Založ si blog

Kto vládne v SR, vláda alebo skorumpované, manipulatívne média ? !

Pýtam sa hneď na úvod tohto článku, kto vládne v Slovenskej republike ? Je to legitímne zvolená vláda SR v demokratických parlamentných voľbách, zložená zo strán, ktoré získali vo voľbách viac ako 5% zúčastnených voličov a platných odovzdaných hlasovacích lístkov, s väčšinovým zastúpením v NR SR, teda majú spolu, ako koalícia 76 a viac poslancov, a sú platení z našich daní prostredníctvom vyčlenených finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu SR, alebo nám tu vládnu skorumpované konšpiračné „mienkotvorné“ „pravdivé“ a „slušné“ média, platené západnými špinavými dolármi alebo západnými špinavými eurami alebo ešte horšie domácimi veľkopodnikateľmi, oligarchami, ktorí zarobili obrovské peniaze na úkor nás všetkých tým, že kradnú z verejných peňazí, alebo na úžere a nešťastí pospolitého ľudu a na ich tvrdej a poctivej práci?

Odpoveď je stručná a jasná, v štáte, ako je naša milovaná Slovenská republika, má a musí vládnuť demokratický zvolená väčšina v slobodných parlamentných voľbách, a My všetci, ktorých strana, ktorú sme v slobodných parlamentných voľbách volili, a nie je súčasťou vládnej koalície, sa musíme väčšine podrobiť a rešpektovať ju, minimálne v tom, že budeme rešpektovať výsledky volieb, ktoré neboli nikým spochybnené (viď prezidentské voľby) a Ústredná volebná komisia SR ich vyhlásila za právoplatné aj so zverejnením konečných výsledkov.

Každý z občanov SR, má právo byť volený a takmer povinnosť ísť voliť, a takýto občan počas vládnutia tej ktorej väčšiny, má právo sa k jej vládnutiu v rámci zákona aj vyjadrovať a občan, ktorý sa volieb nezúčastnil, a bolo mu jedno, kto mu tu vládne, tak takému, by asi aj malo byť jedno, ako táto vláda vládne, a nie sa zúčastňovať protivládnych demonštrácií, ktoré zvolávajú a organizujú rôzne mimovládne organizácie, skrývajúce sa akési „nepolitické“ zoskupenia ako napr. „ Za slušné Slovensko“, platené záujmovými skupinami z domu aj zo zahraničia, ktorí chcú uchopiť moc v štáte inak, ako na základe riadnych parlamentných volieb.

A keďže v našom štáte má vládnuť vláda, tak vyzývam týmto všetkých našich vládnucich, ale aj opozičných ústavných činiteľov, dajte jasne najavo, našej „novinárskej“ obci, že ich sloboda prejavu nie je u nás bezhraničná a bez trestná. Vážení nebojme sa hodnotenia z EÚ z USA a iných, akých si svetových organizácií, ktorí ochraňujú demokracie v cudzích štátoch a nie u seba doma, a to v niektorých štátoch aj nasadením vojenskej sily, a to aj bez schválenia bezpečnostnej rady OSN, pretože oni tu nežijú, nepracujú a nevychovávajú svoje deti ! Je potrebné na Slovensku prijať taký zákon o médiách, ktorý jasne stanový, čo ešte je informácia a čo je už manipulácia s verejnou mienkou. Jasne v zákone špecifikovať, že neexituje žiaden utajovaný zdroj, na základe, ktorého média verejnosti prezentujú svoju manipulatívnu informáciu, ako skutočnosť a nevedia to preukázať. Takéto konštatovanie v médiách musí byť postihnuteľné na úrovni trestného a nie občianskoprávneho konania !

