Založ si blog

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom?

Veľa krát!

A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu?

Nuž nič!

Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas!

A ten čas je dnes!

Dnes, keď má Čaputová do konca svojho „prezidentského pontifikátu“, naozaj už len hodiny!

Dnes by mohla Čaputová urobiť gesto, ktoré by ju aspoň z malej časti očistilo od tých nehoráznosti, ktorých sa na národe slovenskom a na republike slovenskej, podľa mojho hlbokého presvedčenia, za ostatných takmer 5 rokov napáchala, dopustila a to aj a hlavne vedome!

Dnes sa celá slovenská mediálna dezinfoscéna tzv. hlavného prúdu a všetci tí, čo z duše nenávidia Rusko a všetko, čo bolo, jest a by malo byť ruské, vytešujú, že koľkože sa im podarilo zozbierať, podľa mňa krvavých peňazí, za niekoľko málo dní na to, aby sa za ne nakúpilo nejaké to strelivo pre Zelenského nedemokratický režim na Ukrajine!

Ako sa všetci vytešujú, že vraj celé Slovensko ukazuje svetu, že slovenská Vláda teda nie, ale Slováci áno!

Že Slováci sú za ďalšie a ďalšie dodávky munície pre Zelenského nedemokratický režim, aby zabíjanie pokračovalo aj naďalej!

Naozaj úbohé!

Úbohé hlavne preto, že peniaze síce vyzbierali, ale vlastné fyzické angažovanie sa v boji priamo v prvých líniách na fronte medzi UA a RF, tak to už nie!

A teraz k podstate veci.

13.09.2021 prichádza na Slovensko pápež František.

Vo veľkom predklone ho víta Čaputová a takto o tom vtedy informuje na oficiálnej web stránke Prezident.sk – „Pápež František vidí Slovensko ako posla pokoja v srdci Európy“ – https://www.prezident.sk/article/papez-frantisek-vidi-slovensko-ako-posla-pokoja-v-srdci-europy/

Pre tento môj článok úplne postačuje nadpis, ktorý vtedy prezidentská kancelária vybrala, ako ten najvýstižnejší, ktorý mal vyjadrovať posolstvo, ktoré nám tu všetkým Slovákom, obyvateľom SR a hlavne Čaputovej, pápež František priniesol!

Pápež jasne vidí nás Slovákov a našu milovanú vlasť Slovenskú republiku, ako tých, čo by mali v srdci Európy vniesť pokoj do životov všetkých Európanov a niečo tým, aj od nás očakával!

A toto sa môže naplniť po tieto, pre Európu veľmi pochmúrne dni, ešte pochmúrnejšie po tom, čo Americká dolná komora ich  Kongresu, si odhlasovala ďalšie krvavé US doláre na prehlbovanie konfliktu vo svete, hlavne tu u nás v Európe!

Čaputová vtedy Pápežovi povedala okrem iného aj toto – „Výsledkom každej našej snahy, spoločenskej diskusie či politickej súťaže nesmie byť víťazstvo a porážka, ale pochopenie a nájdenie porozumenia.“

Súhlas, absolútny súhlas!

A dnes je čas, aby Čaputová tieto svoje slová z pred takmer 3. rokov aj naplnila!

Naplnila hmatateľné a nie len ďalšími prázdnymi rečami. Nuž teda, o čo konkrétne ide?

O toto!

Iniciatíva „Munícia pre Ukrajinu“ sa na svojej web stránke (v tejto chvíli) pýši, že za 8 dní zbierky už vyzbierali 3 482 397 € od 54 213 darcov!

Naozaj pekné peniaze.

A tu by mala nastúpiť Čaputová a v zmysle svojich slov z 13. septembra 2021, že – „Výsledkom každej našej snahy, spoločenskej diskusie či politickej súťaže nesmie byť víťazstvo a porážka, ale pochopenie a nájdenie porozumenia.“ , by mala vyzvať iniciátorov danej vojnovo-štváčskej výzvy, aby sa premenovali na – „NIE MUNÍCIA PRE UKRAJINU“!!!

Čaputová by mala stáť na čele iniciatívy, aby sa na Slovensku usporiadalo veľké rokovanie o mieri na Ukrajine a tým pádom aj na celom svete a aby sa tieto peniaze využili na zorganizovanie tohto veľkého mierového stretnutia!

Čaputová by mala stáť na čele tejto iniciatívy, ako najvyšší ústavný činiteľ našej republiky a takto naplniť prianie pápeža Františka, ktoré jej v septembri 2021, a všetkým Slovákom, adresoval!

A to, aby sme sa stali v srdci Európy poslom pokoja.

Tu v Bratislave, ale aj napr. vo Vysokých Tatrách…, by sa malo zorganizovať a uskutočniť veľstretnutie najvyšších predstaviteľov USA, RF, Ukrajiny, Číny, najvyšších predstaviteľov EÚ, ale aj NATO, za účasti GT OSN, BR OSN…, aby si zasadli za jeden veľký rokovací stôl a aby sa dohodli, ako zastaviť zabíjanie nie len na Ukrajine, ale všade tam, kde dnes na svete prebieha resp. veľmi hrozí!

Treba o tom ešte viacej písať a sa rozpisovať?

Nuž veru nie!

Toto je dnes bezpečnostná prvoradá úloha Slovenska, toto je úloha slovenských politikov, vzhľadom na to, akí sme svojou veľkosťou územia a počtom obyvateľov v srdci Európy „bezvýznamní“.

Je potrebné tie krvavé peniaze premeniť na Holubice mieru a to každý jeden cent!

Toto urobte Čaputová a spol.!!!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.