Založ si blog

Šok? Poradca Predsedu Vlády SR mu odkazuje – „. .. aký zmysel má za takýchto okolností členstvo SR v EÚ. “

Šok? Absolútne nie pre tých, ktorí podrobne sledujú dianie okolo Zelenského a postoja „novej“ EK pod vedením akejsi Ursuly k nemu a k členským štátom EÚ, ktoré akosi Ursulu nechcú za svet počúvať!

No a potom sa stane niečo, čo na prvý pohľad vyzerá, že to urobil Zelenskyj na vlastnú päsť, že vykonal niečo nepekné voči dvom členským štátom EÚ z vlastného rozhodnutia, ale realita je pravdepodobne úplne iná!

Aj ja mám presvedčenie, že Zelenskyj by sa tak suverénne nechoval voči komukoľvek na tejto planéte, ak by nemal krytie.

A Zelenskyj ho má!

Má krytie USA a aj EÚ, presnejšie EK, ktorá je zase ponížene lokajská voči USA!

A posledný takýto výstrelok si Zelenskyj dovolil voči Maďarsku a Slovensku odstavením prúdu ropy z RF. A tvári sa, že totálne tým zruinoval RF a nám pomohol.

O tom, že skutočnosť okolo „suverénneho a autonómneho“ správania sa Zelenského je s najväčšou pravdepodobnosťou úplne iná, napovedá aj posledná veľmi ostrá reakcia Eduarda Chmelára.

Zaujímavé, že túto jeho ráznu reakciu si nevšimli „objektívne“ média tzv. hlavného prúdu, hlavne ak ide o jedného z najdôležitejších poradcov Predsedu Vlády SR Roberta Fica pre otázky vnútro-zahranično-politické!

Eduard Chmelár vo svojom ostatnom FB statuse, okrem iného, vyslovil niečo, čo až doteraz bolo na Slovensku považované za názor krajných extrémistov, ba dokonca až bludárov!

Eduard Chmelár svoj článok nazval takto – „JE TO POTVRDENÉ: EURÓPSKA KOMISIA NÁS ZRADILA“ – https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/pfbid02d2NVwPuUPPoLqPfrsyRKYTDMLX3SUWFvEkJ7UmAdhqhsdriU54ZVAuKwLriERFppl?locale=sk_SK

Skôr ako prejdem konkrétne k tomuto názoru E. Chmelára, si dovolím jeho názov/názor popraviť takto – „JE TO POTVRDENÉ: EURÓPSKA KOMISIA NÁS OPäTOVNE ZRADILA“ lebo EK pod vedením Ursuly, nás podľa môjho vnímania konania EK, zrádza a podráža zakaždým, keď nesplníme do bodky jej rozmary!

Takže E. Chmelár, sa vo svojom článku vyjadruje ku skutočnosti, že áno, Zelenskyj by si niečo také voči dvom riadnym členom EÚ nemohol dovoliť, pokiaľ by nemal istotu, že ho to v očiach EK (USA) nejakým spôsobom nepoškodí.

Chmelár začína svoj článok z ostra takto – „Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó si včera na sociálnej sieti položil otázku: „Sú len dve možnosti. Buď je Európska komisia taká slabá, že nedokáže brániť základné záujmy dvoch členských štátov proti kandidátskej krajine alebo sa to celé nevymyslelo v Kyjeve, ale v Bruseli, a nie je to ukrajinská vláda, ale Európska komisia, kto chce vydierať dve mierové krajiny za odmietanie dodávok zbraní.“

Nuž teda obidve možnosti sú podľa mňa pravdivé!

EK je slabá, slabulinká vo vzťahu k diktátu dnešného Washingtonu a zároveň riadi Zelenského na spôsob, aký svojho času predviedol bývalý britský ministerský predseda Boris Johnson, ktorý Zelenskému zakázal ihneď na počiatku konfliktu uzavrieť akékoľvek prímerie, akýkoľvek trvalý mier s RF a povedal (prikázal?) im jasne – „Budeme bojovať“!

Nuž a Zelenskyj za jasnej podpory USA a EK bojuje a bojuje (vlastný národ ruinuje!) a koná len tak, ako mu to oni odsúhlasia, prípadne nakážu a zároveň ho za to ihneď odškodnia, či už priamo finančne v miliardách dolároch a eur alebo ďalšími a ďalšími dodávkami zbrojného arzenálu!

