Založ si blog

TA3 – V politike – Truban z PS a jeho odkaz Vláde SR a vládnej koalícií – Nebuďte po atentáte na Fica takí precitliveli!

Politická diskusná relácia na TA3 – V politike, je vysielaná aj počas prázdninového a dovolenkového obdobia. A nebolo tomu inak ani túto ostatnú nedeľu 25.8.2024.

Už dlhší čas ju moderuje Braňo Kral. Zdalo sa, že to bude úplne iný moderátorský prístup, ako mali jeho dvaja predchodcovia Dírer a Iliev.

No teraz v ostatnej V politike, sa akosi nevedel udržať na apolitickej moderátorskej uzde ani Braňo.

Jeho hosťami bol Robert Kaliňák(SMER-SSD) minister obrany SR a Michal Truban z PS. https://www.ta3.com/relacia/954775/premier-chce-odvolat-m-simecku-su-pokuty-za-kradeze-odstrasujuce-ako-bude-vyzerat-modernizacia-armady

Braňo neustále skákal Kaliňákovi do reči, nenechal ho dohovoriť plynule myšlienku a jeho skoky, takmer výhradne Kaliňákovi do reči, boli presne v duchu toho, aké argumenty resp. bludy tam hovoril Truban.

Avšak nie o Kralovi chcem dnes písať.

Oveľa zaujímavejšie bolo vystupovanie Michala Trubana z PS.

No tak, toto bolo niečo neuveriteľné!

Ja som to pozeral zo záznamu vo večerných hodinách a miestami som musel záznam zastaviť, sa vydýchať aj s patričným komentárom lebo, čo ten tam vystrájal, tak to bolo niečo „úžasné“.

Z úst Michala nevychádzalo nič iné, len všeobecné frázy, žiadne fakty a hlavne povýšenectvo, že taká opozícia, vraj kľudná a vecná, akou sú dnes V Parlamente oni, že taká tu ešte nikdy nebola a že nenávisť v spoločnosti šíri práve dnešná Vláda SR a vládna koalícia.

A keď ho Kaliňák, za častého prerušovania Krala, upozornil na to, aby nehovoril, len tak do vetra, ale aby svoje tvrdenia podložil faktami, tak Truban nič!

Absolútne NIČ!

Vraj stúpa kriminalita, odkedy platí novela Trestného zákona a Trestného poriadku lebo nejaký vedúci prevádzky akéhosi obchodného reťazca povedal, že sa mu vidí, že sa u nich viacej na predajni kradne!

A toto bol Turbanov argument na to, že kvôli zlej vládnej novele týchto trestných agend, sa prudko zvýšila na Slovensku kriminalita!

A keď debata prešla na vážnejšie témy ohľadne zneužívania práva bývalými hrôzovládami od Matoviča, cez Hegera, až po Čaputovej (PS) Ódora, keď Kaliňák upozornil Trubana na to, že ihneď po PV 2023 zvolávali ľudí do ulíc, kde im klamali, nimi manipulovali, kde sa kričalo „Fico do basy“ a podobné nenávistne heslá a že na základe takýchto nenávistných prejavov na ich protestoch došlo 15.5.2024 k atentátu na Roberta Fica, že tento atentát vykonal ich zradikalizovaný priaznivec, veľmi aktívny progresívny aktivista a že by s takýmito nenávistnými protestami a prejavmi mali prestať, tak Truban bohorovne priamo do oči Kaliňáka povie, že – „Nebuďte takí precitliveli“(!!!)

Takže atentát na predsedu Vlády SR je pre Trubana a spol., len dôvod dnešnej vládnej koalície na prílišnú precitlivenosť, keď ich oni na základe „faktov“ kritizujú a ľudí do ulíc zvolávajú!

P.S.:

Michal Truban to úplne zabil tým, že ak dnešná koaličná väčšina v Parlamente SR odvolá z pozície podpredsedu Parlamentu Michala Šimečku, tak to bude pre neho vyznamenanie a že si tento odvolávali akt dá zarámovať a vyvesí si h na stenu, ako diplom svojej aktívnej a dobrej opozičnej práce!

Niečo neskutočné, toľko arogancie, povýšenectva a bohorovenstva!

A ako svoj bonbónik si Truban vychutnával to, keď tvrdil, že minister envirorezortu Tomáš Taraba je fašista lebo v minulom volebnom období sa dostal do Parlamentu SR na kandidátke K-ĽSNS o ktorej OČTK rozhodli, že nie sú fašistickou stranou a môžu na našej politickej scéne bez akýchkoľvek obmedzení existovať aj naďalej!

No proste „slušná a vecná“ opozícia, hlavne PS!!!

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

STVR Sobotné dialógy – brutálne zlyhanie moderátora Mateja Baráneka!

16.09.2024

Cítil som sa naozaj trápne vo vzťahu k diskutujúcim, ktorými boli minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a Michal Šimečka. Nie, v tomto článku nebudem komentovať, ktorý z nich ako argumentoval, čo hovoril… Ich vyjadrenia, ich argumentácie, ich fakty a „fakty“, ktoré v tejto ostatnej relácií STVR Sobotné dialógy (14.09.2024 – pred nahrávané v piatok 13.9.) [...]

Bude Čaputová USA mládež učiť aj o tom, ako nám USA „pomohli“ a „pomáhajú“? !

13.09.2024

Áno a opäť Čaputová. Čaputová nie ako súkromná osoba (do jej súkromia ma je nič, ani som ho nikdy u žiadneho politika neriešil!), ale v mojich článkoch vždy a jedine ako politička! A pokiaľ sa v plnej miere, áno aj pred OČTK, ak to bude potrebné, nezodpovie za svoje politické konania resp. nekonania v čase, kedy bola na pozícií „Prezidenta“ SR, tak bude mojou [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.