Založ si blog

Za Čaputovej sukňu nie. Za Ústavu Slovenskej republiky áno!

Z časti má Čaputová pravdu, vo veci poskytnutia Zelenskému naše MiG-29, ale len z časti.

 

Ale pekne po poriadku.

 

Čaputová sa včera vyjadrila nadmieru arogantne a slovníkom, ktorý absolútne nepatrí do úst najvyššieho ústavného činiteľa SR!

A čo ma tom najviac u Čaputovej zaráža je to, že sa spreneverila svoji hodnotám, čo sa rodovej rovnosti týka!

 

Čaputová totiž poslancom nášho národného parlamentu, ako celku, odkázala, aby sa vo veci zaslania našich MiG-29, neschovávali za jej ženskú sukňu!!!

 

Nuž veru, pravdu má, za jej „prezidentskú“ ženskú sukňu nie, ale za ústavu SR jednoznačne áno!

 

Ešte musím na úvod zdôrazniť, že Čaputová sa jednoznačne zbavuje zodpovednosti, jednoznačne sa obáva prijať rozhodnutie, ktoré výsostne padne na jej politickú hlavu, napr. v takýchto vojenských otázkach a pritom je podľa Ústavy SR hlavným veliteľom našich OS SR, ale keď sa jedna o občanov-voličov SR, tak tu sa zvykne skrývať za „sukňu“ samotného Ústavného súdu SR – viď dva krát referendum o skrátení volebného obdobia bývalej riadnej a dnešnej demisnej „vlády“ SR!

 

No a teraz k Čaputovej alibizmu poslania MiG-29 na Ukrajinu do rúk Ukrajincom.

Pravdu má v tom, že prvý je na rade parlament SR.

Ústava SR totiž jasne hovorí v Čl. 86 – „Do pôsobnosti Národnej rady Slovenskej republiky patrí najmä: – ods.(d) – „pred ratifikáciou vyslovovať súhlas s medzinárodnými zmluvami o ľudských právach a základných slobodách, s medzinárodnými politickými zmluvami, s medzinárodnými zmluvami vojenskej povahy,…“

 

A kto dnes ratifikuje takéto parlamentom odsúhlasené „zmluvy vojenskej povahy“?

Nuž, dnes je to výsostne Čaputová, ktorá po tom, čo „vláde“ SR pod vedením Hegeromatoviča, bola v parlamente vyslovená nedôvera (už 15.12.2022!), prevzala zásadné kompetencie vlády na seba a to aj tie, ktoré na vládu v minulosti preniesli jej prezidentsky predchodcovia a to tým, že si ich jednoducho väzme späť!!!

A toto jej káže naša Ústava v Čl. 102 – (1) – Prezident – a) – „zastupuje Slovenskú republiku navonok, dojednáva a ratifikuje medzinárodné zmluvy. Dojednávanie medzinárodných zmlúv môže preniesť na vládu Slovenskej republiky alebo so súhlasom vlády na jej jednotlivých členov,“

 

Takže áno, v jednom má Čaputová pravdu, keď síce drzým slovníkom, ale pravdivo vyzýva hlavne svojich „vládnych“ poslancov v parlamente, aby sa neschovávali za jej „prezidentskú sukňu“ a najskôr oni v parlamente takúto medzinárodno-vojenskú zmluvu o odovzdaní/odpredaní našich MiG-29, väčšinovo schválili resp. vyslovili súhlas s takouto zmluvou a až následne nastupuje Čaputová, presne tak, ako to expresne rýchlo vykonala, keď svojim „prezidentským“ podpisom ratifikovala Zmluvu o „obranne“ spolupráci medzi USA a SR…

Vtedy sa však Čaputová chovala úplne opačne, ako dnes.

Vtedy Čaputová doslova vyzývala parlament SR, aby čo najskôr vyslovili súhlas s touto „obrannou“ Zmluvou a ešte aj pridala komentár, že síce sa aj na ňu obrátilo veľa inštitúcií, aby predmetnú Zmluvu posunula pred svojou ratifikáciou na posúdenie Ústavnému súdu SR, či je plne v súlade s našou Ústavou, ale ona na nej nič proti ústavného nevzhliadla!!!

Tak prečo dnes ide na parlament, tak arogantne, keď voči ním používa resp. im vyčíta používanie jej  „prezidentskej sukne“ a nezoberie na seba zodpovednosť a doslova nevyzve poslancov, minimálne tých za „vládnu koalíciu“, ktorí doslova horia za vojenskú pomoc Zelenskému/Ukrajine v boji proti ruskému agresorovi, nech okamžite vyslovia súhlas zo zmluvou o poskytnutí našich stíhačiek MiG-29 a ona to rovnako, ako pri „obrannej“ Zmluve podpíše na prahu „svojho“ paláca, aby stíhačky Zelenskému mohli odísť čo najskôr a tak mohol byť svetový mier zachránený!!!

 

Takže tak!!!

 

Záver:

 

Čosi sa deje okolo Ukrajiny a jej neochvejnej vojenskej pomoci zo strany USA/EÚ/NATO, keď zrazu nikto na Slovensku z tých, čo sú za absolútnu vojenskú pomoc Ukrajine, nechcú na seba zobrať zodpovednosť za zaslanie našich MiG-29 na Ukrajinu!

Prečo asi???!!!

 

PS :

 

Prečo sa dnešní kompetentní v našom štáte doslova politicky ohadzujú kompetenciou, po ktorej všetci volajú, že treba! Treba poslať na Ukrajinu všetko vojenské, čo máme, vrátane našich MiG-29!

Ako to?

Veď sveto svete tvrdia, že oni na to majú mandát od nás občanov – voličov!

Tak potom kde je problém?

Žeby som nás  občanov-voličov SR preceňoval a teda nie sme to My, čo im na to dávame mandát?

A ak nie MY, tak potom kto?

Nech si odpovie každý sám…, moju odpoveď pozná každý, čo si prečítal, čo i len jeden jediný môj názorový článok

 

PS II. :

 

Takže áno, nech sa nikto neschováva za Čaputovej „prezidentskú sukňu“!

Ale nech sa každý obyvateľ SR, každý občan-volič, smelo a hrdo oprie o znenie našej Ústavy, ústavy Slovenskej republiky!!!

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.