Založ si blog

Mal by dnešný Parlament SR vydať niektorých poslancov na trestné stíhanie ak ich ho o to OČTK požiadajú?

A aby som zbytočne nechodil okolo tejto politicko-parlamentno-spoločenskej horúcej kaše, tak hneď na úvod uvádzam, že za mňa určite ÁNO!

A teraz prečo mám takýto názor.

Je až dojemné, ako sa dnes správajú poniektorí poslanci v našom národnom Parlamente, ktorí neboli len súčasťou bývalých „vládnych“ koalícií v rokoch 2020 až 2023, ale boli priamo členmi týchto „vlád“.

Hneď na úvod uvediem aj dve mená poslancov, ktoré ma primäli k napísaniu tohto článku.

Bývala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a bývalý minister vnútra Roman Mikulec.

Pravda, Mária bola ministerkou spravodlivosti krátko, „len“ od 21.3.2020 do 23.3.2021.

To však neznamená, že nie je zodpovedná za veci, ktoré sa diali aj po skončení jej ministrovania lebo všetky následné „vlády“ (Heger-Ódor) plne podporovala, ako poslankyňa.

Dnes po atentáte na predsedu Vlády SR Roberta Fica chce Mária napr. toto – citujem z jej vystúpenia v rozprave v Parlamente SR dňa 19.6.2024 o 12:25 hod. – https://tv.nrsr.sk/videokanaly/klub/9/SaS?id=323572&page=1 , kde okrem iného od dnešnej vládnej koalície žiada toto – „Veď koalícia odmietla ísť za spoločný stôl u bývalej prezidentky a súčasného prezidenta, kde sme sa mohli spoločne stretnúť za okrúhlym stolom a rozprávať sa o tom, prečo sme sa dostali do tohto naozaj kritického bodu napätia spoločnosti. Toto koalícia odmietla. Koalícia tiež odmietla prizvať opozíciu do akéhokoľvek spoločenstva v ktorom by sme sa spoločne pozreli na to čo sa stalo 15. mája, aby sme mali jednoducho pohľad čo sa stalo, aby sme sa dozvedeli či sa dalo odvrátiť to čo sa stalo 15. mája.“

Dnes po atentáte na predsedu Vlády SR Roberta Fica chce Roman napr. toto – citujem z jej vystúpenia v rozprave v Parlamente SR dňa 19.6.2024 o 12:25 hod – https://tv.nrsr.sk/videokanaly/osoba/9/Roman.Mikulec?id=323595 , kde okrem iného od dnešnej vládnej koalície žiada toto – „…aby sme si sadli za jeden stôl a začali sa o tých veciach rozprávať.“

Takže títo dvaja, Mária a Roman, si chcú dnes, s dnešnou vládnou koalíciou, bývalou nimi bezprecedentne kriminalizovanou a do väzieb branou opozíciou, sadnúť za jeden spoločný stôl a chcú sa rozprávať o tom, kto za to môže, že Fico bol postrelený, že spoločnosť sa takmer navzájom nenávidí…atď., atď.

To akože naozaj?

Práve títo dvaja po tomto, tak vehementne volajú a sa toho u dnešnej vládnej koalície dožadujú, takmer s plačom v hlase?!

Naozaj?

Oni zabudli, ako sa správali k vtedajšej opozícií od prvého dňa, ako sa dostali k moci po PV 2020?!

Veď nebol problém v tom, že otvorili mnoho prípadov podozrení z korupcie, že začali prostredníctvom OČTK preverovať podozrenia z trestných činnosti, výhradne členov, hlavne SMER-SSD, dovtedajšej vládnej koalície, a áno, aj vtedajších opozičných poslancov, hlavne im išlo o Roberta Fica.

Nie, toto nebol problém. Lebo pred zákonom nesmie nikto uniknúť!

Ale čo problém bol je to, akým spôsobom to vykonávali a či naozaj bolo potrebné robiť takýto nevídaný cirkus okolo toho – vyvaľovanie dverí podozrivých, skoré ranné prepady komandami NAKA v mieste bydliska podozrivých za priamej účastí ich rodinných príslušníkov, aj maloletých(!), na ktorých kukláči mierili zbraňami(!), pričom niektoré nimi vybrané média a ich „novinári“, mali o týchto zásahoch informácie vopred, kedy sa poniektorí z týchto novinárov na sociálnych sieťach doslova chválili tým, že už sme na mieste, pijeme kávu a čakáme kedy NAKA dorazí!!!

