Založ si blog

Šimečkovi ml. anonymne, Ficovi verejne s následným atentátom a s takmer smrteľným následkom! Čo s tým budeme robiť, ale hlavne, kto za to môže?

Hneď na úvod musí, aj odo mňa, jasne zaznieť, že akékoľvek vyhrážanie sa fyzickým násilím, nebodaj fyzickou likvidáciou kohokoľvek, teda aj verejne činných osôb, je a musí byť v našej spoločnosti, v našej republike, absolútne neakceptovateľné, odsúdenia hodné a tvrdo trestané!

Dnes si môžeme, hlavne v „objektívnych“ , na titulných stránkach prečítať toto – „Šimečkovi sa vyhrážajú smrťou, podal trestné oznámenie“ – https://www.sme.sk/minuta/23331596/simeckovi-sa-vyhrazaju-smrtou-podal-trestne-oznamenie

Môžem mať na Šimečku ml. (a na akéhokoľvek iného politika…!) akýkoľvek tvrdý kritický pohľad a názor, ale toto je rovnako neakceptovateľné u neho, ako u kohokoľvek iného.

Takže toto tu dnes bližšie nebudem rozoberať lebo v úvode som svoj postoj k takýmto neakceptovateľným aktivitám, kohokoľvek, jasne vysvetlil.

Ale čomu sa chcem venovať v tomto článku je to, čo mám aj v nadpise, že – „Čo s tým budeme robiť, ale hlavne kto za to môže?“

A ešte dodávam otázku – kedy sa toto všetko začalo, kde to má svoj prapôvod?

Kde je prapôvod tejto neustále stupňujúcej sa nevraživosti a nenávisti v našej spoločnosti?

Na prvé miesto dávam média!

Áno, média sú tie, ktoré z najväčšej časti nesú na tomto dnešnom stave spoločnosti vinu!

A kedy sa to začalo?

Nuž teda pekne po poriadku.

Najskôr do histórie, ktorá sa nám dnes javí, že je to už, ako keby z pred nášho letopočtu a pritom je to len slabých 35 rokov.

Pred novembrom 1989 to bolo v našej socialistickej spoločnosti, čo sa tejto témy týka, teda nenávisti, nevraživosti a tak podobne, na úplne inej úrovni.

Ja si na takéto prejavy nenávisti nespomínam a ani si pamätať nemôžem lebo nič také tu nebolo.

A upozorňujem, že v novembri 1989 som už mal 23 rokov, mal som za sebou skúsenosť aj z riadneho pracovného pomeru, a bol som v predposlednom semestri na VŠ.

Takže si, čo to pamätám a pamätám si aj to, aké pomery boli na pracovisku.

Pomery na pracovisku boli kamarátske, priateľské…poväčšine sme čítali vtedajšiu najrozšírenejšiu socialisticko-komunistickú tlač – teda PRAVDU.

No a v tej PRAVDE, ale aj vo všetkých denných TV a rozhlasových správach sme síce počúvali, aký je socializmus super a bez väčších chýb a nedostatkov a zároveň sme počúvali, ale aj videli, ako resp. aké je to, na tom „skvelom“ západe, ako tam pracujúci ľud za svoje sociálne práva protestuje na uliciach, ako je kapitalistickým režimom doslova mlátený a zároveň sme o Západe a USA počúvali, že sú to imperialistické štáty, ktoré broja a zbroja proti nám – socialistickým zriadeniam na čele so ZSSR. (nebola to pravda? Bola lebo dnes robia to isté a ešte vo väčšom a my sme žiaľ toho dlhoročnou súčasťou!)

Áno, je jasné a je potrebné to otvorene priznať, že to boli väčšinou jednostranné správy a informácie, ale ako sa dá zmanipulovať kamerový záznam, na ktorom je resp. sú zábery z týchto protestov napr. v uliciach Paríža, Londýna, Bonu…?

Nuž nijako.

A ako dôkaz, napríklad, prikladám tento link – https://www.youtube.com/watch?v=hxtGW4XxXCM , na ktorom sú Televízne noviny vysielané federálnou Československou televíziou z 5.6.1984.

Dávam do pozornosti tú časť, ktorá začína od 2:17 minúty.

Začína zahranično-politická reportáž, pripájam niekoľko citácií z nej lebo sú veľmi dôležité pre správne pochopenie obsahu tohto môjho článku, takže citujem z tejto reportáže, najskôr moderátor a hosť v TV štúdiu – „Ďalej k informáciam zo zahraničia. Informácie pripravil redaktor Miroslav Bouda.“

A ten hovorí – „Nasledujúce obrázky svedčia o hrdinstve a odhodlaní britských baníkov, ktorí už tri mesiace bojujú za uhájenie 20 tisíc pracovných príležitostí. Britská Vláda odmieta snahy Štátnej uhoľnej správy o dohodu z baníkmi a stále vsádza na políciu, ktorá im pomôže zlomiť jednotu stávkujúcich. Úplná väčšina baníkov je však odhodlaná v stávke pokračovať.“ (na obrazovke sú zábery ako britská polícia mláti baníkov!)

