Založ si blog

Čaputová – „Ústavný súd SR, pozor! Pochodom vchod! Ľavá, ľavá, ľavá. ..

Podľa Ústavy SR, je Prezident SR Hlavným veliteľom Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Ale nikde v ústave so  sa nedočítal, žeby Prezident SR bol aj hlavným veliteľom Ústavného súdu Slovenskej republiky! (ÚS SR)

Avšak mne to príde tak, že tomu tak je lebo čo si Čaputová doslova na ÚS SR zapíska, tak ÚS SR ihneď podskočí, koná, vykoná a stotožní sa s „jej právnym“ názorom!!!

Hneď na úvod tohto môjho dnešného názorového článku chcem opäť pripomenúť, že podľa môjho hlbokého presvedčenia, predseda ÚS SR Ivan Fiačan, vo vzťahu k Čaputovej pochybil úplne na začiatku Čaputovej „prezidentskej“ kariéry, keď od nej osobne prevzal jej sľub „prezidenta“ v rozpore s ÚS SR!

Totiž, dňa 15.6.2019, keď Čaputová skladala sľub „prezidentky“ SR do rúk Ivana Fiačana, mal Ivan Fiačan na „svojom“ ÚS SR, riadne prijaté na riadne konanie dve sťažnosti jedného z kandidátov na prezidenta SR, na neústavnosť a nezákonnosť prvého aj druhého kola prezidentských volieb 2019!

A čo hovorí Ústava SR?

Nuž „len“ toto – Čl. 101, ods.(9) – „O ústavnosti alebo zákonnosti volieb prezidenta rozhoduje Ústavný súd Slovenskej republiky“ (!!!)

Tak sa pýtam, dňa 15.6.2019 mal Iva Fiačan rozhodnutie „svojho“  ÚS SR o tom, či prezidentské voľby 2019 boli ústavné a zákonné?!

NIE, NEMAL!

A teda nemal ústavné právo prevziať od Čaputovej „prezidentský“ sľub!!!

ÚS SR o ústavnosti a zákonnosti prezidentských volieb 2019 rozhodol, až takmer o rok neskôr, až 02.04.2020!!!

Takže všetky rozhodnutia Čaputovej od 15.6.2019 do 02.04.2020, ja osobne považujem za protiústavné a ako hovorí klasik, aj NULITNÉ!!!

No a ÚS SR v tej svoje doslova servilnej/poddanej činnosti vo vzťahu k Čaputovej, pokračuje aj naďalej…

Každé jedno podanie na ÚS SR, ktoré podala Čaputová, bolo zo strany ÚS SR riešené takmer bezodkladne a s výsledkom, ako sa samotná Čaputová chváli, že – „Som rada, že ÚS SR sa stotožnil (mi vyhovel) s mojim právnym názorom…“ napr. TU – https://www.facebook.com/zcaputova/photos/a.863012043906781/1287875571420424/?type“ – =3

A presne toto sa deje aj v dnešných dňoch…

Ale pekne o poriadku:

Dňa 16. decembra 2021 sa udialo toto – „Tridsať poslancov sa obrátilo na Ústavný súd, žiadajú pozastavenie paragrafu 363“ – https://dennikn.sk/2650918/tridsat-poslancov-sa-obratilo-na-ustavny-sud-a-ziadaju-pozastavit-paragraf-363/

 

Ústavnému súdu SR trvalo takmer dva mesiace, až 02.02.2022, aby rozhodol o tom, že – „Ústavný súd posúdi ústavnosť paragrafu 363“ – https://hnonline.sk/slovensko/20537341-ustavny-sud-posudi-ustavnost-paragrafu-363

Div sa svete, že ÚS SR o dnešných dní teda do 10.02.2023 o tomto ešte nerozhodol a žiadosť 30. poslancov národného parlamentu SR nedokázal posúdiť!

 

Ale POZOR!

