Založ si blog

Otázka na nového riaditeľa SIS – Aká bola úloha Čaputovej v rokoch 2020-2023?

Prezident SR na návrh Vlády SR vymenoval riaditeľa SIS.

Nebolo porušené NIČ!

Presne podľa Ústavy SR a podľa Zákona o SIS.

Skôr, ako prejdem k samotnej Čaputovej v spojení s novým riaditeľom SIS, nedá sa neokomentovať v skratke politické kvílenie, pišťanie, škriekanie…tých, ktorí majú na takéto prejavy dôvody!

A že ich nie je málo, tak to je nad slnko jasné!

Samozrejme, že spolu s nimi silno kvília, kvičia, pištia…, aj „objektívne“ média tzv. hlavného prúdu, ktoré v rokoch 2020-2023 pevne stali na strane „ústavnosti a zákonnosti“, ktorej sa tu dopúšťali hrôzovlády Matoviča, Hegera a Čaputovej Ódorovci , s Čaputovou na čele.

No a títo všetci, ihneď po tom, čo bol riadne ústavne a zákonne vymenovaný nový riaditeľ SIS, spustili lavínu invektív a urážok, ako smerom k Prezidentovi SR, tak aj smerom k novému riaditeľovi SIS a vládnej moci, ako takej tiež.

PS a SaS, spolu s nimi všetky tie „objektívne“ média, Prezidenta nazvali lokajom Fica a dnešnej vládnej moci a riaditeľa SIS nazvali morálne nekompetentným s tým, že vraj má málo skúsenosti aj so samotnou SIS, ako takou.

Naozaj?

A keď ste vy „najčistejší z najčistejších“ inštalovali na pozíciu prokurátora ÚŠP Daniela Lipšica, tak tam bolo všetko v poriadku?

Tam ste kvôli Lipšicovi nemuseli meniť dokonca samotný zákon o prokuratúre?

Že prokurátorom ÚŠP sa môže stať aj ten, čo dovtedy prokuratúru z vnútra jej fungovania nevidel ani z rýchlika?!

A morálne bol Lipšic rovnako v poriadku?!

Nebol náhodou ešte v tej dobe vo „výkone“ trestu na slobode za to, že usmrtil motorovým vozidlom človeka na prechode pre chodcov?!

Takže toľko to k týmto pokrytcom a farizejom a teraz k samotnej Čaputovej.

A prečo práve k nej?

Nuž preto lebo o nej sa v útrobách SIS pravdepodobne nachádza množstvo informácií, akože si počínala v čase, keď bola „hlavou“ nášho štátu.

Dnešná opozícia, hlavne Čaputovej politická Alma mater PS, všetky „objektívne“ média tzv. hlavného prúdu a samozrejme, že aj všetky „apolitické“ mimovládne organizácie, „apolitické občianske“ združenia, sa snažia o to, aby sa o istých veciach okolo Čaputovej nehovorilo!

Nehovorilo, ba priam až povinne mlčalo!

Ale práve o tomto sa mlčať nesmie!

A preto vyzývam nového riaditeľa SIS, aby prvé čo urobí, by nás mal všetkých poinformovať o aktivitách Čaputovej v dobe, kedy mala obrovský vplyv na politické dianie v našom štáte.

Teda v rokoch 2020-2023!

Okolo Čaputovej by malo byť čo najmenej utajovaných skutočnosti a je potrebné verejnosti predostrieť o nej všetko, čo sa v útrobách SIS nachádza a sňať jej dole masku najčistejšej z najčistejších slovenských politikov a tú svätú politickú gloriolu, ktorú jej neustále nasadzovali a ešte aj dnes nasadzujú, všetky „objektívne“ média, dnešná opozícia, hlavne na čele s PS a aj „apolitické“ mimovládky!

A pozor!

Tu nejde o pomstu a šírenie nenávisti voči Čaputovej, ale o hľadanie a odhaľovanie pravdy o jej „prezidentovaní“!

O jej vedomosti resp. nevedomosti istých udalosti, ktoré sa tu diali v rokoch 2020-2023!

Najdôležitejšie je, úplne odtajniť a verejnosti v plnej miere predostrieť, minimálne jeden akt, ktorý sa udial v máji 2021 v útrobách SIS  – „V špeciálnej miestnosti, ktorú nie je možné odpočúvať,…“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/588566-v-sis-bolo-tajne-stretnutie-najmocnejsich-ludi-statu-temou-boli-velke-korupcne-kauzy/

Zaujímavé na tomto je aj to, že týmto akoby dali najavo, že ak by sa stretli niekde na Úrade Vlády SR alebo v kancelárií predsedu Parlamentu SR alebo aj Prezidentskom paláci, tak toto by bolo všetko v miestnostiach, ktoré by mohli (resp. sú?) byť odpočúvané?!

Idem ďalej.

Na tomto tajnom stretnutí mali byť prítomní títo naši vtedy najvyšší – „nový riaditeľ SIS Michal Aláč, prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Eduard Heger (OĽaNO), predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), generálny prokurátor Maroš Žilinka, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, policajný prezident Peter Kovařík, aj šéf inšpekcie ministerstva vnútra Adrián Szabó.“

Na celej tejto super utajovanej schôdzke je niečo, čo si v tej dobe akosi nikto z médií nevšimol.

