Založ si blog

Športoví novinári „objektívnych“ médií, sledujú hokejovú súťaž Talibanu. Inak sa ich otázky kladené vedeniu SZĽH nedajú vysvetliť.

Teda, aby som bol presný, ani nie tak novinári, ale „novinári“ alebo redaktori napr. TV Markíza!

Ej ale sa ukázali, čo sú oni vlastne zač na TB vedenia SZĽH, ktorú viedol Miroslav Šatan, aj za prítomnosti trénera našej hokejovej reprezentácie Kanaďana  – Craig Ramsay.

Na TB boli najaktívnejší „čisto“ športovo naladení zástupcovia tých médií, ktoré si hovoria, že sú médiami tzv. hlavného prúdu a že teda oni určujú, čo a ako sa má slovenskej verejnosti hovoriť, ako ich mediálne za nos vodiť, aby stáli na tej „správnej“ strane dejín.

Oni akosi nechápu, že šport je šport a politika je politika.

Jedno s druhým nesúvisí a nikdy súvisieť nesmie!

No i stalo sa, že redaktor TV Markíza Miroslav Held položil Šatanovi takúto, doslova hlúpu otázku, na účasť troch slovenských hráčov v nominácií hokejovej reprezentácie pre olympijskú kvalifikáciu na ZOH 2026  – „Zdravím, Miro Held z Markízy. Ja mám dve veľmi rýchle otázky. Povedali ste, že ste išli po výkonnostnej stránke tých hráčov pri nominácií a že ste, nie ste politická organizácia. Ja sa chcem spýtať, teraz to prenesiem, že keby niektorý hráč hral napríklad za Taliban, mal by svoju výkonnosť na úrovni reprezentanta, či by to aj tak bolo v poriadku ho zavolať lebo ja osobne mám svoj názor, si nemyslím, či je rozdiel, že hrá hráč v KHL alebo by hral v Afganistane za Taliban…“

Nebudem tu citovať fundovanú odpoveď Šatana, kto chce môže si ju pozrieť TU – https://www.youtube.com/watch?v=IM8ja3ReD84

Ja sa tomuto „apolitickému“, vraj športovému redaktorovi TV Markíza povenujem, tak trochu z inej stránky a nastavím mu zrkadlo, akého má doslova pokrivené, doškriabané…

Keďže ma až do tejto doby ani len nenapadlo, že by sa v Afganistane hral hokej, tak som si svoj obzor musel rozšíriť.

Akokoľvek som na internete hľadal niečo o ľadovom hokeji v spojení s Afganistanom, som sa k ničomu nedopracoval.

Navštívil som web stránku IIHF, ale ani tam o Afganistane ani len nechyrujú – https://www.iihf.com/en/associations?letterFilter=all

Ale sú tam také hokejovo exotické štáty ako Alžírsko, Andorra, Argentína, Brazília, Čile, Čína, Čínsky Taipei, Kolumbia, DPR Kórea, Grécko, Hongkong-Čína, India, Indonézia, Irán, Izrael, Jamajka, Južná Kórea, Kuvajt, Libanon, Macao-Čína, Malajzia, Mexiko, Mongolsko, Maroko, Nepál, Omán, Filipíny, Portugalsko, Portoriko, Katar, Singapur, Južná Afrika, Španielsko, Thajsko, Tunisko, Turecko, SAE.

A on si vyberie Afganistan?!

Prečo si nevybral napr. Izrael, Severnú Kóreu, Čínu, SAE, Katar?

Ale späť k Mirovi Heldovi.

Podľa dostupných informácií pôsobí v TV Markíza v súčasnosti na pozícií zástupca šéfredaktora Športu a v TV Markíza je od roku 2018 – https://tvnoviny.sk/autor/189-miroslav-held , že sa hlavne venuje hokeju a F1.

Nuž tak teda dobre.

