Založ si blog

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich.

Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA!

Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach!

Ministerka Šimkovičová sa do toho pustila s vervou a správne, ale žiaľ je „len“ žena a teda naše resp. „naše“ média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu si k nej až príliš dovoľujú a to veľakrát nevyberaným spôsobom!

Napr. aj takto, ako to predviedla šéfredaktorka Sme.sk Beata Balogová, ktorá najskôr 22.4.2024 o 18:22 zverejňuje článok pod názvom – „Fico potrebuje Šimkovičovú len ako vrátničku do RTVS“ – https://komentare.sme.sk/c/23320274/fico-potrebuje-simkovicovu-len-ako-vratnicku-do-rtvs-komentar-sefredaktorky.html a potom sa samo cenzuruje resp. samo cenzuruje? A názov článku mení na menej nenávistný voči žene, a prenáša to na chlapa, na tohto – „Ficov odkaz umelcom: Buď ste s nami, alebo ste protislovenské živly“

Iste, obsah článku je pre mňa osobne rýdzo proti slovenskej kultúre a je absolútne pomýlený!

Takže toto je ukážka toho, ako sa mediálna dezinfoscéna hlavného prúdu „slušne“ správa k ženám, ktoré im politicky a názorovo nesedia resp. sedieť podľa majiteľov týchto dezinfo médií, ani nesmú!

Teda je fajn, že dnes máme na stoličke ministra kultúry opäť ženu, po absolútne nevýraznej a zapredaneckým médiám, ako aj pakultúre verne oddanej Natálií Milanovej a že tou ženou je Martina Šimkovičová.

Avšak na rozbeh týchto nevyhnutných prvých úkonov v našej kultúre a pakultúre, ako aj v RTVS, by to naozaj chcelo chlapa.

Odborníka na danú problematiku, ktorý by už len svojim vzhľadom budil dojem, že sa s ním len tak ľahko neradno mediáne zahrávať!

Áno, mám na mysli napr. Mareka Ťapáka – https://sk.wikipedia.org/wiki/Marek_%C5%A4ap%C3%A1k .

Ktorý je nie len vzrastom chlap  ako sa patrí, ale jeho myšlienky a názory sú tak silno pro slovenské, tak silno na prospech slovenskej kultúry ako takej, že si ho naozaj viem predstaviť na pozícií ministra kultúry SR.

Marek Ťapák od malička vyrastal v kultúrnom prostredí vzhľadom na to, že jeho otec Martin Ťapák (https://sk.wikipedia.org/wiki/Martin_%C5%A4ap%C3%A1k ) , patril k tomu naj, čo kedy slovenská kultúra mala.

Marek Ťapák už doma videl, vnímal, doslova nasával od útleho detstva, čo je to mať vzťah k Slovensku, k slovenskému ľudu, k jeho slovenskej ľudovej tvorivosti a kultúre!

Iste, Marek Ťapák po tom, čo dal jasne najavo svoje občiansko-politické postoje k tomu, čo sa tu dialo počas hrôzovlád od Matoviča po Ódoro-Čaputovskú, upadol do absolútnej nemilosti tých naj „demokratov“, do absolútnej nemilosti „objektívnych“ médií dezinfoscény tzv. hlavného prúdu.

A hlavne preto, že si dovolil dňa 20.9.2022 vystúpiť na proteste proti vtedajšej hrôzovláde – https://www.facebook.com/watch/?v=795594748424198 a ešte „horšie“ sa zachoval, keď prijal pozvanie do alternatívnej „dezinfo“ TV Slovan, takmer o rok neskôr, dňa 18.9.2023, kde poskytol rozhovor vtedajším, ešte nie poslancom nášho Parlamentu, vtedy ešte nie ministerke kultúry Martine Šimkovičovej a Petrovi Kotlárovi.

Šimkovičová a Kotlár vtedy na úvod relácie pustili v plnom znení rýdzo pro slovenské vyznanie sa Mareka Ťapáka, ktoré si dovolím tu celé prepísať a odcitovať.

