Založ si blog

Ako TV JOJ pokazila Vianoce väčšine Slovákom!

Na jednej strane pokazila, na strane druhej cynicky odhalila jednu z mnohých slovenských anomálií!

 

Stalo sa tak na Prvý sviatok vianočný 25.12.2022 vo večerných JOJ TV novinách…

https://www.noviny.sk/krimi/728169-takto-oslavili-vianoce-vazni-vo-vystupnom-oddiele

 

V uvedenej reportáži, si redaktori „novinári“ TV JOJ dali tu námahu, aby zašli na Štedrý večer do väznice v Košiciach-Šace a ukázali nám, ako väzni „trpia“ vo väznici, v ústave určenom na výkon väzby a výkon odpykania si trestu…

Píšem trestu, ale ako vyplýva zo samotnej dokrútky, celkom bez problémov by som mohol napísať aj výkon „trestu“…

 

Vysvetlím.

 

V uvedenej dokrútke vidíme na obrazovkách TV JOJ, ako väzni, sa počas štedrovečernej večere hodujú, akoby boli v 5 hviezdičkovom hotely!

Osadenstvo a skladbu väzňov nebudem komentovať lebo by som okamžite bol označený za xenofóba, rasistu…a čo aj viem za čo ešte…!

 

Jednoducho väzni resp. „väzni“, si mali možnosť v dosť luxusne vybavenej väzenskej kuchyni ukuchtiť štedrovečernú kapustnicu, o ktorej sa mnohým rodinám na Slovensku mohlo tieto Vianoce 2022, len snívať.

Bohatá na kapustu, na klobásky a pod…

Ale, čo ma na tejto TV JOJ väzenskej dokrútke najviac zdvihlo zo stoličky bolo toto – Väzni si hovejú v tričkách s krátkymi rukávmi!!!

Dnes?

V čase energetickej krízy!

Keď nám „naša“ europoslankyňa Nicholsonová radí sa zbaviť komunistického rozmaznania sa, že počas socializmu sme sa počas Vianoc hodovali v príjemne vykúrených socialistických príbytkoch!!!

Nicholsonová v tejto súvislosti konštatuje – „…komunizmus nás zhýčkal“. „Naučil nás výrazne plytvať energiami. Uprostred decembra sa v bytoch premávame v trenkách a tielkach, vetráme dokorán otvorenými oknami.“

Dnes?

Keď nám kadejakí „politici“, či už domáci alebo tí z Bruselu odkazujú, aby sme si nakúpili na zimu svetre, ale nie na nosenie po vonku, ale na nosenie po bytoch a príbytkoch…!!!

Tak dnes, v tomto energetickom marazme, do ktorého nás dostala bruselská hlúpa sankčná politika, politika kolenačkova vo  vzťahu k USA, tak dnes nám TV JOJ provokatívne ukáže väzňov, ako sa hodujú pri bohatej štedrovečernej kapustnici  v tričkách s krátkymi rukávmi???!!!

Tak, aby bolo jasno!

Väzenie má byť väzenie a nie hotelové ubytovanie nadštandardného typu!

Väzenie má byť na to, aby ten, ktorý sa doňho dostal, sa tam už nikdy dosať nechcel.

Aby mal zimomriavky vo chvíli, keď si spomenie na časy strávené vo väzení, keď by ho pokúšalo opäť niečo nekalé vyviesť!

Áno, je potrebné rozlišovať, kto aký skutok spáchal, s akou spoločenskou nebezpečnosťou a podľa toho ľudí posielať do väzenia.

Áno som za to, aby skutky resp. trestné činy, spoločensky menej závažné, boli riešené inými trestami a nie hneď do väznice!

Áno, som za tresty tzv. na slobode s elektronickým náramkom na nohe…

Podľa dostupných informácií z roku 2019, nás všetkých stál jeden deň väzňa vo väznici 40 € (koľko je to dnes, pri dnešnej inflácií?) a pri nosení náramku len 4 €!!!

