Založ si blog

Novodobý Socializmus a jeho nevyhnutný nástup v SR

Aby som hneď na začiatku zamedzil šoku niektorých čitateľov, tak na úvod uvádzam, že sa nejedná o ten socializmus, ktorý sme tu mali pred rokom 1989. Socializmus, ktorý tu bol pred rokom 1989, je potrebné vnímať v celkovom kontexte vtedajšej doby, kedy bol svet rozdelený na dve protikladné skupiny. Socializmus na Slovensku a v rámci celej ČSSR, sa mohol vyvíjať úplne inou cestou, ak by boli v roku 1968 „zvíťazili“ proreformné sily v KSČ, ktoré reprezentoval p. Dubček, ale i napriek vojenskému potlačeniu tohto proreformného krídla sa nedá povedať, žeby sa vývoj v ČSSR zastavil, a že by sa nič pozitívne nevytvorilo. Z môjho pohľadu prevládalo v tomto období viac pozitívnych vecí, ako tých negatívnych, ale v tomto článku mi nejde o to rozoberať klady a zápory socializmu s pred roka 1989. Jediná poznámka k tomuto obdobiu je tá, že vo vtedajšom socialistickom zriadení sa hovorilo, že socializmus je len prvé štádium budovania komunistickej spoločnosti, ktorá spočívala v tom, že spoločnosť dospeje do takého vývojového štádia, že každý bude pracovať na základe svojich schopnosti a možností, a z vytvorených hodnôt všetkými, si každý zoberie len toľko, koľko potrebuje. Samozrejme na teraz nerealizovateľná utópia, lebo človek nie je zviera. Lev keď sa do sýtosti nažerie, ľahne si, potom môže okolo neho prejsť pomalým krokom, tá najkrajšia a najchutnejšia antilopa a lev si ju ani nevšimne, ale človek keď sa naje do sýtosti a má možnosť ešte ďalej jesť a hlavne, ak je to zadarmo, tak sa napcháva, až to všetko z neho vychádza obidvomi protipólnymi otvormi na vertikálnej osi človeka . A to sa samozrejme týka aj materiálneho mamonu.

Čo je to, vlastne Socializmus nového veku alebo, ak chcete novodobý Socializmus ? Ten spočíva v tom, že vláda nemá byť len tá, čo má sociálne cítenie, ale ja socialistické myslenie. Byť sociálne citiacim dokáže aj ten naj bohatší človek sveta, a to tým, že bude filantrop, a bude pomáhať vybraným skupinám ľudí. Ale byť socialisticky znamená, vytvoriť pre spoločnosť a fungovanie štátu také podmienky, kedy sa štát bude schopný postarať o sociálnu rovnosť v spoločnosti, a hlavne si musí štát vedieť vytvoriť také finančné príjmy do štátneho rozpočtu, aby vedel zabezpečiť sociálne istoty svojim občanom. A to môže dosiahnuť jediné tým, že strategický priemysel prevezme do 100 % vlastníctva štátu a zabezpečí si stály príjem do štátnej pokladnice, a nebol závislý len na tom, či sa západným korporátom bude na Slovensku dariť alebo nie. Medzi strategický priemysel patrí – plynárenstvo, elektrárne a rozvodné siete elektrickej energie, vodohospodárstvo (voda), pôda a lesy. Áno, voda už je definovaná v Ústave SR, ako strategická surovina. Teda vláda SR nemá byť len sociálne citiaca, ale aj socialisticky mysliaca.

Veď mať v 100 % vlastníctve štátu odvetvia, ktoré vyrábajú svojou činnosťou a zameraním , ten najväčší a stály zisk, a tým aj príjem do štátnej pokladnice, majú a musia byť pod 100 % kontrolou štátu.

Preto každá politická strana, ktorá tu chce „nastoliť“ novodobý Socializmus, musí mať vo svojom volebnom programe, získanie týchto strategických komodít do 100 % vlastníctva štátu a to, až na prvom mieste.

Samozrejme, že si uvedomujem, že návrat týchto strategických podnikov nebude jednoduchá a lacná záležitosť. Ale dá sa to rozdeliť do dvoch resp. troch volebných období. Strany, ktoré budú mať tento novodobý socializmus vo svojich predvolebných programoch, musia samozrejme prejsť riadnymi, slobodnými a demokratickými voľbami, musí to byť slobodné a demokratické rozhodnutie občanov SR, a po získaní takej politickej sily po PV, aby bolo možné zostaviť koaličnú vládu, alebo aj jednofarebnú vládu, ktorá bude mať, ako bod č. 1 programového vyhlásenia vlády – zisk 100% akcií týchto strategických komodít do vlastníctva štátu. Volič následne po štyroch rokoch vládnutia zhodnotí, či uvedené strany resp. strana, vykonali, aspoň čiastočné kroky (zisk aspoň jedného strategického podniku do 100 % vlastníctva štátu) v tomto smere a opäť v slobodných a demokratických voľbách rozhodne či ich ponechá pokračovať vo svojej načatej práci.