A to bolo všetko!

Za tým pokračovala ďalšia zahranično-politická správa.

Takže, žiadne nenávistne prejavy voči západným veľkokapitalistom. Žiadne slová o opiciach, dezolátoch…nič o tom, ako je potrebné na západe silou zvrhnúť kapitalistický systém, ako silou a násilým zvrhnúť vtedajšie kapitalistické vlády a ich najvyššie vedenia!

Nikdy som v socialistických správach nepočul napr. na adresu vtedajšieho USA prezidenta  Ronalda Reagana (1981-1989), alebo na vtedajšieho západonemeckého kancelára  Helmuta Kohla (1982-1998) alebo na vtedajšieho francúzskeho prezidenta Françoisa Mitterranda (1981-1985) alebo na britskú predsedníčku vlády Margaret Thatcherovú…, že sú to svine v ľudských bytostiach, že sú to vrahovia, dezoláti, opice…a tak podobne.

Áno, na ich adresu zaznievala zo socialistických médií, či už tlačených alebo televíznych, kritika, tvrdá kritika, ale nikdy nie v duchu vzbudiť u socialistického človeka voči ním nenávisť!

A to až takú nenávisť, že by ich niekto chcel nebodaj fyzicky likvidovať!

Ja si nepamätám, že by som bol niekedy počul zo socialistických médií niečo o Václavovi Hlavlovi! Až kdesi po 17.11.1989. Nikdy som nepočul v socialistických médiách, aby sa verejne voči nemu zámerne mala dvíhať nevôľa v radoch socialistického pracujúceho ľudu!

Nikdy som nepočul o Františkovi Mikloškovi, Jánovi Čarnogurskom…, v tých vtedajších socialistických médiách, akí sú oni odľudia a ako ich má celá socialistická spoločnosť nenávidieť!

Rovnako som nikdy nepočul zo socialistických médií, aby zaznelo na adresu všetkých tých, čo podpísali akúsi Chartu 77 (ani len som o takejto „charte“ netušil), že sú to svine v ľudských bytostiach, že by mali kvičať ako svine na bitúnku, že sú to dezoláti, opice, ožrani, psi štekajúci z poza plota…!

NIE, NIKDY!

A preto v socialistickej spoločnosti nevládla nenávisť a nevraživosť, ktorá by viedla k tomu, že by sa niekto niekomu za jeho celospoločenský názor, vyhrážal, dokonca verejne, fyzickým násilím nebodaj smrťou!!!

Avšak po novembri 1989, sa všetko radikálne, v tejto veci jednoznačne k zlému, zmenilo.

Nastúpila vraj sloboda.

„Sloboda“ vo všetkom.

Vo vyhadzovaní z práce! V ničení všetkého dobrého, čo naši rodičia a starí rodičia za dlhé roky poctivej práce v socialistickom zriadení budovali a vybudovali pre nás, pre ich ďalšie generácie:

V rozpredávaní výsledkov ich tvrdej a poctivej práce do zahraničných západných nenásytných veľkokapitalistických rúk…a tí, ktorí im to umožnili, boli v médiách, už kapitalistických, označovaní za tých dobrých a tí druhí, ktorí to nechceli, tak tí boli zlí…a sú zlí až dodnes, nazývaní pod hanlivými názvami napr. mečiaristi, mečiarizmus…

Áno. Tu sa to všetko začalo.

Na náš mediálno-kultúrno-spoločenský trh, začali vo veľkom prenikať tie západné filmové braky, plné násilia, nenávisti a zabíjania!

Deťom sa v hračkárskych predajniach začali ponúkať výhradne hračky a hracie komponenty hlavne agresívneho typu, teda nie všakovaké skladačky, bábiky a tak podobne, ale všetko zamerané na agresiu, nenávisť, násilie – bojové hry a tak podobne!

A áno, od prvopočiatku toho, čo sa tu dnes na Slovensku deje, boli a stáli média.

Ktorým sa dala nekontrolovateľná, neregulovateľná sloboda absolútne vo všetkom a čo je ešte horšie Zákonom a Zákonmi, sa stali takmer nedotknuteľnými!

Lebo demokracia!

Za toto „magické“ slovíčko schovávali všetko!

Lebo však môžeme lebo je demokracia!

Až to došlo tak ďaleko, že napr. v roku 2016, vtedy už všetkým známy akýsi Igor Matovič, začal zvolávať protesty pred Bonaparte, kde býval vtedajší predseda Vlády SR Robert Fico.

