Založ si blog

p. Lajčák, európske záležitosti sa majú riešiť v Európe, nie v USA a bez zásahu USA !

Z médií sa dozvedáme že 22.10.2019, ste sa opäť vo Washingtone stretol, vraj s Vašim rezortným kolegom USA Mikeom Pompeom. p. Mike Pompeo je minister zahraničných vecí USA a Vy p. Lajčák, aj napriek Vami podanej demisií (z dôvodu, že sme sa ako suverénny a zvrchovaný, svojprávny štát, nepripojili k Marakéšskemu paktu), ste ešte stále minister na Ministerstve zahraničných vecí a Európskych záležitostí SR ! Všimnite si prosím koncovku názvu nášho zahraničného ministerstva – Európskych záležitostí SR ! a teda nie Amerických (USA) resp. zaatlantických !

Preto nerozumiem prečo chodíte riešiť európske záležitosti a problémy, ktoré sa výhradne týkajú Európy do USA, a to z administratívou USA, ktorá sa má predovšetkým zaujímať a starať o svoje vlastné nevyriešené a neriešené problémy – viď napr. migračný problém USA so susediacim Mexikom !

Chodí niekto z USA za „Vami“, za „nami“, sa tu do Európy radiť a žiadať o pomoc pri riešení tohto ich humánneho problému ?! Nuž nechodí a ani nepríde. USA jednoducho pre „ich“ demokratické riešenia, a to po celom svete, nepotrebujú nikoho, ba ani OSN a bezpečnostnú radu OSN majú len „pre srandu králikov“ a je pre nich absolútne nepotrebná. USA s drzosťou pre nich vlastnou, pred celým svetom deklarovali, že pozdĺž celých hraníc USA z Mexikom  vybudujú vysoký a U.S. Army strážený múr, aby cezeň neprešiel ani jeden, jediný migrant, a možno po neuposlúchnutí  príkazu STOJ !, keď sa bude pokúšať o prekonanie tohto múra, bude mať príslušník U.S. Army povolenie strieľať a to nie do vzduchu, ale napriamo… ! Morbídne na tom je hlavne to, že USA prezidentská administratíva ústami Donalda Trumpa jasne vyhlásila, že si náklady na vybudovanie takéhoto múra nechá preplatiť Mexickou vládou !!! Nepripomína Vám to naše hranice z pred roka 1989 ?!

No a na zamedzenie „prúdenia“ migrantov do schengenského priestoru, navrhnite, že tiež postavíme na pozemných hraniciach, takýto múr, a aby to bolo po vzore „najdemokratickejšej“ demokracie sveta USA, následne budeme žiadať o preplatenie vynaložených nákladov na výstavbu toho múra všetky štáty z ktorých títo ľudia „utekajú“, pomerne podľa počtu z ktorých štátov „utekajú“, aby sme si zachovali čo najväčší kredit spravodlivosti, aby ani jeden štát, ktorého sa to týka nedoplácal na iné dotknuté štáty ! Myslím si p. Lajčák, že aj v OSN nás v tomto našom riešení migračného problému USA bez problémov podporia a podržia. Keď môžu oni, tak prečo nie aj My !, o čo sme My Európania menší demokrati, ako oni „národ“ USA ?! A treba si uvedomiť jednu zásadnú vec, že USA netvorí jeden „národ“, aj keď budú mať, ako spojené štáty 1000 rokov, pretože pôda Ameriky patrí pôvodnému obyvateľstvu, a tým sú pôvodné „indiánske“ kmene, ktoré „demokratický“ systém prisťahovalcov na túto ich pôdu, už absolútne zničil, a premiestnil ich do akýchsi „indiánskych“ rezervácií a časom splynuli s prisťahovalcami, a o niekoľko rokov po nich ani „pes“ neštekne !

