Založ si blog

Koaliční poslanci, Ľubomír Galko by mala byť tá povestná posledná kvapka!

A nie len koaliční, ale aj opoziční poslanci.

Áno, aj vás sa to týka!

Politicky najsledovanejší „žiaci“, zasadnú po letných „prázdninách“ do svojich „školských“ lavíc až dnes. „Knihy, zošity, rozvrh“, už majú.

Všetky tieto „školské“ pomôcky im boli rozdané v PV 2023.

Takže vážení šup, šup do práce.

Iste, majú toho veľa, čo je potrebné, hlavne dobrého, pre Slovákov a Slovenskú republiku vykonať!

Tomuto sa však v dnešnom článku venovať nebudem. Ale iste na to príde čas.

Dnes sa chcem povenovať podrobnejšie jednej veľmi významnej téme, pre riadne fungovanie „školy“, ktorá hrdo nesie názov Parlament Slovenskej republiky.

V každej škole, v každej triede platia isté pravidlá, ktoré musia dodržiavať a sa im aj prispôsobiť všetci, či už žiaci, ale aj vyučujúci personál.

Nie je možné, aby si niektorí zo žiakov zmyslel, že on teda nebude sedieť v 5.A celý školský rok a že teda po dvoch, troch mesiacoch odíde do 5.B alebo dokonca sa posadí do lavíc 6.A či 6.B!

A to isté platí aj u vyučujúceho personálu. Nemôže si niektorý z nich, len tak zmyslieť a povedať si, že dva, či tri mesiace bude vyučovať Hudobnú výchovu a potom len tak sám od seba pôjde „vyučovať“ napr. Fyziku, či Matematiku, hlavne ak na to nemá aprobáciu!

Možno je to, nie celkom presný príklad, ale toto presne robia poslanci Parlamentu SR a tomu sa musí urobiť rázny koniec!

Je potrebné zmeniť všetku s tým súvisiacu legislatívu lebo tá dnešná im na to dáva až neuveriteľne veľký priestor!

Vieme, čo to s funkčnosťou Parlamentu urobilo v minulosti a hlavne vieme, čo to urobilo so Slovenskou republikou, ako takou!

Lebo, na čo sú potom Parlamentné voľby, na čo jednotliví občania SR kandidujú v týchto voľbách za jednotlivé politické subjekty, tvária sa ako sú s tými politickými subjektami silno politicko-morálne-ideologickí napojení/spriaznení/stotožnení politickou „pupočnou“ šnúrou, keď po niekoľkých mesiacoch, sa rozhodnú, že túto politickú „pupočnú“ šúru prestrihnú, odtrhnú sa od nej a zrazu sú vraj nezávislí, nezaradení a neviem ešte akí!

Stávajú sa nezávislými od koho?

Od tých voličov SR, ktorí ich tam dostali na kandidátke istého politického subjektu, ktorému dali svoj hlas lebo chcú, aby v Parlamente presadzovali tie myšlienky a sľuby, ktoré im dávali v predvolebnej kampani?

Od týchto chcú byť nezávslí?

Lebo naša Ústava hovorí jasne – všetka moc v SR pochádza od občanov, ktorú vykonávajú priamo alebo prostredníctvom nimi volenými zástupcami?!

A „nimi volenými zástupcami“, sa jasne rozumie to, že zvolený poslanec má v Parlamente vykonávať tú moc, ktorú dostal od občanov-voličov SR v demokratických a slobodných PV, za ten politický subjekt, za ktorý kandidoval.

Lebo síce volič volí aj tak, že dáva preferenčné hlasy, krúžkovaním na kandidačnej listine, tomu ktorého chce mať v Parlamente, aby ho tam zastupoval a teda môže niektorého z kandidátov prekrúžkovať z nižších pozícií kandidačnej listiny, až do Parlamentu, ale určite mu nedáva voľnosť, že po niekoľkých mesiacoch sa rozhodne tento politický subjekt v Parlamente opustiť a stáť sa „nezávislým“ a ešte si aj dať na seba nálepku iného politického subjektu, takého, ktorý sa síce zúčastnil PV, ale voliči mu nedali dostatočne silný mandát na to, aby ich takýto politický subjekt, podľa Ústavy SR, zastupoval v Parlamente SR!

A zároveň tým, že občan-volič na kandidačnej listine zakrúžkuje konkrétneho kandidáta znamená, že obrazne povedané, krúžkuje a dáva svoj mandát tým pádom, aj celému politickému subjektu! Tomu politickému subjektu, s ktorým je najviac názorovo stotožnený a chce, aby mal v Parlamente SR, čo najsilnejšie postavenie, aby mal čo najväčší vplyv na chod našej republiky, prípadne až mandát byť vládnou stranou!

Dnes však máme tak voľnú legislatívu v tomto smere, že ktorýkoľvek poslanec Parlamentu SR, keď sa kedykoľvek rozhodne, tak vystúpi z poslaneckého klubu, toho politického subjektu, na krídlach ktorého sa dostal do parlamentu, na výborne platené pracovné miesto, kde ani nemusí nič mimoriadne robiť, zostáva naďalej poslancom Parlamentu, užíva si všetky s tým spojené benefity, tvári sa, že je nezávislý, že je takpovediac voľný, na voľnej parlamentnej nohe a múti parlamentné vody!

