Založ si blog

Vie a uvedomuje si Šimečka ml. – výnimočný, o čom píše a blúzni? !

Šimečka ml. asi už ani nevie kde je, komu skôr slúžiť, koho skôr počúvať lebo to, čo za posledné dni na svojom FB a v rôznych mediálnych výstupoch natáral, tak to je niečo „úžasné“!

Priznávam, že pri všetkej tej jeho zmätenosti, ani ja neviem, kde vlastne mám s ním začať.

Ale pôjdem postupne.

Dňa 16. augusta 2024 Šimečka ml. napíše na FB článok, v ktorom hneď na úvod konštatuje toto – „Robert Fico vyhlásil, že ma chce dať odvolať z pozície podpredsedu Národnej rady SR.“

A v ďalšom svojom texte, sa zmôže už iba na osobné invektívy typu, že Fico je pomstychtivý a že ho chce odvolať z pozície podpredsedu slovenského parlamentu len preto lebo on, Šimečka ml. – výnimočný, si robí svoju opozičnú politiku tak dobre, že Fica to irituje. Tu sa dokonca Šimečka ml. – výnimočný, chváli, že Fico ho za to nenávidí lebo jemu výnimočnému, sa darí dostávať do ulíc na protivládne protesty vraj desiatky tisíc ľudí.

Naozaj?

Nuž teda Šimečka ml. – výnimočný, vedzte, že ak by ste nemali masívnu podporu v médiach tzv. hlavného prúdu a informovali by o vašich protivládnych protestoch tak, ako svojho času informovali o protivládnych protestoch, ktoré zvolávala vtedajšia opozícia – SMER-SSD, SNS a HNUTIE REPUBLIKA, tak by ste dnes na tých námestiach boli asi tak traja – Vy, drahá dobre ozvučená tribúna a váš pes…a váš hlas by sa rovnal hlasu volajúceho na púšti

Lebo pravda je taká, Šimečka ml. – výnimočne neomylný, že na tie protesty do ulíc proti dnešnej vládnej moci, nezvolávate ľudí vy, ale práve tieto vám naklonené a verne slúžiace manipulatívne „objektívne“ média s veľkým dosahom na Slovákov, hlavne tých bratislavských!

Šimečka ml. – neomylne výnimočný, zakončuje tento svoj FB status takto „múdro“ – „Zároveň však ide o bezprecedentný útok na politickú opozíciu. A popretie demokratických princípov v duchu najhoršieho mečiarizmu.“

Takže podľa Šimečku ml. – výnimočného, to, že by mohol byť odvolaný z pozície podpredsedu Parlamentu SR a nahradený iným kandidátom z PS, ide o popretie demokratických princípov.

Fíha, naozaj?!

A kde ste boli Šimečka a spol. keď sa v Parlamente SR dialo toto? – 01. apríl 2020 – „Poslanci opäť nezvolili Blahu ani Kotlebu za šéfov výborov“ – https://domov.sme.sk/c/22373839/poslanci-opat-nezvolili-blahu-za-sefa-ludskopravneho-vyboru.html

Toto nebolo popretie demokratických princípov?

Vtedy ste z pozície mimoparlamentnej opozície mlčali. Prečo?

Ani o rok neskôr, keď sa Tomáš Valášek, opäť raz politicky prezliekol a odel sa do vašich politických hábov, tak ani ten za Vás za PS, v Parlamente nekričal, že neschváliť za šéfov výborov nominantov opozície Blahu a Kotlebu, ktoré im patrili podľa princípov našej parlamentnej demokracie, je popieranie demokratických princípov!

Takže takéto bludy o vašom odvolaní a zároveň porušení demokratických princípov  v Parlamente SR, tým, že budete odvolaný a vymenený za iného vášho spolu straníka, vám môžu uveriť len tí vaši progresívci, ktorí si nepamätajú ani to, čo ste im hovorili včera!

