Založ si blog

Alexandra Kusá mala na proteste PS-SaS pravdu. Áno, išlo to z našich peňazí!

Trapas, prepadák…nijak inak neviem nazvať protest, ktorý za výraznej pomoci „objektívnych“ zapredaneckých médií zorganizovali na podporu „kultúry“, na podporu odvolaných dvoch štátnych úradníkov PS a SaS.

S tak výraznou mediálnou podporou a s tak výraznou výzvou PS a SaS, skrze tieto ich spriaznené média, dostať do ulíc Bratislavy, progresivistickej Bratislavy len (vraj) 9000 protestujúcich, tak tomu sa naozaj hovorí trapas, prepadák, politická protestná tragédia! (prvý protest)

A to ich nikto neobmedzoval, žiaden mimoriadny stav, žiaden covid…jednoducho sloboda zhromažďovania, aká tu v rokoch 2020-2023 nebola možná!

Takže, asi takto je pre Slovákov táto téma dôležitá, či bude odvolaný taký alebo onaký štátny úradník podliehajúci ministerstvu kultúry SR.

To, že na tribúnu rýdzo politického protestu PS/SaS, sa postavili bok po boku odvolaný riaditeľ SND Drlička a odvolaná riaditeľka SNG Kusá, svedčí o jednej závažnej veci.

Svedčí to o tom, že títo dvaja štátni úradníci sa úplne politicky zradikalizovali a jasne ukázali, že si prajú aby Slovenská kultúra patrila len jednému politickému smeru na Slovensku a to progresivisticko-neoliberalnému!

Na pódiu Alexandra Kusá okrem iného povedala aj toto – „Chcela by som vás veľmi uistiť, že my s Matejom tu nie sme preto, že lipneme na našich funkciách, vôbec nie. Prišli sme, pretože chceme, aby tieto funkcie zastávali ľudia, ktorí sú kompetentní, a aby funkcie, ktoré zastávajú nekompetentní ľudia, ich nezastávali. Myslíme si, že toto je absolútne kultúrne minimum, ktoré zdieľame my, ale aj všetci daňoví poplatníci. Pretože my to platíme,“

Áno. A. Kusá má pravdu!

My všetci sme zaplatili takmer 2 milióny eur firme jej otecka, ktorému ona bola v podstate šéfom lebo z pozície riaditeľky SNG, ako štatutár podpisovala s firmou svojho ocka zákazky pre SNG!!!

Takže tak!

Ale to nie je všetko.

Kusá hlavne týmto výrokom jasne potvrdila, že ani náhodu im nejde o nejakú kultúru na Slovensku!

Kdeže!

Ide u nich vždy, až v prvom rade, o peniaze!

Lebo ak už nie ste štatutár štátnej firmy napr. SNG, s riadnymi kompetenciami na uzatváranie zmlúv, tak nemáte kompetenciu uzatvárať státisícové až miliónové zmluvy so svojim oteckom a inými “kultúrne“ spriaznenými dušičkami!

Takže ja to vnímam tak, že jednoznačne nejde o kultúru takú či onakú, ale ide o to, že sa im nielenže priškrtia toky štátnych peňazí, ale sa im uzatvoria úplne!

A to potom je už iná káva!

Tu sa už protestovať musí!

P.S.:

Pre lepšie pochopenie, stačí si pozrieť toto video – https://www.facebook.com/smersd/videos/1176648456952590/?ref=embed_video

Tu na TA3 pán Jozef Banáš jasne vysvetľuje, čo sa to v tej našej kultúre dnes deje, o čo ide Drličkovi, Kusej a pod. A pozor J. Banáš presne vie o čom hovorí, jednak z vlastnej skúsenosti, keď si dával žiadosti do Fondu na podporu kultúry (FPK) na svoje naozaj skvostné diela, tak bývalé vedenie FPK mu nedali ani cent, svojim áno a má aj info z prostredia SNG, keďže jeho manželka je sochárka…

Vinníci zvyšovania daní – Čaputová, Matovič, Heger, Ódor a spol. !

19.09.2024

Nikto nemôže byť spokojný s tým, keď nám vládna moc dvíha dane! Teda nie sme spokojní ani teraz! Ale prečo sa nadáva na tých, ktorí to urobili, ktorí to boli nútení urobiť?! Áno, od 01. januára 2025 nás čaká zvýšenie daní z 20 na 23%. Aj isté úpravy v iných sociálnych dávkach, ako aj zníženie daní na základné potraviny… Ale dnešnou mojou nosnou témou [...]

Sme. sk, Aktuality. sk, Denník N – Pozor! Šimečkovi ml. na pomoc – Pochodom vchod!

18.09.2024

Tak sa nám politické bábätko urazilo, hodilo o zem a začalo „silno“ búchať politickou pästičkou o zem, tou politickou pästičkou, ktorá pre SR a Slovákov ešte nič hmatateľné neurobila a ešte „silnejšie“, tým svojim slabulinkým politickým hláskom vykrikuje, že ono teda politickému matadorovi ešte ukáže, čo je on politicky zač a ako ho skolí jednou [...]

Nech vám je ostatný prírodný živel mementom!

17.09.2024

Prírodné živly sú pre našu planétu prirodzeným javom a tragickými sa stávajú, až vo chvíli, keď to zasiahne priamo obyvateľov. A presne toto sa udialo aj na Slovensku, hlavne v jej západnej a severozápadnej časti, počas ostatných víkendových dní. Veľmi ťažko sa pozerá na zábery z tohto prírodného vodného živlu a nie to ešte zažiť a prežiť… Naozaj [...]

Jens Stoltenberg

Stoltenbergova rozlúčka: Aliancia je silnejšia ako kedykoľvek predtým, ale budúcnosť NATO stojí pred skúškou

19.09.2024 18:28

Európa a Amerika sú ale silnejšie a bezpečnejšie, keď sú spolu, uviedol Jens Stoltenberg.

Róbert Fico / Zuzana Dolinková /

Dolinková kritizuje konsolidáciu v zdravotníctve, hovorí o politikárčení. Opozícia varuje pred kolapsom

19.09.2024 18:24

Konsolidácia verejných financií má podľa opozície i komory sestier zobrať zdravotníctvu stovky miliónov eur.

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.