Áno, toto je problém!

Problém je aj to, že krivili právo, že používali nátlakové prostriedky také, ktoré so zákonom nemajú nič spoločné!

Uvediem príklad.

Gen. Milan Lučanský bol obvinený. V čase obvinenia nebol na Slovensku a aby učinil spravodlivosti a zákonu za dosť, vrátil sa predčasne z dovolenky v Chorvátsku a sám sa prihlásil na Polícií SR!

To znamená, že keď sa vrátil a nedal sa na únik priamo z Chorvátska, čo by nebol žiaden problém(!), tak asi nebol dôvod ho strčiť sudkyňou Pamelou Záleskou do zaisťovacej väzby! Do aj útekovej väzby!

Prečo mu nedali na nohu sledovací náramok, nezobrali mu cestovný pas, nezakázali mu opustiť územie SR…?

Prečo bolo potrebné ho počas vyšetrovania, kedy bol jednoznačne v pozícií podozrivého a až do vynesenia právoplatného rozsudku, aj absolútne nevinného, ihneď dať do vyšetrovacej preventívnej väzby a vláčiť ho po slovenských väzniciach hore dole?!

A áno, toto je ten najväčší problém tej ich „demokratickej“ doby, ich vtedajšieho „vládnutia“!

Že potrebovali v spoločnosti vyvolať strach, že ak sa nebudeš správať tak, ako to chceme my, tak šup do basy!

Šup do basy, či si vinný alebo nie!

A takto postupovali pri všetkých, ktorí boli len obvinení a ktorí im politickí prekážali!

(počas doby covidovej takto nehorázne postupovali aj voči všetkým nám obyvateľom SR, ktorí se sa nechceli a ani sme sa nepodriadili ich covid diktatúre!)

A zároveň tým chceli a žiaľ u niektorej časti verejnosti aj vyvolali, obrovskú nenávisť voči všetkým, ktorí čo kedy mali do činenia, nie len so samotným SMER-SSD, ale aj s jeho politickými koaličnými partnermi!

A v tomto im vehementne na dennej báze pomáhali média tzv. hlavného prúdu najmä – Denník N, Sme.sk, Aktuality.sk, ale aj TV JOJ, TV Markíza, z časti aj TA3 a hlavne sa na takýto mediány lynč podujala vtedajšia, žiaľ ešte aj dnešná RTVS!

Vtedy Mária s Romanom nevyzývali vtedajšiu opozíciu, že poďme si sadnúť za jeden veľký okrúhly stôl!

A nevyzývali na to ani ich „prezidentku“ Čaputovú, aby takýto okrúhly stôl zvolala, kde by sa za jeden stôl posadili všetky politické subjekty, ktoré sa do Parlamentu SR dostali na základe PV 2020!

Ani samotná Čaputová, keď videla, čo a ako sa začalo konať voči vtedajšej opozícií, pro aktívne nevolala po takomto okrúhlom stole, kde by si vydiskutovali, že ako sa ide zaobchádzať s vtedajšou opozíciou po stránke trestnoprávnej!

Tá po takomto politickom okrúhlom stole všetkých politických subjektov, ktoré mali v spoločnosti podporu nad 5%, nevolal a ho nezvolala, ani po tej jej „slávnej“ účasti na tajnom stretnutí v útrobách SIS – „Najmocnejší ľudia štátu sa tajne stretli v SIS, témou boli veľké korupčné kauzy“ –  https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/588566-v-sis-bolo-tajne-stretnutie-najmocnejsich-ludi-statu-temou-boli-velke-korupcne-kauzy/

Slováci, už aj na toto ste zabudli? Nuž ja veru nie a verím, že dnešná vládna koalícia nám aj o tejto Čaputovej a spol. aktivite prinesie jasné informácie, fakty o čo na tomto tajnom stretnutí vtedy išlo!

Tu už žiadne tajnosti!

