Založ si blog

Média, ďalších 20 rokov si nemôžeme-nemôžete dovoliť!

Akosi, sa to prešlo mlčaním!

Akosi, si to nevšimol z našich dnešných „mocných“ politikov, nikto!

Nevšimla si to ani Čaputová, ktorá od ohlásenia kandidatúry na pozíciu prezidenta/prezidentky SR hlasno hlása, že je za nové hodnoty v politike, že je za pravdu a lásku…!

A keď sa jeden z „novinárov“ prizná, že pred 20. rokmi sa mu prihodilo „zatmenie mysle“, ktoré si dnes akosi nevie vysvetliť v súvislosti s „blahorečením“ vojenskej invázie USA do Iraku v marci 2003, tak Čaputová mlčí!

Tým „novinárom“ je Martin Milan Šimečka – https://dennikn.sk/3290149/chyba-ktorej-som-sa-dopustil-pred-20-rokmi/?ref=list

 

Tento Šimečka, plných 20 rokov ani len netušil, že sa vtedy, v roku 2003, brutálne mýlil?

Trvalo mu to až neuveriteľných 20 rokov, aby prišiel na to, že vtedy, pred 20. rokmi stál absolútne pomýlene so „zatemnenou mysľou“ plne na strane agresora USA voči nevinným Iračanom?!

Ako to, že až dnes?

Dnes preto, aby obhájil svoje dnešné „zatemnenie mysle“, že plne stojí na strane USA v tom, že dodávať zbrane do ohniska konfliktu na Ukrajine, je opäť zo strany USA „správna“ vec?!

Týmto sa chce Šimečka z vlastnej „chyby“ z pred 20. rokov vyviniť, že síce vtedy stál na zlej strane(USA) lebo mal zatemnenú myseľ a teraz má myseľ krištáľovo čistú a teda dnes už naozaj stojí na tej správnej strane konfliktu(USA)?!

Nuž veru, toto „objektívno-demokratické“ média nestačí!

Je potrebné sa poučiť zo „zatemnenia mysle“ z pred 20. rokov a to nie len samotný M.M. Šimečka, ale celá tá časť „našich“ médií, ktoré nie len vtedy stáli na tej „správnej“ strane(USA) vojenského konfliktu, ale aj z pohľadu ich postoja k dnešným udalostiam na východe Ukrajiny!!!

Dnes oveľa viac, ako kedy pred tým, je potrebné, aby všetci slovenskí novinári mali myseľ čistú a nie zatemnenú len jedným smerom!

Ja netvrdím a ani by som to nechcel, aby naše média informovali o konflikte na Ukrajine jednostranne v prospech Ruskej federácie, to určite NIE!

Ale vyváženosť v informáciách z oboch strán, tak to ÁNO!!!

Prečo je dnes zakázané písať a informovať slovenskú verejnosť o tom, kde sú korene tohto konfliktu?!

Veď ak média zverejnia informáciu, že ruské vojská vstúpili na územie Ukrajiny a pomenujú to ako agresiu, tak prečo už neinformujú aj  o príčinách tejto vojenskej agresie zo strany Ruskej federácie?!

Je hádam hriechom pomenovať príčiny následku?!

To je nejaká konšpirácia, to je nejaká dezinformácia, to je nejaký hoax, ak sa pomenuje príčina/príčiny takejto vojenskej agresie?!

To naozaj je potrebné tu vyťahovať staré známe, že bez akcie, nie je reakcia?!

To naozaj je tu potrebné vyťahovať také jasné veci, že ak nebudeme poznať príčiny, tak sa následkov NIKDY nezbavíme?!

Vždy, ak sa niečo stane, vždy ak sa niečo udeje, ak sa udeje niečo zlé, niečo hrôzostrašné, čo ohrozuje nevinné ľudské životy, je vždy na mieste otázka PREČO?!

PREČO sa to stalo?!

Dalo sa tomu zabrániť?!

A už, keď sa to stalo, tak ako to, čo najskôr bez zbytočných obetí UKONČIŤ/UROVNAŤ SPOR?!

Mne sa naozaj zdá, že aj dnes a už dosť hodnú chvíľu, majú „naše“ „demokraticky-objektívne“ média naozaj „zatemnenú myseľ“ a to v tom, že opäť vidia len jednu stranu sporu!

Že opäť velebia a doslova sa mediálne podhadzujú USA administratíve, tej USA administratíve, ktorá nemá záujem vojenský konflikt na Ukrajine riešiť diplomaticky za veľkým medzinárodným okrúhlim stolom, ale len a výhradne vojenskou podporou všetkého druhu ukrajinskej strane!!!

S týmto je potrebné, čo najskôr skoncovať!

Zničiť, poraziť, rozdrviť jadrovú veľmoc NIE JE MOŽNÉ VOJENSKY!!!

Rokovať, neznamená sa vzdať!!!

Ja nevravím, žeby tu, v tomto konflikte, malo platiť, že „múdrejší ustúpi“, to určite nie, ale chcem, aby sa začalo uplatňovať iné  rečenie a tým je – NECH ZVÍŤAZÍ ZDRAVÝ ROZUM!!!

Nie rozum „zatemnený“ resp. „zatemnená myseľ“!!!

 

Záver:

 

Takže áno, „objektívno-demokratické“ média a aj vy „objektívno-demokratickí“ „novinári“ v nich, čo sa venujete týmto a podobným celospoločenským témam, je na čase sa zamyslieť, či nemáte dnes „zatemnenú myseľ“, či ste ju nemali zatemnenú aj v dobe covidizmu lebo my Slováci si nemôžeme dovoliť ďalší luxus v podobe ďalších 20. rokov, keď si až potom uvedomíte, akú ste mali v dnešnej dobe „zatemnenú myseľ“!!!

A netreba urobiť/vykonať nič mimoriadne!

Nič svetoborné!

Nič mimoriadne odvážne, ba ani hrdinsko-chrabré!

LEN začať obyvateľov SR informovať objektívne, informovať z „oboch brehov riek konfliktu“ a nie len jednostranne, jednomyseľne – čo v ľudskej reči znamená, že šírite PRPAGANDU v propsech jednej strany…!!!

Naozaj sa to nedá?!

Nedá sa, slobodne pomenovať príčinu a hľadať mierové východisko z následku tejto príčiny???!!!

Podľa mňa sa to dá, „len“ treba chcieť a byť vo svojom konaní slobodný/í – nepodliehať jednému, ba ani druhému!!!

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.