Založ si blog

Čaputovej a spol. „demokracia“, končí na prahu opozície!

Na úvod tohto môjho dnešného článku je z mojej strany potrebné vysvetliť pojmy, ktoré budú v skratke ďalej v článku použité, aby čitateľovi neunikla hlavná myšlienka tohto môjho článku.

Pod pojmom – Čaputová, každý vie o koho ide.

Pod pojmom – „a spol.“ – rozumej všetky tie neoliberálne politické subjekty na našej politickej scéne, ktoré sú v takmer bezrozdielovom názorovom svete, ako samotná Čaputová, za ktoré ja jednoznačne považujem progresívne Slovensko, SaS, vraj akýsi „DEMOKRATI, KDH, ale aj OĽANO, SME RODINA, HLAS-SD…, ale hlavne aj všetky tie mimovládne politické organizácie a vraj občianske združenia platené zo zahraničia, výlučne z USA, Bruselu-Západu, ktoré svojou činnosťou nielenže ovplyvňujú politický vývoj na Slovensku, ale ho aj priamo riadia a snažia sa ho pretvárať na obraz svojich donorov, a samozrejme, že do skupiny „a spol.“, nemôžem nezaradiť všetky tie „naše objektívne“ média, ktoré si bombasticky hovoria, sa nazývajú ako média „hlavného prúdu“, ktoré si vyhradzujú právo, že len oni sú jediní „pravdu“ prezentujúce média, žiaľ medzi ktoré patrí a doslova aj vytŕča dnešná RTVS…

 

No a obidvoch týchto dnešných hlavných aktérov môjho článku, teda Čaputovú a „a spol.“, budem v mojom článku prezentovať pod jedným názvom, pod skratkou – Čas!

Lebo áno, ten ich politický čas, sa im neúprosne, ale iste kráti, a dotiká im presne o 24:00 hod. 30.9.2023, tak ako si ho sami naplánovali a schválili!

A áno dotiká aj samotnej Čaputovej i keď jej „prezidentský“ pontifikát by sa mal oficiálne ukončiť až 15.6.2024…, ale politická zostva, ktorá vzíde s PV 2023, ju môže tohto jeje „prezidentského“ pontifikátu zbaviť aj predčasne…, ale o tom potom.

 

Nuž teda idem rovno k tomu ,,o čom dnešný môj článok predovšetkým je a to je to, že „demokracia“ Čas, sa končí na prahu resp. pri bránach dnešnej opozície.

 

Je jasné, že politické subjekty, hlavne tie, ktoré sa na základe rozhodnutia občanov-voličov SR po PV dostanú v rôznom počte do nášho národné Parlamentu nie sú povinné medzi sebou, počas výkonu svojho mandátu komunikovať na úrovni svojich najvyšších predstaviteľov lebo každý z nich razí svoju politiku a keď sa s nejakou politickou ideológiou absolútne rozchádzam, tak je pochopiteľné, že nebudú navzájom komunikovať oficiálne na najvyššej úrovni.

To však neznamená, že budú svojho politického oponenta vytláčať z momentálne pozície sily na okraj spoločnosti, že budú takéto politické subjekty v médiach jednostranne kriminalizovať bez akýchkoľvek dôkazov, že im v médiach svojim mocensko-politickým vplyvom doslova zavrú ústa a tak podobne.

Toto nemá z demokraciou nič spoločné! Toto je totalita, toto je diktát jedného názorového spektra, toto je jednoducho diktatúra väčšiny!

 

A tento dnešný Čas, to jednoducho robí a čím bližšie k PV 2023, tak ich politická arogancia, ich politický diktát, diktát ich momentálneho vplyvu na média „hlavného prúdu“ je čím ďalej tým viac brutálnejší…

Totiž ich ponímanie demokracie končí na prahu, pred dverami dnešnej opozície.

Hlavne opozície – SMER-SSD, K-ĽSNS, REPUBLIKA, SNS…

Čas nedokáže tento prah prekročiť, vstúpiť do ich priestoru, vstúpiť a nahliadnuť do ich názorového spektra a diskutovať s nimi.

 

Špecifickým členom Čas je samozrejme Čaputová.

Čaputová totiž nie je, resp. by nemala byť na pozícií Prezidenta SR (toto je oficiálne pomenovanie v Ústave SR a budem sa ho teda pridržiavať bez toho, aby som rozlišoval rodovú príslušnosť, keď sa už mám vyjadriť slovníkom neoliberálnych progresívcov) politicky vyhranená a mala by oficiálne komunikovať s každou politickou stranou, ktorá prešla demokratickými celoštátnymi voľbami, v tomto prípade ostatnými PV 2020.

Je Čaputová takýmto Prezidentom?

Nuž nie je, ani len zďaleka a nie je ním od prvého dňa, kedy bola 15.6.2019 inaugurovaná na túto našu najvyššiu ústavnú pozíciu.

