Založ si blog

Nech vám je ostatný prírodný živel mementom!

Prírodné živly sú pre našu planétu prirodzeným javom a tragickými sa stávajú, až vo chvíli, keď to zasiahne priamo obyvateľov.

A presne toto sa udialo aj na Slovensku, hlavne v jej západnej a severozápadnej časti, počas ostatných víkendových dní.

Veľmi ťažko sa pozerá na zábery z tohto prírodného vodného živlu a nie to ešte zažiť a prežiť…

Naozaj tragédia pre všetkých, ktorých sa to dotklo a preto je potrebné, aby nie len Vláda SR, ale za  podpory celej našej spoločnosti, bolo všetkým týmto ľuďom, ktorých tento prírodný živel zasiahol, pomožené v maximálnej možnej miere.

A okamžite nabok všetky komentáre typu, že – „Kto mal majetok poistený, tak má nárok na odškodnenie a kto nie, tak má smolu“(!)

Iste, kto mal svoj majetok poistený, tak tomu by mali poisťovne uhradiť vzniknutú škodu, čo najskôr a kto nie tak, tu je na rade štát!

A nebuďme sebeckí lebo nie každý má na to, aby platil drahé poistné, ak chce mať poistený svoj majetok na všetky tieto prírodné živly!

My, čo takto svoj majetok poistený máme lebo na to máme, tak im v takýchto chvíľach ani v najmenšom nezáviďme, že im pomôže štát!

A štát sme MY všetci, občania SR!

Tie peniaze si štát nevytlačí na tlačiarni, toto sú všetko peniaze z našich daní, z našej práce a preto buďme hlavne takto s nimi solidárni!

Už sa začínajú objavovať všakovaké účty pomoci a vraj všetky vyzbierané peniaze budú použité na pomoc postihnutých týmto prírodným živlom!

Naozaj?

Takže ešte raz, pomaly a jasne!

Na takéto všeobecné prírodné živly a škody s nimi spojené tu máme na to štát!

Ak náš štát mal a stále má prostriedky, v rokoch 2020-2023 ich mal neobmedzené množstvo(!), na riešenie Covid „pandémie“, na všakovaké matovičovske Covid lotérie(!) a hlavne na vyzbrojovanie, ale aj na humanitárnu pomoc Ukrajine a Ukrajincom, tak musí nájsť prostriedky v takej výške, aby pokryli všetky nároky poškodených, aj pre Slovákov, ktorých sa dotkol viac, či menej v ostatný víkend daždivo-vodný prírodný živel.

Nuž a v tejto spojitosti dávam všetkým vojnovým, po kaviarňach bojachtivým štváčom, ktorí poslali milióny na ďalšie vyzbrojovanie Ukrajiny, na ďalšie zabíjanie a ničenie majetku napr. z iniciatívy „Munícia pre Ukrajinu“, kde do dnešných dní, sa vyzbieralo 4 448 491€, že táto skaza, ktorú aj na Slovensku spôsobil prírodný živel za tri dni a ešte v tom pokračuje, len zlomok toho, čo spôsobili zbrane na východe Ukrajiny a hlavne koľko nevinných ľudí prišlo o život!!!

Ak neprestanete s tou hrôzostrašnou ideológiou eskalácie vojny lebo Rusko je potrebné zničiť, tak prírodný živel z ostatých dní bude pre SR len malinkým problémikom!

Ak sa rozhorí vojenský konflikt po celej Európe, tak skaza bude konečná a obnova nezvratná!

Jedná atómová bomba, jadrová nálož a celé Slovensko padne popolom!

Všetky nehnuteľnosti budú zničené a životy nás Slovákov budú ukončené veľmi, veľmi predčasne!!!

Toto si vy vojenskí štváči s krvavými očami voči RF uvedomte a už konečne prestaňte!

Je potrebné vojenský konflikt na východe Ukrajiny okamžite ukončiť a sadnúť si za mierový rokovací stôl!

A nie, že USA a Briti, sa dohadujú, či umožnia Zelenskému režimu používať moderné západne zbrane dlhého doletu na zásahy hlboko do vnútrozemia RF!

Sami to nedokážu!

Na obsluhu a navádzanie týchto zbraňových systémov, jednoznačne potrebujú plnú súčinnosť U.S. ARMY,

British Army a jednoznačne aj NATO!

A toto je aj pre nás Slovákov veľmi nebezpečné!

Takže na záver odo mňa zaznieva jedno veľmi jasné a nahlas – s okamžitou platnosťou, Vláda SR, ale aj iní, zastavte akékoľvek toky našich slovenských eur na Ukrajinu a okamžite ich presmerujme na pomoc tým Slovákom, ktorí boli prírodným živlom za ostatné dni postihnutí!

Keď sa od 24.2.2022, našli pre Ukrajinu a Ukrajincov miliardy slovenských eur, tak sa musia, ešte raz MUSIA (!) nájsť, okamžite desiatky miliónov pre Slovákov, ktorí to dnes a teraz, životne potrebujú!!!

 

 

Vinníci zvyšovania daní – Čaputová, Matovič, Heger, Ódor a spol. !

19.09.2024

Nikto nemôže byť spokojný s tým, keď nám vládna moc dvíha dane! Teda nie sme spokojní ani teraz! Ale prečo sa nadáva na tých, ktorí to urobili, ktorí to boli nútení urobiť?! Áno, od 01. januára 2025 nás čaká zvýšenie daní z 20 na 23%. Aj isté úpravy v iných sociálnych dávkach, ako aj zníženie daní na základné potraviny… Ale dnešnou mojou nosnou témou [...]

Sme. sk, Aktuality. sk, Denník N – Pozor! Šimečkovi ml. na pomoc – Pochodom vchod!

18.09.2024

Tak sa nám politické bábätko urazilo, hodilo o zem a začalo „silno“ búchať politickou pästičkou o zem, tou politickou pästičkou, ktorá pre SR a Slovákov ešte nič hmatateľné neurobila a ešte „silnejšie“, tým svojim slabulinkým politickým hláskom vykrikuje, že ono teda politickému matadorovi ešte ukáže, čo je on politicky zač a ako ho skolí jednou [...]

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

Škola / Školáci / Žiak / Žiaci / Výučba / Učenie /

Na škole v Kráľovskom Chlmci sa po páde z okna vážne zranil chlapec

19.09.2024 17:11

Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.

ČR Bohumín počasie záplavy povodne situácia

Povodne českým voličom ukázali, načo sú im dobré kraje

19.09.2024 17:00

Hoci v niektorých volebných obvodoch sa voliči budú k provizórnym hlasovacím miestam doslova brodiť bahnom, pohroma uplynulých dní im s rozhodovaním môže pomôcť.

Vrch Vápeč, Strážovské vrchy, mReportér

Riaditeľ štátnych ochranárov odvolal riaditeľa CHKO Strážovské vrchy

19.09.2024 16:04

Novým riaditeľom bude Maroš Kapusta.