Založ si blog

SMER, K-ĽSNS, REPUBLIKA. .. sú v RTVS persony non grata? To čo si Machaj dovoľujete?

Ľubomír Machaj vy ste kto? Ste len obyčajný štátny úradník a nič viac?

 

Ale pekne po poriadku.

 

V sobotu 25.2.2023 mali v relácií SRo – „Sobotné dialógy“ diskutovať „minister obrany“ Jaroslav Naď, vraj člen OĽANO a zástupca, nominant SMER-SSD.

Avšak Jaroslav Naď nakoniec „diskutoval“ sám so sebou resp. „opozičnú Smerácku oponentúru“, mu robila moderátorka Jančkárová!!!

Jančkárová preto lebo SMER-SSD si dovolil poslať do diskusie Ľuboša Blahu namiesto Mariána Kéryho a toto sa pre RTVS stal neprekonateľný problém!!!

Prečo?

ČO, RTVS je nejakým zákonom dovolený cenzor?

Cenzor v tom, že len ona rozhodne, akého politika zo svojich radov, si môže daný politický subjekt nanominovať a poslať do diskusie v RTVS?

Toto je čo za mediálna diktatúra???

Jančkárová z RTVS, za RTVS „obhajovala“ a infantilne „zdôvodnila“ to, že nepustili Blahu diskutovať, oponovať Naďovi, takto – „…ako politický oponent mal prísť do tejto relácie predseda zahraničného výboru Národnej rady pán Marián Kéry, ešte v stredu hovorca strany SMER-SD, potvrdil jeho účasť. Krátko pred reláciou však namiesto neho prišiel do rozhlasu neohlásene podpredseda strany Ľuboš Blaha, ktorý nebol dohodnutý. Hovorca strany však do začiatku relácie, ktorú pre pracovný program povereného šéfa rezortu, pred nahrávame v piatok predpoludním, zmenu neohlásil, neoznámil ani neospravedlnil pána Kéryho, preto uplatňujeme princíp prázdneho kresla…“

 

A toto je čo za cenzúra?

Toto je čo za nezmysel?

Uplatnenie si princípu prázdneho kresla, si môže RTVS dovoliť, aj keď ani to nemá v žiadnom zákone, vtedy, ak by SMER-SSD nenanominoval nikoho!!! A nie, že nominant SMER-SSD je na bráne SRo a oni ho nepustia ani len do budovy Slovenského rozhlasu!

A vy, vy v RTVS, hlavne Machaj, vy ste kto, že sa je potrebné na návštevu k vám ohlasovať?

Vy ste Vatikán?

Vy ste Biely dom,

Vy ste Kremeľ?

Vy ste sídlo čínskej KS – Zakázané mesto?

A kde v zákone o RTVS máte kompetenciu, že vy si budete vyberať koho pustíte a koho nepustíte do politických debát z radou dnešnej opozície?

Vy si neuvedomujte, že aj Ľuboš Bláha je verejný ústavný činiteľ, riadny poslanec slovenského parlamentu, ktorého si slobodne v PV 2020 zvolili občania, voliči SR?

Ľuboša Blahu vtedy volilo a za svojho zástupcu v parlamente si zvolilo 60 263(!) občanov SR!

Garantujem vám, že v nadchádzajúcich PV, to môže byť aj tri(3) krát toľko!!!

A vás Machaj, koľko občanov SR volilo a zvolilo za GR RTVS?

Nuž ja vám to prezradím – ani JEDEN!!!

Aj z dnešného diktátorského chovania Machaja je zrejme, že zákon o RTVS musí po najbližších PV prejsť kompletnou novelizáciou, kde okrem iného bude musieť byť zavedená priama voľba GR RTVS občanmi SR s možnosťou jeho odvolania, opäť len občanmi SR na základe konania referenda…

Ja osobne si nepamätám, že pred PV 2020 RTVS by nepustila do diskusnej relácie akéhokoľvek vtedajšieho opozičného politika, poslanca slovenského parlamentu!!!