Ďalší blud doslova tragikomédiu Šimečka ml. – výnimočný, si sám na seba ušil, keď v ďalšom svojom bezzmyslovom FB statuse píše o svojom dedovi, po ktorom je pomenovaná nadácia Šimečkovcov, z ktorej on vraj nemá žiadnu choseň.

Nuž teda priamu finančnú možno nie, ale politicko-spoločenskú určite áno!

Lebo vieme, čo a ako robí a sa na našej spoločensko-politickej scéne táto nadácia rodiny Šimečkovcov správa!

To nám chce nahovoriť, že o PS a o ňom samotnom píše kritiku?

Ale späť k jeho nezmyselným bludom v predmetnom FB statuse – dňa 18.8.2024 Šimečka ml.  výnimočný, píše okrem iného aj toto – „…starého otca komunisti zavreli do basy…, … Robert Fico zatiaľ robil kariéru ako predseda miestneho Zväzu socialistickej mládeže na gymnáziu, ako kandidát Komunistickej strany na právnickej fakulte, a ako hrdý súdruh straník na komunistickom ministerstve spravodlivosti.“

Fíha, naozaj?

Nuž teda Šimečka ml., nože sa trošičku okolo seba poobzerajte.

A nemusíte ďaleko.

V Parlamente SR sedí vedľa vás resp. blízko vás, váš opozičný „koaličný“ partner za SaS, akýsi Ondrej Dostál. Nože sa s ním porozprávajte o jeho minulosti z pred novembra 1989. Nože sa ho opýtajte, či spolu s Ficom vtedy tiež neboli proti vášmu starému otcovi, po ktorom sa nazýva dnes nadácia rodu Šimečkovcov, s ktorou vy vraj nemáte nič spoločné!

Opýtajte sa, koho a aké ideály oslavoval pred 17. novembrom 1989. Opýtajte sa ho, kde by tak asi dnes bol, keby bol socializmus a súdruhovia vydržali pri moci?!

Ja si myslím, že by bol prinajmenšom niekde na sekretariáte UV KSČ a písal by pre  stranícke média tie najoslavnejšie články o socializme, Varšavskej Zmluve, RVHP, ROH… a tie najodpornejšie vety na prehnitý Západný kapitalizmus a imperialistické vojnovo -štváčske NATO!

A ešte jedného vášho prívrženca vám dám do pozornosti. Nože si občas pozrite (ja viem že to rád pozeráte), tú „výnimočnú“ debatu Denníka N – „Ako zachrániť demokraciu na Slovensku“, ktorú moderuje akási Monika Tódová a kde v štúdiu pospolu sedia Marian Leško a váš otec!

Nože sa Mariána Leška opýtajte, kde bol a kde pôsobil pred novembrom 1989!

Neviete?

Nuž tak já vám to pripomeniem – váš dnes mediálny zástanca, podporovateľ, odporca „komunistu“ Fica a spol. Marian Leško, bol pred novembrom 1989 politicky toto – „Po ukončení štúdia pracoval nejaký čas ako odborný asistent a od roku 1982 bol redaktorom týždenníka vydávaného Ústredným výborom Komunistickej strany Slovenska Nové slovo, bol aktívnym členom Komunistickej strany.“

Rozumiete výrazu, že – „aktívny člen Komunistickej strany“?

Opýtajte sa toho, aj vášho „slávneho“ inštitútu – Pamäti národa – ako oni definujú, čo to znamenalo byť aktívny člen komunistickej strany pred 17. novembrom 1989!

Nože sa aj jeho opýtajte, že ak by nebol 17. november 1989, kde by dnes Marian bol?

Nuž veru, asi tiež veľmi vysoko v štruktúrach KSČ a možno aj šéfredaktor a cenzor vládneho komunistického média!

Takže Šimečka ml. – výnimočný, ak R. Fico o vás hovorí, že ste politický pubertiak, tak to nie je nadávka, ale fakt!

