Založ si blog

Slováci, boj o našu budúcnosť nevzdávajme, na minulosť v žiadnom prípade nezabúdajme!

Tento môj článok bude tak trochu iný, ako tie predošlé, ale aj ako tie nasledujúce.

K tomuto článku ma inšpirovala jedna moja čitateľka, ktorá mi pod môj ostatný článok napísala takýto komentár – „Zvykla som čítať tvoje blogy celé, lebo sú pravdivé. V poslednej dobe ich len preletím- nečítam, lebo mi to pripadá ako „mlátenie slamy“… žiadne úspešné východisko neposkytujú, všetky problémy si musíme odtrpieť, … uvidíme ešte čoho sa dožijeme, ak sa dožijeme :-/“

Áno, toto je obraz myslenia dnes, veľkej časti Slovákov, ktorí po PV 2023 očakávali od novej Vlády SR oveľa razantnejšie konanie, oveľa razantnejšie konanie voči bývalým „vládnym“ (2020-2023), jasné a razantné konanie voči Čaputovej a veľmi jasnú zahraničnú politiku ani tak nie na všetky 4 svetové strany, ale jasnú zahraničnú politiku vo vzťahu k USA/NATO/EÚ, EK, Ukrajiny, Ruska, Číny. (teda zužujem to na politiku Západ – Východ)

Áno, zatiaľ je zo strany vládnej koalície a z ich radov vzišlého prezidenta Pellegriniho, všetko akési vlažné, nejasné, zahmlené.

Všetko je to akési úplne iné, aké by to malo byť, podľa toho, čo prezentovali v predvolebnej kampani, ale hlavne ako sa správali v dobe, kedy boli v opozícií, kedy boli vtedajšími despotickými diktátormi za pomoci Čaputovej, doslova deptaní, kriminalizovaní, do väzieb zatváraní, kde dokonca poniektorí z nich aj umierali (Lučanský, Krivočenko…)

Moja čitateľka mi síce odkazuje, že moje články sú pre ňu pravdivé, ALE zároveň rezignuje a pomaly upadá do akejsi letargie, až apatie k dianiu a životu na Slovensku, aj v rámci EÚ/sveta…, keď tvrdí, že – „V poslednej dobe ich len preletím- nečítam, lebo mi to pripadá ako „mlátenie slamy“… žiadne úspešné východisko neposkytujú, všetky problémy si musíme odtrpieť,“

Teda, že je síce pekné a dobré, že sa píšu pravdivé články o tom, čo sa to tu vlastne okolo nás dialo, čo sa to tu okolo nás deje, ale že je to všetko akési mlátenie slamy lebo opäť tu máme vládu, ktorá je síce absolútne iná, ako tie predošlé, ale ani táto doteraz nenapĺňa to, čo od nej jej voliči očakávali a že si aj napriek našej slobodnej voľbe v PV 2023, budeme musieť všetko odtrpieť rovnako ako za hrôzovlád Matoviča, Hegera, Čaputovej Ódora…

Že nevidí žiaden posun k lepšiemu a že nevidí žiadne východisko z tejto dnešnej situácie.

Nuž áno. Ako píšem už vyššie v texte, aj na mňa je to to akési všetko pomalé, málo razantné, vo vzťahu k USA/NATO/EÚ/EK/Ukrajine rovnako ulízané ako predtým, vo vzťahu k RF, Číne a ďalej na východ, je to rovnako strnulé, málo odvážne…!

Je potrebné si však uvedomiť, že sú pri moci, zo slobodnej vôle ľudu, z hľadiska politiky, krátky čas.

Chcem však veriť, že to majú poriadne premyslené a že to, čo od nich očakávame, začnú od jesene napĺňať už naozaj razantne!

I keď niektoré veci je potrebné razantne riešiť okamžite – ukrajinské zastavenie ropy!

Je načase dať dole tie pomyselné biele politické rukavičky a obrazne povedané, je potrebné nimi niekomu dať po politických ústach!

Naozaj, dosť bolo tej politickej ustráchanosti a akejsi pokryteckej politickej korektnosti!

Zelenskyj sa s nami nebavil! Nevyhoveli sme mu, nepočúvli sme jeho rozkaz, tak zastavil tok ropy a hotovo! A my? A my presne tak, ako to svojho času povedal predseda SNS Ján Slota v SNR –„Len kňučíme ako také psi…“

Ja viem, že celý proces bol zastavený atentátom na R. Fica, ale práve preto, by teraz, keď chvála bohu Fico tento zločinný akt prežil, je na čase politicky poriadne pritvrdiť!

Takže, čo je potrebné urobiť?

