Založ si blog

Šéfredaktorke Sme. sk, nevadia erotické pomôcky na javisku, keď sú maloletí v hľadisku!

Akýsi mediálne nekontrolovateľný humbug na „objektívnej“ mediálnej scéne tzv. hlavného prúdu vyvolalo to, že jeden zo Slovákov upozornil na to, že sa hraje hra, ktorá je vhodná pre obecenstvo vekom dospelé, teda až od 18+ rokov a že v hľadisku sú maloleté osoby.

Iste, nič mimoriadne by sa na tejto „objektívno-kultúrnej“ mediálnej scéne tzv. hlavného prúdu nedialo, keby tento „veliký škandál“, nespôsobil štátny tajomník na ministerstve envirorezortu – Štefan Kuffa.

Vraj neprimerane, ale hlavne neodôvodnene, zasiahol do prebiehajúceho predstavenia, keď upozornil na to, že na javisku sa dejú veci, ktoré nie sú určené pre zrak, ani sluch maloletých divákov.

Iste, niekto povie, ale veď tam mali rodičov, tak oni sú zodpovední za to, či tam svoje dietky nechajú, aby sa na takéto perverznosti pozerali a počúvali ich svojimi maloletými očkami a uškami, alebo ich s hnusom, s tam odtiaľ zoberú preč.

Ale títo rodičia na začiatku predstavenia, ani len netušili o čom toto „veľkolepé“ Írsko-kapitalistické „veľdielo“ je!

Nikto z vedenia Národného divadla Košice, neupozornili pred samotným predstavením prítomných divákov, návštevníkov na to, čo o tomto divadelnom predstavení majú uvedené na svojej web stránke, že toto západo-kapitalistické „veľdielo“, západnej kapitalistickej, v tomto smere skazenej morálky, je – „UPOZORNENIE: INSCENÁCIA VHODNÁ OD 18 ROKOV“ –  https://www.sdke.sk/sk/cinohra/elaine-murphy-moje-baby

Je potrebné na úvod ešte poznamenať, že predstavenie sa hralo v malej dedinke Malá Frankovka na samom východe SR. Obec, podľa dostupných informácií na ich web stránke, má oficiálne 190 obyvateľov –  https://www.malafrankova.dcom.sk/o-obci

Teda ako menší obytný dom napr. v Bratislave lebo práve Bratislavská kaviareň, sa nad počinom Štefana Kuffu najviac pohoršuje.

No pohoršila sa nad ním aj šéfredaktorka denníka Sme.sk – Beáta Balogová (BB), keď svoje pohoršenie vtesnala do tohto článku – „Kuffa ako prízrak starých čias. Nemá šancu, ale netreba mu dávať priestor (komentár šéfredaktorky)“ – https://komentare.sme.sk/c/23372963/kuffa-nema-sancu-ale-netreba-mu-davat-priestor-komentar-sefredaktorky.html

Už len samotný nadpis jasne evokuje, aký „demokratický“ obsah, je uvedený v jej jasne tendenčnom článku.

Ale idem postupne.

V nadpise BB píše resp. navrhuje (prikazuje?) pravdepodobne všetkým „objektívnym“ médiám tzv. hlavného prúdu, aby Štefanovi Kuffovi nedávali akýkoľvek priestor!

A potom už nemá šancu, aby na takéto veci verejne upozorňoval!

Naozaj, demokracia ako bič!

Takže ich „demokracia“ západného typu, ktorú ako jedinú vyznávajú, kde môže zaznieť len ten jediný ICH „správny“ názor, im zakazuje dotyčnej osobe, aby aj im a prostredníctvom nich, aj širokej slovenskej verejnosti, vysvetlila svoje pohnútky, čo ju k takémuto konaniu viedlo, hlavne ak je to vysokopostavený vládny verejno-politický činiteľ.

V Sme.sk niežeby urobili, aj živý audiovizuálny, rozhovor so Štefanom Kuffom, poriadne ho mediálne pred Slovákmi vyobracali a pýtali sa ho na všetky detaily okolo tejto, Slovákov „najviac trápiacej kauzy“, oni niečo tak demokratické nedokážu urobiť, oni ho hneď mediálne zakopú pod mediálno-spoločenskú čiernu zem lebo to, čo oni o tomto napíšu, je predsa čistá pravda a nič len pravda!