Čaputová sa zo svojim Čas politicky zabarikádovala a z opozície k sebe nepripustila nikoho.

Zo SMER-SSD odmieta komunikovať lebo ju jeho, jej kritika uráža!

A komunikácia Čaputovej s K-ĽSNS alebo dnes už aj REPUBLIKA je NULOVÁ!

 

Toto je nestranný Prezident?!

Toto je Prezident všetkých Slovákov?

Prečo Čaputová resp. Čas, ignorujú tých slovenských voličov, ktorí tieto politické subjekty volili resp. sa chystajú ich voliť?

A nie je náhodou toto to podľa nich rozdeľovanie a rozoštvávanie slovenskej spoločnosti?

Považuje ich Čas za menejcenných vo vzťahu k tým, čo volili resp. budú voliť ich?!

Ja som doteraz za ostatných viac ako 3 ½ roka „vlády“ Matovičo-Hegerovcov, ba ani za ostatné 4 roky, čo Čaputová sedí na pozícií Prezidenta SR, nezachytil ani jeden jediný hlas zo strany SMER-SSD, K-ĽSNS, REPUBLIKY, SNS…vo vzťahu k voličom Čas, aby ich dehonestovali prívlastkami opice, dezoláti, dezinformátori, hoaxéri, zmetení, nevyzretí nebodaj kvičiace prasce na bitúnku a tak pod.

Ale zo strany Čas, to tu na adresu občanov-voličov SR dnešnej naozajstnej opozície, počúvam/počúvame minimálne od marca 2020 dennodenne a čím bližšie k PV 2023, tým je ich slovník na adresu týchto občanov-voličov SR dnešnej naozajstnej opozície, tvrdší a brutálnejší.

Viď ostatné vyjadrenie Čaputovej Ódora na adresu opozičných poslancov v Parlamente SR pri prerokovaní PVV čaputovskej vlády beznádeje, že v Parlamente v opozičných radách videl žumpu a primitivizmus.

Takže áno, aj tu platí, že Čaputovej vnímanie demokracie končí na prahu, pred dverami, dnešnej opozície!

A to je zlé!

Toto je veľmi zlé!

Mám taký sen…

Snívam o tom, že raz budeme mať, my Slováci, v kresle Prezidenta SR, osobu s veľkým „O“ a s ešte väčším „P“ – ako PREZIDENT.

Že to bude Prezident, ktorý si dá sám pre seba záväzok a mal by to mať, ako svoj hlavný predvolebný slogan, svoje hlavné predvolebné heslo, svoj hlavný predvolebný prísľub všetkým občanom-voličom SR, že ak bude zvolený za Prezidenta SR, tak sa bude každý mesiac, pravidelne stretávať za jedným okrúhlym stolom so všetkými predsedami tých politických strán, ktoré sa v ostatných PV dostali do nášho národného Parlamentu. So všetkými!

A zároveň by takýto prezidentský kandidát mal dať záväzný verejný prísľub občanom-voličom, že ak tak nebude konať, tak bezodkladne odstúpi!

Lebo len takýto Prezident je nadstranícky.

Lebo len takýto Prezident je Prezidentom všetkých Slovákov!

A len takýto Prezident bude môcť bo sebe povedať (a aj my ostatní), že je demokrat, že je demokraticky zmýšľajúci a demokraticky konajúci na prospech Slovenskej republika, na prospech celej slovenskej spoločnosti bez akýchkoľvek rozdielov!

 

Za tým okrúhlym stolom, by mal Prezident v prvej rade všetkých týchto lídrov parlamentných strán predovšetkým pozorne počúvať, následne s nimi o ich názoroch diskutovať a následne si z nich urobiť záver, ktorý bude na základe tejto diskusie vyvážený a bude zohľadňovať všetky tieto názorové prúdy…

Áno mám taký sen a verím, že sa mne ,a aj všetkým Slovákom splní po Prezidentských voľbách niekedy v marci 2024!

 

Záver:

 

Pretože aj tento môj článok je predovšetkým o Čaputovej, o Čaputovej nie ako o súkromnej osobe, ale jedine ako o političke, tak tu a teraz odpoviem všetkým tým mojim kritikom na otázku, na ktorú sa ma pod mojimi článkami, v ktorých sa v prvej rade venujem Čaputovej, ako političke, ktorá zjednodušene znie takto – „Čo budete robiť, o čom, o kom budete písať, keď tu Čaputová nebude, keď Čaputová už nebude prezidentkou?“

 

Nuž vážení moji kritici.

Nič iné, ako doteraz.

Celkom jednoznačne budem aj naďalej kritizovať, aj budúceho Prezidenta SR, a aj všetkých ostatných politikov a politické subjekty SR, ktorí/ktoré, sa po PV 2023, dňa 30.9.2023 dostanú na svoje ústavne pozície, pokiaľ nadobudnem presvedčenie, že nekonajú na prospech Slovenskej republiky, na prospech občanov Slovenska, keď budem vidieť, že konajú tak, ako si niekto z poza hraníc želá, a je jedno či to budú hranice Západné, Severné, Južné alebo Východné.

