli ste, aby tento „kôň“ cválal a skákal ! Okamžite, keď to dovtedajšie „vrece zemiakov“ porazilo naozajstne „vrece zemiakov“, pán Ján Lunter, tak boli ihneď uvoľnené všetky finančné toky a BB župa začala náramne „napredovať“. Myslím, že tých klamstiev o tom, ako strana K-ĽSNS nevie hospodáriť a „vládnuť“ bolo naozaj dosť a občan – volič v PV 2020 Vám to predvedie, či chce aby K-ĽSNS bola súčasťou vlády SR alebo nie !

Ďalšími diskutujúcimi boli predseda NR SR Andrej Danko a Michal Truban . Pána Andreja Danka teda celkom nemusím, ale postaviť do diskusnej relácie na jednu úroveň druhého najvyššieho ústavného činiteľa SR s politickou nulou, navyše s človekom, ktorý sa sám priznal k požívaniu tých najtvrdších drog, je nielen nekompetentnosť televízie TA3, ale aj celkom slušná dávka drzosti zo strany samotného Michala Trubana. Pretože to nebola klasická predvolebná politická diskusia, ale diskusia na aktuálne politické témy. Hodnotiť obsah tejto diskusie nebudem, nie je čo hodnotiť, jediné čo stojí za povšimnutie a zaslúži si naozaj široký a hlasný úsmev bolo to, keď Michal Truban „vytrúbil“ celému Slovensku, že to, že ESET a spol. financujú všetkých naprieč opozičným „demokratickým“ spektrom (aj prezidentskú predvolebnú kampaň Zuzany Čaputovej a Roberta Mistríka, tiež nezištne!)  je preto, lebo chcú zmenu vládnutia v SR a absolútne za tieto svoje dary týmto „demokratickým“ opozičníkom nebudú v budúcnosti, ak by sa nebodaj omylom voličov SR dostali k moci, od nich pranič požadovať, úplne im bude stačiť, že konečne budú žiť v tej svojej „krajine“ snov, kde zavládlo dobro a spravodlivosť ! Brat Čech by povedal „tak toto pánové, je na bliti!“

V poslednej časti tejto diskusnej relácie na TA3, si za okrúhli stôl sadli Gyula Bárdos (MKS-Maďarská komunitná spolupatričnosť), Tomáš Drucker (Dobrá voľba), Eduard Chmelár (socialisti.sk) a Štefan Harabin (VLASŤ). Bola to celkom zaujímavá diskusia zástupcov strán, ktorým „naše“ „objektívne“ agentúry politickej verejnej mienky namerali a stále merajú od  dvoch do max štyroch percent ! Naozaj zaujímavé, na facebooku má taký Ľuboš Blaha 46 916 priaznivcov, Robert Fico „až“ 35 838 a strana SMER-SD má v prieskumoch vyše 20 %, Michal Truban má na facebooku neuveriteľných 34 498 priaznivcov a jeho spolupútnik Miroslav Beblavý „oveľa“ viac, až 42 236 priaznivcov a koalícia PS/SPOLU sa v prieskumoch pohybuje okolo desiatich percent a Štefan Harabin, ktorý má na facebooku slušných 51 988 priaznivcov, tak strana, ktorej je jednotkou na kandidačnej listine má v prieskumoch od nemerateľného množstva % až po max 2,1 % – nuž objektivita týchto politických prieskumov verejnej politickej mienky je famózna !

Z diskusie týchto štyroch pánov vypichnem len jednu naozaj zaujímavú vec, a to tú, ktorá by v prvej rade mala zaujímať „pravdovravného“ pravého „kresťana“ Alojza Hlinu, keď Štefan Harabin v priamom prenose usvedčil Alojza Hlinu zo zámernej lži. Totiž Štefan Harabin priamo na obrazovku v živom vysielaní ukázal „jeho“ súdne rozhodnutie Okresného súdu v Poprade, spisová značka 3T 543/85-150, zo dňa 15.10.1985 z ktorého je jasne evidentné, že senát v zložení troch sudcov, ktorého predsedom bol v tom čase JUDr. Štefan Harabin, obžalovaného Bystríka Janíka o s l o b o d i l spod obžaloby !!! (https://www.facebook.com/harabinstefan/photos/pcb.2675110532765775/2675055806104581/?type=3&theater) Teda vážený pán „kresťan“ Alojz Hlina mali by ste sa pánovi Štefanovi Harabinovi verejne ospravedlniť a tak zadosťučiniť svojmu „čistému“ svedomiu !

Ja sa len pýtam, koľko pravdy je na tej špine, ktorá sa na Štefana Harabina valí z každej strany a je jedno či terajšej koaličnej alebo terajšej „demokratickej“ opozičnej ?, nuž ani za mačný mak !

Môžeme si o Štefanovi Harabinovi myslieť čokoľvek, ale pravda je taká, že neprehral ani jeden súdny spor, ktorý viedol na svoju obranu a obhajobu a zároveň je pravda aj to, že počas svojej sudcovskej kariéry vydal niekoľko tisíc rozsudkov, a to aj rozsudkov za najväčšie zločiny, zločiny vrážd a ani jeden z nich nebol napadnutý za jeho neopodstatnenosť !

No a nedá sa neobísť aj politickú diskusnú reláciu na TV Markíza – Na telo, kde v diskusií vedľa seba sedeli Alojz Hlina (KDH) a Béla Bugár (MOST-HÍD). Nuž lepších politických priateľov si moderátor Michal Kovačič ani nemohol vybrať. To bola tak nudná diskusia, diskusia vzájomného poklonkovania, že sa až priam natíska otázka, kto je čia nevesta, či KDH Mostu-HÍD alebo MOST-HÍD KDH. Veď títo dvaja páni sa s sebe tak vrúcne správali, že divák musel nadobudnúť pocit, že sa tejto diskusnej frašky zúčastnili a to len z jediného prozaického dôvodu, chceli občanovi-voličovi SR ukázať, že ak sa dostanú po PV 2020 do NR SR, tak oni sú predurčení na spoluprácu a táto TV diskusia im má priniesť hlasy od voličov ! Alojz Hlina chcel týmto žoviálnym prístupom k Béla Bugárovi, pravdepodobne odobrať kresťanských voličov od Igora Matoviča a Béla Bugár zase na oplátku svojím žoviálnym prístupom k Alojzovi Hlinovi, by chcel odobrať hlasy od Maďarskej komunitnej spolupatričnosti. Vnímaví volič si toto nemohol nevšimnúť, nuž uvidíme ako im táto taktika pomôže, môj názor je, že nijako, ba naopak, PV 2020 im nastavia to pravé nepokrivené zrkadlo.

Záver :

Zvolebnieva sa nám a tak bude veľmi zaujímavé a hlavne dôležité, pre nerozhodnutého občana – voliča, aby pozorne počúval, kto čo hovorí, ako konal pred tým, ako koná dnes a aký je predpoklad, ako bude konať po tom (po PV 2020).

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.