A tak BB vo svojom článku konštatuje ako fakt, toto – „Pred divákov sa zrazu postaví samozvaný cenzor, preruší predstavenie a začne určovať, kto môže na predstavení ostať a kto by mal odísť, lebo má pocit, že herci ohrozujú mládež. S aroganciou, s akou komunisti zakazovali hry, romány a časopisy.“

Ale no tak BB. Veď vy už v nadpise máte presne to, čo robili komunisti. Oni dávali príkazy vtedajším médiám, kto v nich má dostať priestor a komu ho nesmú dať resp. ho dávať nemajú!

Vy v tomto svojom článku, predsa jasne píšete, že Štefanovi Kuffovi – „…netreba (mu) dávať priestor“!

Toto nie kompatibilné s tým, čo píšete o niekdajších vládnucich komunistoch v bývalej ČSSR.

A len tak na okraj – viete BB, že komunisti dávali nielen priestor, napr. aj takej Magde Vášáryovej, ktorú vy dnes tak, z tej časti našej „kultúrnej“ obce, uznávate lebo kydá na dnešnú vládnu moc a ich voličov, ale dokonca je udelili aj socialistické štátne vyznamenania, uznania, ktoré ona s veľkou cťou a vďakou od nich preberala a to už bolo po Sviečkovej manifestácií 1988, ktorú zorganizovala hlavne vtedajšia katolícka disidentská spoločnosť, na čele s Jánom Čarnogurským, ktorého dnes zaznávate lebo nezdieľa ten váš jediný „správny“ názor, do ktorej sa dnes hlási aj Štefan Kuffa?

Nie?

Nič o tom ani len netušíte, že vami dnes ospevovaná Magda Vášáryová, ktorá voličov, slobodných občanov SR (!), iných, ako tých pre vás správnych voličov resp. „správnych“ voličov vami presadzovaných politických subjektov, nazýva spodinou!

Nuž, nech sa páči, tu to máte čierne na bielom – https://www.vtedy.sk/galeria/magda-vasaryova-herecka-jubileum/0?currentPhoto=1 je tu aj komentár, takýto – „Člen Predsedníctva ÚV KSS, minister kultúry SSR Miroslav Válek odovzdal 2. mája 1988 v Bratislave novovymenovaným zaslúžilým umelcom diplomy o udelení tohto čestného titulu. M. Válek (vľavo) odovzdáva diplom členke činohry SND Magdaléne Vášáryovej. Foto: archív TASR, autor M. Borodáčová/2. mája 1988“

Ale späť k šéfredaktorke BB a jej rozhorčenému článku, na „nehoráznosť“, ktorej sa podľa nej, dopustil Štefan Kuffa.

BB ďalej okrem iného na dnešnú vládnu, demokraticky zvolenú moc, píše, že – „Konštruujú obvinenia podobne ako v hrách zakázaných disidentov: z dojmov a poloprávd, aby sa ostatní podľa možnosti zľakli.“

Fíha!

Takže už tu máme aj akýchsi kultúrnych disidentov z dôb ČSSR.

S najväčšou pravdepodobnosťou mala BB na mysli hlavne Václava Havla.

Áno, toho Václava Havla, ktorého vraj spisovateľské „veľdiela“, divadelné hry, sa za socializmu nemohli hrávať lebo on bol odporca socializmu.

Nuž áno, nehrávali sa vtedy a nehrávajú sa ani dnes.

Vtedy preto lebo boli pre socialistickú kultúru brakom, nikto by sa na to nechodil dívať a dnes, keď sú pre „kultúrnu“ obec, ktorá stojí vždy na tej „správnej“ strane dejín, jeho „veľdiela“ vzorom, aký to bol veliký umelec, na tú dobu neuznaný, nedocenený, sa v divadlách neuvádzajú preto, pre ten istý dôvod, ako vtedy – nikto by na nich nechodil. Boli v „móde“ len pár mesiacov po „nežnej“, keď bolo treba z Václava urobiť spisovateľskú hviezdu, akýže to on bol svetový spisovateľský formát!

