Založ si blog

Inštitút ľudských práv, tak trestné oznámenie na Šimkovičovú áno a na Rizmana nie?

K tejto téme som sa dostal úplne náhodou, keď som písal jeden článok o Čaputovej, kde som spomínal jej poradcu/partnera Juraja Rizmana.

A keďže sa vo svojich článkoch vždy opieram o fakty resp. o informácie z dostupne verejných zdrojov, tak som sa dopracoval k tomu, že Juraj Rizman ešte aj v roku 2022 pracoval v Sme.sk, kde mal vlastnú webovú video reláciu pod názvom Bezpečnosť.sk, ktorú vždy začínal takto – „Dobrý deň. Vítajte pri sledovaní relácie Bezpečne.sk. Moje meno je Juraj Rizman a túto reláciu pripravujem v spolupráci s denníkom SME a organizáciou GLOBSEC.“

Z týchto jeho úvodných slov môžem vydedukovať, že za takýto „apolitický“ počin, v slovenskom „najobjektívnejšom“ denníku Sme.sk, bol slušne platený nie len samotným denníkom, ale hlavne GLOBSECom, ktorý ako vieme bol „vládami“ v rokoch 2020-2023 bohato dotovaný (žiaľ aj vládami predošlými. Dnešnou už nie lebo precitla z takto hlúpo míňaných peňazí nás všetkých).

Tak som sa, len tak náhodou, prešiel tými jeho „vysoko odbornými“ videami s rýdzo „nie“ jednostranne zameranými hosťami.

Akého politického zamerania, smerovania títo hostia boli, tak to si vie každý domyslieť sám.

I pustil som si úvod jedného jeho videa, ktoré malo názov – „Expert na extrémizmus: Útočník zo Zámockej presne okopíroval model neonacistických teroristov“ –  https://video.sme.sk/c/23037219/expert-na-extremizmus-milo-nie-je-o-com-spekulovat-jednoznacne-ide-o-teroristicky-utok.html

Kde jeho hosťom bol vtedajší „expert“ vtedajších hrôzovlád, na extrémizmus a hybridné hrozby z Ministerstva vnútra, právnik Daniel Milo. (sami boli takouto hrozbou pre všetkých Slovákov aj Slovensko!)

Skôr, ako sa dostanem k tomuto Rizmanovmu videu, spomeniem toto, z tejto dnešnej doby mediálno-mimovládno-opozičného, navyberaného všakovakého boja proti dnešnej Vláde SR, od prvého dňa, čo sa ujali oficiálne moci po schválení ich PVV slovenským Parlamentom.

Aj Pravda.sk dňa 04.07.2024, teda niečo viac ako pred mesiacom, uverejnila článok pod takýmto názvom – „Šimkovičová čelí trestnému oznámeniu. Podpora rasizmu a antisemitizmu tu nemá miesto, tvrdí Inštitút ľudských práv“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/716079-simkovicova-celi-trestnemu-oznameniu-podpora-rasizmu-a-antisemitizmu-tu-nema-miesto-tvrdi-institut-ludskych-prav/

Inštitút ľudských práv (IĽP) je samozrejme Občianske združenie, teda po slovensky – mimovládna organizácia, ktorú vedie Peter Weisenbacher.

V uvedenom článku sa dozvieme aj toto – „Inštitút ľudských práv (IĽP) podal trestné oznámenie na ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nom. SNS) pre podozrenie z rasizmu a antisemitizmu, informoval riaditeľ IĽP Peter Weisenbacher.“

Lebo – „Ako spresnil (Weisenbacher), trestné oznámenie podali na Generálnej prokuratúre SR pre podozrenie, že sa výrokmi v rozhovore pre portál Topky.sk 3. júla dopustila šírenia a podpory rasizmu a antisemitizmu. Ako organizácia pripomenula, ministerka sa vyjadrila, že Európa vymiera, nerodia sa nové deti, pretože tu je pretlak LGBTI. Šimkovičová dodala, že zvláštne je, že pri „bielej rase“.