Tento Miroslav sa venoval ľadovému hokeju mediálne už oveľa skôr – rok 2010 – https://sport7.dnes24.sk/uzivatel/miroslav-held , kedy sa ešte nevenuje Afganskému ľadovému hokeju, škoda lebo vtedy už boli USA pevne ukotvení v Afganistane (https://sk.wikipedia.org/wiki/Vojna_v_Afganistane_(2001_%E2%80%93_2021 ) a teda ak by tam vtedy hrával ľadový hokej niekto zo Slovenska, tak asi by bol prínosom pre našu vtedajšiu hokejovú reprezentáciu.

Ale v tej dobe už registruje KHL lebo dňa 27.01.2010 prináša Slovákom takýto článok – „KHL: Richard Kapuš prestupuje do Lady Togliatti!“ – https://sport7.dnes24.sk/418/khl-richard-kapus-prestupuje-do-lady-togliatti

V tomto článku okrem iného dáva Slovákom do pozornosti aj toto – „V Togliatti už pôsobia dvaja slovenskí útočníci Roman  Kukumberg a Erik Weissmann.“

Pravda, vtedy ešte KHL nebola pre Miroslava zakázaná pôda, ani to našim chlapcom hokejovým nijako nevyčítal lebo Majdan v Kyjeve bol až v novembri 2013 a Krym sa stal ruským, na základe riadného referenda, až v marci 2014!

Ale pozor!

Dnes všetci títo „objektívni novinári“ týchto médií tzv. hlavného prúdu tvrdia, že RF nevedie otvorenú vojnu proti Ukrajine od 24.2.2022, ale už od pripojenia Krymu k RF do roku 2014!

To znamená, že už vtedy mali kričať, že každý slovenský hokejista, ktorý podpíše zmluvu s akýmkoľvek ruským hokejovým klubom v KHL, podporuje ruskú vojenskú agresiu na Kryme a teda by mali mať SZĽH zakázané hrať za reprezentáciu SR lebo to je, ako keby hrali za Taliban!

To vtedy Miroslavovi nevadilo?

Jemu nevadilo ani to, že práve bratislavsky HC Slovan Bratislava hrával KHL od roku 2013 do 2019?!

Koľko oslavných článkov napísal o výkonoch Slovana v KHL a koľkokrát v nich konštatoval, že to, že Slovan hraje kvalitnú KHL a aj všetci tí Slováci, čo hrávali za iné kluby KHL, je len na prospech skladby nášho hokejového národného tímu?!

Má Miroslav doma z tej doby aj nejaké suveníry z KHL napr. dresy hráčov Slovana alebo z iných klubov vtedajšej KHL?!

A ak má akékoľvek suveníry z KHL z doby, kedy ešte bolo povolené KHL uznávať, ako konkurenciu NHL, už ich od 24.2.2022 zničil, spálil, vyhodil…?

Fuj!

Mať doma niečo, čo patrí do sféry propagandy Putinovho Ruska!

A vie, že v tej dobe bol  prezidentom RF Vladimir Putin?!

To vtedy Slovan a všetci hráči zo Slovenska, ktorí pôsobili v KHL, nepodporovali Putinov režim a nepodporovali Putinove obsadenie „ukrajinského“ Krymu?!

Nie?

Prečo?

Lebo ešte nebol príkaz z Washingtonu a Bruselu, že je potrebné KHL, ako takú, úplne znemožniť v očiach Slovákov a nasadiť jej psiu hlavu, ako vedúcu športovú propagandu Putinovho Ruska?!

Pýtam sa Vás Slováci, je potrebné na túto tému a k takýmto športovým resp. „športovým“ „novinárom, redaktorom“, ešte niečo viac písať?

P.S. I.:

Predsa len ešte poznámka na záver.

Dnes sa celá opozícia, hlavne PS a SaS, im naklonené média tzv. hlavného prúdu a všetky „politické“ mimovládky pohoršujú nad tým a vydávajú to ako najväčší problém Slovákov, že vraj ministerstvo kultúry, konkrétne ministerka Šimkovičová a Machala – GT služobného radu MK SR, chcú rozhodovať, čo kultúra je a čo kultúra nie je.