A pritom Václav Havel celý svoj dospelý život, za západonemecké marky a USA doláre, nebojoval za slobodu obyvateľov ČSSR, ale výhradne za svoje majetky lebo tej slobody mal on v ČSSR toľko, o akej sa  iným ani len nesnívalo lebo on bol jediný obyvateľ vtedajšieho ČSSR, čo mal v domácnosti slúžku. A keď dostal povolenie od vtedajších súdruhov, že môže vycestovať na Západ, na akési protisocialistické sympózium do NSR, ale za podmienky, že sa už nebude môcť vrátiť späť do ČSSR, tak mu jeho západný donori, zapadni páni, zakázali k nim vycestovať, radšej jeho prítomnosť oželeli lebo oni ho nepotrebovali tam na Západe ako „vynikajúceho dramatika – spisovateľa“, ktorý by obohatil západnú kultúru svojimi „veľdielami“, ale potrebovali ho mať tu v ČSSR, inak bol pre nich bezcenný! A keď sa „perestrojka“ podarila a prišla „nežná“, tak Havel sa v prvom rade postaral o svoju Lucernu  v Prahe!

A opäť späť k BB.

BB sa ani len slovkom vo svojom článku nezmieňuje o tom, čo sa vlastne na javisku odohráva.

Priznávam, že pre mňa osobne sú to samé zvrhlosti, ktoré s kultúrou v tom pravom slova zmysle, nemajú nič spoločné, ale keďže ide o „veľdielo“ Írskej „umelkyne“, tak je to pre ich západnú kapitalistickú morálne skleslú kultúru a ich životný štýl, celkom pochopiteľné. Pozor nehovorím o hereckom výkone účinkujúcich! Hovorím o obsahu!

BB o tomto západno-kapitalistickom „veľdiele“ píše toto – „…predstavenie národného divadla o ženách, ich samote a humore, ktorý ju môže prekonávať.“

Naozaj len toľko?

Toľko BB, stačí?

Nič viac, ste o tomto „veľdiele“ svojim čitateľom, už nechceli povedať, zvestovať?

Nuž teda ja to za vás mile rád spravím.

Totiž šéfredaktorka Sme.sk BB, zabudla svojim čitateľom, pri tej všetkej mediálnej špine, ktorú v tomto článku nahádzala na Štefana Kuffu a celú vládnu koalíciu, priniesť aj tento fakt, o tomto „kultúrnom skvoste“ západo-európskej civilizácií.

Najskôr fotografia, ktorú má na svojej oficiálnej web stránke zavesenú Národne divadlo Košice, ako prezent tohto „veľdiela“.

Nech sa páči, aj vy čitatelia článkov BB, Tu je –  https://www.sdke.sk/sk/cinohra/elaine-murphy-moje-baby

Ja ju pre istotu opíšem, čo že na nej, je možné vidieť.

Na tejto fotografií je možné vidieť záber z predmetného „veľdiela“, z jeho divadelného predstavenia, kde na kovových pružinách z matraca, takmer na zemi, sedí herečka (pravdepodobne tá najstaršia postava s tých troch báb, čo toto „veľdielo“ hrajú) a v ruke drží akýsi valcovitý predmet svetlozelenej farby, nápadne pripomínajúci nie nedozretý tvrdý banán, ale celkom jasne mužský pohlavný úd.

Áno, je to erotická pomôcka, hlavne pre ženy (dnes podľa LGBTI ideológie, nič mimoriadne pre akokoľvek sa viac pohlavne cítiaceho ľudského jedinca!), ktorá nesie hovorový názov  „robertko“ a „odborne“ – vibrátor!

Prečo BB vo svojom článku zamlčala, že dané predstavenie obsahuje silno erotické scénky?!

Prečo svojim čitateľom toto zamlčala?

Prečo aj tento fakt z daného „veľdiela“, nezapracovala do kontextu tohto svojho článku o tom, čo si dovolil na danom predstavení „vyviesť“ Štefan Kuffa?!

Toto sa do toho jej konceptu očiernenia celej vládnej koalície nehodilo?!

Nuž, ale aj to sa dá pochopiť.