Lebo takto si za každým strieľať do vlastného politického kolena, dokáže naozaj len a výhradne politický pubertiak.

Máte sa čo ešte učiť od Fica, aby vás národ tak uznával ako jeho a aby vám jedného dňa zveril vládnu moc do rúk.

Ja verím, že sa tak nikdy nestane lebo, ako sa hovorí o nás chlapoch, že my sme večné deti, že vy s najväčšou pravdepodobnosťou, aj keď budete mať 70 rokov, tak bude politický pubertiak svojim politickým zmýšľaním a konaním!

P.S.:

Je zaujímavé, že Šimečka ml. – výnimočný, akosi pozabudol o svojom starom otcovi Milanovi spomenúť napr. aj toto – https://www.youtube.com/watch?v=WBU0DcLJtXc – video má názov – „Súdruh Šimečka o súdruhovi Dubčekovi / 21.7.1968“

Na videu je rozhovor redaktorky Márie Solanovej s dedom Šimečku ml. – výnimočného – Doc. PhDr. Milanom Šimečkom, csc..

Z uvedeného videa je absolútne jasné, že Šimečkov starý otec Milan, bol zarytým komunistom, držal líniu s Dubčekom a chcel, aby KSS/KSČ mala vedúcu úlohu v štáte a chcel, aby socializmus bol aj naďalej budovaný v spolupráci s bratským sovietskym národom (bolo to mesiac pred vstupom spojeneckých vojsk na územie ČSSR – uvádzam pre korektnosť), len si to nazvali, že  – „socializmus s ľudskou tvárou“.

No a dnes, vnuk Milana Šimečku a jeho PS hovoria, že socializmus je bakaný a nepomôžu mu žiadne prívlastky, teda ani ten jeho dedom presadzovaný – s ľudskou tvárou lebo vraj socializmus nemá žiadnu tvár, jedine tú zlú!

Tak ako, Šimečka ml. – výnimočný, aké hodnoty dnes presadzuje Nadácia Milana Šimečku, vášho starého otca? Tie socialistické s ľudskou tvárou alebo tie vaše západné progresivistické, ktoré akýkoľvek socializmus odmieta?!

Ale aby som bol konkrétny, tak čosi z tohto rozhovoru, zo dňa 21.7.1968 odcitujem a možno si dnes vnuk vtedajšieho tvrdého komunistu Milana Šimečku, čo to z neho zoberie a čo to z neho pre dnešnú jeho, ako sám hovorí, veľmi úspešnú opozičnú „politiku“ zoberie a čo to aj pochopí. (pochybujem)

Redaktorka Mária Solanová (MS) takto začína rozhovor s dedom Šimečka ml- výnimočného, Milanom Šimečkom (MŠ).

MS: – „Myslím si, že nie je nutné príliš dokazovať, že v posledných dňoch narástla dôvera vo vedenie našej strany (KSS/KSČ) okolo súdruha Dubčeka, do takej výšky ako sme to doteraz nepociťovali. Chceli sme sa opýtať Vás súdruh Šimečka, Vás ako človeka, ktorý sa zaoberáte medziľudskými vzťahmi v spoločnosti, v čom vidíte Vy hlavné dôvody narastania tejto spontánnej dôvery v súdruha Dubčeka a ľudí okolo neho?“

MŠ: – „Dôvera je skutočne pojem, ktorý sa používa vo vzťahoch medzi ľuďmi. A v tomto prípade ide presne o ten typ dôvery. Ja si myslím, že naši ľudia dlho nemali príležitosť mať v štátnikovi iný, ako vyložene oficiálny pomer. To jest ten pomer, že niekto stojí v čele štátu alebo má nejakú funkciu a z toho vyplýva pre ostatných ľudí určitá povinná úcta a to, čomu sa hovorí protokol. Ale v tomto prípade ide o niečo iné, ozaj si myslím, že väčšina ľudí si uvedomila, že krajina dnes stojí na križovatke. A, že v takom čase je dobre mať v čele štátu a včele strany (KSČ) ľudí, ktorí majú to, čomu hovoríme dôvera. Ktorí svojim spôsobom zaručujú, že sa splní to v čo ľudia dúfajú, že sa splní to, čo bolo už raz povedané a bolo toho povedané veľa. Že neustúpia. Že sú odvážni. Že sú charakterní. Že sa nedajú kúpiť …“

