Založ si blog

Ďalšie moderátorské „terno“ RTVS – Anna Vargová!

„Objektívne“ média nás v posledných dňoch „bombasticky“ informovali o tom, akéže to rošády prebiehajú, hlavne v spravodajstve RTVS, po parlamentných voľbách 2023.

Viď napr. TU – https://mediaboom.sk/rtvs-po-rokoch-prichadza-so-zmenou-v-o-5-minut-12-v-debatach-prekope-moderatorov

Nuž a tieto rošády nespočívajú v tom, žeby boli doterajší moderátori vymenení, ale v tom, že boli len navzájom popremiestňovaní, porobili navzájom ešte  „objektívnejšie“ dvojice…, do RTVS sa vrátili staré tváre a tak pod.

No a jednou z týchto staronových tvári, ktorá pribudla do RTVS spravodajstva, je aj akási Anna Vargová (skôr by som očakával Anku Žitnú!).

Z jej profesného životopisu, sa  dozvieme aj to, že stihla žurnalistiku vyštudovať ešte v socializme a ukončiť ju už v kapitalizme (1986-1990) – https://sk.wikipedia.org/wiki/Anna_Vargov%C3%A1_(moder%C3%A1torka)

Samozrejme, že na tom nie je nič zlé, ba práve naopak.

Aj ja som presne v týchto rokoch vyštudoval VŠDS v Žiline a ukončil štátnicami titulom Ing…

Takže som presvedčený, že aj Anne Vargovej, sa na socialistickej vysokej škole (FF UK v BA), v bývalej ČSSR, dostalo kvalitného žurnalistického vzdelania…

Len škoda, že na toto kvalitné vzdelanie akosi zabudla!

A zabudla aj asi preto lebo bola na mediálnom kapitalistickom rekvalifikačnom kurze v Hlase Ameriky v 90. rokoch minulého storočia!

Zabudla a nechala sa uniesť kapitalistickým myslením (presne ako napr. Leško, Dostál…), že je potrebné za každú cenu novinársky resp. „novinársky“ držať stranu tým, ktorí si nás po 1990 resp. po 1993 dostali pod ekonomickú kontrolu…

Aby som bol konkrétny, ako sa dnes zvykne hovoriť – transparentný – tak je to služba, mediálna služba bez rozmyslu hlavne USA admiratíve a EÚ, akejsi EK, dnes pod vedením akejsi Ursuly…

A teraz konkrétne k veci, čo mám v názve tohto môjho článku, prečo Machajová RTVS urobila s Annou Vargovou spravodajské „terno“, keď Jančkárovú vystriedala na pozícií moderátorky relácie Sobotné dialógy (vraj sa bude striedať s kolegyňou Karolínou Piliarovou).

Prvé Sobotné dialógy A. Vargová moderovala toť v sobotu 04.11.2023 – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/12354/433060 .

A už začiatok bol z jej strany totálne katastrofálny.

A ďalej sa to už naozaj nedalo pozerať!

Na úvod je treba z mojej strany poznamenať, že Machajová RTVS, až po PV 2023 prišla na to, čo je to vlastne pluralita!

Pluralita názorov!

Lebo od chvíle, kedy bolo jasné, že novú povolebnú Vládu SR zostaví SMER-SSD/HLAS-SD/SNS , sa Machajová RTVS rozhodla, že sa predsa len vráti k vyváženému spravodajstvu, čo sa týka politických diskusií, a pozýva si do týchto relácií rovnaký počet koaličných a opozičných diskutujúcich!

Zaujímavé, že počas hrôzo“vlády“ Matoviča a spol., sa takto Machajová RTVS nechovala a to ani z ďaleka…, ale toto je na iný a dosť obsiahly článok, ktorý z mojej strany isto uzrie svetlo slovenského mediálneho sveta…

No a teraz k výkonu resp. k „výkonu“ A. Vargovej v predmetnej politickej relácií – Sobotné dialógy…a to do tej chvíle, dokedy som to bol schopný pozerať, teda max prvých 10 minút!

Hostia boli – predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková a predseda poslaneckého klubu SMER-SSD Ján Richter.