Chmelár to vidí takto – „V ten istý deň, keď sa Európska komisia odmietla zaoberať sťažnosťou Slovenska a Maďarska, odsúhlasila ďalších 1,5 miliardy eur vojenskej pomoci pre Ukrajinu.“

Takže, Zelenskyj neprišiel o nič, ba ešte aj získal. Síce nebude mať od nás a Maďarov peniaze za tranzit ruskej ropy, ale za to má 1,5 miliardy od EK!!!

Nuž teda dobrý, ak nie priam výborný biznis pre Zelenského!

A zároveň také nepriame pokarhanie s poškodením od EK, pre neposlušné Vlády MR a SR!

A to, že Zelenskyj aj v tomto prípade konal s jasným krytím EK, komentuje E. Chmelár takto – „Ukrajinský premiér Denis Šmyhaľ vyhlásil, že Kyjev má od Európskej únie pre svoje rozhodnutie „plné pochopenie“.

Je potrebné si EÚ vymeniť za EK.

Teda Zelenskyj má u dnešnej „novej“ EK „plné pochopenie“.

Chmelár k tomuto „úplnému pochopeniu“ zo strany EK uvádza toto – „Toto je škandál, aký v dejinách EÚ nemá obdobu“(!!!)

A dodáva, že – „Po tejto sabotáži našich záujmov nemajú význam žiadne pozičné hry, malo by prísť z našej strany rázne a okamžité blokovanie financií. Takto vzťahy vo vnútri EÚ nemôžu fungovať. Tieto sankcie nepoškodia Rusko, ktoré si rýchlo nájde nových klientov, ale Slovnaft, ktorý sa nestačí transformovať na nových zákazníkov.“

Je to tak! RF si pre tieto, pre neho smiešne množstva „stratenej“ ropy, nájde nový odbyt, za ešte výhodnejších finančných podmienok, ako hovorí klasik, do troch minút!

Tu E. Chmelár jasne kritizuje aj dnešnú slovenskú parlamentnú opozíciu, keď im odkazuje toto – „Preto je v tejto súvislosti až nechutné, ako sa na celej dramatickej situácii priživuje opozícia…, …politici Progresívneho Slovenska otvorene klamú a zavádzajú, absurdne obviňujú zo vzniknutej situácie Rusko a ešte si aj vymýšľajú, že odberom ruskej ropy pomáhame Rusku financovať vojnu!…, …Musia totiž vedieť, že platby za odber ruskej ropy končia na účtoch Ruskej centrálnej banky vedenej v Európskej clearingovej banke. Tieto účty sú však zmrazené, takže my síce za ropu zaplatíme, ale Rusko nič nedostane. Navyše, podľa rozhodnutia Bruselu z minulého týždňa všetky dane odvedené z operácií na tomto účte sa posielajú ako finančná pomoc Ukrajine. Čo zároveň znamená, že zastavením dodávok ropy z Lukoilu si vlastne Ukrajinci odrezali zdroj príjmov z Lukoilu – toto v Kyjeve naozaj nemohli vymyslieť.“

Takže komuže táto Zelenského akcia ublížila? RF? NIE!

Ublížila predovšetkým MR a SR? Jednoznačne ÁNO!

Som si istý, že ak by dnes boli pri moci v MR a SR také lokajské vlády smerom k USA a EK, aké sú napríklad v ČR a v Poľsku, tak by takáto „proti“ ruská Zelenského sankcia nepripadala do úvahy, ba ani by sa nestala!

Na základe týchto Chmelárovych konštatovaní a iných, ktoré som tu nespomenul, prichádza Eduard Chmelár k takému to, na prvý pohľad, doslova šokujúcemu konštatovaniu – „A my ostatní by sme zoči-voči realite týchto nepriateľských akcií mali začať seriózne rozmýšľať o tom, načo nám je za týchto okolností Európska únia“(!) a hneď k tomu dodáva, že – „Vláda by mala vypracovať plán B.“, k čomu pripája aj tento fakt s odporúčaním – „Keď ho má aj Nemecko, o to viac by ho malo mať Slovensko.“

Nuž veru áno!

Aj toto je, bohužiaľ, EÚ a hlavne EK, dnešných dní!

Necháva kopať do vlastných členských štátov od štátu, ktorý sa vraj úprimne uchádza o členstvo v EÚ!

To akože Zelenskyj, sa chce stať s Ukrajinou členským štátom EÚ na základe toho, že im bude škodiť?

A že im bude škodiť za pomoci veľkých štátov EÚ?

A to tým, že sa im bude lokajsky podriaďovať už teraz, keď ešte ani nie je na ceste do EÚ. Čo bude robiť potom, keby nedajbože aj vstúpili do EÚ?! Spojí sa s EK a budú ničiť tie členské štáty EÚ, ktoré ich nebudú počúvať a robiť kroky, ktoré sú pre nich, ale aj pre celú EÚ, sebazničujúce?!