Tu skončím lebo odkaz deda Milana Šimečku pre dnešných oboch Šimečkovcov teda Šimečku ml- – výnimočného, ale aj pre jeho otca Šimečku st., je jasný.

Že len ten politik je dobrý a má v národe dôveru, ktorý – sa nedá kúpiť!

Jeden príklad, že minimálne Šimečka st., teda otec Šimečku ml. – výnimočného a syn súdruha Milana Šimečku, sa kúpiť dal.

Sám to potvrdil, keď jasne povedal, že bez USA Sorosových peňazí, by v PV 1998 Mečiara neboli porazili! Teda bol platený peniazmi zo zahraničia, peniazmi USA Sorosa! To nie je, to neznamená, nechať sa kúpiť?!

Ale predsa ešte len docitujem jednu dôležitú pasáž, pre dnes mocichtivého Šimečku ml. – výnimočného, za pomoci ulice a hlavne „objektívnych“ médií a zahraničím platených politických mimovládok, kde aj pre neho je tento odkaz, jeho starého otca veľmi dôležitý a mal by sa podľa neho riadiť – jeho dedo vtedy 21.7.1968, povedal aj toto – „…a to hlavné je, pozrite, politik môže mať mnoho ctižiadosti – byť slávny, byť oslavovaný, byť ctený, ale jedna ctižiadosť je nado všetky, ctižiadosť mať podporu tých ľudí, ktorým vládne…“

A vám Šimečka ml. – výnimočný,  sa v ostatných PV 2023 takejto podpory od Slovákov nedostalo lebo vaša ctižiadosť nie je, ako vám to váš dedo odkazuje, že chcete vládnuť tým ľuďom, ktorí vás väčšinovo podporujú, ale chcete vládnuť s menšinovou podporou národa slovenského, ale za pomoci , s podporou Washingtonu, Bruselu, vám naklonených „objektívnych“ médií a západom platenými rozvratnými politickými mimovládkami!!!

A nie je jednou takou „apolitickou“ mimovládkou aj nadácia vášho deda, niekdajšieho komunistu, ktorí podporoval nie Západný rozvoj v ČSSR, ale budovanie komunistami socializmus s ľudskou tvárou v pevnej a nerozlučnej  spolupráci so ZSSR a ostatnými bratskými štátmi v rámci vtedajšieho sovietskeho východného bloku???

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

STVR Sobotné dialógy – brutálne zlyhanie moderátora Mateja Baráneka!

16.09.2024

Cítil som sa naozaj trápne vo vzťahu k diskutujúcim, ktorými boli minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a Michal Šimečka. Nie, v tomto článku nebudem komentovať, ktorý z nich ako argumentoval, čo hovoril… Ich vyjadrenia, ich argumentácie, ich fakty a „fakty“, ktoré v tejto ostatnej relácií STVR Sobotné dialógy (14.09.2024 – pred nahrávané v piatok 13.9.) [...]

Bude Čaputová USA mládež učiť aj o tom, ako nám USA „pomohli“ a „pomáhajú“? !

13.09.2024

Áno a opäť Čaputová. Čaputová nie ako súkromná osoba (do jej súkromia ma je nič, ani som ho nikdy u žiadneho politika neriešil!), ale v mojich článkoch vždy a jedine ako politička! A pokiaľ sa v plnej miere, áno aj pred OČTK, ak to bude potrebné, nezodpovie za svoje politické konania resp. nekonania v čase, kedy bola na pozícií „Prezidenta“ SR, tak bude mojou [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.