Uvediem fakty z doby Vlády SMER-SD, SNS, MOST-HÍD (zámerne vyberám mesiac február, aby to korešpondovalo z februárom 2023!):

 

Relácia O 5 minút 12 vysielaná dňa 24.02.2019 – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/180267#136 obsadenie – Miroslav Číž (SMER-SD – žiaľ už nebohý), Jaroslav Paška (SNS – žiaľ už nebohý), Jana Kiššová (SaS), Ján Budaj (za OĽANO, predseda Zmena zdola)

 

Relácia O 5 minút 12 vysielaná dňa 11.02.2018 – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/147836#141 – ešte moderoval Martin Strižinec, dnes hovorca Čaputovej…, obsadenie – Peter Gajdoš (SNS) vtedajší minister obrany SR, Ľubomír Galko (SaS)

 

Relácia O 5 minút 12 vysielaná 26.02.2017 – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/118779#81 – obsadenie – Lucia Nicholsonová (SaS), Ábel Ravasz (Most-Híd), Anton Marcinčin (KDH-v tej dobe ešte stále splnomocnenec „Ficovej“ Vlády), Milan Krajňák (Sme rodina)

 

Relácia O 5 minút 12 vysielaná 14.02.2016 – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/87530#213 – veľmi zaujímavá téma – „Daňové podvody Igora Matoviča“. A vieš dnešný občan-volič-divák RTVS, aké mal vtedy moderátor Martin Strižinec obsadenie v štúdiu? Nuž takéto „nevyvážené“ – Robert Kaliňák (SMER-SD, vtedajší minister vnútra SR) a div sa svete, samotný Igor Matovič (OĽANO)!!!

 

No a porovnajme si to napr. s dnešnou reláciou O 5 minút 12, dnes 26.2.2023.

Dnes je obsadenie Igor Matovič (OĽANO), Marián Viskupič (SaS) a, a, a nikto!

Diskutujú dvaja demisní koaliční poslanci, ktorí nám tu chcú „vládnuť“ v demisií až do 30.9.2023 lebo si to spoločne v parlamente odhlasovali a pritom sa tvária, ako vzájomná opozícia!

Machaj a spol., pýtam sa,, kde je zástupca SMER-SSD? Kde je zástupca K-ĽSNS?

Kde sú zástupcovia tej opozície resp. tých opozičných strán, ktoré prešli po PV 2020 do nášho národného parlamentu?!

Toto, ako som vyššie dokázal, sme tu počas vlády SMERU-SD a spol. na obrazovkách RTVS nezažívali, žeby si v štúdiu v O 5 minút 12, hrkútali len poslanci za SMER-SD, SNS, Most-Híd, bez politickej opozičnej oponentúry!!!

 

V O 5 minút 12 pred týždňom, 19.02.2023 sedeli Juraj Šeliga (Za ľudí) a Erik Tomáš (Hlas-SD) – teda poslanec parlamentu, ktorý sa do národnej rady nedostal na kandidátke Hlas-SD, ale na kandidátke SMER-SD a teda, keď tam mohol diskutovať on, tak prečo nie niekto z REPUBLIKY, ktorý/í tiež odišli/opustili K-ĽSNS a v preferenciách atakujú. Priečku v poradí, ak by sa PV konali dnes a aj to nie je celkom objektívne?!

 

V O 5 minút 12 pred dvomi týždňami, 05.02.2023 sedeli v štúdiu – Michal Šípoš (OĽANO) a Branislav Gröhling (SaS) – opäť „vyváženosť“, ako remeň, ako bič!!!

 

Záver:

 

Ešte raz otázka na Machaja – Vy ste kto Machaj? Kto ste vy, že sa správate, ako uzurpátor mediálnej moci, ktorý sám, ako jedna jediná osoba, rozhodne, ktorého, riadne občanmi SR zvoleného politika do RTVS pustí a ktorého nie?!

Ako si môžete dovoliť nepozývať do verejných diskusií zástupcov SMER-SSD o K-ĽSNS a REPUBLIKE ani nehovoriac! A ako si dovolíte im ešte aj diktovať koho môžu nominovať a koho nie?!

Politická strana môže, ešte aj sekundu pred začatím relácie, zmeniť svojho nominanta!

Politický subjekt v demokratickej spoločnosti, si dokonca môže zmeniť svojho nominanta aj počas už prebiehajúcej diskusnej relácie a verejno-právna RTVS s tým neurobí nič, jediné čo môže urobiť je to, že sa na to môže tak akurát pozerať a nechať na občanovi, voličovi, divákovi, aby si o tomto urobil svoj vlastný názor!

Rozumiete tomu Machaj a vám podobní???!!!

Uvedomujete si, že vy ste z titulu svojej funkcie GR RTVS, ako to verejno-právnej inštitúcie, že ste verejným činiteľom? A svojim postojom k dnešným opozičným politikom jednoznačne zneužívate svoje postavenie verejného činiteľa?

Nuž, dnes ešte nie lebo dnes tu máme „demokraciu západného, teda USA typu“, ale po najbližších PV, a som o tom presvedčený, že budete obvinený a stíhaný, za celkom jednoznačné dopustenie sa trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa a verím, že nezávislý slovenský súd vám vymeria spravodlivý trest!!!

Naozaj už stačilo!!!

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.