A boli to protesty plné nenávisti, nevraživosti voči Ficovi, Kaliňákovi a vtedajšej Vláde SR, ale hlavne voči SMER-SD.

A čo urobili „demokratické“ média?

Odsúdili nejakým, čo i len malinkým komentárom takéto nenávistné protesty?

Jasne, že nie!

Tu je dôkaz – archív TV Noviny, Markíza 20.6.2016 – „Pred komplexom Bonaparte sa protestovalo. Takto to tam vyzeralo“ – https://tvnoviny.sk/domace/clanok/48800-pred-komplexom-bonaparte-sa-protestovalo-takto-to-tam-vyzeralo?campaignsrc=tn_clipboard

Táto reportáž TV Noviny Markíza ukazuje obyvateľom SR, divákom TV Markíza, ako to tam prebiehalo, ako tam akýsi nepríčetný mladík búcha do bubna a vykrikuje na Fica – „poď von“, porozprávať sa asi s nim nechcel, ďalej je tam záber na rakvu na ktorej je nadpis – „Zlodejinu Smeru treba pochovať“, ale rakva nie je na zlodejiny, ale na ľudskú bytosť, takže pravdepodobne pre Fica  R. Kaliňáka, dav kričí Fico a Kaliňák do basy…

A čo myslíte, ako TV Markíza vtedy ukončila svoju reportáž z tohto nenávistného protestu?

Kto sa nazdáva že tým, že odsúdila prejavy nenávisti, ktoré tam boli, tak sa veľmi mýli.

TV Markíza a akýsi ich redaktor Serebiakov, túto reportáž ukončila takto svojsky, ako vždy keď sa jedná o dnešnú vládnu koalíciu resp. nedávnu opozíciu, takto – „…týmto celým, ale kauza nekončí. Opozícia odkazuje, že už zajtra bude pokračovať v Parlamente. Podá návrh na odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka a ten tak bude čeliť odvolávaniu už po druhý krát za posledné tri týždne“

Už sa nebudem ďalej o tejto téme rozpisovať lebo každému je jasné, že za všetkým tým spoločenským marazmom, čo tu dnes na Slovensku máme, za všetkou tou vzájomnou nenávisťou medzi dvoma tábormi voličov, majú na svedomí najviac a predovšetkým média!

Nuž ja im to poviem v reči resp. im to napíšem v reči národa, ktorý tak z duše nenávidia, teda národa tiež slovanského, národa ruského, že – ETO VAŠE DELO!

Áno aj toto je VAŠE DELO, čo sa dnes deje Šimečkovi ml. Vám môže Šimečka ml. ďakovať za to, že sa mu dnes nejakí absolútni pomätenci vyhrážajú fyzickým násilím dokonca smrťou a to i jeho, jemu najbližším.

Rovnako NEAKCEPTOVATEĽNÉ!

P.S.:

A teraz, čo s tým?

Nuž veľmi jednoduchá vec.

Je potrebné upraviť legislatívu týkajúcu sa médií tak, aby média nešírili nenávisť!

A ako?

Nuž tak, že aj keď prinesú informáciu, reportáž z konania akéhokoľvek protestu, stretnutia…, kde sa vyskytnú nenávistné prejavy, tak musia mať povinnosť na konci reportáže takéto konanie odsúdiť a jasne poukázať na to, že na týchto protestoch, stretnutiach…sa vyskytovali neprípustné prejavy šíriace nevraživosť, nenávisť a nie len že ukončia reportáž, tak ako TV Markíza v roku 2016, ktorú spomínam vyššie v texte, že vtedy parlamentná opozícia týmto protestom nekončí, ale pokračuje ďalej.

Že pokračuje ďalej v nenávisti voči svojmu politickému oponentovi a jeho voličom!

Na teraz k tejto téme „len“ toľko.

Sme. sk, Aktuality. sk, Denník N – Pozor! Šimečkovi ml. na pomoc – Pochodom vchod!

18.09.2024

Tak sa nám politické bábätko urazilo, hodilo o zem a začalo „silno“ búchať politickou pästičkou o zem, tou politickou pästičkou, ktorá pre SR a Slovákov ešte nič hmatateľné neurobila a ešte „silnejšie“, tým svojim slabulinkým politickým hláskom vykrikuje, že ono teda politickému matadorovi ešte ukáže, čo je on politicky zač a ako ho skolí jednou [...]

Nech vám je ostatný prírodný živel mementom!

17.09.2024

Prírodné živly sú pre našu planétu prirodzeným javom a tragickými sa stávajú, až vo chvíli, keď to zasiahne priamo obyvateľov. A presne toto sa udialo aj na Slovensku, hlavne v jej západnej a severozápadnej časti, počas ostatných víkendových dní. Veľmi ťažko sa pozerá na zábery z tohto prírodného vodného živlu a nie to ešte zažiť a prežiť… Naozaj [...]

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.