A čo je ešte horšie, tak vstupuje do iného politického subjektu, ktorý neprešiel sitom PV, zastupuje tam jeho záujmy, ako by sa nechumelilo.

A toto sa tu bez akéhokoľvek záujmu samotných nami volených zákonodarcov prehliada, toleruje už od prvopočiatku nástupu kapitalizmu v našom štáte, akoby toto mal byť štandard parlamentnej demokracie.

No tak toto, to teda nie je žiaden štandard, žiadnej dobre fungujúcej demokracie.

A naposledy sa to udialo u dvoch poslancov za matovičových pozberancov.

Sú to Viliam Tankó a verejnosti oveľa známejší Ľubomír Galko.

A vraj sa z nich v Parlamente stávajú nezaradení poslanci.

To je čo za blud?

Dostať sa do Parlamentu na základe toho, že bol na kandidačnej listine takého politického subjektu, ktorému občania-voliči dali dostatok svojich hlasov na to, aby sa dostal do Parlamentu a to hlavne na základe jeho predvolebného programu a potom toto všetko zanechať a odísť od nich a stať sa akýmsi parlamentným tulákom?!

Toto nie je podvod?

To to nie je podvod spáchaný, nie len na tom politickom subjekte, za ktorý kandidoval a za ktorý sa dostal na dobre platené poslanecké kreslo, ale hlavne na voličoch, ktorí nechceli mať v Parlamente len jeho osobne, ale chceli, aby tento konkrétny politický subjekt mal v Parlamente čo najväčšie zastúpenie a tým aj, čo najväčšiu politickú silu?!

Naviac, Ľubomír Galko urobil toto – „Poslanec Galko začína spolupracovať s Demokratmi. Bude ich predĺženou rukou v parlamente“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/722821-poslanec-galko-zacina-spolupracovat-s-demokratmi-bude-ich-predlzenou-rukou-v-parlamente/

Treba si uvedomiť, čo toto všetko znamená a aké riziká to so sebou nesie.

Tu nejde len o to, že Galko bude robiť Parlamentný bordel, bude tam stvárať tie svoje neprístojnosti, bude kopať do všetkých napravo, naľavo, ale hlavne, celý politický subjekt akýchsi „Demokratov“ na čele s Jaroslavom Naďom a všetkými tými, čo nás tu v rokoch 2020-2023 bezdôvodne Covid a inak gniavili, budú mať všetky Parlamentné vymoženosti pre seba!

A čo také?

Nuž tak napríklad aj to, že „nezaradený“ poslanec Galko, si môže v priestoroch Parlamentu na to určených, robiť svoje tlačové besedy, ale už nie ako nezaradený poslanec, ale ako osoba spriaznená, možno neskôr už aj ako riadny člen, politického subjektu „Demokrati“, ktorý neprešiel v ostatných PV cez parlamentné sito!

A dokonca si na tieto svoje TB bude pozývať možno samotného Naďa, Hegera, Šeligu…a budú mať tieto priestory na svoju prezentáciu zadarmo a budú mať oveľa väčší mediálny priestor, ako keby nemali priamy prístup/vstup do takýchto parlamentných verejných priestorov!!!

Toto sa musí skončiť!

A preto, hlavne poslanci za vládnu koalíciu, ale aj všetci príčetní poslanci za opozíciu, spojte sa a pripravte v tomto smere zmenu legislatívy, všetkých zákonov s tým súvisiacich, teda aj Ústavy SR, aby niečo také už nebolo možné!

Je potrebné našu legislatívu upraviť tak, že každý, kto sa do Parlamentu SR dostane na kandidačnej listine akéhokoľvek politického subjektu, sa automatický stáva členom poslaneckého klubu takéhoto politického subjektu a keď sa rozhodne z neho vystúpiť, tak tým pádom mu zaniká poslanecký mandát a na jeho miesto nastupuje náhradník, prvý v rade, podľa volebného výsledku, za ten ktorý poslanecký subjekt a tým pádom ostáva zachovaný v plnom počte poslanecký klub toho ktorého politického subjektu a plní si svoje úlohy tak ako to sľuboval svojim voličom v predvolebnej kampani!

Zároveň je potrebné legislatívu upraviť aj tak, že aj samotný politický subjekt môže zo svojich radov, teda s poslaneckého klubu vylúčiť poslanca, ak sa úplne, takpovediac „obráti“ a nechce resp. už nemá záujem plniť za daný politický subjekt tie predvolebné sľuby, ktoré dali svojim voličom pred voľbami!

A potom, aj pre takéhoto poslanca platí to, čo píšem vyššie v texte, že opúšťa parlament, zaniká mu poslanecký mandát, na jeho miesto prichádza prvý v rade náhradník za ten ktorý politický subjekt a daný poslanecký klub a strana, či hnutie, plnohodnotne funguje v Parlamente ďalej a plnia si svoje záväzky tak, ako ich svojim voličom prezentovali v predvolebnej kampani, za čo im voliči dali svoj hlas a svoju dôveru!!!

