Založ si blog

Čaputová pred tým, ako ohlási svoju kandidatúru na Prezidenta SR, by mala bezpodmienečne vykonať toto!

Čaputová sa vždy oháňa tým, že keď sa má „zodpovedne“ rozhodnúť o téme celospoločenskej, tak si to najskôr nechá „preklepnúť“, alibisticky potvrdiť, na Ústavnom súde SR (ÚSSR).

Viď ako to dvakrát vykonala, keď sa jednalo o referendum o predčasných PV, a ako tak neučinila, keď mala expresne podpísať „obrannú“ ZM s USA…

Takže Čaputová pred tým, ako sa rozhodne, že pôjde do boja o svoj druhý prezidentský mandát, by sa mala celkom jednoznačne obrátiť na ÚSSR, aby jej podal jasný a jednoznačný výklad, či bola 15.6.2019 inaugurovaná za Prezidenta SR v súlade s ÚSSR?!

Aby do prezidentskej kampane vstupovala s úplne čistým štítom!

 

Áno, Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán potvrdila dňa 31.3.2019 víťazstvo Čaputovej zo ziskom 58,4% hlasov z tých, čo sa zúčastnili 2. kola PrV, čo zo všetkých oprávnených voličov SR predstavuje necelé 24%(!!!).

 

Toto však nie je rozhodnutie, ktoré by ju automaticky malo posadiť do kresla nášho najvyššieho ústavného činiteľa!

Lebo – Ústava Slovenskej republiky!

 

Jeden z jej protikandidátov (Štefan Harabin) podal dve ústavne sťažnosti po prvom, aj po druhom kole PrV, v ktorých napádal zákonnosť a ústavnosť priebehu obidvoch kôl PrV.

 

ÚSSR ich prijal ako oprávnené na ďalšie konanie a druhú z nich zaevidoval dňa 26.marca 2019.

 

To znamená, že ÚSSR ich neoznačil za neodôvodnené, ale prijal ich ako odôvodnené, týmto im udelil štatút ústavnej legitimity, a prijal ich na svoje ďalšie konanie a rozhodovanie o nich samotných, či sťažovateľovi vyhovie alebo nie!!!

To znamená, že proces voľby Prezidenta SR po 2. kole Prv 2019 nebol uzatvorený, ani dovŕšený!

A o tom presne a jasne hovorí/píše Ústava SR v Čl. 101, ods.(9) – „O ústavnosti alebo zákonnosti volieb prezidenta rozhoduje Ústavný súd Slovenskej republiky.“

Teda nie Štátna volebná komisia, ale Ústavný súd Slovenskej republiky definitívne uzatvára proces voľby Prezidenta Slovenskej republiky!!!

 

To znamená, že iný výklad ani nemôže byť, že do doby, kým ÚSSR nevyriekne rozhodnutie o tom, či prezidentské voľby (akékoľvek, nie len tie v marci 2019!) boli v súlade s Čl.101, ods.(9) Ústavy SR, teda že boli v súlade s ústavnosťou a zákonnosťou platnou v našom právnom prostredí, tak dovtedy nie je proces voľby Prezidenta SR ústavne a zákonne ukončený a teda celkom logicky nie je možné vykonať inauguráciu Prezidenta SR, v tomto prípade, inauguráciu Čaputovej!

 

Z tohto pohľadu je jasné, že Čaputová bola dňa 15.6.2019 inaugurovaná za Prezidenta SR v jasnom rozpore s Ústavou SR, a preto by sa mala samotná Čaputová, pred tým, ako sa rozhodne o znovu kandidovanie na Prezidenta SR, obrátiť na ÚSSR, aby jej dal jasný a konečný výklad, či jej inaugurácia za Prezidenta SR, dňa 15.6.2019, bola v súlade s ÚSSR s prihliadnutím na už vyššie spomínaný Čl. 101, ods.(9) našej Ústavy!!!

Lebo, je potrebné si uvedomiť, že ÚSSR celý volebný proces PrV 2019, podľa Ústavy SR, ukončil až dňa 02. apríla 2020!!!

Takže od 15.6.2019 od 12:00 hod, nemala byť podľa Ústavy SR, Čaputová inaugurovaná za Prezidenta SR, ale po ukončení mandátu Kisku, mali prejsť prezidentské kompetencie na vtedajšiu Vládu SR – Petra Pellegriniho (viď. ÚSSR – Čl.105, ods.(1)) a Čaputová mohla byť inaugurovaná za Prezidenta SR ihneď na druhý deň po 2.4.2020 – TEDA NIE SKôR!!!

 

Nuž teda nech je Čaputová politicky korektná, ako to o sebe s obľubou prehlasuje, a aj jej naklonené „slovenské objektívne“ média, nech ukáže, že je inak politicky hodnotovo nastavená a nech požiada ÚSSR o výklad, v zmysle mnou vyššie napísaného…A ak ÚSSR vyriekne právoplatné rozhodnutie, že bola inaugurovaná za Prezidenta SR dňa 15.6.2019 v súlade s Ústavou SR, tak potom môže s kľudným svedomím kandidovať aj v PrV 2024!

 

Som zvedavý, ako sa k tejto otázke postaví samotný ÚSSR, ktorý, ak by vyriekol rozhodnutie, že Čaputová bola dňa 15.6.2023 inaugurovaná na Prezidenta SR v súlade s Ústavou SR a pritom on samotný, podľa tej istej ÚSSR rozhodol o ústavnosti a zákonnosti, týchto prezidentských volieb až takmer o rok neskôr (2.4.2020!), či nepoprie sám seba!!!

 

Lebo v tomto prípade Čaputovej inaugurácie, všetko nasvedčuje tomu, že tu bolo skôr „vajce ako sliepka“!!!

 

PS:

 

Nami zvoleným novým zákonodarcom v PV 2023, pravdepodobne konaných 30.9.2023, dávam do pozornosti, aby doplnili ústavu SR v Čl. 101, ods.(9), pôvodný text – „O ústavnosti alebo zákonnosti volieb prezidenta rozhoduje Ústavný súd Slovenskej republiky.“ – napríklad takto – „O ústavnosti alebo zákonnosti volieb prezidenta rozhoduje Ústavný súd Slovenskej republiky. Volebný proces volieb Prezidenta je ukončený až po tomto rozhodnutí Ústavného súdu Slovenskej republiky“

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.