Marek Ťapák ľubozvučnou slovenčinou hovorí toto – „Koho je to vina? Stratili sme pud sebazáchovy. Stratili sme súcit, nemáme víziu, len prežívame. Stratili sme radosť, ale získali sme strnulosť, cynizmus a ohlúpli sme aj keď máme viac vysokoškolský vzdelaných ľudí. Stratili sme schopnosť posudzovať náročné umelecké diela. Ale dokážeme zabávať sa na prostoduchých vulgárnych narážkach. Stratili sme múdrosť a úctu našich predkov, ale získali sme prehnanú a falošnú korektnosť, ktorá nás doviedla do krachu. Nemôžem si pomôcť, ale musí spomenúť Orwellov román 1984. Tam mali 4 ministerstvá – ministerstvo lásky, kde sa mučilo. Ministerstvo mieru, kde hlavnou propagandou bola vojna. Ministerstvo pravdy, kde sa prepisovala história a ministerstvo hojnosti, kde sa šíril hladomor. A heslo bolo „Vojna je mier“, „Otroctvo sloboda“, „Nevedomosť je sila“. Ako dnes, Bandera a Šuchevič sú hrdinovia a dobro. Hitler a fašizmus je zlo. To sú ale paradoxy! Vláda, ktorá bola zvolená z vôle ľudu tvrdí, že nemá peniaze, ale na zbrane peniaze má! Odmietli sme zlú ruskú ropu a teraz ju nakupujeme cez prostredníka za tri krát toľko. Nepodieľali sme sa na kolonizačnej politike 17. až 19. storočia, ale platiť by sme zo solidárnosti mali i my, veď sme partneri EÚ. Čo tam po tom, že Francúzi vykorisťovali Afriku do dnes. A teraz sa divia, že ich zlí Nigérijčania vyhnali. Čo tam potom, že nelegálna migrácia zaplavuje Európu a my sme bezmocní, ale korektní. Čo tam potom, že sankciami trpíme viac, ako ten proti komu sú uvalené. Čo tam po tom, že sa nedodržiavali Minské dohody. Že Porošenko vykrikoval, ako budú kvičať ukrajinský obyvatelia ruského pôvodu. Čo tam po tom, že pri potlačení týchto separatistov zahynulo 13 tisíc civilistov. Čo tam potom, že mierová zmluva v Istanbule bola na spadnutie, ale po príchode pána Borisa Johnsa, nič neplatilo. Čo tam po tom, že Azovskí fašisti upálili cez 50 ľudí v Odese, ale zlí Rusi zaútočili na mierumilovnú Ukrajinu. Čo tam po tom, že my Európania, sme nekorektní, nehájime demokratické princípy jedným metrom, že sme farizejskí a neúprimní. A koho je to vina? Moja. Pretože som nebol dostatočne dôrazný. Málo som upozorňoval na zárodky tohto šialenstva. Málo som burcoval. Málo vysvetľoval. Kráľ môže pohnúť pešiakom, nech ale bude tebou pohybovať ktokoľvek o tvojej duši budeš rozhodovať Ty sám. I keby to boli králi a vládcovia. „Keď sa postavíš pred stvoriteľa nemôžeš povedať – „Iní mi prikázali robiť to, či ono““ – to bol citát s filmu Ridleyho Scotta.

A čo Vy?“

https://www.youtube.com/watch?v=8ObfBhYLO_Y&t=39s&ab_channel=Telev%C3%ADziaSlovan

Pýtam sa – Dá sa niečo tomuto vytknúť?

NIČ!

Čo na týchto múdrych slovách Mareka Ťapáka, nie je pravda?

Nuž, všetko je to čistá PRAVDA!

Takže áno, dnes slovenské ministerstvo kultúry potrebuje na svojom čele chlapa!

Martinu Šimkovičovú si dnes viem predstaviť napr. na pozícií Riaditeľa slovenskej televízie a rozhlasu…alebo aj na pozícií štátneho tajomníka ministerstva kultúry…

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!