Nuž len začať napĺňať tie najzákladnejšie veci, ktoré boli napr. povedané z úst R. Fica na zhromaždeniach s občanmi SR počas doby neslobody, počas doby hrôzovlád 2020-2023, počas tej doby, kedy aj Fica chceli stoj, čo stoj dostať do basy a bolo jedno za čo!

Preto tu musím teraz pripomenúť zopár fragmentov z tejto nedávnej minulosti, na základe ktorej je dnešná vládna zostava taká, aká je!

Fico v Nitre na zhromaždení s občanmi SR povedal jasne, že – „My raz povieme pravdu o tom, kto zabil Kuciaka a jeho priateľku!“

Ako to, že sa tak ešte nestalo?!

A Slováci, teda ja určite, som/sme nezabudli aj na to, ako na jednej z TB SMER-SSD Fico jasne o Čaputovej povedal, že SMER-SSD ihneď po PV predloží v Parlamente SR návrh na jej obžalobu, vtedy ešte „prezidentku“ Čaputovú!

Za to, že si pozvala na koberček do „svojho“ paláca GP SR M. Žilinku, kde ho chcela zo svojej pozície úkolovať, prinajmenšom usmerňovať, pravdepodobne na základe toho, na čom sa dohodla len pár dni na stretnutí s Lipšicom, vtedy ešte ŠP GP!

Ako to, že sa tak ešte nestalo!

Dnes už Čaputová nie je „prezidentka“!

Dnes už na Čaputovú možno podať akúkoľvek žalobu, akýkoľvek podnet na trestné stíhanie a nie je na to potrebný 3/5 súhlas všetkých poslancov Parlamentu SR, ako to naša Ústava v prípade úradujúceho Prezidenta vyžaduje!

Ešte raz otázka – Prečo sa tak do dnes ešte nestalo?!

Čo je brzda? Kto to brzdí…?

Veď to nemusí byť aktivita celej vládnej koalície! To môže a mala by byť aktivita minimálne poslancov resp. členov SMER-SSD!

A ďalej už sme zabudli, čo sa dialo v dobe, keď Parlament SR vyslovoval „vláde“ Matoviča nedôveru?

Ako Matovič išiel so svojou demisiou do čaputovského paláca, ako tak Špačekovi svoju demisiu odovzdal, ako potom Špaček sa s ňou stratil, kdesi v zákutiach čaputovskej paláca, kde Čaputová túto demisiu svojim podpisom prijala, a ako ju potom Špaček, aj s kópiou, išiel Matovičovi odovzdať, ktorý mu následne z rúk vytrhol aj originál a ako to skrze horúcu telefonickú linku z Parlamentu SR Sulík s Čaputovou komunikovali, či už Matovič spravil, čo spraviť mal a ako sa potom zachová SaS pri hlasovaní o likvidácií vlastnej „vlády“?

Už sme zabudli, akú rolu tu zohrávala Čaputová!

Že hrala špinavú politickú hru?

A je jedno, že sa to týkalo Matoviča, ktorého drvivá väčšina nechcela na pozícií predsedu Vlády SR!

Čo mala, čo ona so Sulíkom koordinovať svoje kroky?

Matoviča mala prijať osobne a za účasti médií jeho demisiu prijať, podpísať a mu ju následne v priamom prenose odovzdať! Prečo koordinovala svoje kroky s jednou z parlamentných strán a dokonca so stranou vládnou?!

No nie je toto podlosť a zákernosť, za akú ju neskôr takto nazval aj samotný Matovič, že by nám teda doprial, aby sme aspoň raz videli, aká je pri rokovaniach medzi 4. očami, aká je keď ju berú jej naklonené média, že je resp. že bola veľakrát podlá a zákerná žena?!

Už sme zabudli, že totálnu deštrukciu nášho zbrojného arzenálu a OS SR, ako takých, má na svedomí hlavne Čaputová! Že s jej vedomím odišla na Ukrajinu naša S-300 aj naše Mig-29?

Toto nie je ohrozenie bezpečnosti našej republiky?

Toto nie je akt vlastizrady?!

Tak načo dnešná koalícia ešte čakáte?

Čakáte, až Slováci na to, ako vždy rýchlo zabudnú?

Že ich táto doba čaputovsko-matovičovsko-hegerovsko-ódorovská prebolí?!

A keď začnete konať, tak vás média tzv. hlavného prúdu roznesú pred ľudom slovenským na mediálnych kopytách, že ste sa vydali na cestu revanšu?!

A čo sa týka zahraničnej politiky?

Nuž tak tu sú tiež niektoré kroky súčasnej vlády také, nad ktorými sa mi rozum zastavuje a neverím vlastným ušiam!