A ďalej sa dozvieme, aj toto – „Podľa Weisenbachera je šokujúce, že ešte ani nie po dvoch rokoch od teroristického útoku na Zámockej, keď zomreli dvaja ľudia, hovorí členka vlády niečo takéto. „Aj výroky verejne činných osôb, ktoré sa nedajú nazvať inak ako šírenie nenávisti, podnecujú homofóbiu, rasizmus a antisemitizmus. Žiaľ, kvôli tomu strašnému útoku vieme, že od slov k činom nie je ďaleko,“ zdôraznil riaditeľ IĽP a doplnil, že podpora a šírenie homofóbie na Slovensku stále nie sú postavené mimo zákon, no rasizmus a antisemitizmus áno, a preto očakáva, že orgány činné v trestnom konaní Šimkovičovú odstíhajú v plnom rozsahu zákona. „Podpora rasizmu a antisemitizmu nemá v Európe v roku 2024 čo hľadať. Vieme, kam takéto tendencie viedli v minulosti. Vyzývame ministerku Šimkovičovú, aby okamžite odstúpila,” vyhlásil Weisenbacher.“

Nuž teda výborne.

Weisenbacher sa nádeja, lepšie povedané doslova odporúča, navrhuje, priam prikazuje OČTK, aby Šimkovičovú odstíhali v plnom za výrok o „bielej rase“.

Nuž teda dobre.

Ale pýtam sa kde bol samotný Weisenbacher a jeho IĽP dňa 18. októbra 2022?

Lebo IPĽ existuje už od roku 2011(!) –  https://sk.wikipedia.org/wiki/In%C5%A1tit%C3%BAt_%C4%BEudsk%C3%BDch_pr%C3%A1v

A teraz sa vraciam k vyššie uvedenému videu Juraja Rizmana, kde sa rozpráva s „vládnym expertom“ vtedajších hrôzovlád z rokov 2020-2023 na extrémizmus, antisemitizmus…

A teraz Weisenbacher a celý IĽP a všetci vám podobní, ktorí u Šimkovičovej vidíte prejavy antisemitizmu, rasizmu a homofóbie za to, že použila výraz „biela rasa“, pozorne čítajte resp. si v úvode Rizmana, ešte pozornejšie vypočujte tieto jeho úvodné slová, citujem – „Slovensko zažilo teroristický útok. Nevraždili ani islamskí teroristi, ani členovia moslimskej komunity a nevraždili ani utečenci, nevraždili dokonca ani údajne tí nebezpeční liberáli a progresívni fašisti, nevraždil nikto z tých, pred ktorými nás dlhé roky strašia slovenskí extrémisti a populisti. Dvoch mladých nevinných ľudí zastrelil a jedno dievča postrelil, mladý zradikalizovaný biely muž…“

Takže Weisenbacher, IĽP a spol., aký je rozdiel medzi slovami „biela rasa“ a „biely muž“?!

Nuž podľa mňa žiaden.

Pre mňa osobne ani jeden z nich nie je ničím, nad čím by sme sa mali nejako obzvlášť pozastavovať. Lebo keď chcem niekoho odlíšiť na základe zafarbenia jeho pleti, tak použijem slovíčka – biely u belochov, čierny u černochov, žltý u aziatov a tak podobne.

Tu nie je na mieste vidieť akýkoľvek náznak rasizmu, antisemitizmu, homofóbie a bohvie čoho ešte a to ani v kontexte, v ktorom bol takýto výraz povedaný.

Lebo ak je niekto bielej pokožky, tak ak ho opisujeme nejakej inej osobe a nemáme napr. jeho fotku pri sebe, tak povieme, že je to biely muž, biela žena. Alebo povieme, ak má niekto tmavú resp. až čiernu pleť, tak povieme čierny muž resp. čierna žena a keď má niekto pokožku aziatov, teda do žlta, tak povieme žltý muž  alebo žltá žena!