Dňa 26.01.2023 to isté vykoná Čaputová – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid02aKMMFPV1eBy16Db9u79jW2Sxsu9b1MYtsmRvc4MBrQxBo4jNAjZnQhdBYzErzDwol

 

Čaputová na FB píše, okrem iného – „Podala som na Ústavný súd SR návrh na začatie konania o súlade paragrafu 363 Trestného poriadku s Ústavou a medzinárodnými dohovormi. …“

 

A Ústavnému súdu SR trvá len pár dní, presne 13 dní (žeby bola pre Čaputovú v tomto prípade 13. šťastným číslom?), keď už 8.2.2023 urobí toto –  „Ústavný súd prijal v celom rozsahu návrh prezidentky k paragrafu 363 Trestného poriadku“ – https://tvnoviny.sk/domace/clanok/634095-ustavny-sud-prijal-v-celom-rozsahu-navrh-prezidentky-k-paragrafu-363-trestneho-poriadku?campaignsrc=tn_clipboard

 

A dokonca ÚS SR je tak „milý“, že vykoná ešte aj toto- „Zároveň ho spojil s konaním, v ktorom daný paragraf napadla ešte koncom roka 2021 aj skupina poslancov Národnej rady (NR) SR.“ – citát  toho istého článku uvedeného vyššie v texte.

Takže dotknutý poslanci, 30. poslanci národnej rady, vy by ste mali Čaputovej poslať ďakovný list lebo nebyť jej, tak ktohovie kedy by sa Fiačan a spol. začali zaoberať vašim podaním…

 

No a teraz bude zaujímavé sledovať, ako bude Ústavnému súdu SR dlho resp. „dlho“ trvať, kým sa opäť stotožní s „právnym názorom“ Čaputovej a rozhodne, aby poslanci v Slovenskej národnej rade tento §363 v nadväznosti až po §367 upravili tak, aby bol „v súlade“ s Ústavou SR, tak ako si to Čaputová predstavuje!!!

 

Takže nadpis môjho dnešného názorového článku, že Čaputová velí – „Ústavný súd Slovenskej republiky, POZOR! Pochodom vchod! Ľavá, ľavá, ľavá…“, je v kontexte vyššie mnou napísaného, úplne v poriadku!!!

 

Záver:

Na záver ešte jedna veľmi podstatná vec a tou vecou je to, že Čaputová slovenskú verejnosť za pomoci jej naklonených „objektívno-demokratických“ médií, totálne klame a snaží sa ňou neadekvátne manipulovať!

Čaputová zneužíva nízke právne povedomie občanov SR (toto sa musí zásadne zmeniť už od školských lavíc! Napr. povinná výučba znenia Ústavy SR/niektoré pasáže naspamäť!/, aby mladý už od ranných rokov života vedeli, čo im Ústava SR umožňuje a čo im zakazuje, aby neboli manipulovateľní napr. takými, akých máme dnes pri moci!) na to, aby ich doslova poštvala z titulu svojej funkcie, proti dnešnému GP SR Marošovi Žilinkovi a hlavne voči všetkej, naozaj demokratickej, pro slovenskej, pro štátnej, pro zvrchovanej, pro národnej opozícií a to hlavne proti SMER-SSD!!!

Toto svoje jednoznačné tvrdenie vysvetlím veľmi jednoducho nižšie…

Čaputová obhajuje svoje podanie §363 Trestného poriadku, pozor nie Trestného Zákona(!) na ÚS SR, aj takto – „Dôvodom je, že terajšie znenie paragrafu 363 a právomoci, ktorými na jeho základe disponuje generálny prokurátor, zasahujú neprimerane do nezávislosti súdnej moci. Oslabenie hlasu súdov rozhodujúcich v konkrétnych veciach tým, že iný orgán verejnej moci – generálny prokurátor – je oprávnený svojimi rozhodnutiami popierať význam rozhodovania súdov, má nezanedbateľný vplyv na kvalitu právneho štátu a ochranu práv našich občanov“

Čo je toto za právny BLUD?!

Veď tým, že GP SR použije, na žiadosť ktoréhokoľvek účastníka trestného konania, §363 neznamená, že a vo veci nemôže konať buď ďalej alebo od znova!!!

