Založ si blog

Generálny štrajk je v dnešnej covid dobe žiaľ len želanou utópiou!

Áno, priznávam, aj ja som  svojho času zazlieval slovenským bossom – odborárov, že neriešia danú Covid chuntovládu Generálnym štrajkom.

Áno, zachytil som na sociálnych sieťach, že aj ostatná časť nespokojného obyvateľstva SR sa dožaduje, aby slovenskí odborári zorganizovali Generálny štrajk.

Ale, je tu jedno veľké, preveľké ALE!!!

Už sa nepíše koniec roka 1989.

Nie, dnes už nie je situácia tak jednoduchá na vyhlásenie Generálneho štrajku, ako tomu bolo v tie „revolučné“ dni v novembri 1989, kedy všetky podniky a inštitúcie boli štátne!!!

Áno, bolo to 27.novembra 1989, kedy sa vtedy, ešte v Československej socialistickej republike začal na pravé poludnie dvojhodinový Generálny štrajk – na stránkach Ústavu pamäti je k tomu aj takýto komentár – „Na poludnie 27. novembra 1989 vstúpilo v ČSSR pod heslom „Koniec vlády jednej strany“ do dvojhodinového generálneho štrajku 75 % tovární, úradov, škôl a obchodov. Podniky s nepretržitou prevádzkou sa k štrajku pripojili manifestačne. Vďaka tomu boli národohospodárske škody, ktorými vládna moc strašila občanov, minimálne.“ – https://www.upn.gov.sk/sk/27-november-1989—generalny-strajk-v-cssr/.

Ak ma pamäť neklame, tak za viac ako 30 rokov kapitalistickej „demokracie“, sa na území Slovenska ani náznakom nekonal Generálny štrajk pracujúcich a že príležitosti bolo dosť, o tom niet pochýb!!!

Dnes nie je jednoduché vyhlásiť Generálny štrajk pracujúcich lebo štátne už nie je takmer nič a tí čo pracujú v zahraničných kapitalistických korporáciách môžu na akýkoľvek štrajk zabudnúť lebo veľkokapitalista nestrpí, aby si jeho zamestnanci (otroci) vybavovali skrze nich svoje politické účty s „vládou“ SR s ktorou oni, okrem štátnych dotácií nemajú už „nič“ spoločné!!!

Dnes veľkokapitalista zo západu svojim zamestnancom-otrokom odkáže, že ak chcú štrajkovať tak áno, ale potom hajde na ulicu!!!

Preto svoj názor diametrálne opravujem, takzvane revidujem a už si nemyslím, že Generálny celoslovenský štrajk je možný!

Ale nie je všetko stratené lebo je možný celoslovenský štrajk tých inštitúcií, ktoré ešte spadajú pod štát resp. pod samosprávy!

A takým najsilnejším odvetvím je verejná hromadná doprava lebo, ak by sa táto zablokovala celoštátne, tak by sa nepracovalo ani v tých nadnárodných veľkokapitalistických vykorisťovateľských fabrikách!!!

Preto presne, ako tomu bolo 27. novembra 1989 by sme my všetci, čo si nemôžeme dovoliť Generálne štrajkovať, by sme mali práve toto odvetvie povzbudiť ku Generálnemu štrajku tým, že si na znak solidarity v deň ich/nášho Generálneho štrajku pripneme na viditeľné miesto nášho vrchného horného odevu slovenskú trikolóru!!!

 

 

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.