Založ si blog

Slováci a táto informácia, otázka, Vám včera vôbec nechýbala? Ani odpoveď na túto otázku?

Včerajší deň na „našej“ mediálnej scéne, na mediálnej scéne tých médií, ktoré si uzurpovali, hlavne po marci 2020 a ešte výraznejšie po 24.2.2022(!), mať ako jediné v našej republike, pravdu resp. „pravdu“, sa včera správali – „ako by ich jedna mater mala“!!!

Pýtam sa na úvod dnešného môjho názorového článku – Načo vôbec máme toľko médií? Načo máme toľko samostatných redakcií?

Veď oni majú jeden spoločný názor, jednu spoločnú „pravdu“ a spoločne nedopustia žiaden iný názor, žiadnu diskusiu o ich názore a keď sa jedná o dnešnú demokratickú opozíciu (SMER-SSD, K-ĽSNS, Republika, SNS, Socialisti.sk…), keď sa jedná o to, ako riešiť problém na Ukrajine (samozrejme, že tu sú tiež zjednotení výhradne za vojnu!), kto a prečo zavraždil/i, v roku 2018 dvoch mladých ľudí, tak na toto majú odpovede, odpovede na vlas rovnaké a hlavne si za nimi plne stoja, ako by to boli fakty a nie len ich zbožné domnienky, aby pravdou boli!!!

A presne toto sa včera ukázalo v plnej nahote!

Bolo jedno, ktoré médium si včera Slovák otvoril, od skorého rána do neskorého večera, či už TV alebo noviny, ich web stránky…

Všetci hrali na jednu strunu a všetci mali na chlopni, na odeve pripnutý odznačik, ktorý bol k dispozícií okamžite po predmetnej vražde, pre všetkých, ktorí ihneď po tejto vražde „poznali vinníka“…, pričom napr., výroba a distribúcia pri iných takýchto „reklamno-propagačných“ materiáloch trvá aj týždne!!!

Apropo, kto a kedy ich dal vyrobiť a hlavne kto, to financoval?!

Možno niekto nad tým mávne rukou, však to je len taká banalitka pri takejto tragédií…!

Iste, ale uvedomte si Slováci, že dnes tu máme kapitalizmus a teda dnes, len tak hocikto, len tak nezištne nebude „hrabať zadarmo“ lebo ani to „kura nehrabe zadarmo“…, nedá sa nič robiť – kapitalizmus je hold kapitalizmus…

A plánované hospodárstvo sme tu mali pred rokom 1990 a vtedy sa dalo pochopiť, že nejaký tovar bol dostupný ihneď na druhý deň lebo sa vyrábalo aj na skladové zásoby! Zatiaľ čo dnes, sa vyrába výhradne na tom, aký je dopyt a ponuka na trhu a teda nič len tak neleží v sklade a keď to je potrebné, až potom sa na tom začne pracovať a to predsa chvíľu trvá, kým to uzrie svetlo sveta resp. trhu…! V prípade odznakov je predsa potrebné , aby niekto pripravil návrh, vizualizáciu, potom musí niekto prísť a povedať áno takto má byť, takto si to predstavujeme, aby to zaujalo, aby to splnilo cieľ, pre ktorý je to určené resp. toto ešte upravte, potom to musí dostať formu, potom materiál, potom výroba, potom distribúcia a potom, a potom a teda nie ihneď na druhý deň…

Takže včera všetky tieto „objektívno-demokratické“ média, na čele s dnešnou „demokratickou“ RTVS, mali všakovaké otázky, všakovaké témy, ktoré sa niesli v jednej rovine, že vinným je Fico, SMER-SSD…BODKA, BASTA, nediskutovať!!!

5 rokov hudú tú istú propagandistickú, ničím nepodloženú ich „pravdu“ a každým rokom to zneužijú na nenávistnú proti propagandu jedine jedným smerom k Ficovi a SMER-SSD, a pritom, včera ani jeden jediný z nich nenašiel toľko novinárskej odvahy (a pritom sa poniektorí z nich hrajú na veľmi odvážnych investigatívnych novinárov! Však, napr. istá Monika z istého enka?!), aby položil/i najzákladnejšiu otázku!!!

AKÚ???