GP SR, ktorýkoľvek(!), tým, že použije(použil) §363 lebo zistil svojim šetrením, že v priebehu prípravného konania došlo k zásadným resp. k akýmkoľvek porušeniam Zákonov, v žiadnom prípade nezbavil danú fyzickú/právnu osobu podozrenia zo spáchania daného trestného skutku!

O tomto GP SR použitím §363 nerozhodol!

GP SR použitím §363 rozhodol „LEN“ o tom, že zistil porušenie zákonov v prípravnom trestnom konaní, rozhodnutie vyšetrovateľa resp. prokurátora na základe ich nezákonného postupu zrušil, ale nepovedal resp. nerozhodol o vine, nedajbože o treste(!) alebo nevine danej podozrivej osoby!

Vyšetrovateľ aj prokurátor v danej veci, v danom podozrení spáchania trestného skutku môžu, ba priam musia pokračovať ďalej, ale len a výlučne na základe ZÁKONA a NIE INAK!!!

Je to už konečne jasné???

A keď Čaputová tvrdí, že GP SR tým, že použije §363 zasahuje do výkonu súdnej moci, tak KLAME!!!

Lebo súd nerozhoduje o tom, či prípravne konanie v danej trestnej veci bolo vedené v súlade so zákonom lebo súd rozhoduje na základe vznesenia obvinenia o vine resp. o nevine obžalovaného?!

A teda, ak vyšetrovateľ a prokurátor vec GP SR zrušenú z dôvodu porušenia zákonov v prípravnom konaní, začnú nanovo vyšetrovať len a výhradne na základe Zákona a budú mať také dôkazy, ktoré sú nenapadnuteľné, nevyvrátiteľné a ktoré boli získane zákonnou cestou, zákonnými postupmi, tak vec sa na súd dostane a tam súd nikým neovplyvňovaný, bude môcť  a aj rozhodne, či daná osoba je resp. nie je vinná!!!

Preboha čo na tomto nie je jasné?!

Načo tie čaputovské a mediálne vymývane mozgov ľudu slovenského, že §363 je nástroj na zastavovanie resp. na definitívne ukončovanie trestných skutkov?!

 

No a Čaputová tvrdí resp. jej prekáža v súvislosti s §363 ešte aj toto – „Je to o to závažnejšie, že rozhodnutie generálneho prokurátora podľa § 363 Trestného poriadku nie je preskúmateľné a toto ustanovenie neprimerane a nedôvodne preferuje nepreskúmateľný právny názor jednej osoby v reťazci oprávnených orgánov,  teda súdov!

 

A toto je tiež čo za BLUD?!

Však samozrejme, že ak GP SR na základe §363 zruší rozhodnutie, právoplatné rozhodnutie OČTK lebo zistil akékoľvek porušenie zákona, tak sa voči takémuto rozhodnutiu GP SR, nedá odvolať!!!

Lebo načo aj?!

Už vyššie podrobne opisujem a vysvetľujem, že GP SR použitím §363, podozrivého nezbavil ani podozrenia ani ničoho iného!

GP SR tým, že použil voči dotknutému subjektu účastného v trestnom konaní, použitím §363, ho nespravili OČTK nedotknuteľným ani v danej chvíli a ani do budúcnosti!!!

OČTK majú povinnosť v danej veci pokračovať resp. začať na novo, ak sú presvedčení, že ich dôkazy sú také, že daný podozrivý subjekt(osoba) by mal byť postavený pred riadny súd, ale MUSIA to dosiahnuť výhradne ZÁKONNÝM SPôSOBOM!!!

Naozaj už neviem, ako je potrebné to ešte viac polopatisticky vysvetliť…

Posledná poznámka – Súdy SR nie sú v žiadnom prípade nijako dotknuté, nie sú nijakým spôsobom marené ich právomoci tým, že akýkoľvek GP SR použije §363 a vec vráti do stavu NULA!

VEĽKÁ BODKA!!!

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.