Založ si blog

Čaputovej zoberme to, čo ona žiada zobrať nám?

Je toto v civilizovaných demokraciách normálne?

Nie je, ani náhodou!

Čo si to dovoľuje, pre mňa osobne, absolútna politická NULA!

Áno, po skončení jej pomýleného mandátu „prezidenta“ SR, sa takouto NULOU bezpochyby stane!

Jej politická nenávisť k Robertovi Ficovi a k celej dnešnej vládnej koalícií je tak obrovská, že jej totálne zatemňuje jej politický rozum!

Áno, sú to z mojej strany ostré slová a vo vzťahu k nej vôbec nie anonymné lebo ja som jej reagoval na jej FB statusy pod vlastným menom, tvrdo, ale slušne, bez osobných útokov a urážok…a ona ako veľká „demokratka“ s „demokratickým“ hodnotovým nastavením ma zablokovala!

„Gratulujem!“

Ale toto ma absolútne netrápi…

Ale čo ma trápi resp. doslova dvíha zo stoličky je to, ako sa k nám Slovákom, k našej milovanej vlasti Slovenskej republike chová v zahraničí!

To, že ona, ako náš najvyšší ústavný činiteľ poskytuje rozhovory aj pre zahraničné média, tak na tom nemôže nič zlé vidieť, žiaden rozumne zmýšľajúci obyvateľ SR.

Ba práve naopak, je to aj nutné.

Tobôž, ak sa jedná o tak celosvetovo významné médium, akým bezpochyby Financial Times je.

Ale nie takým spôsobom, ako to ona vykonala!

Originál – „Slovakia’s president warns Robert Fico is testing ‘limits of democracy’“ – preklad – „Slovenská prezidentka varuje, že Robert Fico testuje „limity demokracie“

https://www.ft.com/content/34668641-ea11-47c3-9b22-8c1383db9275

Tento rozhovor je z pohľadu obyvateľa SR totálne škandalózny, neprípustný, aby sa ona, ako náš najvyšší ústavný činiteľ, takto vyjadrovala v zahraničnom médiu o našej legitímnej, demokraticky zvolenej Vláde!

Lebo tým, že v zahraničných médiach doslova politicky kydá na Roberta Fica a na celú dnešnú vládnu koalíciu, tak nekydá len na nich, ale na všetkých tých, čo ich volili a volili ich práve preto, ako dnes vládnu!!!

Ona si jednoducho nemôže a hlavne nesmie vybavovať svoju politickú averziu voči Predsedovi legitímnej, demokratickej Vláde SR v zahraničných médiach a v zahraničí, ako takom!

Ja som sa za celý svoj život nestretol s tým, žeby akýkoľvek najvyšší štátny predstaviteľ, akéhokoľvek štátu sveta, išiel do zahraničných médií a tam by kydal na Vládu, ktorú si slobodne zvolili obyvatelia jeho štátu!

Toto si nedovolí ani len náčelník kmeňa na Papua Nova Guinea, aby akémukoľvek zahraničnému turistovi, sa sťažoval na svojho nižšie postaveného člena jeho/ich kmeňa!

A ona to bez akejkoľvek hanby vykonala!

Natárala tam kade čo.

Napríklad to, že – „…premiér sa v otázke právneho štátu a postoja k Rusku „inšpiruje v Maďarsku““

To je čo za blud?!

Premiér, celá naša Vláda a celá naša vládna koalícia, sa neinšpiruje nikým zo zahraničia!

Dnešná vládna moc na čele s predsedom Vlády SR R. Ficom sa inšpiruje jedine tým, čo obyvateľom SR pred voľbami deklarovali, čo by urobili a ako by vládli, ak dostanú v PV 2023 od nich dôveru!

A oni tú dôveru väčšinovo dostali a teda Vládnu tak, ako sa inšpirovali voličmi napr. na predvolebných mítingoch, kde svojich členov, sympatizantov, voličov pozorne počúvali a im aj pozorne načúvali!

Je vám to jasné – vy?!

Ona sa ďalej pre toto britské médium vyjadrila aj takto, totálne politicky neobratne – „Odkedy sa Fico v októbri dostal k moci…“

Toto je čo za konštatácia?

Fico a celá vládna koalícia sa k moci nedostala!

Ona/Oni bola/boli v demokratických PV riadne obyvateľmi-voličmi SR, na základe ich slobodného rozhodnutia – ZVOLENÁ – v riadnych slobodných a demokratických voľbách!

Fico sa k moci nedostal nejakým pokútnym spôsobom!

Fico nemal v zapredaneckých médiach absolútne žiadnu podporu, ako mala napr. ona v predvolebnej kampani pred PrV 2019 a jej PS pred PV 2023, ba naopak, neustále ho mediálne špinili, ba dokonca bol politicky kriminalizovaný a veľa nechýbalo, aby neskončil vo vyšetrovacej väzbe, možno aj na niekoľko rokov!

Fico sa k moci nedostal, Ficovi tú vládnu moc do rúk dali obyvatelia SR a rovnako mu ju môžu zobrať, ak nebude vládnuť tak, ako to obyvateľom SR sľuboval, ako to má napísané v PVV a ako to väčšina obyvateľov SR od neho požaduje!

Takže takýto politický blud, si dovolila ona povedať pre zahraničné médium, aby v zahraničí navodila dojem, že Fico si tu moc vzal nejakým násilným spôsobom alebo na základe politicky zákernej nekalej činnosti?

Ona ďalej pre zahraničné médium trepe bez akejkoľvek politickej príčetnosti aj toto – „…,že stretnutie s Lavrovom krajinu nepriblížilo k mieru, ale vytvorilo väčšiu vzdialenosť medzi Slovenskom a našimi partnermi a spojencami“.