To neznamená, že poslanci nemôžu hlasovať podľa svojho vedomia a svedomia slobodne!

Môžu, ale toto musia mať vo vnútri svojich poslaneckých klubov vydiskutované, kde im daný politický subjekt dovolí až zájsť a či takéto konanie ich poslanca nie je doslova proti samotnému poslaneckému klubu resp. politickému subjektu, na základe ktorého sa daný „neposlušný“ poslanec dostal do Parlamentu.

Takže je potrebné legislatívu upraviť aj tak, aby jednotlivé politické subjekty mali aj v tomto smere silnejšie zákonne možnosti, ako s takýmito „neposlušnými“ resp. zištne vypočítavými poslancami naložiť tak, aby neboli v Parlamente oslabení natoľko, že môže dôjsť dokonca aj k rozpadu ich poslaneckého klubu…

A tým pádom môže a aj dochádza, k doslova bordelu v takomto rozbitom Parlamente!

Lebo demokracia, to je v prvom rade poriadok a disciplína!

Demokracia to je v prvom rade dodržiavanie demokratických zákonov!

Lebo všetko iné nie je demokracia, ale čistá, rýdza anarchia!!!

P.S.:

Pre korektnosť je potrebné, aby som na záver napísal, že presne to isté sa tu dialo aj v iných parlamentných obdobiach od 1990 resp. od 1993. A najviac sa to prejavilo v minulom volebnom období, kedy sa od SMER-SD odčlenila Pellegriniho „11“, od Kotlebu zase Uhríkovci a od Za ľudí Valášek.

Jedni si založili vlastné politické subjekty – HLAS-SD, HNUTIER REPUBLIKA a pôsobili v Parlamente ako ich zástupcovia a jeden vstúpil do PS a zastupoval tam ich.

Absolútne neakceptovateľné!

Na teraz len toľko.

A vyzývam všetkých poslancov terajšieho slovenského Parlamentu, aby sa takouto legislatívou začali plne a vážne zaoberať, aby do konca tohto volebného obdobia takto túto legislatívu upravili, aby sme už v Parlamente mali konečne poriadok!

A zároveň navrhujem všetkým politickým subjektom, ktoré sa chcú v budúcich PV uchádzať o hlasy nás voličov, aby si do svojho predvolebného a povolebného programu na prvé miesta dali aj tento záväzok, že takto upravia legislatívu (ak by sa to nepodarilo v tomto volebnom období), aby už nebolo možné si v Parlamente SR robiť, čo si kto zmyslí a vystupovať, prestupovať… z jedného politického subjektu do druhého…

A potom budú mať aj väčší voličský potenciál.

Poriadok jednoducho musí byť!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinníci zvyšovania daní – Čaputová, Matovič, Heger, Ódor a spol. !

19.09.2024

Nikto nemôže byť spokojný s tým, keď nám vládna moc dvíha dane! Teda nie sme spokojní ani teraz! Ale prečo sa nadáva na tých, ktorí to urobili, ktorí to boli nútení urobiť?! Áno, od 01. januára 2025 nás čaká zvýšenie daní z 20 na 23%. Aj isté úpravy v iných sociálnych dávkach, ako aj zníženie daní na základné potraviny… Ale dnešnou mojou nosnou témou [...]

Sme. sk, Aktuality. sk, Denník N – Pozor! Šimečkovi ml. na pomoc – Pochodom vchod!

18.09.2024

Tak sa nám politické bábätko urazilo, hodilo o zem a začalo „silno“ búchať politickou pästičkou o zem, tou politickou pästičkou, ktorá pre SR a Slovákov ešte nič hmatateľné neurobila a ešte „silnejšie“, tým svojim slabulinkým politickým hláskom vykrikuje, že ono teda politickému matadorovi ešte ukáže, čo je on politicky zač a ako ho skolí jednou [...]

Nech vám je ostatný prírodný živel mementom!

17.09.2024

Prírodné živly sú pre našu planétu prirodzeným javom a tragickými sa stávajú, až vo chvíli, keď to zasiahne priamo obyvateľov. A presne toto sa udialo aj na Slovensku, hlavne v jej západnej a severozápadnej časti, počas ostatných víkendových dní. Veľmi ťažko sa pozerá na zábery z tohto prírodného vodného živlu a nie to ešte zažiť a prežiť… Naozaj [...]

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Výbuchy pagerov sú pre nás tvrdou ranou, je to vyhlásenie vojny, vyhlásil šéf Hizballáhu

19.09.2024 17:15

Podľa Nasralláha zvýšil Hizballáh svoju bojovú pohotovosť.

Záchranársky vrtuľník

Na škole v Kráľovskom Chlmci sa po páde z okna vážne zranil chlapec. Vrtuľníkom ho previezli do Košíc

19.09.2024 17:11

Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.