Založ si blog

Moskva-Kyjev – Keď dvaja robia to isté, nie je to to isté!

Resp.- nie je to to isté?

V tomto článku nebudem zachádzať do detailov, len chcem poukázať na pokrytectvo a farizejstvo demokratov a demokracie západného typu (USA,EÚ, GB).

Demokracia západného typu v podaní dnešnej USA administratívy a im lokajsky podriadenej EÚ, lepšie povedané lokajskej EK, pod vedením (hrôza) opäť tej pani, ktorú môžem celkom pokojne nazvať pani „transparentná“ – Leyenová.

Zároveň je tu aj „demokracia“ NATO. Teda NATO je rýdzo vojenský pakt a tu platí len jedná „demokracia“ – „demokracia“ vojenskej moci a sily.

NATO je jedno z naj nadutejších vojenských zoskupení, ktoré si o sebe myslí, že sú  vládcami nie len tohto sveta, ale aj celého priľahlého vesmíru a ešte kúsok ďalej.

No nie sú a ani nebudú! Už čoskoro!

A teraz k podstate tohto môjho článku.

  1. marca 2014, sa na Kryme uskutočnilo slobodné referendum obyvateľov Krymu s jednoduchou a jasnou otázkou, či chcú byť súčasťou RF alebo UA.

Pre pripojenie k Rusku hlasovalo viac ako 96% zúčastnených voličov pri volebnej účasti 83% – západná „demokracia“ to označila za ruské násilné pripojenie Krymu k RF. Takže referendum západnej demokracií v tomto prípade nehovorí nič! Vôľa ľudu, rovnako nič!

Od novembra 2013 do konca marca 2014, sa konajú v uliciach Kyjeva násilnosti tzv. Euromajdan , kde mali svoje chápadla, nuž nik iný, ako USA!

Západná demokracia to označí, že je to boj Ukrajincov za slobodu. Vtedy totiž mali Ukrajinci pri moci Vládu, ktorá nebola stotožnená s tým, že sa vrhne do náručia, lepšie povedané do područia USA a tak bolo treba Ukrajincom k „slobode“ pomôcť!

Potom prišli Minské dohody, ako urovnať vzťahy Moskva/Kyjev – Kyjev/Moskva, mierovou, diplomatickou cestou. Západná demokracia sa tvári, že všetko berú vážne, že mier na území východnej Európy je pre nich to najpodstatnejšie.

Po 8. rokoch ťahania RF za nos, zo strany západnej demokracie, sa Merkelová, keď už nie je nemeckou kancelárkou priznáva, že naozaj RF ťahali len za nos a nikdy to úprimne nemysleli, aby sa našiel zmier medzi RF a UA – Merkelová po 8. rokoch ťahania RF za nos povie toto – „Minské dohody z roku 2014 boli pokusom poskytnúť Ukrajine čas. Tento čas krajina využila aj na to, aby sa stala silnejšou – ako môžeme dnes vidieť.“ – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/650002-putina-sklamali-merkelovej-slova-o-ukrajine-a-minskych-dohodach/

A keď 24. februára 2024, to RF už neunesie, tie provokácie západnej demokracie jednoducho neustojí a vojensky vstúpia na územie Ukrajiny, tak západná demokracia spustí alarm do celého sveta, že ide o ruskú agresiu v rozpore s medzinárodným právom, a že táto ruská agresia nebola resp. nie je ničím vyprovokovaná!

A čo to 8 ročné ťahanie RF za nos na pôdoryse Minských dohôd?! A čo to udomácňovanie sa USA CIA na Ukrajinskom území? A čo to skupovanie ukrajinskej pôdy západnými demokraciami? – https://euractiv.sk/section/vychodna-politika/news/ukrajina-otvara-trh-s-podou-vymenou-za-balik-v-hodnote-8-miliard-dolarov/

Nič?

Potom ihneď na to, sa v Istanbule v marci 2022 uskutočnia mierové rokovania medzi UA a RF, z ktorých vzišla dohoda, ktorá bola výhodná pre obe strany. Dohoda, ktorá by v tejto časti Európy zabezpečila trvalý mier, ale tu zase prichádza na scénu západná demokracia a ústami Borisa Johnsona povie resp. Ukrajine zavelí, že nie, žiaden mier, bude sa bojovať!

A tak sa bojuje do dnes!

Západná demokracia poskytla, poskytuje a hodlá poskytovať UA všetky možné zbrane a zbraňové systémy západného NATO typu a čuduj sa svete, že ukrajinský vojaci, či už tí dlhodobo profesionálni, ale hlavne tí včera z ulice zobratí, zverbovaní na silu, vedia perfektne tieto moderné západné vojenské systémy obsluhovať, dokonca lepšie ako príslušníci vojsk NATO!

Maladci!

A teraz pozor!

07.08.2024 Ukrajinské vojenské sily zaútočili na územie RF, na Kurskú oblasť! A čo sa stane?

To isté, čo v prípade RF, keď vstúpili vojensky na územie UA 24.2.2022?

Zakvíli celá západná demokracia, že zo strany UA ide jednoznačne o porušenie medzinárodného práva a že sa jedná o bezprecedentnú ukrajinskú, ničím a nikým nevyprovokovanú, vojenskú agresiu voči RF?