Ako práve tento, s bezhlavým zastavením prúdu ropy do dvoch členských štátov EÚ?

Nuž teda plán B, by mal byť vypracovaný smerom k spolupráci so štátmi BIRCS!!!

Toto je zoskupenie, stále silnejúce zoskupenie, na teraz štátov RF, Čína, Brazília, India, Južná Afrika, Irán, Etiópia a Spojené arabské emiráty.

Momentálne táto organizácia tvorí asi 30% zemského povrchu a 45% svetovej populácie a ekonomický sú stále silnejší a silnejší. (pozri napr. WIKIPÉDIU)

A ďalšie štáty majú veľký záujem o vstup do tejto organizácie, ktorá je založená na naozajstnej spolupráci, naozaj suverénnych štátov, kde sa nik nad nikým nepovyšuje, ale sa ani nenechá ponižovať.

Pozri TU – „Zoskupenie BRICS má päť nových členov. Vstúpili doň krajiny z Afriky a Blízkeho východu“ – https://www.trend.sk/spravy/zoskupenie-brics-ma-pat-novych-clenov-vstupil-don-krajiny-afriky-blizkeho-vychodu

„Turecko chce vstúpiť do združenia BRICS, ktorého členmi sú aj Rusko a Čína“ – https://dennikn.sk/minuta/4030424/

„Rastie záujem! Čoraz viac krajín chce vstúpiť do BRICS pod vedením Putina a Si Ťin-pchinga“ – https://ereport.sk/rastie-zaujem-coraz-viac-krajin-chce-vstupit-do-brics-pod-vedenim-putina-a-si-tin-pchinga/

Takže, ako Vláda SR?

Nie je na čase konať a začať vypracovávať aj pre Slovensku republiku plán B, pre prípad, žeby sa EÚ rozpadla resp. ak by nás chcela aj do budúcnosti takto trestať a to len preto lebo im nie sme vo všetkom po vôli?!

Nuž teda nech platí – Radšej nebyť v EÚ, ako byť otrokom!

Vinníci zvyšovania daní – Čaputová, Matovič, Heger, Ódor a spol. !

19.09.2024

Nikto nemôže byť spokojný s tým, keď nám vládna moc dvíha dane! Teda nie sme spokojní ani teraz! Ale prečo sa nadáva na tých, ktorí to urobili, ktorí to boli nútení urobiť?! Áno, od 01. januára 2025 nás čaká zvýšenie daní z 20 na 23%. Aj isté úpravy v iných sociálnych dávkach, ako aj zníženie daní na základné potraviny… Ale dnešnou mojou nosnou témou [...]

Sme. sk, Aktuality. sk, Denník N – Pozor! Šimečkovi ml. na pomoc – Pochodom vchod!

18.09.2024

Tak sa nám politické bábätko urazilo, hodilo o zem a začalo „silno“ búchať politickou pästičkou o zem, tou politickou pästičkou, ktorá pre SR a Slovákov ešte nič hmatateľné neurobila a ešte „silnejšie“, tým svojim slabulinkým politickým hláskom vykrikuje, že ono teda politickému matadorovi ešte ukáže, čo je on politicky zač a ako ho skolí jednou [...]

Nech vám je ostatný prírodný živel mementom!

17.09.2024

Prírodné živly sú pre našu planétu prirodzeným javom a tragickými sa stávajú, až vo chvíli, keď to zasiahne priamo obyvateľov. A presne toto sa udialo aj na Slovensku, hlavne v jej západnej a severozápadnej časti, počas ostatných víkendových dní. Veľmi ťažko sa pozerá na zábery z tohto prírodného vodného živlu a nie to ešte zažiť a prežiť… Naozaj [...]

Jens Stoltenberg

Stoltenbergova rozlúčka: Aliancia je silnejšia ako kedykoľvek predtým, ale budúcnosť NATO stojí pred skúškou

19.09.2024 18:28

Európa a Amerika sú ale silnejšie a bezpečnejšie, keď sú spolu, uviedol Jens Stoltenberg.

Róbert Fico / Zuzana Dolinková /

Dolinková kritizuje konsolidáciu v zdravotníctve, hovorí o politikárčení. Opozícia varuje pred kolapsom

19.09.2024 18:24

Konsolidácia verejných financií má podľa opozície i komory sestier zobrať zdravotníctvu stovky miliónov eur.

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.