Avšak trestné činy spoločensky obzvlášť závažné, hlavne tie násilnícke, o vraždách, ktoré boli spáchané premyslene a cielene, ani nehovoriac, by mal nastúpiť trest vo výkone väzby, ale tam by mal mať trestanec/väzeň také podmienky, aby mu už nikdy ani len na um neprišlo spáchať niečo podobné, aby sa ta opäť niekedy vrátil!!!

Čo to je?

Čo to je, že väzni majú cely, ako hotelové izby?!

Za príplatky aj s TV a pod.!

Čo to je, že väzni majú postele s pohodlnými matracmi?

Čo to je, že väzni majú k dispozícií čitáreň…a hlavne posilňovne?!

Pozri sa občan na predmetnú dokrútku TV JOJ z predmetnej väznice z úvodu môjho článku a všimni si u poniektorých (takmer všetkých) jedincov „väzňov“, aké majú bicepsy…

To majú z ťažkej práce?

To asi ťažko!

To majú z toho, že počas dlhodobého trestu sú dobre živení, chodia do „väzenských“ posilňovní a na slobodu sa vracajú ako King Kongovia a svoju, možno dovtedy nie násilnú trestnú činnosť, teraz začnú vykonávať výhradne násilnícky lebo sú po výkone „trestu“ na tom po fyzickej stránke veľmi dobre, ak nie priam výborne!!!

Takto ma vyjsť človek z väzenia?

Takto?

Nemal by človek z väzenia vyjsť v stave, že by mal začať žiť tak, aby sa tam už nikdy nedostal?

Teda pokorný a nie nadutý s myšlienkou v hlave, ako teraz všetkým ukáže, čo je on zač!!!

Lebo aj keď opäť pôjde do väzenia, tak isto len do lepšieho, ako ho čakalo na slobode…!!!

Nemala by byť väznica väznicou?

Teda žiadne pohodlie!

Žiadna vyberaná strava!

Žiadne vymoženosti civilného slobodného sveta!

Cely jednoduché! Postele drevené! Strava striedma – chlieb a voda!

Žiadne mimoriadne vykurovanie, osvetlenie…, ale chlad a tma!

A ako som už vyššie uviedol, hovorím o väzňoch, ktorí vykonali veľmi závažnú spoločenskú trestnú činnosť, hlavne tú násilnícku!

Všetky menej spoločensky závažné trestné činy, trestať mimo múrov väznice!

Áno, dá sa to!

 

Záver.

Ak by ma niekto chcel napadnúť, že toto je neľudské zaobchádzanie s odsúdenými a tak nejako podobne…

Tak toho sa pýtam.

Títo právoplatne odsúdení, hlavne za spoločensky obzvlášť závažnú trestnú činnosť, za trestnú činnosť násilnícku s ublížením na zdraví, s takým ublížením na zdraví, že pripravili nevinného človeka o život, to bolo z ich strany, aké správanie?

Ľudské?

Viac nemám čo dodať…

 

PS I:

 

A že v nadpise mám napísané, že TV JOJ touto dokrútkou, z jednej slovenských väzníc, pokazila väčšine Slovákom Vianoce 2022, tak za tým si stojím.

Teda, kto videl túto dokrútku, tak mu minimálne ostala v ústach horká chuť, ba až pachuť…

Lebo aj keď samozrejme, že TV JOJ nemôže za to, v akých „väzenských“ podmienkach pobývajú naši trestanci, tak namiesto oslavnej reportáže, mali priniesť reportáž rýdzo krtickú a jasne poukázať na anomáliu, že zatiaľ, čo poctivo žijúci a poctivo pracujúci obyvatelia SR sa pravdepodobne na tieto Vianoce 2022 uskromnili – menej drahého jedla, menej kúrenia, menej svietenia a pod., tak naši, iní „poctivo“ žijúci a ešte „poctivejšie“ pracujúci spoluobyvatelia, sa v letnom oblečení hodovali za naše!), akoby za múrmi väznice žiadna energetická a iná kríza nebola…!!!

 

PS II.

Ale ako to už na Slovensku býva, platí staré známe, že – „Najviac bijú toho koňa, ktorý najviac ťahá“ alebo aj inak „Ktorý kôň najlepšie ťahá, toho najviac bijú“ !!!

 

A ja sa pýtam, dokedy sa takto necháme najviac biť?!

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.