Založ si blog

Čaputová hrubo zneužíva vo svoj prospech právnu neznalosť väčšiny národa slovenského!

Už za socializmu sa udomácnilo v spoločnosti, že – „Neznalosť zákona neospravedlňuje“!

A túto právnu neznalosť národa slovenského (veď, kto má čas sledovať tú právnu džungľu, ktorá sa na Slovensku deje po novembri 1989….!) dnes brutálne zneužíva Čaputová vo vzťahu k širokej slovenskej verejnosti!

A zneužíva to jednoznačne vo svoj propsech.

Vo svoj prospech preto, podľa môjho názoru/presvedčenia, sa bojí!

Áno, bojí sa a čim ďalej, tým viac a preto robí neuvážené, čo raz viac neuváženejšie kroky!

Rozhodla sa, že podá na Ústavný súd SR návrh, aby posúdil súlad § 363 Trestného poriadku (TP), s Ústavou SR…

No a tu je pes zakopaný!

Čaputová takýmto spôsobom hrubo zavádza a manipuluje verejnou mienkou!

Prečo?

Nuž preto lebo verejnosti, ktorá je v drvivej väčšine zákonom neznala, predostiera §363 TP, ako § samostatný/osamotený v celej našej trestnej legislatíve, čo jednoznačne nie je pravda!!!

Samozrejme, že na úvod musí z mojej strany zaznieť jednoznačne, že Čaputová týmto zabelelo zakrýva to, že jej ani tak neprekáža § 363 (celkom určite, podľa môjho názoru ho v blízkej budúcnosti bude potrebovať resp. sa ho bude snažiť využiť pre seba samu…!), ale celkom zreteľne je to Maroš Žilinka, terajší GP SR, korí svojím mandátom ďaleko presiahne mandát „prezidentovania“ Čaputovej…

A teraz späť k zbabelosti a manipulácií Čaputovej ohľadne § 363 TP.

Je potrebné si uvedomiť, že vybrať si §363, ako úplne osamotený z TP je absolútne nenáležité.

Vysvetlím na jednoduchom príklade – Ak má byť nejaký kokteil chutný a taký, ako má byť, tak musí obsahovať všetky suroviny, ktoré do neho patria. Teda, ak má byť v ňom citrónová šťava v presne určenom množstve, tak tam má byť! A keď tam už raz je, tak nie je možné, len ju, z kokteilu dostať preč!

A to isté platí aj o §363 TP!

Nie je možné ho len tak z TP a z celej našej trestnej legislatívy vyňať lebo ten „kokteil“ našej trestnej zákonnosti stratí tú „chuť“, tu podstatu, ktorú má mať!!!

Predtým, ako budem pokračovať ďalej budem v plnom rozsahu citovať predmetný §363 TP lebo som presvedčený, že absolútna väčšina Slovákov ani len netuší čo, sa v ňom píše resp. konštatuje – §363 TP 301/2005 Z.z., znie takto – „ (1) – Generálny prokurátor zruší právoplatné rozhodnutie prokurátora alebo policajta, ak takým rozhodnutím alebo v konaní, ktoré mu predchádzalo, bol porušený zákon.

(2) Ak sa týka rozhodnutie alebo konanie uvedené v odseku 1 viacerých osôb alebo skutkov, môže generálny prokurátor zrušiť len tú časť rozhodnutia alebo konania, ktorá sa týka niektorej z týchto osôb alebo skutkov.

(3) Generálny prokurátor v konaní podľa odseku 1 rozhodne uznesením, proti ktorému nie je prípustný opravný prostriedok.“

 

Teda ešte raz a v ľudskej reči – GP SR, akýkoľvek a ktorýkoľvek, ktorý tu bude po Žilinkovi, použije §363 a zruší právoplatné rozhodnutie OČTK (prokurátor-policajt/vyšetrovateľ!), vtedy a len vtedy, ak zistí, že v prípravnom konaní pred súdnym konaním, kedy sa z obvineného stáva už obžalovaný, bol porušený ZÁKON!!!

GP SR nemôže zrušiť právoplatné rozhodnutie OČTK len tak z vlastnej vôle resp. na základe svojho subjektívneho pocitu, ale len ak zistí, že OČTK porušili Zákon v neprospech resp. v prospech obvineného v prípravnom konaní a musí toto svoje rozhodnutie o zrušení obvinenia riadne odôvodniť a podložiť právne nevyvrátiteľnými podkladmi!

A jedna základná vec – GP SR tým, že použije §363 TP nerozhodol o nevine obvineného resp. o tom, že skutok sa nestal, NIE, on „len“ rozhodol, že v prípravnom trestnom konaní bol porušený zákon a teda nemožno nikoho podľa Ústavy SR súdiť a odsúdiť na základe nezákonnosti!!! Lebo Ústava SR v Čl. 17, ods.(2) hovorí, že – „Nikoho nemožno stíhať alebo pozbaviť slobody inak, ako z dôvodov a spôsobom, ktorý ustanoví zákon…“

GP SR podľa §363 TP obvineného nezbavil podozrenia, že skutok vykonal, na veky, len vrátil vec OČTK do stavu NULA a týmto im nikto nebráni v tom, aby v predmetnom konaní pokračovali ďalej, ale musia postupovať výlučne a len na základe Zákona a vyvarovať sa všetkých nezákonnosti!!!

A toto Čaputová pred Slovákmi zámerne tají, zatajuje aj s jej naklonenými „objektívnymi“ médiami!!!