Áno, teraz hovorím napr. o tom, ako sa nám skrze video prihovoril R. Fico, ktorý sa nemohol zúčastniť ostatného Samitu NATO vo Washingtone, že ako sa tam úžasne zachovala slovenská delegácia na čele s prezidentom Pellegrinim (ktorí ho zastupoval, teda konal len tak ako mu to sám odporúčal), ministrom obrany R. Kaliňákom a ministrom zahraničných vecí J. Blanárom, keď vraj presadili do záveru rezolúcie tohto Samitu veľmi dôležitú klauzulu, že Ukrajina do NATO áno, ale len za podmienky, že s tým budú súhlasiť všetci členovia aliancie!

No a potom nám Fico skrze video odkázal, že toto je skvelá správa pre Slovensko a Slovákov lebo SMER-SSD nikdy v Parlamente SR nepodporí vstup Ukrajiny do NATO.

A to akože naozaj?

To sme už všetci načisto sprostí? Toto sú čo za hrátky s národom slovenským?

Veď SMER-SSD pri takejto zahraničnej politike, po budúcich PV 2027, už nemusí mať v Parlamente SR žiaden zásadný vplyv!

Čo ak bude národ slovenský, hlavne tá mladá a mladšia generácia, USA, EK a zapredaneckými médiami tak zmanipulovaná, že v Parlamente SR budú mať väčšinu také politické subjekty, ktoré dnes doslova politicky revú za to, aby Ukrajina bola členom NATO už minimálne od včera?!

Akú váhu bude mať hlasovanie zopár poslancov za SMER-SSD proti prijatiu Ukrajiny za člena NATO?

A čo sme už všetci sprostí, áno v tomto prípade podľa Fica, že nevieme, že podľa NATO zmluvy, toto platí aj dnes?

To členské štáty NATO nemuseli odhlasovať prijatie Švédska a Fínska do NATO?

Stačilo, že sa tak sami rozhodli?

A presne aj toto je to, čo voliči dnešnej vládnej koalície od nej neočakávali a vadí im to!

Stanovisko SR k prijatiu Ukrajiny do NATO malo byť razantné, odmietavé a nepodpísať sa pod žiadnu rezolúciu NATO, kdeby bolo len náznakom spomenuté, že Ukrajina sa jedného dňa môže nielenže stať, ale že by bola, čo i len pozvaná na nejaké konzultácie na vstup do NATO!

Zároveň SR mala ostro protestovať aj proti prítomnosti Zelenského na tomto Samite!

Nemal tam čo hľadať!

Toto bola ďalšia z provokácií USA/NATO/EÚ, Ukrajiny voči RF!!!

Ak na základe takejto provokácie voči RF, bude vojenská akcia RF ešte tvrdšia voči Ukrajine, tak opäť povieme napr. ústami Pellegriniho, ako to povedal pri svojej návšteve poľského prezidenta Dudu, že to bolo zo strany RF ničím nevyprovokované?!

Názor na NATO má byť jasný, razantný a má volať po radikálnej zmene ako sa má NATO správať a hlavne je potrebné vyvíjať kroky na to, aby NATO pomaly spelo k zániku a aby sa vytvorila nová bezpečnostná organizácia, ak už OSN nestačí, ktorá by zahrňovala spoluprácu USA, EÚ, RF, Číny, štátov Afriky, Južnej Ameriky, Indie, Austrálie, Stredného a blízkeho Východu…!

Aby všetky národy sveta mali istotu, že ich nikto nemôže len tak napadnúť!

Aby nikto nemal pocit, že mu niekto vládne a nim manipuluje len preto lebo je počtom obyvateľov a svojim územím menší…(podrobnejšie v inom článku)

A takto by som mohol pokračovať ďalej a ďalej!

Takže odkazujem všetkým mojim čitateľom, všetkým Slovákom a predovšetkým tej mojej čitateľke, ktorá ma inšpirovala k napísaniu toho článku, že – Slováci, nevzdávajme to!

Ak nesplní naše očakávania táto Vláda SR, tak v najbližších PV (pravdepodobne 2027) budeme donútení dať absolútnu väčšinu tým politickým subjektom, ktoré sa dnes vyjadrujú, že oni by takéto kroky urobili bez mihnutia oka!

A ktoré že to sú?

Nuž napríklad, áno, aj HNUTIE REPUBLIKA!

A prečo nie? Nech ukážu oni, či sú iní alebo rovnakí!

Treba dať šancu aj im!

Nerezignujeme!

Buďme vo svojich rozhodnutiach odvážni! Nebojme sa nových výziev!

Ktohovie, možno sa opäť popálime, ale ak na tú platňu ruky nepoložíme, tak nezistíme, či je na popálenie, alebo prijemne v zime hreje a v lete chladí!

Neupadajme do apatie, že niet východiska z tejto dnešnej doby, doby zla!

Ja verím, že východiská sú!

