Založ si blog

Čaputovej pravdepodobne posledné rozhodnutie na poste prezidentky SR – ústavný sudcovia

Dnes, štvrtok 10.10.2019 o 10:00 hod. (magické tri desiatky, určite zámer poradného zboru prezidentskej kancelárie – pre Slovensko, aj pre p. Čaputovú, to iste bude do budúcnosti Pamätný deň!), p. Čaputová oznámi celému Slovensku, koho v tejto chvíli vymenuje za sudcov ústavného súdu . p. Kiska a mecenáši slovenskej opozície, ktorí vyniesli p. Čaputovú, za nehorázne veľké špinavé doláre, až do najvyššej slovenskej politickej funkcie, jej pripravili jedno veľké prekvapenie. Tým prekvapením je to, že p. Čaputová, tým, že vymenuje zvyšných šiestich sudcov ÚS SR, a tým pádom bude ÚS SR v kompletnom zložení, umožní ÚS SR začať plnohodnotne pracovať, ju tento, následne svojim rozhodnutím vo veci napadnutia platnosti prezidentských volieb, zbaví funkcie prezidentky SR, a to tým, že ich ako celok vyhlási za neplatné a v rozpore s Ústavou SR !

Prvá vec, ktorou by sa ÚS SR mal zaoberať, je nápad p. Harabina na právoplatnosť prezidentských volieb 2019.

Veríme, že p. Čaputová pri svojom hodnotovom nastavení, si z 15 kandidátov na sudcov ÚS SR vyberie tých najlepších šiestich, ktorí sa budú riadiť pri svojom rozhodovaní, len a len vlastným vedomím a svedomím, na základe práva platného na území SR, teda Ústavy SR, a že budú absolútne nezávislí od všetkého a od všetkých. V takom prípade, ak ich rozhodnutie o právoplatnosti prezidentských volieb 2019, má byť v súlade z Ústavou SR, im nebude ostávať nič iné, ako si nechať podrobne preveriť celý priebeh obidvoch kôl prezidentských volieb. Najdôležitejším preverením bude zistiť či počet vydaných prenosných voličských preukazov obcami a počet odovzdaných voličských preukazov, je totožný resp. či je počet odovzdaných voličských preukazov nižší, ako bol počet vydaných voličských preukazov. V prípade, že sa preverovaním zistí, že volebné komisie vo volebných miestnostiach prijali a uznali za platný, čo i len jeden voličský preukaz naviac, ako ich bolo vydaných, tak je potrebné jednoznačne spochybniť prezidentské voľby, ako celok, a Ústavný súd by ich mal anulovať, a predsedu NR SR poveriť vypísaním nových prezidentských volieb ! Toto nie je útok na osobu p. Čaputovej, toto je požiadavka, nás verejnosti (absolútny verejný záujem!) na dodržiavanie zákonov v právnom štáte, za aký Slovensku republiku považujeme, a dodržiavanie zákonov musí platiť rovnako pre všetkých občanov Slovenskej republiky, bez rozdielu ich spoločenského postavenia a mediálnej prezentácie ich osoby !

Zároveň by sa ÚS SR mal vážne zaoberať aj otázkou, či jednotliví kandidáti na prezidenta SR, neminuli v prezidentskej kampani viac finančných prostriedkov, ako stanovuje zákon – 500 tisíc eur s DPH ! Či neporušili ustanovenia zákona, kto môže byť „sponzorom“ jednotlivých kandidátov, či to môžu byť aj financie zahraničných „sponzorov“ (skúmať pôvod peňazí, a nie len to kto im ich poukázal !, ktoré jednotliví kandidáti mali poukázané na svoje „transparentné“ účty !), a či vzdanie sa p. Mistríka v prospech p. Čaputovej, tesne pred prezidentskými voľbami, sa nemôže posudzovať, aj ako dar, ktorý p. Čaputová prijala od p. Mistríka, a to v tom zmysle, že finančné prostriedky, ktoré p. Mistrík vynaložil v prezidentskej kampani – viac ako 600 tisíc eur, navýšili jej náklady na prezidentské voľby, až na čiastku presahujúcu astronomických jeden milión eur ! Je jednoznačne treba pomenovať, že vzdanie sa p. Mistríka v prospech p. Čaputovej nebolo len „gavalierske“ gesto, ale bol to aj jednoznačné daný finančný dar už v spomínanej výške, čo spôsobilo nerovnosť šancí kandidátov vo voľbách na prezidenta SR. Naozaj veľmi vážna a dôležitá otázka !!!

