Založ si blog

p. Čaputová, Vy jednoznačne, musíte zniesť väčšiu dávku kritiky. .. !

p. Čaputová , od chvíle, kedy ste vstúpila do politického diania na Slovensku, a to ste učinila svojim vstupom do centristického hnutia PS ( na zakladajúcom sneme v sobotu 20.01.2018), kde ste dokonca bola jej čelnou predstaviteľkou, podpredsedníčka hnutia, po boku vtedajšieho predsedu p. Štefunka, si musíte byť vedomá toho, že ako verejne činná osoba budete viac nami oprávnenými voličmi „sledovaná“ (myslím tým, len výlučne Vaše politické konanie a v žiadnom prípade nie Vaše súkromie, do toho nás NIČ !) a podrobovaná aj kritike, ktorej sa Vám z našich „mienkotvorných“ a „slušných“ médií nedostáva ani toľko, čo by sme mohli nazvať, ako šafranu.

My radoví občania SR nemáme možnosť vystúpiť v „našich“ médiách, ani ako anketármi oslovený chodci na ulici, aký máme na Vaše pôsobenie v politike názor, a tak sa ho snažíme na verejnosti odprezentovať aspoň takýmito a podobnými článkami na jednotlivých blogerských stránkach, v tomto prípade na stránkach denníka Pravda .

Čo je však veľmi zarážajúce, že všetky nami uverejnené články, kde sa spomenie Vaše meno, čo i len raz, sú okamžite podrobne adminom blogu, prečítané, rozanalyzované, a v prípade, že je tam podľa ich názoru až príliš veľa kritiky ( neskúmajú či naozaj oprávnenej!) na Vašu osobu (tá sa Vám z našich médií vôbec nedostáva, tak akurát Vás „preklepnú“ za Váš zovňajšok – šatôčky, topánočky, šperky, „účesík“ a pod.), náš blog stiahnu s takýmto oznamovacím textom zaslaný e-mailom : „Dobrý deň, Váš posledný blog sme boli nútení zmazať, keďže podľa nášho názoru obsahoval vyhlásenia, ktoré sú žalovateľné a ako prevádzkovateľ blogov nesieme za obsah zodpovednosť.“ Ďakujeme za pochopenie, Admin“, a nám neostáva nič iné, len to rešpektovať. Názov môjho článku bol „Denník N a Monika Tódová, musia skončiť, ako ten zajac s/bez čiapky ! p. Čaputová a Váš názor na takúto „novinárčinu“ ?!“ a bol stiahnutý z „obehu“, až keď si ho prečítalo viac ako 10 tisíc čitateľov ! Teda mal celkom slušnú čítanosť, ďalším to už dopriane nebolo, a ja som presvedčený, že obsah článku nebol v rozpore zo zákonmi nášho demokratického štátneho zriadenia – SR !, ale plne rešpektujem a nehodím sa teraz kvôli tomu z mosta !

Nepripomína Vám to p. Čaputová, cenzúru, ktorá je v demokratickom zriadení neprípustná, hlavne, ak v článku je na Vás vyslovená len kritika na Vaše politické pôsobenie, a nič hanlivé alebo urážajúce ? Nie je v našej spoločnosti prípustný názor občana SR, na verejného činiteľa, ktorý bol zvolený nami občanmi v riadnych a demokratických voľbách, a ktorý je platení z našich daní, ktoré odvádzame tomuto štátu ?!

Nuž povedzme si krutú pravdu, ak by som v mojich článkoch písal rovnako kriticky o p. Ficovi, p. Dankovi, p. Harabinovi, p. Bugárovi a o ich politických stranách, tak by sa niečo také nielen že neudialo, ale ešte by som bol považovaný za hrdinu národa, lebo som sa vzoprel momentálnej vládnej moci ! Ale je treba si jasne povedať, načo by sme ešte aj My, radoví občania SR hľadali a hádzali „špinu“ na týchto pánov, a na ich politické strany, keď naše, všetky, bez rozdielu, „mienkotvorné“ a „slušné“ a „necenzurované“ média, o nich dennodenne chrlia tony a tony „špiny“ a kritiky, za všetko a aj za to že  16. júla 1994 začali na povrch planéty Jupiter dopadať „úlomky“ kométy Shoemaker-Levy 9 !