Ja tu nehovorím o nastolení vlády jednej strany a nejakej šikane národa, ja tu hovorím a píšem o tom, že SR, a jej štátny rozpočet je v súčasnosti, plne závislý od spoločností západných korporátov, ktoré aj z týchto našich strategických firiem, väčšinu kapitálu vo forme zisku, vyvážajú do svojich materských štátov, a SR potom nemá na dostavbu diaľnic, nemá na  školstvo a vedu, nemá na zdravotníctvo, o podpore mladých manželstiev v podobe mladomanželských pôžičiek, či už nenávratných alebo bezúročných, si môžu mladí nechať len snívať. Ak štát bude mať istotu pravidelného príjmu do štátneho rozpočtu, tak potom by nemal problém si za výhodných úrokových (dnes sú dokonca v záporných číslach) sadzieb, požičať peniaze na dostavbu zanedbanej dopravnej infraštruktúry, či už cestnej, železničnej alebo leteckej.

Štát by mal oveľa viac vlastných peňazí na sociálne zabezpečenie obyvateľstva, na vyššie rodičovské príspevky, vyššie príspevky pre zdravotne a inak sociálne, postihnuté časti obyvateľstva, na výstavbu nových a moderných predškolských a školských zariadení, na výstavbu nových štátnych nájomných bytov a na ostatné záležitosti v prospech občanov SR na ktoré dnes štát nemá, lebo nemá isté príjmy do štátneho rozpočtu vo výške, ako by mu zabezpečoval tento výnos z týchto strategických podnikov !

Štát, socialisticky riadený, by sa mal taktiež zamerať na potravinovú sebestačnosť SR, v oveľa väčšej miere investovať, rôznymi transparentnými dotáciami do agro rezortu, bez ohľadu na to, čo povie EÚ, lebo z áut sa nikto nenaje, a kupovať drahé a treťoradé, svojou kvalitou, potraviny zo západu, tak to môže povedať, len taký skrachovaný politik, ako bol svojho času „najlepší“ minister financií v Dzurindovej vláde, p. Ivan Mikloš, ktorý jasne povedal, že keď nebudeme mať vlastné potraviny, tak ich nakúpime a dovezieme zo zahraničia. Chudáci Ukrajinci, keď im radí takýto „odborník“ na štátnu sebestačnosť !

Takže všetky slovenské politické strany na Slovensku, ktoré po budúcich PV 2020, chcete byť nielen sociálne citiace, ale hlavne socialisticky mysliace, a hlavne, mysliace na blaho obyvateľov SR, na dlhé obdobie do predu, nesmie vo vašom programe chýbať na prvom mieste, veta : „ Vážení občania SR, sľubujeme, že svojou vládnou politikou, vrátime späť do 100 % vlastníctva štátu, SR, všetky strategické podniky a komodity, aby sme mohli do budúcnosti zabezpečiť občanom SR, taký životný štandard, aký si svojou poctivo vykonávanou prácou zaslúžia !“

Takže občania SR, v PV 2020, budete voliť slobodne a demokraticky, a preto pri rozhodovaní sa, komu dáte svoj hlas, majte na pamäti, že zlepšenie sociálnej a životnej úrovne na Slovenskú dokáže zabezpečiť a svoje predvolebné sľuby naplniť, len tá politická strana, ktorá si do svojho volebného programu dá na prvé miesto zisk strategických podnikov do 100 % vlastníctva štátu. Ja verím, že taká strana v najbližších PV 2020 v SR bude, a že získa, tak silný politický mandát, že tento svoj predvolebný sľub naplní v plnej miere !

Záver :

Takýmto novodobým Socializmom sa riadia všetky najvyspelejšie štáty sveta ! Teda to čo prináša stály a najväčší príjem do štátnej kasy, je plne v rukách toho ktorého štátu, a tým sa v žiadnom prípade nepopiera súkromné vlastníctvo v oblastiach, ktoré nie sú pre zabezpečenie riadneho chodu štátu strategické. V týchto novodobo socialisticky riadených štátoch je najväčšia miera sociálneho zabezpečenia obyvateľov štátu, a vzdelanostná úroveň obyvateľov je na vysokej úrovni, lebo jej zabezpečenie, nie je pre štát žiaden problém – viď severské štáty Európy, ale aj Nemecko, Rakúsko a pod. Určite nie USA, kde občania nemajú ani dnes povinnosť byť evidovaný napr. v zdravotnej poisťovni, ale „sloboda“ je tu veľká, len keď neviete po anglicky, tak zabudnite na získanie štatútu občana USA !

Liberálna, voľnomyšlienkárska politika a politika, že trh vyrieši všetko, je pre našu Slovenskú republiku zničujúca a hlavne, ak sme plne závislý na západných korporátoch a ekonomickým záujmom USA v strede Európy, teda aj u nás !

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.