Založ si blog

Bude Čaputová USA mládež učiť aj o tom, ako nám USA „pomohli“ a „pomáhajú“? !

Áno a opäť Čaputová.

Čaputová nie ako súkromná osoba (do jej súkromia ma je nič, ani som ho nikdy u žiadneho politika neriešil!), ale v mojich článkoch vždy a jedine ako politička!

A pokiaľ sa v plnej miere, áno aj pred OČTK, ak to bude potrebné, nezodpovie za svoje politické konania resp. nekonania v čase, kedy bola na pozícií „Prezidenta“ SR, tak bude mojou témou vždy, keď sa vo verejnom priestore vyskytne informácia, ktorá má s ňou, teda s ňou, ako bývalým „Prezidentom“ SR, úzke prepojenie, úzky politický vzťah!

A inak tomu nie je ani pri téme tohto môjho článku!

Akosi sme si zvykli, že politici, ktorých sme tvrdo kritizovali počas ich skutočného výkonu politiky, keď boli na vysokých, najvyšších ústavných pozíciách nášho štátu, že keď z týchto pozícií odišli resp. im uplynul ústavou stanovený mandát, sa stali akýmisi neviditeľnými osobami a dostali sa na sami pokraj nášho záujmu, hlavne médií!

A jedným takým politikom resp. „politikom“ je aj Čaputová.

Ale pekne po poriadku a ako sa hovorí od piky, aby bol zrejmý kontext tohto môjho článku.

Začnem, pre niektorých možno nepochopiteľne, Richardom Sulíkom a vraciam sa k nemu do októbra 2011, teda onedlho tomu bude už 13 rokov.

13 rokov dozadu mal Richard Sulík ešte, ako tak zdravé politické myslenie.

Každý vie, čo sa vtedy udialo – dňa 11. 10. 2011 o 22:19 – „Vláda I. Radičovej padla, poslanci neschválili Euroval“ – toto hlasovanie bolo spojené s dôverou tejto „vláde“ a za dôveru nezahlasoval jej povolebný – „Riško podrž balónik“ – SaS.

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=51330

A čo Richard Sulík k tomuto povedal priamo vo svojom vystúpení vtedy v Parlamente?

Nuž „len“ toto a tieto vtedy naozaj múdre a na faktoch sa zakladajúce slová – https://www.youtube.com/watch?v=xFZmVgMq_J4&t=1s

Keďže jeho vtedajšie vystúpenie v pléne Parlamentu bolo hodinové, tak z neho zacitujem len tú časť, ktorú povedal v úvode svojho vystúpenia lebo tam je povedané všetko.

Takže citujem (výkričníkmi v zátvorke (!), zdôrazňujem význam týchto jeho vtedajších vyjadrení) vtedy ešte celkom pragmatického a na veci triezvo sa pozerajúceho Richarda Sulíka – nuž teda, vtedy hovoril toto – „…stojíme pred vážnym rozhodnutím a málo takýchto rozhodnutí bolo, kde ide naozaj o veľa(!). Zavedenie eura bol politický projekt, ktorému chýbali ekonomické predpoklady(!). Ako dnes vieme, krajiny boli na to, aby mali spoločnú menu, príliš ekonomicky odlišné a dve krajiny sa do eurozóny nikdy(!) nemali dostať. Po prvé Taliansko, ktoré v čase vstupu do eurozóny malo verejný dlh vyše 100%(!) pričom príslušné Maastrichtské kritérium hovorí o najviac 60%, ale nemecký kancelár Kohl rozhodol výlučne politicky, že Taliansko ako zakladajúci člen EÚ nesmie byť vylúčené a bolo po(!) solídnych plánoch. Situácia s Gréckom bola ešte horšia. Grécko sa totiž do eurozóny dostalo čistým podvodom(!). Falšovalo čísla(!), všetci zodpovední to vedeli(!) a čo je najtragickejšie, že ani len tie falšované čísla neboli dostatočné, nespĺňali Maastrichtské kritéria. Opäť zvíťazila politika nad zdravým rozumom a aj preto máme dnes také veľké problémy…“

Toľko hádam musí stačiť na to, aby bolo správne pochopené, o čom bude reč ďalej v tomto mojom článku.

Dnes sa všetky tieto jeho slová úplne hodia na to čo EÚ na nátlak USA vystrája s Ukrajinou! Jednoducho aj tu ide o rýdzo politické rozhodnutia, ktoré so zdravým rozumom nemajú absolútne nič spoločné!

Lebo od istého času, asi tak od pripojenia Krymu, riadnym demokratickým referendom k RF (2014), začína vo vedení EÚ, ale aj vo všetkých štátoch EÚ, ktorých Vlády podľahli tlakom resp. sa nechali zmanipulovať (kúpiť?), podľa slov R. Sulíka, prevládať čisté politické rozhodnutia, ktoré nemajú a ani dnes nemajú nič spoločné zo zdravým rozumom!

Som presvedčený, že všetko, čo vtedy EÚ robila a vo vzťahu k RF aj konala a dokonala, bolo na tlak USA administratívy.

Všakovaké tie počiatočné sankcie malého rozsahu, s takmer žiadnym dopadom na EÚ a eurozónu (zákaz vstupu niektorých ruských občanov na územie EÚ), až po tie najbrutálnejšie, s najbrutálnejším dopadom na celú EÚ a hlavne eurozónu (odstrihnutie sa od energetických nosičov z RF!), boli vykonané, podľa môjho hlbokého presvedčenia, na základe tlaku USA administratívy.

A teraz to rýchlo skrátim a premostím až do čias, kedy RF vojensky vstúpila na východné územia UA – od 24.2.2022.