Vy p. Čaputová, by ste, ako človek, a ako politička s veľkým „P“, zniesla takúto dennodennú „kanonádu“ na Vašu osobu ?, a na výkon Vašej politickej funkcie ?, a ak by ste ešte bola presvedčená, že minimálne 50 % z toho sú výmysly a bludy „slobodných“, vo svojej novinárskej činnosti, „našich“   „mienkotvorcov“ a druhých 50 % je značne skreslených ?!

Ale Vám sa to nemôže stať, lebo Vy ste „chránená osoba“ ( kým a čím ?!) a povedať, a napísať na Vašu adresu čokoľvek kritické je NEPRÍPUSTNÉ !!!

Ja jednoznačne kritizujem Váš raketový vzostup v politike, keď ste pred Vašim vstupom (20.01.2018) do hnutia PS, bola pre väčšinu občanov SR absolútne neznámou osobou ! Vy ste sa angažovala v boji proti akejsi skládke odpadu u Vás doma v Pezinku, ako občianska aktivistka, a nebola ste tým ničím výnimočná, pravda, ak by si tento Váš „boj“ nevšimli média a na základe verejného masírovania mozgov občanov SR cez vplyvné média, a „nalievania“ značných finančných prostriedkov, nie len slovenských, do Vašej prezentácie, ste sa začínala stavať „známou“, a aj to, až po tom, pre Vás významnom dátume 20.01.2018. Vy ste za niečo málo vyše roka dosiahla týmto mediálnym šialenstvom v prospech Vašej osoby nárast preferencií z nemerateľného množstva percent, až na viac ako 52 % ! Naozaj výnimočné, to by nedosiahol ani Einstein, akokoľvek by použil svoju Teóriu relativity !

Viete p. Čaputová, každý poctiví, ctižiadostiví človek, občan SR, ak chce v živote niečo pre neho výnimočné dosiahnuť, tak by na tých pomyselných schodoch života a kariéry, ktoré k tomuto cieľu vedú, mal postáť aspoň, tak dlho, ako je to nevyhnutné, a nie tie schody preskakovať ! Žiaľ Vy ste v jednom okamihu prestala používať „schody života a kariéry“, a nastúpila ste rovno do „kariérneho výťahu“, ktorého „výťahová šachta“ a celý ten „mechanizmus“, ktorý Vás „vyniesol“ až na najvyššie politické poschodie v SR,  bol akosi pochybne na rýchlo „skonštruovaný a zostrojený“, za pomoci pochybného kapitálu, a neprešiel ani „výberovým“ konaním na jeho „zostrojenie“ a už vôbec neprešiel „kolaudáciou“. Ale pozor, keď padáte zo schodov, tak maximálne o tri, štyri stupne nižšie, ale výťah ma jednak neisté dno, alebo sa môže pretrhnúť lano a Vy spadnete poriadne hlboko, až na dno výťahovej šachty, dopad bude nesmierne tvrdý a Vy sa môžete, tak poudierať, že sa rany už nezahoja (samozrejme myslím to po stránke čisto politického a osobnostného pádu a nie fyzicky, aby ma zase niekto nenapadol, že tu šírim voči Vám nenávisť na fyzickú likvidáciu, ani náhodou !!!)

Tu Vám opíšem čo tým konkrétne myslím.