Ale, kdeže!

NIČ! Celá západná demokracia kričí, že UA má na to právo!

Že UA bola v tejto oblasti na to, na takýto vojenský zásah z ruskej strany vyprovokovaná!

Že UA je jednoducho v očiach západnej demokracie hrdina a zaslúži si metál – Hrdina západnej demokracie!

Avšak ja tu vidím obrovský rozdiel!

Vidím obrovský rozdiel medzi vstupom ruských vojsk vo februári 2022 na územie UA a medzi vojenským zásahom a vstupom UA armády na územie RF v Kurskej oblasti!

A aký?

Nuž takýto!

Ukrajina dlhodobo, minimálne od roku 2014, prenasledovala svojich občanov rusky hovoriacich a k ruskej národnosti sa hlásiacich, vo východnej časti Ukrajiny – Doneck, Luhansk…

Dokonca v roku 2019 Ukrajina oficiálne, bez povšimnutia západnej demokracie, urobí toto – „Ukrajinský parlament schválil kontroverzný jazykový zákon. Zasiahne najmä ruskú menšinu“ –  https://hnonline.sk/svet/1929675-ukrajinsky-parlament-schvalil-kontroverzny-jazykovy-zakon-zasiahne-najma-rusku-mensinu

Pýtam sa – zakázala RF občanom RF, ktorí žijú najmä na hraniciach s UA resp. ktorí žijú aj dnes na území Krymu, DĽR, LĽR, používať iné jazyky napr. ukrajinský?

UA to urobila!

Takže ruská vojenská agresia bola podľa všetkého aj týmto vyprovokovaná a RF si išla chrániť svojich obyvateľov, ktorí v týchto ukrajinských oblastiach žili vo väčšine!

A teraz útok Ukrajiny na ruské územie.

To Rusi na území Kurská utláčali, ba dokonca zabíjali vlastné obyvateľstvo ukrajinský hovoriace a k ukrajinskej národnosti sa hlásiace?!

A robila toto RF na tomto svojom území dlhodobo?!

Nuž veru nie!

Takže UA na takúto vojenskú agresiu, na takéto porušenie medzinárodného práva nemala ani najmenší dôvod!

Takže na záver ešte raz otázka – Keď títo dvaja, robia voči sebe to isté, je to to isté?

Vinníci zvyšovania daní – Čaputová, Matovič, Heger, Ódor a spol. !

19.09.2024

Nikto nemôže byť spokojný s tým, keď nám vládna moc dvíha dane! Teda nie sme spokojní ani teraz! Ale prečo sa nadáva na tých, ktorí to urobili, ktorí to boli nútení urobiť?! Áno, od 01. januára 2025 nás čaká zvýšenie daní z 20 na 23%. Aj isté úpravy v iných sociálnych dávkach, ako aj zníženie daní na základné potraviny… Ale dnešnou mojou nosnou témou [...]

Sme. sk, Aktuality. sk, Denník N – Pozor! Šimečkovi ml. na pomoc – Pochodom vchod!

18.09.2024

Tak sa nám politické bábätko urazilo, hodilo o zem a začalo „silno“ búchať politickou pästičkou o zem, tou politickou pästičkou, ktorá pre SR a Slovákov ešte nič hmatateľné neurobila a ešte „silnejšie“, tým svojim slabulinkým politickým hláskom vykrikuje, že ono teda politickému matadorovi ešte ukáže, čo je on politicky zač a ako ho skolí jednou [...]

Nech vám je ostatný prírodný živel mementom!

17.09.2024

Prírodné živly sú pre našu planétu prirodzeným javom a tragickými sa stávajú, až vo chvíli, keď to zasiahne priamo obyvateľov. A presne toto sa udialo aj na Slovensku, hlavne v jej západnej a severozápadnej časti, počas ostatných víkendových dní. Veľmi ťažko sa pozerá na zábery z tohto prírodného vodného živlu a nie to ešte zažiť a prežiť… Naozaj [...]

David Lammy, Veľká Británia

Británia vyzýva na okamžité prímerie medzi Izraelom a hnutím Hizballáh

19.09.2024 23:17

Vojna nie je nevyhnutná, existuje diplomatická cesta, upozornil francúzsky prezident Macron.

Stalin Mednoje

Rusko prepisuje históriu. Moskva zrušila tisíce rehabilitácií obetí stalinizmu

19.09.2024 21:54

Štát je silnejší ako jednotlivec a každý, kto s tým nesúhlasí, je blázon alebo nepriateľ, uviedli kritici.

Czech Nuclear

Juhokórejský prezident sľúbil v Prahe hladký priebeh stavby jadrových blokov v Dukovanoch

19.09.2024 20:45

Jun Sok-Jol do Prahy dorazil zhruba dva mesiace po tom, ako vláda rozhodla o tom, že dva nové reaktory v Dukovanoch má postaviť juhokórejská KHNP.

KOŠICE: Podpora Kultúrneho štrajku, protest

FOTO: V Slovenských mestách sa protestovalo proti krokom ministerstva kultúry

19.09.2024 20:18

Výbor Kultúrneho štrajku tvrdí, že na ministerstve kultúry sa protizákonne prepúšťa a zastrašuje.