Pri týchto Vašich nanajvýš častých návštev v USA, by ste mal otvorene a hrdo svojim americkým „súdruhom“ povedať, že ak je pre nich „America first and only America first“, tak pre nás platí „Europa first and only Europa first“ a pre Vás p. Lajčák musí jednoznačne platiť „Slovensko ako prvé a len Slovensko ako prvé !“

Čo, a ako chcete s USA riešiť výhradne európsky problém Ukrajiny s Ruskom ?! Majú USA čo i len jeden meter spoločnej hranice s týmito dvoma, Amerikou, rozhádanými štátmi ?! Nuž nemajú, a tak teda je potrebné Vášmu USA priateľovi jasne povedať, ruky preč od európskych záležitostí ! Nemal by ste sa ako „vychýrený“ a „všetkými“ (hlavne a jedine USA) uznávaný  „svetový“ diplomat pre zahraničnú politiku, radšej pokúšať o urovnanie nezmyselne umelo vyprovokovaného konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskom !? Nemal by ste sa pokúšať o to, aby ste napríklad aj na Slovensku, usporiadal stretnutie najvyšších predstaviteľov štátov ktorých sa to bezprostredne týka, štátov, ktoré v európskom priestore majú spoločnú hranicu s týmito dvoma „nepriateľskými“ štátmi ?! Veď si pozvite na toto zmierovacie sedenie naozaj Vašich európskych rezortných kolegov z Ukrajiny (Pavol Klimkin), Ruska (Sergej Viktorovič Lavrov), Bieloruska (Vladimír Makej), Lotyšska (Edgars Rinkevics) Estónska (Urmas Reinsalu) a Fínska (Pekka Haavisto) a rozdiskutujte si navzájom, kde je ten „pes zakopaný“, že je tu takéto napätie, kto ho vyvoláva, a ako je možné ho „zažehnať“ mierovými a diplomatickými cestami ?! A nie cestovať do USA a dostávať „rozumy“ od človeka, ktorý je od Vás svojim životným príbehom tak odlišný !, veď porovnajme :

Mike Pompeo –  americký republikánsky politik, vyštudoval vojenskú akadémiu v USA West Point ( v čase keď existovalo NATO a Varšavská zmluva !), následne absolvoval právo na Harvard Law School, predtým, ako sa stal ministrom zahraničných vecí USA pôsobil v rovnakej administratíve prezidenta Donalda Trumpa ako riaditeľ americkej spravodajskej služby CIA ! ( p. Kiska by povedal „ úžasný príbeh!“)

Miroslav Lajčák – jeden rok štúdium práva na Univerzite Komenského v Bratislave, následne vyštudované a ukončené štúdium Medzinárodné právo a diplomacia na Moskovskom štátnom inštitúte medzinárodných vzťahov v bývalom ZSSR ( tieto štúdia boli za ČSSR umožňované, len oddaným a presvedčeným členom KSČ a presvedčeným jednotlivcom o tom, že socialistické zriadenie je to najlepšie, že So Sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak!, a že najväčším zlom sveta je imperialistický spolok NATO pod nadvládou USA pretože vtedy bola ČSSR pevnou súčasťou Varšavskej zmluvy ! a počítalo sa s nimi ako s budúcimi kádrami pre budovanie socialistických zriadení), od roku 1983 člen KSČ a od roku 1988 ste začal pracovať na ministerstve zahraničných vecí ČSSR ( to akú ste vtedy, vehementne, presadzoval zahraničnú politiku ČSSR pod vedením vtedajšieho ministra zahraničných vecí ČSSR súdruha Bohuslava Chňoupeka, alebo ste ho už nestihol a pracoval ste pod posledným ministrom zahraničných vecí ČSSR súdruhom Jaromírom Johanesom ?!, bola to politika utužovania vzťahov s imperialistickým nepriateľom USA ?, nuž asi ťažko !!! a zmenila sa od vtedy zásadným spôsobom zahraničná a svetová politika USA, taktiež môžeme povedať, že v žiadnom prípade NIE, ba je ešte horšia a nadriadenejšia voči iným národom a štátom !!!) Po ustálení sa pomerov, po udalostiach na konci roku 1989 ste samozrejme prirodzene bol „odvelený“ do Ruska – Moskvy na veľvyslanectvo, najskôr spoločné s českom a následne slovenské. No a potom, keď už ten Váš obrátený kabát bol už dostatočne obrátený, lebo zvrat na návrat k socializmu bol už na dobro zažehnaný, tak začala Vaša kariéra nadobúdať obludné rozmery voči národu, ktorí Vás nechal ešte počas socialistickej vlády vyštudovať (ZSSR dnes Ruská federácia) a „kolenačkujete“ vláde a „národu“, ktorý Vás v tej dobe, ako zarytého komunistu a človeka oddaného socialistickému zriadeniu a Sovietskemu zväzu na večné časy, nenávidel a bol by Vás bez pardonu zničil ! A nechcete dnes zobrať Vášho „boha“ Mikea do Moskvy na školu, kde ste počas „červenej“ Moskvy študoval, a ukázať mu v knižnici školy, všetky tie diela, ktoré ste nie že musel, ale z hlbokého presvedčenia o jedinej možnej a správnej ideológii pre svet – socializmus a komunizmus, ale chcel študovať ! Neviem či Mikeov žalúdok by to vydržal, a či by sa Vás s hrôzou neopýtal, akože Mirko Ti toto všetko mohlo z hlavy „vyfučať“ ? atď, atď . ! Lebo pán Lajčák, Mike Pompeo kabát neprevrátil ani nezmenil myslenie … !

