Založ si blog

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne  All against Russia, All against Putin!

Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi relácií Slnko v sieti.

Isteže, že dnešné „demokratické a pluralitné“ vedenie RTVS, si ešte nenechalo ujsť tú možnosť, aby to, tento pre mňa osobne rýdzo jednostranne politický brak, za peniaze nás všetkých, odvysielali v hlavnom vysielacom čase na STV 1!

Tento projekt vznikol v roku 2004 na platforme Slovenskej filmovej a televíznej akadémie –  https://archiv.slnkovsieti.sk/archiv# , ako rýdzo apolitický.

Všetko sa to zvrhlo ihneď po tom, čo sa k moci dostali tí „správni“!

V roku 2022 (2021 sa nesmelo nič lebo tu „zúrila“ Covid „pandémia“) Slnko v sieti to už nemohlo byť inak, ako len tak, že hlavnú cenu za Najlepší hraný film získal film Cenzorka v koprodukcii Slovensko/Česko/Ukrajina a hlavnú cenu za najlepší herecký výkon získala pravdaže ukrajinská herečka Irina Kirjazeva – https://www.aktuality.sk/fotogaleria/zG1BCjs/irina-z-ukrajiny-ziskala-filmovu-cenu-bolo-mi-ctou-ukazat-ako-realne-funguje-system-a-vaznice/3/

Tohtoročné Slnko v sieti bolo ešte propagandistickejšie v prospech jedného politické názoru, samozrejme toho jediného „správneho“ – progresivisticko – neoliberálneho!

Už jasnejšie to odprezentované ani len nemohlo byť, ako režisérom Petrom Bebjakom, ktorý keď prišiel na pódium, tak sa takto „nestranne a apoliticky“ prihovoril všetkým tam tým v hľadisku, čo „stoja na tej správnej strane dejín“, ale aj všetkým tým, čo sa na tento brak dnešnej RTVS dokázali pozerať v priamom prenose, tieto „milé a nie nenávistné slová“ – „Pekný večer Vám prajem. Pekný večer prajem aj všetkým duchovným bezdomovcom. Pekný večer prajem aj ľuďom, ktorí robia umenie, ktoré niekto nazýva umením, ktoré je proti ústave alebo umením transsexuálnym alebo zhýralým, zvrhlým, ale pre niekoho toto umenie môže byť inšpiratívne. Pretože to je totiž sloboda. Sloboda je aj to, že tu môžem stáť a že slobodne, zatiaľ, môžem povedať svoj názor, že nesúhlasím s tým, ako vládna garnitúra v súčasnosti funguje, akým spôsobom šíri nenávisť, ako šíri strach, ako šíri dezinformácie, klamstvo. Akým arogantným spôsobom vytvárajú nepriateľov a vlastne tak sa snažia rozoštvať našu spoločnosť. To je cesta k neslobode. Ja mám jeden taký sen, chcem totiž žiť v čase, kedy nebudem musieť vôbec myslieť na politiku. A už vôbec nie na politikov. Pretože to bude znamenať, že túto krajinu (?) vedú ľudia, ktorí sú múdri, inteligentní, tolerantní, jednoducho ľudia, ktorí majú demokratické cítenie a vedia aj oceniť slobodu umenia. A ja verím tomu, že sa toho dožijem, pretože pravda a láska musí zvíťaziť nad lžou a nenávisťou.“ (A hľadisko mu za tieto „nestranné a apolitické“ slová silno zatlieskalo a zaburácalo!) – https://www.youtube.com/watch?v=PmKAFPSpcMg&ab_channel=KarelPeka

Nuž teda, pán Bebjak, si pomýlil verejnoprávnu reláciu so straníckym mítingom resp. protestom PS a dnešnej parlamentnej opozície!  Toto ste si mohli nechať na ich najbližší protest proti dnešnej demokratickej legitímnej vláde!

No, ale keď tento jeho príhovor zoberiem z tej druhej strany, tak v podstate mal vo všetkom pravdu! Pravda, ak by toto bol povedal v RTVS niekedy v lete 2021 alebo po 24.2.2022. Lenže vtedy by takéto niečo v RTVS nebol mohol povedať lebo vtedy boli pri moci tí jeho, dnes tak ospevovaní „demokrati“ s Čaputovou na čele! Lebo áno, vtedy, v tej dobe naozajstnej neslobody a nedemokracií, na vtedajšiu hrôzovládu a Čaputovú, by tieto jeho slová padli, ako sa vraví, ako ten detský zadoček na šerblík!

Áno, presne v tých dobách od marca 2020 až do PV 2023, sme tu mali neslobodu! „vládli“ nám tu despoti a diktátori! A neboli ani múdri, ani inteligentní, ani tolerantní, ani z ďaleka nemali demokratické cítenie a už vôbec nemali v sebe cit pre slobodu! A áno, práve dnes, od PV 2023, pán Bebjak, nastáva na Slovensku tá doba, o ktorej vraj snívate, tak už nesnívajte lebo tu už zrazu je sloboda, už sa  môžete slobodne vyjadrovať, už Vás nikto nebude vypínať, už Vám nikto nebude nadávať do dezolátov lebo máte iný názor, už sa môžu slobodne konať protivládne protesty a v TV, zúčastnených protestujúcich nikto nenazýva v titulke, že – „Dezoláti v uliciach“ alebo nejaký „politik“, že hľa opice…atď.