Tá sa dokonca obvinených „elitných“ vyšetrovateľov NAKA tzv. Čurilovcov, verejne vo svojom FB videu zastala – https://www.facebook.com/zcaputova/videos/reakcia-na-rozhodnutie-s%C3%BAdu-v-s%C3%BAvislosti-s-v%C3%A4zbou-vy%C5%A1etrovate%C4%BEov-naka/313343700136315?locale=sk_SK

Keď neskôr Ústavný súd SR konštatoval jasne viaceré porušenia zákonov týchto „elitných“ vyšetrovateľov NAKA (a dnes to potvrdil už aj ESPĽP!) a s nimi spolupracujúcimi OČTK, že nimi vzatí do vyšetrovacej väzby podozriví boli do týchto väzieb vzatí proti zákonne, tak vtedy Čaputová nenatočila video, kde by sa týchto nezákonne väznených zastala a kde by pokarhala týchto „elitných“ členov OČTK!

Takže, aby som tento článok zbytočne nenaťahoval a dostal sa k hlavnej myšlienke, ktorú mám uvedenú v nadpise tohto môjho článku, tak áno, ak dnes príde do Parlamentu SR žiadosť OČTK, vydať na trestné stíhanie niektorých poslancov, v tomto prípade napr. Márie a Romana, tak Parlament by ich na toto trestne stíhanie mal vydať!

To ešte neznamená, že sú vinní! Aj u nich platí prezumpcia neviny!

Áno, mal vydať lebo dnes je jasné, že aj keď budú vydaní na trestné stíhanie, tak sa bude voči ním postupovať výhradne na základe Zákona, nebudú vzatí do vyšetrovacej väzy, kde by bol na nich vyvíjaný akýkoľvek nátlak!

A tu je jasný rozdiel medzi tým, keď vtedajší „elitní“ OČTK nežiadali Parlament SR, aby vydal opozičného poslanca na trestne stíhanie, ale rovno žiadali Parlament, aby vydal svojho poslanca rovno na väzobné stíhanie, inak povedané, aby si ho mohli z Parlamentu rovno zobrať a umiestniť do „lúčanského“ väzobnej cely!!! –  https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/625558-nazivo-poslanci-rozhodnu-o-ficovi-dovolia-ziadat-pre-neho-vazbu/

A toto je obrovský rozdiel medzi dnešným prípadným vydávaním podozrivých opozičných, ale aj iných poslancov Parlamentu, samotným Parlamentom na trestne stíhanie, ak ich o to OČTK požiadajú lebo dnes by žiadali, len na možnosť ich trestne stíhať na slobode a medzi tým ich vtedajším konaním, že ich chceli ihneď strčiť do vyšetrovacej väzby je obrovský rozdiel!

A vtedy ak žiadali vydať Fica na väzobné trestné stíhanie do vyšetrovacej väzby, tak na ako dlho?

Na teraz nemám k tejto téme potrebu viac napísať lebo kto chcel pochopil, čo som týmto článkom chcel povedať a kto nechcel, nepochopil resp. pochopiť ani nechce!

Nemala by Zuzana Dolinková skončiť hlavne pre toto?

27.09.2024

Okolo Zuzany Dolinkovej v posledných dňoch počúvame kade čo, že prečo by mala skončiť na pozícií ministerky zdravotníctva SR, ale hlavne, ten pravdepodobne najhlavnejší dôvod, akosi (každému, hlavne médiám?) uniká! Avšak v úvode chcem zareagovať na ostatné extempore v Parlamente SR na osi Danko-Huliak-Plaváková. Nie len do úst poslancov Parlamentu SR, ale do [...]

Takto to už ďalej nejde!

24.09.2024

Naozaj, už NIE! Túto tému mám na „stole“ už poriadne dlho a dnes je čas, aby som s ňou vyšiel „von“. Téma pre niekoho utopická, nerealizovateľná…, ale koľko tém, návrhov, riešení…bolo v minulosti utópiou, nerealizovateľnými a nakoniec sú dnes súčasťou našich životov a ani sa nad nimi nepozastavíme? I keď áno, táto téma je dosť špecifická [...]

Slovenský rozhlas v rámci STVR, si nie a nie dať povedať! Dokedy?

23.09.2024

Pravda, ak si mám vypočuť nejaké rozhlasové vysielanie, výhradne ak cestujem autom, tak je to Slovenský rozhlas (SRo). Na vlnách SRo je množstvo kvalitných relácií, ktoré sú naozaj počúvateľné a zároveň aj výber hudby je na úrovni. Ja osobne nebažím po súkromných rozhlasových staniciach typu Fan rádio alebo Rádio Expres lebo ani náhodou netúžim počúvať, pre [...]

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje

28.09.2024 10:20, aktualizované: 11:15

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.