Máme Zákon o voľnom prístupe k informáciám, ktorý sa predovšetkým týka štátnej a verejnej správy, a teda je, a mal by byť jediným zdrojom informácií pre naše média, a keď sa im bude zdať, že od dotazovanej inštitúcie nedostali informáciu o ktorú žiadali, tak nech na stránkach svojich novín resp. v TV reportáži zverejnia plne znenie žiadosti o poskytnutie informácií a zároveň aj plné znenie odpovede dotazovanej inštitúcie (len týmto spôsobom vytvoriť verejný tlak na dotazovanú inštitúciu, a nie inak – konšpiračne a „mienkotvorne“). A následne nechajte vážené média na občanovi SR, aký obraz si vytvorí o danej štátnej alebo verejnej inštitúcií a on sa v nasledujúcich parlamentných voľbách sám rozhodne, ako bude opäť voliť.

Je neprípustné v demokratickom štáte, akým SR bez pochyby ešte je, aby média na základe neoverených, vymyslených informácií, manipulovali verejnou mienkou, a to len preto, aby nezákonným a protiústavným spôsobom dosiahli zmenu vlády pred ukončením jej štvorročného funkčného obdobia. V ústave SR je presne stanovené, ako vláda vzniká a ako sa končí, a z akých dôvodov, jej 4 ročné funkčné obdobie ! (viď Ústava SR)

A preto budúca vláda SR, zvolená na základe slobodnej vôle občanov SR a demokratických voľbách, nebáť sa !, a hneď na začiatku funkčného obdobia pripraviť, a v NR SR prijať taký prísny zákon o médiách, ktorý im v žiadnom prípade nemá a nesmie zabrániť informovať svojich čitateľov a divákov o pravdivých a preukázateľných informáciách, ale má a musí im zabrániť  informovať verejnosť o takých „skutočnostiach“, ktoré sú jednoducho povedané zo zdroja JPP resp. je podozrenie, že sú získané na základe trestnej činnosti.

Verejnoprávnu RTVS jasne zaviazať, že má informovať vyvážene, a nie jednostranne, ako tomu je dnes. V žiadnom prípade nemôže zo svojich spravodajských relácií a politických diskusií vyňať určitú politickú stranu, ktorá bola na základne riadnych demokratických volieb zvolená do parlamentu, len preto, že sa jej vedenie nestotožňuje s názormi tejto strany a hlavne preto, že aj voliči tejto strany sú platcami koncesionárskych poplatkov a iných daní odvádzaných do štátneho rozpočtu, z ktorých má RTVS vyčlenené nemalé finančné prostriedky na svoju činnosť, a majú právo chcieť tiež vidieť na obrazovkách verejnoprávnej televízie a rozhlasu, tých „svojich“ politikov, a to nielen raz za rok, alebo až opäť pred voľbami, aby RTVS ukázala, že právo na vyjadrenie sa má každá politická strana. Toto sa nesmie stať žiadnej, legálne zvolenej politickej strane na Slovensku. V tomto volebnom období je RTVS k jednej politickej, legálnej strane, maximálne diskriminačná – Kotleba-ĽSNS, to Vám vážené „slušné“ média neprekáža, a ani Vám všetkým „demokratickým“ stranám. Pánovi Kotlebovi, celkom úprimne navrhujem, aby v najbližšej predvolebnej diskusií (lebo asi až tam si ho RTVS pozve), na ktorú ho RTVS pozve, pretože jej to vysielací poriadok RTVS stanovuje, aby sa hneď v úvode relácie jasne vyhranil voči RTVS, že celé 4 roky ste nás ignorovali a teraz tu čo od nás chcete ?!, hrajete tu „demokratické divadlo ?!“, keď ste nás tu nepotrebovali 4 roky, tak nás tu nepotrebujete ani teraz, a ja a moji kolegovia v 5 minútovom vyhradenom čase nedokážeme reagovať na predchádzajúce volebné obdobie a už nie predstaviť svoj program na obdobie nasledujúce ! Ďakujem Dovidenia !

