Založ si blog

TA3 a čo tak dať slovo aj gen. Jozefovi Viktorínovi?

Včera večer si TA3 v relácií Téma dňa, posadila do štúdia vedľa seba dvoch „diskutujúcich“ z absolútne jedného názorového súdka a k ním cez telemost „doliali“ z rovnakého súdka tretieho… (gen. Pavel Macko SD-Demokrati, Juraj Krúpa – SaS, Peter Kmec – HLAS-SD)

Prítomní mali diskutovať na tému – „Bude Ukrajina v NATO?“ – https://www.ta3.com/relacia/29634/bude-ukrajina-v-nato

 

No a keďže TA3 sa opäť podarilo znovu zabezpečiť „pluralitné“ zloženie diskutujúcich, tak aj ich názor na túto otázku, bol naozaj „pluralitný“ – jednoznačne ÁNO!!!

 

Iste, niekto mi môže vytýkať, že ide o súkromnú TV a teda, že si môžu zloženie diskutujúcich určiť sami.

Nuž takto teda pŕŕŕ!!!

Na Slovensku v našej legislatíve existuje aj niečo také – 264/2022 Z. z. – „ZÁKON

z 22. júna 2022 o mediálnych službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o mediálnych službách)“

 

No a tu je, aj §25 – „Prístup verejnosti k pluralitným, objektívnym a nestranným informáciám“, kde sa jasne konštatuje toto – Vysielateľ je povinný (áno, je tam jasne napísané, že je povinný!)

 

  1. a)

zabezpečiť všestrannosť informácií a názorovú pluralitu v rámci vysielanej programovej služby,

b)

zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť spravodajských programov a programov aktuálnej publicistiky; názory a hodnotiace komentáre musia byť oddelené od informácií spravodajského charakteru.

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2022/264/20220801.html

 

Nuž tak sa teda pýtam TA3, v uvedenej politickej „pluralitnej diskusií“, ste dodržali predmetný mediálny Zákon alebo absolútne nie?!

 

Nuž podľa môjho hlbokého presvedčenia totálne, ale že totálne NIE!!!

 

Zaujímavé na celej tejto „pluralitnej diskusií“ bolo hlavne to, že sa odvíjala nie len od Samitu NATO vo Vilniuse, ale hlavne od TB SMER-SSD z toho istého dňa-  https://www.youtube.com/watch?v=ZZk_hvCLXrg&ab_channel=TASRTV , v ktorej poukazujú na to, že Čaputová nemala na Slovenskej politickej scéne s nikým odkonzultované, akéže má zastávať postoje na tomto Samite za Slovenskú republiku…

 

Nuž, takže už, len z tejto podstaty jasne vyplýva, že v predmetnej „pluralitnej diskusií“ na TA3 mal byť zastúpený minimálne zástupca za SMER-SSD a najlepšie Predseda zahraničného výboru NR SR – Marián Kéry, ktorý sa k Čaputovej pred predmetným Samitom oficiálnym listom, ako Predseda zahraničného výboru, „dobíjal“, ale bol Čaputovou odbitý, akousi jej radovou zamestnankyňou…

 

Nuž, ale keby v TA3 si naozaj ctili slovenské zákony, v tomto prípade mediálny zákon, vyššie citovaný, tak by si vedľa gen. Macka, posadili iného generála vo výslužbe a to – gen. v.v. PhDr. Jozefa Viktorína (HNUTIE REPUBLIKA).

 

Je pre TA3 problém, aby sa o vojenských záležitostiach v priamom prenose porozprávali dvaja generáli takmer rovnakého veku, ale s úplne odlišným názorom???

 

Veď už konečne nechajte na divákovi, občanovi-voličovi, nech si sám na základe vlastného úsudku urobí vlastný názor, čo sa to tu vôbec okolo nás deje, v tomto prípade práve okolo NATO/Ukrajiny a riešenia Rusko-Ukrajinského konfliktu!!!

 

Viac k tomu na teraz nemám čo dodať…

 

Na záver, v tomto konkrétnom prípade, si dovolím pozdrav aj vo vzťahu k TA3 – „SLÁVA PLURALITE!“

 

 

 

 

Tvrdý odkaz Čaputovej od poradcu B. Johnsona – Aj vy ste súčasťou nášho Západného spolku idiotov!

11.05.2024

Aj týmto článkom nevykonám nič iné, len to, po čom dnes, dnešná slovenská (?) opozícia volá, že teda bráňme slobodu prejavu, demokraciu…a to tým, aby bolo možné klásť našim(?) politikom kritické otázky. A keďže v médiach hlavného prúdu našej dezinfoscény, kladú dennodenne milióny kritických otázok len dnešnej vládnej koalícií, tak je potrebné to [...]

RTVS ľadovo-hokejové MS harašenie!

10.05.2024

Na úvod jasná otázka – Vy tam „čiernoodenci“ v dnešnej „verejnoprávnej a pluralitnej“ RTVS, načo je resp. slúži RTVS TV okruh :ŠPORT? Napr. na akúsi Citrónshow? Akási „super“ relácia o ľadovom hokeji, ktorú neviete pomenovať ani len v slovenskom jazyku, že teda Citrónzábava! Zámerne dnes spomeniem, len túto jednu vašu „super“ reláciu lebo dnes sa [...]

Sakovej rétorika je úplne totožná s rétorikou Čaputovej a spol. ! Neprípustné a neprijateľné!

10.05.2024

Hneď na úvod musí odo mňa jasne zaznieť, že terajšia vládna koalícia je to najlepšie, čo mohlo vzísť z výsledkov ostatných PV 2023. I keď priznávam, že by som bol spokojnejší a pokojnejší, keby súčasťou tejto vládnej koalície bolo aj HNUTIE REPUBLIKA… Ale toto je len v rovine – čo by bolo, keby bolo a teda som vďačný aspoň za túto terajšiu vládnu [...]

medveď, laba

Pri Očovej odstránili problémovú medvedicu, bol pri tom aj Huliak

11.05.2024 14:28

Ide už o druhú elimináciu medveďa v katastrálnom území obce Očová.

Izrael Palestína Gaza Rafah Evakuácia

Izrael vyzval na ďalšie evakuácie na východe Rafahu, aj na severe Pásma Gazy

11.05.2024 12:23

Podľa odhadov izraelskej armády už oblasť Rafahu opustilo 300 000 Palestínčanov.

polárna žiara, aurora borealis

Nebeské divadlo tancujúceho svetla. Polárnu žiaru videli ľudia aj nad Slovenskom. Zopakuje sa v noci?

11.05.2024 12:00

Slovákom sa naskytol v noci zriedkavý pohľad na polárnu žiaru.

Záchranka / Sanitka / Ambulacia /

Zábava sa skončila tragédiou. V Bratislave sa viacero ľudí zrejme otrávilo drogami, jeden muž neprežil

11.05.2024 10:57, aktualizované: 15:13

Záchranári prijali v noci viacero volaní zo spoločenskej akcie vo Vlčom hrdle, pri ktorých bolo podozrenie na intoxikáciu drogami.