Lebo celá táto časť našich „objektívnych“ médií tzv. hlavného prúdu, považuje takéto perverznosti v „kultúrnych“ dielach za niečo výnimočné, svetové, prirodzené…, ba dokonca oni tvrdia, opäť prostredníctvom Sme.sk, aj toto, že – „Aj pedofil má právo na život bez predsudkov a odsudzovania“ – 07.7.2019 – autor – Jakub Filo – „Neplatí, že každý je sexuálny násilník. Aj pedofila definujú konkrétne skutky“   https://komentare.sme.sk/c/22162410/aj-pedofil-ma-pravo-na-zivot-bez-predsudkov-a-odsudzovania.html

Fíha!

Takže aj ja som pedofil?

Lebo aj ja mám rád deti. Mám rád, doslova zbožňujem svojho potomka.

Takže som pedofil?

No nie, ani náhodou!

Lebo pedofília je spojená so sexuálnym záujmom o deti a s tým spojené následky!

Lebo aj keď danému dieťaťu takýto chorý človek so sexuálnou úchylkou pedofílie, neublíži fyzicky, tak psychicky určite ÁNO!!! A možno aj na celý život!

Takže celý článok šéfredaktorky BB a jej podobných „objektívnych žurnalistov“, napr. Aktuality.sk – https://www.aktuality.sk/clanok/y6v8Xlu/stefan-kuffa-prerusil-predstavenie-kosickeho-narodneho-divadla/ , Denník N – https://dennikn.sk/4153644/kultura-prezila-meciarovu-autokraciu-prezije-aj-tuto-nekompetentnu-svoloc/?ref=tit alebo https://dennikn.sk/4153022/newsfilter-pomatenci-vo-vlade-uz-zacali-rusit-predstavenia-narodneho-divadla/?ref=ti , ja osobne považujem za silne tendenčný s čistým a jasným zámerom, čo najviac uškodiť a pošpiniť dnešnú Vládu SR a celú vládnu koalíciu a v očiach všetkých Slovákov ich takto zdiskreditovať!

Ktohovie, možno aj za takúto „žurnalistickú“ prácu si opäť vyslúži ocenenie také, ako svojho času od týchto a takéto – „Šéfredaktorka SME získala druhé miesto v Európskej novinárskej cene“ – https://domov.sme.sk/c/22128591/sefredaktorka-sme-ziskala-druhe-miesto-v-europskej-novinarskej-cene.html

Nuž, čo napísať na záver.

Snáď by som to mohol ukončiť tým, ako svoj článok ukončila BB na adresu dnešnej legitímnej, demokraticky v demokratických PV 2023 zvolenej Vláde SR, že podľa nej – „Bola by veľká tragédia, ak by sme na ich odchod museli čakať tak dlho, ako generácie čakali na 1989.“

Veru, ako dlho budeme my obyvatelia Slovenska čakať na to, kedy z mediálnej scény odídu takýto a podobní BB, Sme.sk, Aktuality.sk a Denník N?

A na margo tejto mojej otázky odcituje samotnú BB, že – „Bola by veľká tragédia, ak by sme na ich odchod museli čakať tak dlho, ako generácie čakali na 1989.“

Či ja si takúto otázku aj s odpoveďou smerom k týmto médiám, nemôžem dovoliť?

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

STVR Sobotné dialógy – brutálne zlyhanie moderátora Mateja Baráneka!

16.09.2024

Cítil som sa naozaj trápne vo vzťahu k diskutujúcim, ktorými boli minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a Michal Šimečka. Nie, v tomto článku nebudem komentovať, ktorý z nich ako argumentoval, čo hovoril… Ich vyjadrenia, ich argumentácie, ich fakty a „fakty“, ktoré v tejto ostatnej relácií STVR Sobotné dialógy (14.09.2024 – pred nahrávané v piatok 13.9.) [...]

Bude Čaputová USA mládež učiť aj o tom, ako nám USA „pomohli“ a „pomáhajú“? !

13.09.2024

Áno a opäť Čaputová. Čaputová nie ako súkromná osoba (do jej súkromia ma je nič, ani som ho nikdy u žiadneho politika neriešil!), ale v mojich článkoch vždy a jedine ako politička! A pokiaľ sa v plnej miere, áno aj pred OČTK, ak to bude potrebné, nezodpovie za svoje politické konania resp. nekonania v čase, kedy bola na pozícií „Prezidenta“ SR, tak bude mojou [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.