Ak Čaputová napadá Žilinku skrze §363, tak ho tým pádom jednoznačne nabáda, aby konal proti zákonne, ak zistí, že v prípravnom konaní OČTK porušili zákon a on by to prehliadol a rozhodol by v neprospech resp. v prospech obvineného?!

O toto ide Čaputovej?

Ak áno, tak prečo?

A len výlučne voči ktorým „páchateľom“…, …z ktorého politického resp. názorového spektra?!

Ide jej o to, aby GP SR porušoval zákon, keď podľa Zákona o prokuratúre má konať úplne opačne?!

Pre všetkých Slovákov, ktorí zmýšľajú podobne ako Čaputová, odcitujem toto – „..chráni práva a zákonom chránené záujmy fyzických osôb, právnických osôb a štátu.“ a aj a hlavne toto – „Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Budem dodržiavať Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony, zákony a medzinárodné zmluvy vyhlásené spôsobom ustanoveným zákonom a presadzovať a upevňovať zákonnosť

Áno, citoval som zo Zákona o prokuratúre č. 153/2011 Z.z. – prvý bol z §3, ods.(1) a druhý citát, bol sľub GP SR, ktorý skladá do rúk Prezidenta/Prezidentky SR!!!

A ešte jeden citát z predmetného Zákona §10, ods.(1) – „Generálny prokurátor riadi a kontroluje činnosť prokuratúry na všetkých stupňoch

 

Takže GP SR je povinný kontrolovať činnosť prokuratúry, či dodržiavajú a upevňujú zákonnosť v trestnom konaní a či ju svojvoľne resp. na niečí príkaz z vonku, neporušujú!

A ak GP SR svojou kontrolnou činnosťou u svojich podriadených zistí, že konali v rozpore so Zákonom/Zákonmi, tak voči obvinenému použije §363 TP, čím ho nezbavuje podozrenia zo spáchania trestného činu, ale umožňuje mu to, aby sa voči nemu postupovalo na základe Zákona a v súlade zo Zákonom, nech sa jedná o akéhokoľvek, ktoréhokoľvek obyvateľa SR!!!

A tohto sa Čaputová v prípade Maroša Žilinku bojí?

Lebo podľa môjho hlbokého presvedčenia sa Čaputová (a oprávnene?!) obáva toho, že raz keď jej „prezidentský“ mandát pominie a ona podľa mňa s určitosťou bude čeliť množstvu trestných oznámení, bude Maroš Žilinka postupovať aj v jej trestných podozrení rovnako, ako doteraz, to znamená len a výlučne na základe Zákona/Zákonov?!

Môže sa Čaputovej v budúcnosti stať, že OČTK jej trestne stíhanie resp. obvinenie zrušia lebo povedia, že skutok, ktorý mala Čaputová spáchať nie je trestným činom a Maroš Žilinka na základe §363 TP rozhodne v jej neprospech lebo v prípravnom konaní OČTK zistí závažné porušenie Zákona/Zákonov a nariadi, aby sa v jej trestnom stíhaní pokračovalo ďalej výlučne a na základe Zákona/Zákonov?!

Tohto sa Čaputová obáva?

A preto dáva na Ústavný súd SR návrh, aby Fiačan a spol. preverili, či §363 TP, je v súlade s Ústavou SR?!

A dúfa Čaputová, že Ústavný súd SR, sa opäť stotožní s „jej právnym názorom“ a vydá rozhodnutie, že §363 TP je v rozpore resp. nie je v súlade s Ústavou SR?!

 

Záver:

Áno, Čaputová hrubo zneužíva to, že väčšina obyvateľov SR nemá čas na to, aby si dopodrobna naštudovali naše zákony, ich vzájomnú a neoddeliteľnú previazanosť a hlavne zákony týkajúce sa trestných konaní a všetkých tých, čo sú s trestným konaním spojení, účastní – policajt-vyšetrovateľ, prokurátor-prokuratúra /spolu OČTK/, Súdy, obvinení, obžalovaní…

Čaputová sa primitívne spolieha na to, že ak občanom SR povie, že §363 TP je paragrafom, na základe, ktorého zlý Žilinka zbavuje obvinení obvinených a koná ich beztrestnými, tých, ktorí sú politicky nepohodlný aj pre Čaputovú samotnú, že občan takému jej právnemu primitivizmu uverí a bude žiadať „upálenie“ GP SR Maroša Žilinku?!

Lebo „upálenie“ už žiadajú poniektorí zanietenci podobní Čaputovej (politicky „nestranná“!)– napr. Juraj Šeliga (Za ľudí), Alojz Baránik (SaS)…

Pre mňa osobne, Čaputová svojim konaním, že podáva tento návrh v súvislosti s § 363 TP, na posúdenie Ústavnému súdu SR, len jasne dáva na javo, že chce, aby pozíciu GP SR vykonával taký jedinec, ktorý keď zistí, že bola objektívne, dokázateľne porušená zákonnosť v postupe OČTK, tak v prípade politicky nepohodlných alebo politicky preferovaných osôb, tak by mal nad touto nezákonnosťou zavrieť oči a zapchať si uši!!!

A nie je toto zo strany Čaputovej trestný čin navádzania na porušovanie zákona, zákonnosti?!

 

 

Zdroje:

 

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0TzPvcmUum5W11Hi8MVybQpUNV66h9CNjYs5bXQfwgXUoA99REmQebCnFd3RK3Hbql

 

 

https://www.zakonypreludi.sk/zz/2005-301

 

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2001/153/

 

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1992/460/

 

 

 

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.