A ja od RTVS očakávam, aby v diskusných predvolebných reláciách pred voľbami do PV 2020, zaviedla späť taký formát predvolebnej diskusie, ako to bolo pred voľbami do parlamentu SR v roku 1998 ( a takýto formát „dovolil“ sám najväčší „diktátor“, „zlodej“ a „vrah“ p. Mečiar !, ktorý tak utláčal opozíciu, a tak im bránil v slobode prejavu a slova !), keď v štúdiu sedeli všetky kandidujúce politické strany, a každý na každého mohol reagovať a nie, ako teraz po vzore iných súkromných „mienkotvorných“, konšpiračných médií, sa obsadenie týchto diskusných relácií rozdeľuje, podľa akých si manipulatívnych verejných prieskumov. Relácií so všetkými kandidujúcimi stranami, je potrebné na druhom vysielacom programe vytvoriť v hlavnom vysielacom čase (teda vo večerných hodinách), taký dlhý vysielací čas, ako diskutujúci vydržia diskutovať a nie ich obmedzovať na 5 resp. 10 minút. Divák sa sám rozhodne, či to bude sledovať až do konca (možno do polnoci), alebo si prepne na inú, súkromnú, mienkotvornú TV, kde v tom čase pôjde „trhák“ z americkej filmovej kinematografie, lebo iná pre nich už ani neexistuje ! K tejto téme napíšem aj samostatný článok.

Záver : – nebol som voličom K-ĽSNS, a s niektorými ich názormi absolútne nesúhlasím, ale ctím si demokratické princípy a rovnosť šancí, a pokiaľ niektorá strana, alebo organizácia, či spolok, nie je zákonom zakázaná, tak má mať rovnaké podmienky sa prezentovať v médiách,  minimálne v RTVS, ako iní. Ak to tak nevnímame a tak nekonáme, tak nemáme právo sa nazývať právnym vyspelým demokratickým štátom ! Ale sme štát, ktorý je diskriminačný voči jednej, nie zakázanej, názorovej skupine ľudí !

PS.:

A to si naozaj nejaký „novinár/ka“, môže beztrestne o niekom napísať čo koľvek, ak na to nemá žiadne pravdivé a dokázateľné, dôkazy ?!, ale zakrýva sa akým si „dobre“ informovaným zdrojom ?! a pritom jeho jediným zdrojom je jeho „čistá“ hlava, alebo judášske peniaze ?!

Peter Pellegrini by mal urobiť to isté, čo Andrej Danko!

18.03.2024

Peter Pellegrini by mal urobiť presne to, čo urobil Andrej Danko a vzdať sa svojej prezidentskej kandidatúry v prospech Štefana Harabina! A teraz podrobnejšie, že prečo. To, že Korčok je absolútne nevoliteľný pre všetkých rozumne zmýšľajúcich Slovákov, je viac ako isté! Totiž Korčok vždy slúžil a počúval, ako sa sám vyjadril, len a výhradne práve [...]

Výstraha – Slováci, tu sú dôsledky dlhoročnej čaputovskej nenávisti!

17.03.2024

Slováci majme sa na pozore a hlavne všetky zložky OČTK by mali mať pohotovosť najvyššieho stupňa! Ja to jednoducho vidím takto: – nikto nezasial do slovenskej spoločnosti toľko semien všakovakej nenávisti, ako práve Čaputová! Zasiala ich ihneď od okamihu, kedy sa prvýkrát pred médiami „vyznala“ k tomu, že prečo sa rozhodla kandidovať na Prezidenta SR v roku [...]

Keby toto povedal Harabin čo Korčok, tak je mediálne ukrižovaný!

16.03.2024

Tento článok nie je primárne o Harabinovi, avšak je potrebné to povedať nahlas! Ak by Harabin povedal o médiach to, čo si dovolil povedať Korčok, tak Hrabin by bol týmito zapredaneckými médiami doslova a do písmena, mediálne „zaživa“ ukrižovaný! A o čo ide, Nuž „LEN“ o takúto maličkosť! Pekne po poriadku! Keď už aj redaktor Denníka N, ktorý robil [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.