ÚS SR, by mal v tejto veci vyniesť jasný verdikt, aby sa v budúcnosti zamedzilo, akýmkoľvek manipulatívnym vzdaniam sa v prospech iného kandidáta, a tobôž, ak sa jedná o vzdanie sa v prospech iného kandidáta, až na konci volebnej kampane ! Ak sa niekto chce vzdať v prospech toho druhého, tak nech tak učiní ešte pred začiatkom volebnej kampane, pokiaľ do nej neinvestoval žiadne finančné prostriedky, a ak už investoval, tak tie by sa mali započítať do nákladov kandidáta v ktorého prospech sa vzdal !!!

Nuž nám občanom SR, po vymenovaní sudcov ÚS SR, nateraz neostáva nič iné, len čakať a sledovať činnosť, ktorú bude v tejto veci vyvíjať ÚS SR, ktorého predsedom je JUDr. Ivan Fiačan, ktorý jednoznačne porušil Ústavu SR, tým že z jeho rúk preberala p. Čaputová dekrét o menovaní za „prezidentku“ SR, ešte pred tým, ako ÚS SR rozhodol o platnosti resp. neplatnosti prezidentských volieb 2019 ! Veď nech je rozhodnutie ÚS SR o platnosti prezidentských volieb akékoľvek, tak Ústava SR jednoznačne hovorí, že menovanie prezidenta SR, je možné uskutočniť, až po tom, ako Ústavný súd, na základe prijatia sťažnosti na platnosť volieb, nerozhodne. Veď aj keď ÚS SR rozhodne, že prezidentské voľby 2019 v SR, boli v súlade z Ústavou SR, tak p. Harabin môže, a podľa mňa by aj mal napadnúť tú skutočnosť, že inaugurácia p. Čaputovej, mala byť vykonaná až po tomto rozhodnutí ÚS SR a tým pádom, všetky jej dovtedy vykonané úkony vo funkcií „prezidentky“ SR sú neplatné – všetky ňou podpísané zákony schválené NR SR, ako aj všetky jej zahraničné cesty a pod.

 

A tu Vám, všetkým oprávneným voličom v SR, opäť dávam do pozornosti znenie Ústavy SR : Šiesta hlava, Výkonná moc, Prezident Slovenskej republiky, Čl. 101, odsek (9) „ O ústavnosti alebo zákonnosti volieb prezidenta rozhoduje Ústavný súd Slovenskej republiky.“ !!!

A o tomto Ústavný súd SR, pred inauguráciou p. Čaputovej na prezidentku SR – NEROZHODOL !!! (rozhodne dodatočne ?, a môže rozhodnúť dodatočne ?, a bude to v súlade s už spomínaným ĆL. 101, odsek (9), Ústavy SR ?!, toto sú veľmi dôležité a závažné otázky, ktoré by Ústavný súd SR vo svojej výrokovej časti o ústavnosti a zákonnosti volieb prezidenta SR mal jednoznačne zdôvodniť a pomenovať, a to tak jasne a nevyvrátiteľne, aby nebol možný iný právny názor!)

 

 

Nuž čakajme, sledujme a hlavne nebuďme k tomuto dianiu nevšímaví a ľahostajní, pretože naozaj musí v našom štáte, SR, nastúpiť vláda zákona, a nie nadvláda pochybných a špinavých západných a USA financií !

 

Záver :

  1. Čaputová, do médií ste odoslala správu, že po vymenovaní sudcov Ústavného súdu sa prihovoríte im, aj nám širokej verejnosti. Vyzývam Vás, aby ste sa vo svojom „príhovore“, ktorý budete adresovať hlavne, už svojim zložením, kompletnému ÚS SR, jasne vyjadrila a samotných sudcov aj požiadala, aby sa pri rozhodovaní o platnosti prezidentských volieb 2019, neobhliadali napravo, naľavo, a ani na Vás samotnú, a aby rozhodli spravodlivo („padni komu padni“). A v prípade, že rozhodnú, že prezidentské voľby neboli v súlade z Ústavou SR, tak Vy to budete plne rešpektovať ( Vaše hodnotové nastavenie, Vám takto jednoznačne velí !) a následne využijete znenie Ústavy SR, Šiesta hlava, Výkonná moc, Prvý oddiel, Prezident Slovenskej republiky, Čl. 103, odsek (6), „Prezident sa môže kedykoľvek svojej funkcie vzdať, jeho funkčné obdobie sa končí dňom doručenia písomného oznámenia tohto rozhodnutia predsedovi Ústavného súdu Slovenskej republiky.“

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.