Založ si blog

Poslanci Parlamentu SR – vykonajte malú zmenu Ústavy SR a cirkus, divadlo okolo odvolávania členov Vlády SR, je navždy vyriešený!

V tomto článku nebudem rozlišovať medzi koaličnými a opozičnými poslancami.

Toto sa ich totiž týka všetkých Vláde. Raz sú v opozícií jedni, následne druhí.

A každý z nich ma aspoň raz začas nutkanie sa pred voličmi SR predviesť tým, že si zozbierajú, v tomto konkrétnom prípade opozičných, 30 poslaneckých podpisov na mimoriadnu schôdzu o odvolávaní člena Vlády SR alebo o vyslovení nedôvery celej Vláde SR. Takáto schôdza musí byť zvolaná do 7 dní od podania tohto návrhu Predsedovi Parlamentu. Ak v čase, kedy je táto schôdza otváraná sa prezentuje viacej ako 76 poslancov, tak o programe takejto schôdze sa nehlasuje, ale sa otvorí ihneď.

Dnes, ale aj v minulosti, je stav taký, že v tomto prípade, o odvolávaní člena Vlády, má koalícia inštrument, ako otvorenie takejto schôdze oddialiť, ak o tom nechce rokovať ihneď a to tým, že takúto schôdzu odignoruje, nezaprezentujú sa a tým pádom nie je šanca opozície, aby mali na otvorenie takejto schôdze potrebných 76 hlasov, teda nadpolovičnú väčšinu všetkých poslancov Parlamentu.

No a potom vládna koalícia, aj keď takúto schôdzu, aj svojou prezentáciou nechá otvoriť, tak buď sa na nej nezúčastňuje, opozícia sa vyrozpráva, zbytočne sa míňa čas Parlamentu na takéto prázdne mlátenie slamy a keď dôjde na samotné hlasovanie, tak celá koalícia zahlasuje proti takémuto návrhu a ide sa ďalej.

Takže absolútne zbytočné divadlo.

A toto sa znova udeje na septembrovej schôdzi Parlamentu SR opäť lebo tak, či tak schôdze o odvolávaní ministra kultúry a ministra spravodlivosti, raz otvorené budú musieť byť a ako píšem vyššie v texte,  zo strany opozície sa bude mlátiť prázdna slama, nakoniec sa bude hlasovať, opozícia nemá dostatok hlasov na vyslovenie nedôvery členovi Vlády SR a jediný „benefit“, ktorý z toho bude, je čistá strata rokovacieho času potrebná na zákony potrebné pre lepšie fungovanie štátu!

Ale je tu jedna veľmi jednoduchá možnosť, ako takýmto zbytočným cirkusom a divadlám v Parlamente do budúcna zabrániť a to raz a navždy!

Tým je jednoduchá zmena Ústavy SR a tým pádom aj Rokovacieho poriadku Parlamentu SR.

Je potrebné zmeniť rokovací poriadok, ale aj ústavu SR tak, aby na odvolávanie člena Vlády SR alebo na vyslovenie nedôvery predsedovi Vlády SR, tým pádom aj na vyslovenie nedôvery celej Vláde SR, aby o takúto schôdzu muselo požiadať minimálne 76 poslancov Parlamentu SR!

Takto by bolo zaručené, že jednak takáto schôdza bude otvorená na prvý pokus a po ďalšie, veľmi dôležité je to, že takýto návrh má obrovskú šancu, že bude úspešný lebo je vysoký predpoklad, že všetci tí, minimálne 76 poslancov Parlamentu SR, ktorí sa pod takýto návrh podpísali, na konci pri hlasovaní, aj zahlasujú za vyslovenie nedôvery členovi Vlády alebo celej Vláde a potom takáto schôdza nebolo zbytočné plytvanie času, ktorý bol na to vynaložený!

Takže áno, dnešní poslanci Parlamentu SR, na tomto by ste sa mohli zhodnúť a ústavnou väčšinou takýto Ústavný zákon schváliť lebo by bol na prospech vás všetkých dnes i do budúcna!

Potom by ste sa nemuseli pred národom predvádzať, ako ste chceli odvolávať člena Vlády, Vládu SR, ale žiaľ ako opozícia nemáme na to dostatok hlasov v Parlamente.

No a čo sa týka toho, že takouto schôdzou chcete poukázať na nedostatky, ktoré má jednotlivý člen Vlády resp. celá Vláda a že keď nebudete mať viac ako 76 podpisov, tak takúto schôdzu neotvoríte a vy potom nebudete mať priestor o jeho, ich nedostatkoch verejnosť slovenskú informovať, tak to nie je pravda. V Parlamente máte na to hneď dva inštitúty – Hodina otázok na všetkých členov Vlády a Interpelácie členov Vlády!

Potom máte možnosť o takýchto nedostatkoch jednotlivých členov Vlády a Vlády ako takej, informovať slovenskú verejnosť na TB alebo v rôznych mediálny politických diskusných reláciách!

A extrém, sú aj verejne protesty.

Takže poslanci parlamentu SR, zamedzte takýmto divadlám hneď teraz, aj do budúcnosti a to NAVŽDY!!!

Sme. sk, Aktuality. sk, Denník N – Pozor! Šimečkovi ml. na pomoc – Pochodom vchod!

18.09.2024

Tak sa nám politické bábätko urazilo, hodilo o zem a začalo „silno“ búchať politickou pästičkou o zem, tou politickou pästičkou, ktorá pre SR a Slovákov ešte nič hmatateľné neurobila a ešte „silnejšie“, tým svojim slabulinkým politickým hláskom vykrikuje, že ono teda politickému matadorovi ešte ukáže, čo je on politicky zač a ako ho skolí jednou [...]

Nech vám je ostatný prírodný živel mementom!

17.09.2024

Prírodné živly sú pre našu planétu prirodzeným javom a tragickými sa stávajú, až vo chvíli, keď to zasiahne priamo obyvateľov. A presne toto sa udialo aj na Slovensku, hlavne v jej západnej a severozápadnej časti, počas ostatných víkendových dní. Veľmi ťažko sa pozerá na zábery z tohto prírodného vodného živlu a nie to ešte zažiť a prežiť… Naozaj [...]

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.