Ale keďže vy, vy Weisenbacher a vám podobní, ste vo vyjadrení Šimkovičovej, že ide prevažne o „bielu rasu“, okamžite pri vašej averzii k nej ako osobe, nielen ako ministerke, videli a vidíte, známky antisemitizmu, rasizmu ba až homofóbie, tak potom prečo to isté nevidíte resp., ste v roku 2022, nevideli u Juraja Rizmana?!

Prečo?

Lebo bol/je partnerom vtedajšej „prezidentky“ Čaputovej?

A ako všetci vieme, tak tu ste uznávali ako svoju politickú bohyňu lebo ona vždy stála na tej „správnej“ (americkej) strane dejín pri Covide, pri covid experimentálnej vakcinácií, pri podpise „obrannej“ Zmluvy s USA, pri konflikte na Ukrajine…, len nikdy nestala na strane Slovákov a Slovenska, aj keď sa bila do svojej „prezidentskej“ hrude, že hej!

Takže IĽP a vy osobne Weisenbacher, ešte nie je neskoro. Na základe videa, na ktoré máte v tomto mojom článku link z rozhovoru Juraja Rizmana s Danielom Milom, na základe Rizmanovho vyjadrenia o akomsi „bielom mužovi“, Vás vyzývam, okamžite podajte na neho rovnaké trestné oznámenie, aké ste podali na Šimkovičovú!

Ak tak neučiníte, tak ste v mojich očiach pokrytec a farizej!

A vy „objektívne“ média, vy ste si nevšimli v roku 2022 výrok Čaputovej partnera o akomsi „bielom mužovi“?

Nie?

A akoto, že ste si ihneď všimli výrok Šimkovičovej o „bielej rase“?

Nože nám skúste vysvetliť túto vašu mediálnu nepozornosť v prípade Juraja Rizmana…

Vinníci zvyšovania daní – Čaputová, Matovič, Heger, Ódor a spol. !

19.09.2024

Nikto nemôže byť spokojný s tým, keď nám vládna moc dvíha dane! Teda nie sme spokojní ani teraz! Ale prečo sa nadáva na tých, ktorí to urobili, ktorí to boli nútení urobiť?! Áno, od 01. januára 2025 nás čaká zvýšenie daní z 20 na 23%. Aj isté úpravy v iných sociálnych dávkach, ako aj zníženie daní na základné potraviny… Ale dnešnou mojou nosnou témou [...]

Sme. sk, Aktuality. sk, Denník N – Pozor! Šimečkovi ml. na pomoc – Pochodom vchod!

18.09.2024

Tak sa nám politické bábätko urazilo, hodilo o zem a začalo „silno“ búchať politickou pästičkou o zem, tou politickou pästičkou, ktorá pre SR a Slovákov ešte nič hmatateľné neurobila a ešte „silnejšie“, tým svojim slabulinkým politickým hláskom vykrikuje, že ono teda politickému matadorovi ešte ukáže, čo je on politicky zač a ako ho skolí jednou [...]

Nech vám je ostatný prírodný živel mementom!

17.09.2024

Prírodné živly sú pre našu planétu prirodzeným javom a tragickými sa stávajú, až vo chvíli, keď to zasiahne priamo obyvateľov. A presne toto sa udialo aj na Slovensku, hlavne v jej západnej a severozápadnej časti, počas ostatných víkendových dní. Veľmi ťažko sa pozerá na zábery z tohto prírodného vodného živlu a nie to ešte zažiť a prežiť… Naozaj [...]

Jens Stoltenberg

Stoltenbergova rozlúčka: Aliancia je silnejšia ako kedykoľvek predtým, ale budúcnosť NATO stojí pred skúškou

19.09.2024 18:28

Európa a Amerika sú ale silnejšie a bezpečnejšie, keď sú spolu, uviedol Jens Stoltenberg.

Róbert Fico / Zuzana Dolinková /

Dolinková kritizuje konsolidáciu v zdravotníctve, hovorí o politikárčení. Opozícia varuje pred kolapsom

19.09.2024 18:24

Konsolidácia verejných financií má podľa opozície i komory sestier zobrať zdravotníctvu stovky miliónov eur.

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.