Založ si blog

Čaputová takto „nezasahuje“ do predvolebnej kampane – „Víťaza volieb nepoverím zostavením Vlády SR“

Keďže politická satira je ešte zakázaná (narážam na môj predošlý článok uverejnený dnes o 18:12, ktorý sa neohrial ani 10 minút!), tak poďme vážne.

 

Čaputová to síce takto na politického hulváta nepovedala, ale kto vie čítať politické vyjadrenia medzi riadkami a hlavne s politickým porozumením, tak mu slová Čaputovej v ostatných Sobotných dialógoch na SRo, ani inak znieť nemohli.

Čaputová povedala o dni po PV 2023, konaných 30.9.2023, toto – „Úlohou prezidenta, prezidentky v našom systéme nie je korigovať vôľu ľudí. To znamená, naopak úlohou prezidenta, prezidentky, je rešpektovať vôľu ľudí, ktorá vyjde z volieb. To znamená, víťaz volieb (hovorí to veľmi pomaly a opatrne, s hmkaním a vzdychaním) bude subjekt, s ktorým na začiatku budem komunikovať o tom či má tu druhú spôsobilosť, tú ktorú hovoria ústavní právnici, a to je pôsobnosť zostaviť Vládu, pretože ja som povinná zachovávať riadny chod ústavných orgánov a to sa prejavuje aj pri tomto, že či ten subjekt, iba, ako, v úvodzovkách, iba vyhral voľby alebo aj má potenciál, koaličný potenciál vytvoriť Vládu a teda mať v Parlamente väčšinu.“  – od 34:00 –  https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1134/2082644

 

Rozumiete tomu Slováci?

Chápete, čo Vám Čaputová odkázala?

Nuž odkázala Vám, že darmo vy budete voliť SMER-SSD, ktorý je dnes na základe prieskumov verejnej mienky možný budúci víťaz PV 2023, ale ak nebude mať v Parlamente SR k sebe silné politické subjekty (napr. REPUBLIKA, SNS), s ktorými by zložil väčšinu v Parlamente, teda viac, ako 76 poslaneckých kresiel, tak mu len surovo oznámi, ona tomu hovorí, že s ním o tom bude komunikovať, že nemáte koaličný potenciál, teda ja Čaputová som to takto sama pre seba vyhodnotila a teda Vás nepoverím zostavením Vlády SR lebo teraz si nemôžeme dovoliť zdĺhavé vyjednávania o vládnej väčšine!

Alebo je potrebné jej  „demokratické“ slová chápať aj tak, že ak by mal SMER-SSD, ako možného budúceho víťaza volieb, ihneď poveriť zostavením Vlády SR, tak by musel získať v PV 2023, taký volebný výsledok, ako napr., v PV 2012 – zisk 83 poslaneckých kresiel, kedy by nepotreboval na zostavenie Vlády SR iného koaličného partnera!

 

Takže Čaputová už teraz, niečo viac, ako tri mesiace pred PV 2023, manipuluje verejnú mienku, čím chce dosiahnuť, aby sa občania-voliči SR vzali voľby napr. SMER-SSD, ale aj REPUBLIKY, či SNS lebo ich hlas vzhľadom na to, že Čaputová už vie, že tieto strany „nebudú“ mať po PV koaličný potenciál, teda že ich hlas v prospech týchto strán bude stratený a teda nech rozmýšľajú nad tým, že najlepšie bude svoj hlas dať PS, HLAS-SD a SaS!!!

Áno a toto je zo strany Čaputovej jasná predvolebná manipulácia a jasné zasahovanie do PV 2023 z pozície, vraj „nestrannej“ „prezidentky“!!!

 

Záver:

 

Ak by Čaputová bola takým Prezidentom SR, za akého sa považuje, že je nadstranícka, že demokrat, tak by voličom SR pred PV 2023 odkázala toto – „Vážení občania SR, vaša voľba v PV 2023 musí byť slobodná. Nikto Vám do vašej voľby nesmie zasahovať a nebudem tak robiť ani ja. Vaša vôľa je pre mňa zaväzujúca a automaticky ihneď po oficiálnom vyhlásení výsledkov volieb, Ústrednou volebnou komisiou, poverím víťaza volieb zostavením novej Vlády SR a bude na ňom, či do určitého termínu mi prinesie výsledok svojho rokovania, taký, že zostavy Vládu SR alebo nie a potom budem opäť postupovať demokraticky na základe vašej slobodnej vôle a voľby a poverím zostavením Vlády SR druhého v poradí…!

 

Nuž, ale to by sme od Čaputovej chceli asi príliš priveľa!!!

Ona je totiž „nadstranícka“, je „demokrat“ a hlavne koná „na prospech“ Slovenskej republiky a všetkých obyvateľov Slovenska!!!

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.