No a potom sa udialo ešte väčšie divadlo.

Čaputová sa nám rozplakala od dojatia – „Čaputová si musela počas príhovoru utrieť slzu. Umelci jej ďakovali a kritizovali súčasnú vládu“ – https://news.refresher.sk/158820-Caputova-si-musela-pocas-prihovoru-utriet-slzu-Umelci-jej-dakovali-a-kritizovali-sucasnu-vladu

Naozaj?

Zaujímavé!

Zaujímavé, že Čaputová nebola dojatá v okamihu – apríl 2021, keď jej priniesli toto – „Petičný výbor odovzdá v pondelok prezidentke vyše 600-tisíc podpisov za referendum“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/586213-peticny-vybor-odovzda-v-pondelok-prezidentke-vyse-600-tisic-podpisov-za-referendum/

Vtedy Čaputová nebola dojatá, že až 600 000 jej „spoluobčaniek a spoluobčanov“ boli v tak bezmocnej situácií, že už len dúfali, že v referende vtedajší neutešený hrôzovládny stav zvrátia?

Vtedy sa jej oči ani náznakom nezaligotali slzou!

Nie!

Jednoducho ich hodila cez palubu, umyla si Ústavným súdom svoje politicko-progresívne ruky a oči jej ostali suché!

Takže áno, aj toto je dôvod prečo je potrebné čo najskôr prijať nový Zákon o Slovenskej verejnoprávnej televízii a rozhlase!

A určite nie za účelom tým, že potom už bude STVR vysielať len to, čo sa hodí momentálnej vládnej garnitúre, ale hlavne kvôli tomu, aby z obrazoviek a z rozhlasu zaznievali aj iné názory, informácie, správy , ako len tie, ktoré tam odznievajú dnes (tie nech tam ostanú, nikto ich neposiela preč!).

Prečo by v diskusiách v STVR nemohli odznieť názory a postoje v priamom prenose a nie zosmiešňované, nie dehonestované… Jána Čarnogurského, Igora Bukovského, Eduarda Chmelára, Jána Lakotu…, ale aj nekomentované informácie z Moskvy, z Pekingu, z Minska – nech si občan SR sám urobí svoj názor na situáciu tu doma aj vo svete! Verejnoprávnosť nespočíva v tom, že verejnoprávna inštitúcia bude ukazovať Slovákom smer, akým majú myslieť, koho majú mať radi, koho majú nenávidieť…!

Tých dôvodov na zmenu zákona o slovenskej televízii a rozhlase je neúrekom a jeden po druhom ich budem komentovať a odhaľovať v mojich ďalších článkoch na túto tému.

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

Tvrdý odkaz Čaputovej od poradcu B. Johnsona – Aj vy ste súčasťou nášho Západného spolku idiotov!

11.05.2024

Aj týmto článkom nevykonám nič iné, len to, po čom dnes, dnešná slovenská (?) opozícia volá, že teda bráňme slobodu prejavu, demokraciu…a to tým, aby bolo možné klásť našim(?) politikom kritické otázky. A keďže v médiach hlavného prúdu našej dezinfoscény, kladú dennodenne milióny kritických otázok len dnešnej vládnej koalícií, tak je potrebné to [...]

RTVS ľadovo-hokejové MS harašenie!

10.05.2024

Na úvod jasná otázka – Vy tam „čiernoodenci“ v dnešnej „verejnoprávnej a pluralitnej“ RTVS, načo je resp. slúži RTVS TV okruh :ŠPORT? Napr. na akúsi Citrónshow? Akási „super“ relácia o ľadovom hokeji, ktorú neviete pomenovať ani len v slovenskom jazyku, že teda Citrónzábava! Zámerne dnes spomeniem, len túto jednu vašu „super“ reláciu lebo dnes sa [...]

Gruzínsko / Tbilisi /

Výbor gruzínskeho parlamentu odobril návrh sporného zákona o 'zahraničných agentoch' za 67 sekúnd

13.05.2024 18:23

Rýchlosť prerokúvania a hlasovania zdôvodnil predseda výboru tým, že tretie čítanie obsahuje iba redakčné pozmeňujúce a doplňujúce návrhy.

indonézia, sopka, záplavy

Indonéziu sužujú záplavy, zahynuli už desiatky ľudí. Na jednom z jej ostrovov vybuchla sopka

13.05.2024 18:18

Obyvateľov ohrozujú aj veľké sopečné kamene, ktoré sa začali valiť po silnom daždi z jednej z najaktívnejších indonézskych sopiek.

Sergej Šojgu / Valerij Gerasimov /

Splní Putin Prigožinov sen? Po Šojguovi môže padnúť aj Gerasimov

13.05.2024 18:11

Kto by si nepamätal virálne video, na ktorom šéf súkromnej žoldnierskej armády vlani v máji nad hromadou tiel svoich bojovníkov zúrivo kričal: "Šojgu! Gerasimov! Kde je munícia?"

bobor, mokrad, dubrava, zahorie

Podľa svedkov sú v okolí Zlína už tri medvede

13.05.2024 17:58

Podľa polície by mali byť obyvatelia regiónu pri pobyte v lese opatrní.