Anna Vargová začala tak ako sa na moderátorov RTVS „sluší a patrí“, dnes opozične, pred PV 2023 koalične, takto – „…skôr než sa dostanem k tým sociálnym témam, chcem sa Vás pani Holečková spýtať, hnutie KDH chcelo zbierať, neviem či už máte vyzbierané podpisy na odvolávanie pána Blahu…, je to asi kvôli tej fotke resp. obrazu Che Guevaru…“ (a pritom sa neskutočne, pre mňa osobne určite, hlúpo mediálne usmievala!)

Jasne, že zástupkyňa KDH, sa tejto témy tak po „kresťansky“ ujala…, ale toto teda vôbec nemám chuť, ba ani dôvod komentovať lebo pre mňa je to totálna hlúposť a tuposť zo strany samotných poslancov KDH…

Ale čo práveže komentovať chcem a na čo chcem jasne poukázať, je mediálna tuposť, mediálna primitivita…, práve Anny Vargovej, keď na toto konštatovanie Jána Richtera, že – „…čo sa týka Che Guevaru, je to revolucionár, ktorý je populárny aj medzi mladými ľuďmi. Na Západe, treba pozrieť…, …nájdete častejšie tričko s Che Guevarom u mladých ľudí, ako s Madonou…“  odpovedala takto – „…a to že na Západe nosia tie tričká, mám pocit, že možno tí mladí ľudia ani nevedia koho nosia, len to je také, ako keď niekto nosí, že ZSSR po ruský napísané na tričku, no tak dobre…“

Nuž tak toto, je naozaj totálna mediálna tuposť!

Vargová doslova urazila vzdelanosť Západnej mládeže, ktorá nosí na tričkách obraz tváre Che a vraj ani len netušia, kto to bol, čo robil, proti komu a začo bojoval…!!!

Hlavná vec, že samotná Vargová toho o Che vie naozaj „dosť“ – teda dosť málo, ak nie priam pramálo!!!

A toto má byť moderátorská náhrada v RTVS, v  Sobotných dialógoch namiesto Jančkárovej?!

Bratia Česi tomu hovoria – „prašť, jak uhoď“, po slovenský – „všetko na jedno kopyto“!!!

Nuž a týmto celkom jednoznačne vedenie RTVS, na čele s Machajom, deklarovalo, že ani po PV 2023 nič nepochopili, nepochopili aká je úloha RTVS, čo sa týka vyváženého, profesionálneho, pluralitného spravodajstva, ale aj o tomto vo vzťahu k RTVS, ešte podrobnejšie, detailnejšie v inom mojom článku…

P.S.I. :

Čudujem sa, že sa neozvala nejaká ľudskoprávna západná organizácia, aby sa zastala svojej mládeže, ktorú „naša slovenská“ moderátorka štátnej RTVS, takýmto nevyberaným, doslova mediáne hulvátskym spôsobom, urazila!

Apropo Anna Vargová, a nie ste to aj náhodu Vy  a terajší Váš štátny zamestnávateľ RTVS, ktorí sveto svete tvrdíte, že vzdelanostná úroveň mladých, ale aj tak vo všeobecnosti na Západe, je neporovnateľné vyššia ako u nás?!

Nuž, čosi mi tu potom nesedí, žeby Západná mládež nevedela kto bol Che Gueara, keď ho s hrdosťou nosa na hrudi svojich tričiek!!!

 

P.S.II. :

Nože nech nám Anna Vargová povie, čože sa o Che Guearovi učila plné 4 roky na fakulte žurnalistiky FF UK BA od roku 1986?

Učila sa o ňom to, čo hovorí dnes, že bol masovým vrahom?

Alebo sa o ňom učila to, o čom píše vo svojej knižke o ňom PhDr. Ľuboš Blaha, PhD., ktorá onedlho, v utorok 07.11.23, vyjde pod názvom Che…

Verím, že Blaha jednu knižku, aj so svojim autogramom, podaruje v otázke Che, totálne pomýlenej „novej“ to moderátorky RTVS Anne Vargovej, z ktorej si, čo to o Che naštuduje, doštuduje… a nebude vo verejnoprávnom prostredí o ňom drístať nezmysly a následne urážať západnú mládež!!!

 

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.