Iste, nikdy nič nebude ideálne, ba ani presne také, aké to chceme mať, ale musíme veriť!

Musíme mať vieru!

Pevnú a neochvejnú vieru, že sa to jedného dňa zmení, aj keď to bude veľmi bolieť!

Veľmi bolieť preto lebo kapitalisti sami od seba svoju moc z rúk nepustia len tak pokojne, ako to urobili napr. komunisti v ČSSR po novembri 1989…! (aj o tom podrobnejšie v samostatnom článku)

A preto je potrebné písať o súčasnosti, o budúcnosti, ale v žiadnom prípade neopomínať minulosť, na ktorú je potrebné neustále v nejakých súvislostiach poukazovať a s minulosťou sa aj rázne, na základe ústavnosti a zákonnosti vysporiadať!

Ešte veľa článkov odo mňa na tieto a iné témy budú napísané, či sa to niekomu páči alebo nie!

Ja som v znamení barana a teda sa len tak ľahko nevzdám!

A NIE, NIE JE TO MLÁTENIE SLAMY a už vôbec NIE SLAMY PRÁZDNEJ!!!

P.S.:

Dnešná vládna koalícia, haló budíček! Haló buďte presne takí, ako Vás na to vyzýva ten, čo nám zo samej vďaky za to, že mu pomáhame vedome škodí, teda Zelenskyj, že nebojte sa, buďte odvážnejší!

Tak buďte odvážnejší a ukážte nafúkanej USA administratíve, Leyenovej, Zelenskému, že viete byť odvážni, razantní, ale za to korektní a féroví a nie ako oni podrazácki, farzejskí a pokryteckí!!!

 

 

 

 

 

Vládna koalícia, Šimečkom ml. sa nezdržiavajte. Toho prenechajte nám!

06.09.2024

A nielen Šimečkom ml., ale aj celou dnešnou, či už parlamentnou alebo mimoparlamentnou opozíciou. Máte úplne iné a dôležitejšie veci na práci, ktoré je potrebné, čo najskôr riešiť a vyriešiť! Prečo sa zdržiavate tým, že budete v Parlamente odvolávať Šimečku ml. z pozície podpredsedu Parlamentu SR? Aký to má význam? Takto len z neho robíte martýra, že on [...]

Dajte konečne Zelenskému tohto pána X. A potom Rusko a svet nemajú šancu!

05.09.2024

V tomto článku spomeniem na začiatok tému, ktorá sa môže niekomu zdať, že s tou druhou, vôbec nesúvisí. Ale ako hovorí klasik, tak aj tu platí, že – „Vážení, tohle je hluboké nedorozumění.“ „Objektívne“ média, hrdiac sa, že sú médiami tzv. hlavného prúdu, teda tie, čo jediné majú patent na všetko, hlavne na správny resp. „správny“ názor na [...]

Šimečka ml. -nedotknuteľný hovorí – Čaputová opustila Slovenskú republiku!

04.09.2024

Si nevymýšľam. Len čítam s porozumením FB status Šimečku ml.-nedotknuteľného, ktorý zverejnil dňa 01.09.2024 – https://www.facebook.com/miso.simecka/posts/pfbid02N3J7HgEKXS5GrNGRk4ubgtD4K5gjNwmL9zjBh1bmQeaHYZKX5QwuinTQWUAmjjnpl?locale=sk_SK V tomto svojom FB statuse sa Šimečka ml.-nedotnuteľný, politicky rozhodil nad vyjadreniami Andreja Danka v diskusnej relácií STVR [...]

Robert Fico, KDH

Atentátnik alebo terorista? Cintula už streľbu na Fica neľutuje. Vyšetrovatelia súd nepresvedčili, že plánoval teroristický útok

08.09.2024 06:00

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) už má na stole správu, no tá sa podľa informácií Pravdy týka len postupu ochranky a nie samotného vyšetrovania atentátu.

vojna na Ukrajine, Praha

ONLINE: CIA a MI6 vinia Rusko, že ohrozuje svetový poriadok. Svoje dostala aj Čína

08.09.2024 05:55

Šéfovia CIA a MI6 v spoločnom článku uviedli, že Rusku sa nepodarí zničiť Ukrajinu. Ako výzvu 21. storočia vidia vzostup Číny.

Zaluznyj Dolhonovska sirka  FB

Železný generál s ľudskou tvárou. Čo prezrádza prvá kniha o Valerijovi Zalužnom?

08.09.2024 05:30

Jeho generáli ho vtedy prvý raz počuli kričať. Hlavný veliteľ Ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj mal na rozčúlenie dôvod. Dvanásť dní pred začatím vojny simulácie ukázali, že zvolená taktika na odrazenie ruskej invázie povedie do troch týždňov k porážke.

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.