Akosi si nikto nevšimol, kto vlastne bol iniciátorom takejto schôdzky v režime super tajnom!

Bol to – „…iniciátorom tejto schôdzky bol predseda vlády Heger…“

A kto prvý vedel o tejto jeho iniciatíve?

Nuž nik iný, ako – „Podľa Denníka N ( bol iniciátorom tejto schôdzky predseda vlády Heger), ktorý Denníku N konanie stretnutia potvrdil s tým, že ho považuje za dôležité.“

Takže opäť Denník N!

Ale pozor!

Ako to, že to bol podľa našej Ústavy až(!) tretí najvyšší ústavný činiteľ, ktorý sa rozhodol, že zvolá takúto super tajnú schôdzku?!

Ako to, že takéto stretnutie nezvolal najvyšší ústavný činiteľ – v tej dobe Čaputová?!

Ona, ako najvyšší ústavný činiteľ, mala menej informácií o tom, čo sa deje v našom štáte, ako až tretí najvyšší ústavný činiteľ?!

Nemal by byť Prezident SR tým naším najvyšším ústavným činiteľom, ktorý by mal mať ako prvý všetky informácie a ešte aj naviac, ako Predseda Parlamentu SR alebo ako Predseda Vlády SR?!

Veď podľa Ústavy SR je Prezident SR v rámci našej demokratickej legislatívy tým, ktorý by mal vedieť o všetkom a na základe toho potom zabezpečovať riadny chod všetkých ústavných orgánov!

A keď tieto informácie mala, rovnaké aké mal v tej dobe Heger, ako „predseda Vlády SR“, ona na základe nich, nemala potrebu zvolať takéto stretnutie všetkých, do týchto záležitosti najvyšších zainteresovaných?!

To znamená, že ak by sa k takejto akcií neodhodlal Heger, tak by sa Čaputová k tomu nemala nikdy?!

A jednoducho by takéto závažne veci nechala ležať len tak lebo jej to vyhovovalo, že sa niečo také v našom štáte deje lebo sa to deje tým politickým subjektom a ich osôb, ku ktorým Čaputová prechovávala nielen politickú, ale aj osobnú averziu?!

Takže áno!

Je potrebné, aby nás nový riaditeľ SIS, dopodrobna oboznámil s tým, akú úlohu vtedy zohrávala Čaputová a aké úlohy jej z tohto stretnutia vyplynuli resp. čo konať následne mala resp. nemala!

Takže áno, nový riaditeľ SIS!

Nič nezamlčiavať!

Nezamlčiavať o dobách nedávnych – 2020-2023.

O všetkom nás informujte, o všetkom, čo a ako konala resp. keď konať mala, tak nekonala Čaputová (a spol.)!

A ako?

Nuž napríklad prednesením Správy o činnosti SIS v Parlamente SR.

Avšak nie v utajenom režime, nie čítanie začiernených slov a viet, ale plne verejne za prítomností všetkých médií, aj tých „objektívnych“, ale aj tých „dezinformačných“

A nebojte sa, žeby sa vám dnes pri tejto vládnej koalícií, pri tejto Vláde SR a pri dnešnom Prezidentovi SR stalo to, čo vedeniu SIS v roku 2021 – 27. máj 2021 – „Kollár čítal poslancom tajnú správu SIS. Veria jej obsahu?“ – https://domov.sme.sk/c/22669237/kollar-cital-poslancom-tajnu-spravu-sis-veria-jej-anketa.html

Dnes, riaditeľ SIS, si svoju správu a to verejne, môžete v Parlamente prečítať sám a pevne verím, že vašej správe uveria nie len poslanci v Parlamente, ale aj drvivá väčšina obyvateľov SR a následne sa všetkým doširoka otvoria oči, aj o Čaputovej, ktorú nám jej naklonené „objektívne“ média predstavovali ako politickú sväticu, ktorá toľko dobrého („dobrého“) pre svoju krajinu, pre nás ostatných pre Slovensku republiku), vykonala!

SMELO DO TOHO!!!

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

STVR Sobotné dialógy – brutálne zlyhanie moderátora Mateja Baráneka!

16.09.2024

Cítil som sa naozaj trápne vo vzťahu k diskutujúcim, ktorými boli minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a Michal Šimečka. Nie, v tomto článku nebudem komentovať, ktorý z nich ako argumentoval, čo hovoril… Ich vyjadrenia, ich argumentácie, ich fakty a „fakty“, ktoré v tejto ostatnej relácií STVR Sobotné dialógy (14.09.2024 – pred nahrávané v piatok 13.9.) [...]

Bude Čaputová USA mládež učiť aj o tom, ako nám USA „pomohli“ a „pomáhajú“? !

13.09.2024

Áno a opäť Čaputová. Čaputová nie ako súkromná osoba (do jej súkromia ma je nič, ani som ho nikdy u žiadneho politika neriešil!), ale v mojich článkoch vždy a jedine ako politička! A pokiaľ sa v plnej miere, áno aj pred OČTK, ak to bude potrebné, nezodpovie za svoje politické konania resp. nekonania v čase, kedy bola na pozícií „Prezidenta“ SR, tak bude mojou [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.