Že oni si vraj uzurpujú, čo sa za kultúru budeme musieť považovať, čo nie, aké divadelné predstavenia sa budú v štátnych divadlách uvádzať, hrať a ešte im aj chcú prišiť to, že samotná ministerka vraj ide až tak ďaleko, že bude divadlám, filmovým producentom, režisérom…diktovať, ktorí herci môžu byť obsadzovaní a ktorí nie.

Iste. Je to LOŽ, je to zámerne šírená LOŽ a manipulácia verejnou mienkou.

Avšak, ako vyplýva z obsahu môjho dnešného článku, tak na našej mediálnej scéne , na tej mediálnej scéne, ktorá vždy „stála na tej správnej strane dejín“, či už išlo o „pandémiu“ Covidu, či o experimentálne covid Pfizer „očkovanie“, či o „objektívne“ informovanie o konflikte na Ukrajine…, máme „športových žurnalistov, redaktorov, komentátorov…“, ktorí si uzurpujú právo rozhodovať o tom, ktorí slovenskí hráči môžu hrať za naše národné hokejové mužstvo a ktorí nie!

A toto už nie je ani lož, ani manipulácia verejnou mienkou, ale čistá PRAVDA!

Nuž teda nech Miroslav Held osloví SZĽH, že chce byť hlavným trénerom našej reprezentácie lebo on najlepšie vie, kto má akú momentálnu výkonnosť, kto môže a kto nesmie hrať za slovenskú hokejovú reprezentáciu bez ohľadu na to, akú má momentálne formu, hlavne keď hráva v tých súťažiach, ktoré sú odporcami RF, Putina a je jedno, že štáty, v ktorých ten hokej hrávajú, sú súčasťou NATO, toho NATO, ktoré už niekoľkokrát porušilo medzinárodné právo, dohody a vojensky zasiahli tam, kde nemali absolútne čo robiť, aby tam nastolili „demokraciu“ západného typu! Čo znamená, že musíte počúvať Washington a Brusel na slovo…!

P.S.: II.

A vám chlapci resp. chlapi v kabíne našej hokejovej reprezentácie odkazujem iba jedno – sústreďte sa len a výhradne na svoje výkony a vedzte, že je jedno, ktorý z Vás dá ten posledný (ale aj akýkoľvek) postupový gól na ZOH 2026, či to bude hráč zo slovenskej ligy, NHL, akejkoľvek európskej ligy alebo z KHL, celé hokejové Slovensko vám s plného hrdla zakričí Ď-A-K-U-J-E-M-E, Ď-A-K-U-J-E-M-E, Ď-A-K-U-J-E-M-E…!

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

STVR Sobotné dialógy – brutálne zlyhanie moderátora Mateja Baráneka!

16.09.2024

Cítil som sa naozaj trápne vo vzťahu k diskutujúcim, ktorými boli minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a Michal Šimečka. Nie, v tomto článku nebudem komentovať, ktorý z nich ako argumentoval, čo hovoril… Ich vyjadrenia, ich argumentácie, ich fakty a „fakty“, ktoré v tejto ostatnej relácií STVR Sobotné dialógy (14.09.2024 – pred nahrávané v piatok 13.9.) [...]

Bude Čaputová USA mládež učiť aj o tom, ako nám USA „pomohli“ a „pomáhajú“? !

13.09.2024

Áno a opäť Čaputová. Čaputová nie ako súkromná osoba (do jej súkromia ma je nič, ani som ho nikdy u žiadneho politika neriešil!), ale v mojich článkoch vždy a jedine ako politička! A pokiaľ sa v plnej miere, áno aj pred OČTK, ak to bude potrebné, nezodpovie za svoje politické konania resp. nekonania v čase, kedy bola na pozícií „Prezidenta“ SR, tak bude mojou [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.