Keď takýto, nami zvolení politici nebudú konať, ako politici štátu suverénneho, samostatného a zvrchovaného!

Keď nebudú v našej spoločnosti presadzovať hodnoty na ktorých náš národ stojí!

Keď nebudú v spoločnosti presadzovať naše národnoštátne záujmy a to vždy na prvom mieste, keď nebudú našu mládež viesť k národnej hrdosti, keď nebudú našu mládež viesť k našim národným, tisícročným tradíciám tak, aby sa nehanbili za našu ľudovú kultúru, za náš nádherný slovenský jazyk a tak podobne.

Zároveň od takýchto politikov budem očakávať a aj vyžadovať, aby našu spoločnosť hlavne mládež viedli k tomu, aby našu vlasť nazývali Republikou, Štátom a nie akousi krajinou.

Keď budú presadzovať, aby na každej inštitúcií, a nie len štátnej, hrdo visela naša národná/štátna vlajka, vlajka Slovenskej republiky.

Keď budú presadzovať, aby sa naša mládež nehanbila za naše štátne symboly.

Aby ich hrdo prezentovali, akýmkoľvek nie dehonestujúcim spôsobom a tak podobne!

Už to moji kritici chápete?

A áno, ak sa k moci po PV 2023 dostane napr. SMER-SSD, REPUBLIKA, SNS… a nebudú napĺňať všetko to o čom píšem vyššie v texte, a napĺňať všetko to, čo dnes s pozície opozície prezentujú, že po zvolení to napĺňať budú v plnom rozsahu, tak sa mojej ostrej kritike nevyhnú ani oni a ako vládne strany predovšetkým oni!

A ak sa po PrV 2024 opäť dostane na pozíciu Prezidenta SR osoba podobná dnešnej Čaputovej, tak aj ju moja kritika naisto neminie!

A úplne na záver – nemýľte si politickú kritiku s nenávisťou!

Lebo mať názor, kritický názor na niekoho, k niekomu, na niečo… neznamená byť automatický nenávistný…

Soľou demokracie je rôznorodosť názorov a hlavne umožnenie, aby takéto názory zazneli vo verejnom priestore, to znamená, že nie len na sociálnych sieťach resp. na rôznych blogerských platformách, ale predovšetkým na obrazovkách RTVS a tých médií, ktoré majú celoštátny dosah…

 

A ešte posledná poznámka smerom k mojim kritikom – často pod svojimi článkami čítam, že som sluha a poskok Súmračnej, teda SMER-SSD a tak pod.

Nuž vážení, už som to niekoľkokrát vo svojich článkoch písal a zopakujem to aj tu a teraz a potom aj do aleluja, ak to bude potrebné, že nikdy som SMER-SD, teda ani Fica nevolil, nikdy som nebol straníkom akejkoľvek strany v ktorej Ficom pôsobil (KSS/KSČ, SDĽ, SMER-SD) lebo som členom inej politickej strany.

Ale to ešte neznamená, že budem na Fica, SMER-SSD kydať špinu, keď s väčšinou jej politiky súhlasím!

Ale, ak sa Fico a SMER-SSD, od svojej dnešnej politiky významne odvrátia, s ktorou zo značnej časti súhlasím, hlavne po tom, ak sa stanú súčasťou budúcej slovenskej Vlády SR po PV 2023, tak moja ostrá kritika ich neminie…

 

 

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Rusko, Deň víťazstva, Červené námestie, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi chcú navýšiť raketový arzenál, odradiť nepriateľov 'testovať sily Ruska'

07.05.2024 06:25

Rusi zvyšujú výrobu zbraní. USA predpokladajú, že tento rok vyrobí Rusko viac munície ako všetkých 32 členov NATO dohromady.

Hrad Likava, Likavka, Ružomberok

Najväčší hrad na Liptove opravia za milióny eur. Pre návštevníkov chystajú novinky

07.05.2024 06:00

Stredovekej pamiatke „odklepli“ veľký balík peňazí. Pribudnú tam nové priestory aj moderné prvky.

Ukrajina,

Škoda ukrajinských zbraní na zničenie Krymského mosta? Rusi si už našli iné vojenské trasy

07.05.2024 06:00

Organizácia Molfar sa pozrela na železničnú dopravu prúdiacu po Krymskom moste. Vyzerá to tak, že z vojenského hľadiska to nie je významný terč.

WC, toaleta, záchody

Britská vláda chce, aby v nových budovách v Anglicku boli povinne oddelené toalety

07.05.2024 05:55

Britská vláda chce uzákoniť povinnosť, aby v nových verejných budovách v Anglicku boli oddelené toalety pre mužov a ženy.