Nuž, aj na toto by p. Kiska , ktorý tiež chcel byť oddaným členom KSČ, povedal – „naozaj jedinečný a úžasný životný príbeh !“ ?

Takže nám prosím pán resp. súdruh Lajčák, vysvetlite, ako si môžete tak dobre rozumieť s týmto „imperialistom“, keď je medzi Vami taký priepastný rozdiel ?! Veď p. Pompeo celý život nenávidel boľševizmus a komunistickú ideológiu, nenávidel a nenávidí ZSSR a teraz Rusko, a Vy ste začínal svoju zahraničnú orientáciu, ako oddaný člen KSČ a ako študent na Moskovskom štátnom inštitúte medzinárodných vzťahov počas tvrdého komunistického režimu, ktorý vtedy v ZSSR vládol, ste sa predsa učil o tom, aký je ten Imperialistický režim pod vedením  USA zlý a prehnitý ! Prosím Vás, čo za tým je, že sa človek dokáže takto „pretvoriť“, že znenávidí svoju Alma mater, hlavne, ak na jej a len na jej základe získal vzdelanie, vďaka ktorému môže dnes pôsobiť vo svete najvyššej zahraničnej politiky. Prosím prezraďte, ako na to, lebo nám radovým občanom, ktorí mali tú možnosť prežiť časť svojho života v ČSSR, sa akosi nedarí znenávidieť „na smrť“ Rusko a ruský národ, len preto lebo teraz letí „S USA na večne časy a už naozaj nikdy inak!“, dajte sa dokopy s p. Osuským !

Záver je taký, že mne a možno aj značnej časti občanov SR sa nepáči Vaša zahraničná politika, ktorú za nás všetkých robíte vo vzťahu k USA a najme vo vzťahu k Ruskej federácií. Ste absolútne nevyvážený a bolo by potrebné národu SR povedať naozaj pravdu, za akým účelom neprestajne chodíte „na koberček“ do USA, a aká je vlastne Vaša naozajstná rola „super Diplomata“ pre USA zahraničnú politiku, lebo Vy ste p. Lajčák európskym politikom !, slovenským politikom !, a nie ste súčasťou USA prezidentskej administratívy !

Raz ste už podali demisiu a p. Kiska, Váš spriaznenec, aj keď z Vašich rúk fyzicky prijal Vašu demisiu, ju však protiústavne neprijal, tak prosím ešte raz „porušte“ aj Vy ústavu SR a zdupľujte svoju demisiu do rúk „prezidentky“ SR p. Čaputovej, veď dôvod Vašej prvej demisie nepominul a chlap predsa drží svoje slovo, a toto do Vás predovšetkým vtĺkali aj počas štúdií v ZSSR v Moskve, alebo tu ste na prednáške chýbal, keď tak rád porušujete a nedodržiavate svoje slovo, ako keď ste po roku 1989 podlo zradili Vami vyznávanú ideológiu socializmu a vládu komunizmu, ako jednej, jedinej strany, lebo vtedy ste mal z toho úžitok a pôžitky ?, a kde by ste bol dnes, pán-súdruh Lajčák, ak by nebol býval November 1989, „vykrikoval“ by ste na pôde OSN, ako zástupca ČSSR a SSR, že je treba zastaviť USA rozpínavosť, a že Mike Pompeo predstavuje hrozbu pre svetový mier… ?!

A na záver Vás žiadam, keďže potom, čo ste už oficiálne podal demisiu Ústavou SR predpísaným spôsobom, a teda de facto, už nie ste ministrom zahraničných vecí SR, nehovorte vo svete v mene nás občanov SR, ale vždy zdôraznite, že to čo hovoríte a čo konáte je len Vašou súkromnou aktivitou, a so SR to nemá absolútne nič spoločné a to všetko na náklady z vlastného vrecka a nie z peňazí nás všetkých !!!

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.