Keď ste sa už raz dala na politickú činnosť, že ste sa 20.01.2018 na ustanovujúcom sneme hnutia PS stala zakladajúcou členkou, tohto hnutia, a zároveň ste týmto snemom bola zvolená za jeho podpredsedníčku, tak Váš prvý schod mal byť ten, že ste mala v tomto hnutí tvrdo pracovať na tom, aby ste sa cez riadne a demokratické, najbližšie parlamentné voľby (2020) dostali do NR SR. Druhý krok by mal byť ten, že ako poslankyňa (možno aj vládnej koalície), by ste sa za hnutie PS mohla stať, ak nie predsedníčkou, tak aspoň členkou Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie ( na základe Vašej pred tým „čulej“ environmentálnej činnosti, ako občianska aktivistka – žiaľ len v jednom známom prípade, mediálne zámerne zveličeného – „Pezinská skládka“), celé funkčné obdobie tvrdo „makať“ a následne v ďalších PV 2024, sa opäť v demokratických a slobodných voľbách uchádzať o priazeň nás voličov, a My by sme Vašu parlamentnú prácu ohodnotili, a následne, ak by ste sa dostali opäť do NR SR a mali by ste tu možnosť byť vo vládnej koalícií, tak by ste mohli mať ambíciu sa uchádzať o post ministerky Ministerstva životného prostredia SR, kde by ste opäť štyri roky tvrdo „makala“. To by ste už bola pre slovenskú verejnosť dosť známa politická osobnosť, zrelá na to, že by ste sa mohla s čistým štítom uchádzať o post hlavy štátu, lebo občan, volič, by už mal o Vás ucelenú predstavu, čo všetko, ako verejne činná osoba dokážete robiť, a či za tých osem rokov pôsobenia vo vysokej politike, ste sa nedopustila takých prehreškov, aké sa teraz vyčítajú tým, ktorí sú dlhodobo pri „kormidle“ nášho štátu, lebo ako sa hovorí „kto nič nerobí, nič nepokazí“, ale Vy ste do prezidentských volieb 2019 vstúpila, politicky čistá, ako horská bystrina, lebo ste si nevybrala možnosť, mnou vyššie opísanú, aby ste sa nám „trochu“ politicky predstavila a „vyfarbila“.

Ak by ste zachovali p. Čaputová, tento postup stúpania po politických schodoch, tak, až následne Váš tretí politický schod, by boli prezidentské voľby, až v roku 2029, a ak i napriek osem ročnému pôsobeniu vo vysokej slovenskej politike, by ste dosiahla taký volebný výsledok, ako v týchto stávajúcich prezidentských voľbách, tak by sme Vám, ako voliči iného politického vyznania, jednoznačne vzdali politickú úctu, a plne by sme toto Vaše víťazstvo rešpektovali. Takto Vás ako „rýchlo kvasenú“ a „niekým“ dosadenú, na najvyšší piedestál slovenskej politiky, žiaľ nemôžeme plne rešpektovať, a je našim občianskym právom sa na Vašu adresu vyjadrovať kriticky, samozrejme pri zachovaní všetkých demokratických princípov. Občan – volič, by sa všetkým politikom, či už ich volil, alebo nie, mal venovať počas celého ich funkčného obdobia, a nie len raz za štyri, päť rokov, pri volebnom akte, a aj to na základe mediálneho harašenia, kde vyhrávajú a tvrdia muziku veľakrát rôzne záujmy pochybných domácich a zahraničných organizácií, a najmä za pokútnej pomoci a moci cudzích peňazí !

Myslíte si pani Čaputová, a všetci Vaši priaznivci, že tento môj názor je na cenzúru ?, alebo je Vami a Vašimi priaznivcami celkom v pohode akceptovaný. A čo myslíte, nie je v ňom kus pravdy a zdravého sedliackeho rozumu, ako by to malo byť správne a hodnotovo čisté, pri stúpaní v akejkoľvek profesijnej a politickej kariére „nahor“… ?!

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Jančkárová vypla Blahu. Zrejme naposledy.

15.04.2024

Marta Jančkárová mi v ostatnej politickej diskusií na RTVS v O 5 minút 12 vyznela, ako by to bola jej Labutia pieseň na tejto moderátorskej pozícií. (https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/starsie-znovu-si-vypocujte/preco-je-to-tak/118201/labutia-piesen ) Naozaj pôsobila nervózne vo vzťahu k Blahovi a neustále sa neprirodzene usmievala, ako by si musela nejakým spôsobom sama sebe [...]

Ako vytrhnúť KDH PS stoličku.

14.04.2024

Na úvod len toľko, že pre názov dnešného môjho článku som sa inšpiroval v známej českej kultovej komédií z roku 1977 (vynikajúca socialistická československá filmová tvorba!) – https://www.csfd.sk/film/33317-ako-vytrhnut-velrybe-stolicku/prehlad/ Iste, dnešná téma nepatrí do kategórie politickej komédie, ale do politickej reality. Možno sa niekomu bude zdať, že [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.