Založ si blog

Moderátor TA3, ktorého meno sa nevyslovuje, nedostal na svoju jednoduchú otázku ešte jednoduchšiu odpoveď!

V ostatnej politickej relácii V politike na TA3 – https://www.ta3.com/relacia/30029/boj-o-volica , moderátor, ktorého meno sa nevyslovuje, si do tejto relácie pozval zástupcu SaS – akéhosi Branislava Gröhlinga a z SNS Andreja Danka.

Samozrejme, že celá táto relácia, sa zo strany moderátora TA3, ktorého meno sa nevyslovuje, ktorý bol „apolitický“ angažovaný hlavne voči Dankovi, sa niesla v duchu, že SNS je ta najhoršia lebo bola vo vláde so SMER-SD a teda boli spoluzodpovední aj za ministerstvá v portfóliu SMER-SD, a ako zázrakom tento bezmenný moderátor zabudol spomenúť aj MOST-HÍD, a že teda by sa mal Danko vyjadriť k všetkým „korupčným“ kauzám, ktoré táto vláda podľa bezmenného moderátora TA3 mala.

Zaujímavé, že ten istý „apoliticky“ bezmenný moderátor, sa na to isté nepýtal tam sediaceho Braňa, ktorému „vládne“ mlieko v nedávnych „vládach“ Matoviča a Hegera, ešte nestihlo vyschnúť na jeho politickej brade.

Nuž a tento bezmenný „apolitický“ moderátor, sa akosi nevedel domôcť odpovede od Danka, prečo nechce niesť zodpovednosť za celú vládu, ale len za ministerstvá, ktoré mala SNS takpovediac pod palcom.

V jednej chvíli sa tento bezmenný moderátor rozohnil, až natoľko, že dokonca hodil svojim moderátorským „apolitickým“ perom o stôl, a stále sa domáhal, prečo už vyše 30 rokov tu nie je nikto z politických subjektov za nič zodpovedný, že to nie oni, že to tí druhí…

Nuž teda, bezmenný moderátor TA3, keďže vám ani jeden s vašich spoludiskutujúcich na vašu jednoduchú otázku nedokázal odpovedať, tak ja vám na ňu odpoviem ešte jednoduchšie, ako znela vaša otázka.

Avšak najskôr jedna malá podpoznámka. Tento bezmenný moderátor TA3 sa v jednej chvíli Dankovi v priamom prenose priznal, že má 47 rokov.

To znamená, že v novembri 1989 mal 13 rokov a teda bol ešte dieťaťom a tak si to nemôže pamätať, ale iste má okolo seba starších kolegov, i keď nie z TA3, napr. takého Mariana Leška, a mohol by sa ich na to opýtať, ako to bolo so zodpovednosťou politikov a politickej strany vtedy…

 

Takže, bezmenný moderátor TA3, pred novembrom 1989 nebolo možné, aby sa jednotliví politickí činitelia na vládnych, ale aj na nižších politických funkciách vyhovárali na niekoho iného, na iný politický subjekt lebo tu bola vláda jednej strany KSČ/KSS!

Z jednej strany nie celkom dobre, ale zo strany druhej výborne lebo ak niečo nefungovalo, tak kto bol na vine?

Áno, jasne, boli to súdruhovia, boli to komunisti, bola to jedine KSČ/KSS!

A o toto, to mali vtedajší súdruhovia/politici ťažšie lebo nebolo na koho sa vyhovoriť.

Nebol ráno v predajni na čas kvalitný, čerstvý chlieb, prípadne „Sulíkove“ teplé rožky?

Kto bol na vine?

Komunisti a KSČ/KSS!

Nefungovala niekde infraštruktúra, nemocnica, škola atď.?

Kto bol na vine?

Nuž veru, nik iní, ako komunisti a KSČ/KSS!

 

Mám pokračovať ďalej, bezmenný moderátor TA3?

 

A preto hovorím, že tento „demokratický“ model „vládnutia, spolu spoločne niekoľkých strán, je nie dobrý a bude potrebné v tomto zjednať nápravu.

Lebo pokiaľ sú v koalícií viaceré politické subjekty, tak sa nikdy nedočkáme presnej špecifikácie, ba ani priamej zodpovednosti za ich „vládnutie“ lebo vždy sa navzájom na seba vyhovoria!

A preto teraz len stručne.

Budeme sa musieť zamyslieť nad takým volebným systémom (teraz naozaj zjednodušene), že víťaz volieb, a je jedno o koľko % bodov zvíťazí, automaticky získa 76. v Parlamente (ak bude mať volebný výsledok na viac ako 76., tak potom podľa výsledku), sám zostaví vládu a bude sám zodpovedný za vládnutie v našej republike.

Ostatní, ktorí prekročia 5% hranicu, si zvyšných 74 (prípadne menej) kresiel pomerne rozdelia a budú mať v Parlamente väčšinové zastúpenie, s predsedami na čele, vo všetkých parlamentných výboroch, aby mohli takejto vláde pozerať na prsty.

A potom, po skončení mandátu takejto „jednofarebnej“ vlády, ktorá vzišla z demokratických volieb, bude jednoduché klásť otázky o ich zodpovednosti vládnutia lebo sa nebudú mať na koho vyhovárať!!!

Je Vám to už jasné, moderátor TA3, ktorého meno sa nevyslovuje?!

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.