Nuž teda, ona nepočula, nečítala, čo povedal Pápež František?

Pozri TU – „Conflitto a Gaza, “due responsabili”. Ucraina, “il coraggio della bandiera bianca” – https://www.rsi.ch/info/mondo/Conflitto-a-Gaza-%E2%80%9Cdue-responsabili%E2%80%9D.-Ucraina-%E2%80%9Cil-coraggio-della-bandiera-bianca%E2%80%9D–2091038.html

Kde Pápež František o situácií na Ukrajine a o vedení/velení Ukrajiny, hovorí tieto jasné slová – „Ale verím, že silnejší sú tí, ktorí vidia situáciu, tí, ktorí myslia na ľudí, tí, ktorí majú odvahu zdvihnúť bielu vlajku a rokovať. A dnes sa to dá vyjednať s pomocou medzinárodných mocností. Slovo rokovať je odvážne slovo. Keď vidíte, že ste porazení, že veci nejdú dobre, musíte mať odvahu vyjednávať. Hanbíte sa, ale s koľkými úmrtiami sa to skončí? Vyjednávajte včas, hľadajte nejakú krajinu, ktorá bude pôsobiť ako sprostredkovateľ. Dnes, napríklad vo vojne na Ukrajine, je veľa takých, ktorí chcú pôsobiť ako sprostredkovatelia. Turecko sa na to ponúklo. A ďalšie. Nehanbite sa vyjednávať skôr, než sa veci zhoršia“

Chápe ona o čom Pápež hovorí alebo aj o ňom povie, že takéto vyhlásenia nás, teda ju, neprivedú k mieri na Ukrajine a že toto vytvorilo väčšiu vzdialenosť medzi Vatikánom a tými, čo chcú mier dosiahnuť vojnovými prostriedkami a že Vatikán smeruje k RF?!

No a úplne sa politicky spustila, keď pre Financial Times povedala toto – „Tak ako v každom inom štáte EÚ, ak na Slovensku dôjde k závažnému porušeniu princípov právneho štátu, mala by platiť podmienenosť financovania z EÚ“ (!!!)

Toto čo je?

Veď to ako keby povedala, že žiada EÚ resp. EK, aby nám pozastavili eurofondy, kým je pri moci legitímne zvolená Vláda SR!!!

Je toto normálne?!

A ak by sa tak na jej výslovnú žiadosť stalo, tak komu by tým ublížila?

Ficovi?

Dnešnej vládnej koalícií?

Dnešnej parlamentnej opozícií?

Sebe samej?

Nuž veru ani jednému z nich, ani sebe lebo oni všetci sú po finančnej stránke, ako sa hovorí, už dávno za vodou.

ALE, komu týmto ublíži, ubližuje a vedome(!) najviac, tak to sú všetci ostatní obyvatelia SR bez rozdielu, či sú voličmi tých, tamtých alebo nijakých!

Uvedomuje si ona, čo to vlastne tára a stvára?!

Že toto nie sú len také rečičky niekde v krčme pri pive?

Že toto má ďalekosiahly dosah a následky na všetkých na Slovensku?

Že týmto vlastne povzbudzuje EÚ resp. EK, aby takto voči SR konali?

Nuž teda dobre.

Zoberme aj y jej, čo ona žiada zobrať nám!

Ihneď po tom, po 15. 6. 2024, kedy sa jej skončí „prezidentovanie“, mali by sa na jej konanie pozrieť OČTK a mali by sme jej zobrať status doživotného „prezidenta“, čo znamená, že žiadna prezidentská renta do konca života, žiadna ochranka…

A zároveň je potrebné sa pozrieť aj na to, či vôbec svoj mandát vykonávala oprávnene!

Či naozaj sa mala stať „prezidentkou“ už od 15.6.2019 alebo až od chvíle kedy Ústavný súd SR svojim rozhodnutím potvrdil, že PrV 2019 boli v súlade s Ústavou SR lebo toto sa udialo až 02. apríla 2020!

Veď toto, čo ona v poslednom období stvára, už nie je nijaká nič znamenajúca hra!

Toto jednoznačne hraničí s Vlastizradou toho najhrubšieho zrna!

A prečo by nám nejaká EÚ resp. EK mala blokovať peniaze, ktoré nám patria?!

Veď my nechceme žiadne cudzie!

Stačí keď nám vrátia všetky tie eurá, ktoré tam posielame a zároveň nech nám vrátia všetky zisky, ktoré skrze svoje kapitalistické giganty, od nás k sebe domov, každoročne vyvážajú!

Čo je toto za ekonomický diktát?!

Nebudeš počúvať?

Nebudeš mať peniaze!

Nebudeš mať peniaze, nebudeš mať z čoho žiť!

Ak nebudeš mať z čoho žiť, tak zahynieš!

Jednoducho HNUS nad všetky HNUSY!!!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

medvede

Medveď strhol v Porube ovcu, zásahový tím nainštaloval fotopasce

06.05.2024 11:28

Medveď strhol v intraviláne obce chovateľovi jednu ovcu.

trnka

Trnka prenájom strojov za 30 miliónov eur obhajoval. NAKA začala trestné stíhanie

06.05.2024 11:14

Košický kraj si mal od spoločnosti Tempus-Trans prenajať dovedna 73 kusov techniky.

obchvat

Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli

06.05.2024 10:57

Tatranci spisovali proti projektu petíciu, podpísalo ju osemsto ľudí.

filipíny, juhočínske more

Filipíny chcú riešiť konflikty v Juhočínskom mori diplomatickou cestou

06.05.2024 10:22

Čína nasadila proti filipínskym plavidlám vodné delá. Filipínsky prezident uviedol, že útok nebudú opätovať.