Založ si blog

Slovenský rozhlas v rámci STVR, si nie a nie dať povedať! Dokedy?

Pravda, ak si mám vypočuť nejaké rozhlasové vysielanie, výhradne ak cestujem autom, tak je to Slovenský rozhlas (SRo).

Na vlnách SRo je množstvo kvalitných relácií, ktoré sú naozaj počúvateľné a zároveň aj výber hudby je na úrovni.

Ja osobne nebažím po súkromných rozhlasových staniciach typu Fan rádio alebo Rádio Expres lebo ani náhodou netúžim počúvať, pre mňa osobne určite, tie prihlúple dristy Sajfu alebo Závodského…

Ale späť k SRo.

Ako v úvode píšem, je veľa dobrého na vlnách SRo, ale to spravodajstvo, akoby zamrzlo v dobe Covid-ukrajinskej v rokoch 2020-2023!

Stále tá istá jednostranná politicko-spoločenská struna!

Nič z iného informačného súdka, len neustále hájenie západu, teda USA, Bruselu a NATO a hanenie všetkého, čo je v inom protikladnom názore k týmto ich politicko-mediálnym modlám!

Aj dnes som mal to šťastie resp. „šťastie“(?), že práve v dobe, kedy na SRo išiel každodenný predpoludňajší prehľad zahraničnej tlače, som si v aute vypočul o čom že to píše tá „objektívna“ zahraničná tlač.

Tak som si pomyslel, asi sa už dozviem aj niečo iné ako v predošlé roky jednostranného názoru, aj v SRo, samozrejme nie len toho, ktorý stojí na tej správnej „strane“ dejín.

Hneď prvá informácia bola o ostatných českých víkendových krajských voľbách.

Nuž a SRo nás o nich poinformovalo z obsahu českého vydania Denníka N(!!!).

Veľmi dobre vieme, aké názory, politicky absolútne jednostranné tu na Slovensku predvádza slovenský Denník N a teda ani z českého Denníka N, sa iné očakávať nedá!

Pýtam sa vedenia spravodajstva v SRo, to už u našich českých susedov neexistuje iná tlač, z ktorej by ste nám poskytli informácie o krajských voľbách v ČR?

Nie? Len Denník N, jeho česká verzia?!

Samozrejme, že Slováci sa prostredníctvom SRo a českého Denníka N dozvedeli, že voľby síce suverénne ovládli babišovci a Hnutie ANO, že im môže byť nápomocná KSČM, ktorá sa podľa českého Denníka N „zaodela“ do nového názvu „STAČILO“, akoby Česi boli sprostí a nevedeli by, že za týmto názvom volili KSČM a hlavne sme sa dozvedeli, že terajšia vládna moc v Čechách je v pohode, len by mali porozmýšľať, čo ešte a ako spojiť svoje sily do budúcoročných českých parlamentných volieb, aby politickú scénu v Čechách neovládli babišovci s komunistami!

Žiadna tvrdá kritika doterajšej vlády Pětikoalice, ktorú Česi trefne nazývajú Pětidemolice, o tom, ako tiež kántrili a kántria svoj národ v mene Covidu a Ukrajiny!

Presne ako tí naši resp. „naši“ v rokoch 2020-2023!

No a potom sme sa, čo to dozvedeli o Gruzínsku, že ide cestou východnou, rozumej do Ruska a Západ tomuto nechápe, sa nad tým čertí! A opäť nie z nejakých gruzínskych médií, ale z akejsi Slobodnej Európy!

Na záver tejto správy, informácie, sme sa dokonca dozvedeli, že gruzínska mládež vie veľa o futbale, ale veľmi málo o militaristickej histórií Ruska!

Fíha, naozaj?

A koľko toho vedia o militaristickej, dobyvačnej, koloniálnej histórií západnej Európy? – napr. Napoleon Bonaparte, Adolf Hitler…

A koľko o militarizme USA/NATO? – Kórea, Vietnam, Líbya, Afganistan, Belehrad…

Potom sme sa, čo to dozvedeli o tom, že čím viacej štátov EÚ sa vydáva na veľmi zlú „maďarskú“ orbánovsku cestu, napr. aj také Holandsko, že si idú vo väčšej miere chrániť svoje národne záujmy pred záujmami USA globalizácie!

