Založ si blog

U. S. Steel Košice alebo VSŽ niekdajšia pýcha Československa a Slovenska – časť 3

Dobrý deň, tento môj príspevok na túto tému bude už posledný a to preto lebo z niektorých reakcií je mi smutno z toho, že nepochopili čo bola hlavná myšlienka súvisiaca s terajšou situáciou okolo USS Košice.

Po väčšinou sa asi jedná o čitateľov mladých a je smutné, že sa od svojich rodičov a starých rodičov nedozvedeli, ako to tu fungovalo a že všetko čo vo svojom živote vytvorili malo patriť im na ich prospech a nie západným korporáciám a na prospech obyvateľov v ich štátoch.

Ja som ani náhodou nechcel byť nostalgický za socializmom ( i keď v niektorých veciach je byť za čím), ani náhodou neobhajujem zosnulého Alexandra Rezeša, ani viac násobného premiéra vlády SR p. Mečiara. A už vôbec neplačem nad rozliatym mliekom !

Mojim zámerom bolo poukázať na to, že po voľbách v roku 1994, aby sa p. Mikuláš Dzurinda odvďačil západným korporátom a Američanom zvlášť, za to, že mu dopomohli sa stať premiérom vlády SR, rozpredal za lacný peniaz strategické podniky týmto veľkokapitalistom , a následne sme už neboli čierna diera, ale hneď sme boli súci na všetko.

Hlavná myšlienka mojich dvoch článkov na túto tému je, že západné korporáty u nás skúpili len tie podniky a štátne spoločnosti, ktoré boli garantom okamžitého zisku bez akej koľvek investície do rozvoja a nových technológií a po vyžmýkaní všetkého čo sa dalo, teraz nariekajú, že ich gniavi čínsky trh, niečo nehorázne a smiešne.

Tu si dovolili už odstaviť jednu vysokú pec – prosím naštudujte si ako dlho trvá opäť z prevádzkovať takúto VP.

Teraz si vymýšľam, ale neviem či som ďaleko od pravdy, USS sa už asi obzerá po iných lacných a výnosných oceliarňach v Rumunsku, Bulharsku a na Balkáne a tu v Košiciach za sebou zanechajú vyhasnuté vysoké pece aby v novom pôsobisku nemali túto kedysi pýchu východného Slovenska za konkurenciu. Aj toto sa Vám vidí vážení ako utópia a sci-fi !?  Verte, že mne nie.

Jeden z čitateľov napísal, že som niekým zmanipulovaný až do kosti, áno priznávam, som zmanipulovaný až do špiku kosti, ale jedine životom, ktorý tu žijem už viac ako 50 rokov a neopustil som drahé Slovensko a ani ho nikdy pokiaľ budem žiť neopustím.

V ďalších mojich článkoch sa budem venovať aj iným viac menej politickým témam súčasnosti.

Šéfredaktor Matúš Kostolný z Denníka N, toto je tiež len taká moja satira. Môže byť?

17.06.2024

Denník N má vraj satirickú reláciu pod názvom – „Toto vystrihneme“ Jej ostatná verzia bola odvysielaná na Podcaste Denníka N dňa 13.6.2024 – Pozri resp. vypočuj si TU (teda ak si to predplatíte!) – https://dennikn.sk/4047208/toto-vystrihneme-bluznivy-sen-tychto-dni-yodel-remix/?ref=list No a tu sa im podaril takýto satirický kúsok, teda satirický podľa [...]

Opäť ďalší brutálny útok médií na poslanca Parlamentu SR, bez poskytnutia všetkých informácií!

12.06.2024

Je na čase, aby dnešná Vláda SR začala konečne vládnuť tvrdou demokratickou rukou! Čo to znamená vládnuť tvrdou demokratickou rukou? Nuž nič viac, nič menej, ako si začať naplno plniť svoje PVV a tieto plnenia riadne skrze, minimálne novú STVR, obyvateľom SR vysvetľovať! Opäť sa tu roztrhlo mediálne vrece s brutálnym osočovaním poslanca Parlamentu SR MUDr. Petra [...]

Tento jasný odkaz Slovákom nie sú moje slová, ale plne s nimi súhlasím!

12.06.2024

V tomto mojom článku, teda ak ho mojim článkom môžem vôbec nazvať, zaznie názor jedného z nás, jedného z nás Slovákov, ktorý má s najväčšou pravdepodobnosťou za sebou bohaté životné skúsenosti a ktorý naplno zažil dobu prednovembrovú, ako aj dobu po novembrovú, až do dnešných neutešených pochmúrnych takmer vojnových kapitalistických dní. Takže tentokrát [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Podvodníčka vydávajúca sa za vyšetrovateľku okradla seniora o 4300 eur

17.06.2024 15:03

Páchateľka mala podľa polície seniorovi zavolať s tým, že jeho dcéra spôsobila dopravnú nehodu.

Moskva / Lekár / Sanitka / Záchranka /

Desiatky ľudí v Moskve skončili v nemocnici. Otrávili sa šalátom z donáškovej služby

17.06.2024 14:11

U všetkých nakazených sa zistilo, že majú príznaky botulizmu.

Jozef Hanuska

Skutok preklasifikovali. Synovi smutne známeho vraha hrozí za brutálnu vraždu ženy doživotie

17.06.2024 13:50

Polícia v januári informovala o náleze tela ženy bez známok života v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia pátra po nezvestnom 15-ročnom Marošovi z Bratislavy

17.06.2024 13:40

Odišiel v sobotu z miesta svojho bydliska na Bagarovej ulici v hlavnom meste na neznáme miesto.