Nuž túto – „KOMU TÁTO VRAŽDA POLITICKY POMOHLA A KOMU POLITICKY UŠKODILA?“

A túto otázku je potrebné rozviesť na množstvo malých, dielčích, tiež veľmi dôležitých otázok…!

Nuž, keď to neurobili „naše chrabré“ média, tak to v stručnosti urobím ja…

Iste, ide o môj subjektívny pohľad a teda v žiadnom prípade netvrdím, že tento môj pohľad je jediný pravdu nesúci, ako to o svojej pravde neustále tvrdia „naše objektívno-demokratické“ média…

Nuž, začnem od doby dávno pred predmetnou vraždou…

Pred touto vraždou všetky „objektívno-demokratické“ média neustále, aj za pomoci vtedajších večne opozičných politikov, búšili do SMER-SD a NIČ!

NIČ, v tom smere, že SMER-SD, zakaždým vo voľbách uspel a skladal Vládu SR, buď sám (rarita po novembri 1989) alebo koaličnú a oni takpovediac ostali na „politický ocot“ na okraji, bez možnosti podieľať sa na moci v našom štáte…(dnes vidíme, čo znamená, keď tú moc v rukách majú, ako sa jej za svet nevedia pustiť…!)

A robili bárs čo!

Klamali, zavádzali, vymýšľali si kade čo a o kade kom, ktorých nijako čistými prostriedkami v priamom politickom boji nevedeli poraziť!

Boli z toho zúfali a hlavne boli z toho zúfalí tí, čo ich finančne podporovali (aj zo Západu?)…

A nakoniec to prišlo!

Prišlo to, čo nikdy prísť nemalo!

Vražda!

V tomto prípade vražda novinára a jeho priateľky!

No a tu, od tohto momentu idem porovnávať, komu táto vražda priniesla politický a iný osoh a komu jednoznačne poškodila…

Prvá je samozrejme na rade Čaputová…

Čaputová, až do tohto momentu bola pre absolútnu väčšinu Slovákov (hlavne mimo Bratislavu) úplne, aleže úplne neznámou osôbkou!

Prečo a z akého dôvodu sa Čaputová rozhodla kandidovať na prezidentku SR?

Nuž všakovako sa krútila, všakovako to zaobaľovala do rôznych právnických tém, že ide kandidovať lebo podľa nej, počas Vlád SERU-SD a spol., tu bola nízka vymožiteľnosť práva, korupcia a tak pod.

Podstatná vec, ktorú si je potrebné u Čaputovej všimnúť z tohto obdobia je aj toto – v čase tesne po predmetnej vražde, Čaputová nemá zriadený FB profil, ten, na ktorom nás denno denne „udivuje“ o svojej politickej „čistote“…

FB profil, tento –  https://www.facebook.com/zcaputova/ , si Čaputová (resp. to vykoná niekto za ňu?) zakladá až 25. mája 2018, teda 3(!) mesiace po predmetnej vražde!

Pýtam sa, prečo Čaputová nemala založený FB profil dávno pred tým alebo keď ju to tak politicky nakoplo z pozície podpredsedníčky PS, tak prečo si FB profil nezakladá už na druhý deň po zverejnení o tejto vražde? Prečo čaká až tri mesiace?!

Avšak je potrebné si u nej všimnúť v tej dobe, tento jej podstatný dôvod na kandidatúru, citujem vtedajšiu Čaputovú – „Táto myšlienka (pozn. ísť kandidovať) zaznela prvýkrát v rámci Progresívneho Slovenska vo februári (pozn. 2018!). Potom prišli búrlivé spoločenské udalosti a všetci sme sústredili plnú pozornosť na ne.“ – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid02AdiNjEJTsyBEjBSwv4j3jGmTcGtxzG22qWywqZprTejEUGh1LFBD5dw9i8AYP8Cnl

 

A viete, čo je na jej vtedajšom kandidovaní naj tragikomickejšie?

Nuž to, že ona za svoju kandidatúru a za to, že sa stala „prezidentkou“ SR vinní Andreja Kisku!

Nevymýšľam si, tu je jej jasné stanovisko – „Kľúčové pri mojom rozhodnutí bolo oznámenie prezidenta Kisku, že nebude ďalej kandidovať. Ak by pokračoval, moje rozhodnutie by bolo určite v prospech nekandidovania.