Vtedy sa začali tak hlúpe a nepremyslené politické rozhodnutia vedenia EÚ (jednoznačne na nátlak USA administratívy!) voči RF, že zo zdravým rozumom to nemalo ani len málinko čo do činenia a začali sa presadzovať doslova ekonomické tupiny!

A u nás najväčším zástancom takýchto proti Eurounijných ekonomických tupín bola samozrejme „hlava“ nášho štátu Čaputová!

Áno, bola to Čaputová, ktorá na všetkých svojich zahraničných cestách a jej účastiach na zahraničných fórach, presadzovala ekonomické, EÚ škodiace tupiny, akými bolo okmažité sa odstrihnutie od ruských lacných energonosičov!

Lebo, však hlavne USA nám pomôžu vykryť tento nesmierne veľký a dôležitý výpadok svojimi energonosičovými brakmi (skvapalnený plyn a pod.) za násobne vyššie ceny, aké sme mali dovtedy z RF! (toto boli tie aj Čaputovej alternatívne spôsoby, ako vykryť ruské energonosiče!)

Nie je potrebné sa dopodrobna rozpisovať, čo to urobilo s ekonomikou štátov EÚ a so Slovenskom najviac – vysoké ceny plynu, elektriny a s tým neskutočné veľké zdražovanie všetkého!

Zároveň je potrebné ešte v tejto súvislosti pripomenúť, že EÚ, už v tej dobe bola dva roky ekonomicky decimovaná Covid „pandémiou“, za ktorou podľa môjho presvedčenia jednoznačne stáli USA…

No a dnes, dnes (13.9.2024) si môžeme na TXT STVR na strane 118, prečítať takúto správu – „Podniky EÚ, nevynímajúc tie slovenské, sa stále trápia a vysokými cenami energií. Európske spoločnosti platili v závere minulého roka za elektrinu o 158%(!) než ich konkurenti v USA a pri plyne bol rozdiel ešte markantnejší, a to až 345%(!!!)…“

Takže uzavriem tento článok otázkou/otázkami na Čaputovú. (prečo jej ich nepoložili napr. v Sme.sk, keď s ňou robili rozhovor pred jej odchodom do USA?!, ale ju opäť mediálne hladkali, – https://domov.sme.sk/c/23380856/caputova-zuzana-rozhovor-byvala-prezidentka.html )

Pýtam sa jej, či aj o tomto bude prednášať na prestížnej USA súkromnej univerzite, tamojšej USA študujúcej mládeži, akí sme my tu v EÚ tupci, že sme sa nechali dobrovoľne odstrihnúť od lacných ruských energonosičov a to len preto, aby ich USA sveta-mocichtivá administratíva, skrze ukrajinský ľud bojovala proti RF a že ten kto na to najviac doplatil, po radových Ukrajincov (lebo tí platili a stále platia cenu najvyššiu – svojimi životmi!) sme boli my štáty EÚ a teda aj SR a Slováci ?

Že sme sa „slobodne“ rozhodli odpojiť od lacných energonosičov z RF a teraz máme elektrinu o 158% a plyn až o 345% drahšie ako oni lebo ich v prevažnej miere nakupujeme od nich?! (a oni s najväčšou pravdepodobnosťou stále od RF?!)

Povie im aj tieto fakty?

Povie im, že aj ona bola jednou s tých najposlušnejších eurounijných lídrov štátov EÚ, ktorá na slovo počúvala USA administratívu a neustále trvala na tom, aby sa aj SR a Slováci postavili v konflikte na UA, na tu „správnu stranu“ dejín?!

A to tak, že sami seba ožobráčia na dlhé desaťročia dopredu?

Len preto, aby USA mohli z toho prosperovať lebo vojna je opäť v Európe a nie v USA a ich blízkeho okolia, na ich kontinente severnej Ameriky?!

A povie im aj to, že oni, USA mládež, môžu v kľude študovať na svojich súkromných univerzitách lebo EÚ a teda aj SR, poskytla svoje európske územia, ich USA bojachtivej administratíve, na boj proti RF?

A že z tohto dôvodu naši študenti študujú v neistote, že dokedy takto budú môcť, v akom takom mieri a pokoji, tiež študovať na slovenských a európskych univerzitách a VŠ?

Naozaj, povie im toto všetko Čaputová?

Alebo opäť bude kydať na Slovensko, akých tu máme dnes rusofilov vo vláde a akú tu máme voličskú spodinu (Magda Vášáryová!), ktorá väčšinovo v ostatných PV 2023, volila túto vládnu koalíciu?!

Na toto tam ide?!

Na teraz nemám k tomuto a k Čaputovej, čo viac dodať lebo by som sa v písaní asi dnes nezastavil…

 

 

Sme. sk, Aktuality. sk, Denník N – Pozor! Šimečkovi ml. na pomoc – Pochodom vchod!

18.09.2024

Tak sa nám politické bábätko urazilo, hodilo o zem a začalo „silno“ búchať politickou pästičkou o zem, tou politickou pästičkou, ktorá pre SR a Slovákov ešte nič hmatateľné neurobila a ešte „silnejšie“, tým svojim slabulinkým politickým hláskom vykrikuje, že ono teda politickému matadorovi ešte ukáže, čo je on politicky zač a ako ho skolí jednou [...]

Nech vám je ostatný prírodný živel mementom!

17.09.2024

Prírodné živly sú pre našu planétu prirodzeným javom a tragickými sa stávajú, až vo chvíli, keď to zasiahne priamo obyvateľov. A presne toto sa udialo aj na Slovensku, hlavne v jej západnej a severozápadnej časti, počas ostatných víkendových dní. Veľmi ťažko sa pozerá na zábery z tohto prírodného vodného živlu a nie to ešte zažiť a prežiť… Naozaj [...]

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.