A opäť nie z nejakých maďarských serióznych médií alebo holandských, ale z akéhosi eurounijného POLITCO!

A nakoniec sme sa, čo to dozvedeli o Francúzsku, o Emanuelovi, ktorý sa vraj hraje na veľkého frajera, ale svojou politikou otvára v budúcich francúzskych celoštátnych voľbách dvere, prepytujem, vraj krajnej nacionalistickej pravici Le Penovej!

Takže opäť z SRo išla do éteru len a len jednostrannosť!

Tá výhradne pro USA, pro Ursulina…

Žiadna správa, informácia zo zahraničnej tlače, ktorá by kritizovala USA politiku vo vzťahu ku konfliktu UA/RF, v pásme Gazy…

Žiadna správa zo zahraničnej tlače o hlúpej politike EÚ, konkrétne EK pod vedením Ursuly…

Pýtam sa vedenia STVR a SRo – dokedy?

Dokedy budete Slovákov kŕmiť len jednostrannými informáciami, tými pro USA, pro EÚ a proti ruskými, proti čínskymi…?!

Kedy konečne začnete aplikovať zákon o vyváženosti a pluralite informácií, ktoré má nová verejnoprávna STVR šíriť?!

Nemala by Zuzana Dolinková skončiť hlavne pre toto?

27.09.2024

Okolo Zuzany Dolinkovej v posledných dňoch počúvame kade čo, že prečo by mala skončiť na pozícií ministerky zdravotníctva SR, ale hlavne, ten pravdepodobne najhlavnejší dôvod, akosi (každému, hlavne médiám?) uniká! Avšak v úvode chcem zareagovať na ostatné extempore v Parlamente SR na osi Danko-Huliak-Plaváková. Nie len do úst poslancov Parlamentu SR, ale do [...]

Takto to už ďalej nejde!

24.09.2024

Naozaj, už NIE! Túto tému mám na „stole“ už poriadne dlho a dnes je čas, aby som s ňou vyšiel „von“. Téma pre niekoho utopická, nerealizovateľná…, ale koľko tém, návrhov, riešení…bolo v minulosti utópiou, nerealizovateľnými a nakoniec sú dnes súčasťou našich životov a ani sa nad nimi nepozastavíme? I keď áno, táto téma je dosť špecifická [...]

Konsolidácií verejných financií mali predchádzať konkrétne trestné oznámenia!

22.09.2024

Podať na niekoho trestné oznámenie, ešte neznamená, že dotknutá osoba alebo subjekt je vinný! Podanie trestného oznámenia znamená, že je tu veľké podozrenie z páchania trestnej činnosti a potom je už len na OČTK, či tieto podozrenia vyvrátia alebo potvrdia, s následným uložením primeraného trestu. Píšem o podaní trestných oznámení na konkrétne osoby a nie na [...]

Kamala Harrisová

Harrisová tesne vedie v predvolebnom prieskume v siedmich kľúčových štátoch

27.09.2024 23:28

Náskok Harrisovej sa vo viacerých štátoch pohybuje na hodnote štatistickej chyby, čo naznačuje, že o výsledku novembrových volieb by mohol rozhodnúť najtesnejší rozdiel.

hurikán Helene florida

Skaza a katastrofálne záplavy. Hurikán Helene spôsobil chaos vo viacerých štátoch USA, pribúdajú obete

27.09.2024 22:39, aktualizované: 23:40

Živel odstrihol od prúdu viac ako päť miliónov podnikov a domácností. V štyroch štátoch hlásia už najmenej 40 mŕtvych.

pellegrini, pavel

Pellegrini a Pavel odhalili v americkej Iowe orloj venovaný tamojším Slovákom a Čechom

27.09.2024 21:50

Obaja prezidenti sem prišli z Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

Detvianska výšivka vyšívaná krivou ihlou

Výšivka krivou ihlou z Detvy i gubárstvo. Do zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska pribudli nové prvky

27.09.2024 19:40

Osvedčenia o zápise v divadle Slovenského ľudového umeleckého kolektívu (SĽUK) odovzdal štátny tajomník Ministerstva kultúry Maruška.