 

Takže Andrej Kiska, veľká, preveľká „vďaka“!!! (Hádam si čaputová nemyslela, že ak by Kiska kandidoval, žeby vyhral aj po druhý raz? Viď jeho Za ľudí a PV 2020!)

Takže z strany Čaputovej, tiež „argument“ ako hrom, že prečo sa nakoniec rozhodla ísť a kandidovať za „prezidentku“ SR!!!

 

Takže áno, Čaputová postavila svoju „prezidentskú“ kandidatúru na základoch predmetnej vraždy lebo jasne hovorí, že v PS sa vtedy všetci sústredili a venovali pozornosť práve tejto tragédií…

Takže podľa môjho názoru, Čaputová je jednoznačným politickým „konečným užívateľom“ profitu z tejto tragédie!!!

Samozrejme, že ďalšími politickými „konečnými užívateľmi“ tejto tragédie sú dnešní „mocní“, ktorých predvolebná kampaň sa niesla výhrade v tomto duchu, že za vraždou stojí SMER-SD, že oni vytvorili v našom štáte „mafiánsky“ systém, ktorý podľa nich vyústil až k predmetnej vražde… (a dnes znovu vinia SMER-SSD a spol., aj za vraždu napr. pri Gay bare v Bratislave a pritom sú oni už viac, ako tri roky pri absolutistickej moci…!)

A na základe tejto predvolebnej kampane, sa po PV 2020 dostávajú k moci!!!

 

No a teraz, kto je ten/tí, ktorému/ktorým to politický a aj inak, „pomohlo“ hádam najviac a preto je to on/oni, čo mal/mali túto vraždu naplánovať a nechať vykonať???!!!

Áno, ide o samotný SMER-SD, dnes SMER-SSD a hlavne to malo byť najvýhodnejšie, najprospešnejšie pre samotného Fica!!!

A aj mu to „pomohlo“ a „pomáha „ dodnes!!!

Voľby 2020 (PV) jednoznačne na plnej čiare prehral SMER-SSD a to by podľa logiky tých, čo jednoznačne vinia Fica a spol. za smrť novinára a jeho priateľky, malo predsa dopadnúť úplne opačne lebo oni vtedy, aj dnes tvrdia, že daný novinár bol Ficovi a spol., prekážkou v ich ďalšom vládnutí…!

Nuž áno, ani tu „logika“ nepustí…

 

Nuž a tak by som mohol pokračovať ďalej o tom, kto z predmetnej vraždy politicky profitoval a kto z nej politicky „profitoval“???!!!

A táto otázka včera nijako nezaznela!

Lebo zaznieť nesmela???

 

Takže podľa môjho názoru, bolo by načim, aby sa naše OČTK, ktoré majú vraj „rozviazané ruky“, zamerali aj na tých, pri vyšetrovaní pôvodcu predmetnej vraždy, ktorí po tejto vražde politicky narástli, ktorí, ako sa aj dnes k tejto vražde stavajú, ako sa hovorí –  „zlodej kričí, chyťte zlodeja“ lebo ako hovorí klasik (Alojz Hlina) – „Jeden nikdy nevie“!!!

 

PS:

Veľmi ma „pobavila“ včerajšia téma na RTVS k predmetnému smutnému, už 5 výročiu, keď mali tému s názvom, že – „majú sa investigatívny novinári báť aj dnes?“

Nuž moja odpoveď, za mňa osobne, je táto – „Ja neviem, či sa investigatívni novinári majú báť aj dnes. To naozaj neviem. Ale keď chcú byť vyšetrovateľmi, tak nech si dajú žiadosť na NAKA a nech sa idú realizovať tam. Lebo táto činnosť patrí hlavne a jediné do pôsobnosti OČTK! Novinár nemá vyšetrovať…, ale má o vyšetrovaniach a o odhaľovaniach trestných činnosti informovať, informovať objektívne bez politického zafarbenia…! A uzavriem to dnes tým výhradne, že ja osobne sa obávam práve takýchto novinárov resp. „novinárov“! Áno, obávam lebo, čo oni dokážu spôsobiť za škody v našom štáte, či už priamo alebo nepriamo, ako oni vedia jednotlivcom, ale ja skupinám ublížiť na základe „objektívnych“ ich „právd“, tak na to sa nechytajú ani tí „najlepší z najlepších“ politikov!“

 

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.