Založ si blog

Upije sa Rastislav Káčer k politickej smrti?

Na úvod predstavím, kto je dnes Rastislav Káčer (RK), ak by niekto nevedel.

RK je dnes oficiálne „minister“ zahraničných vecí a európskych záležitostí „suverénnej“ Slovenskej republiky!

 

„Suverénnej“, som dal zámerne do úvodzoviek lebo pri dnešných „našich vládnych“, sa o nejakej našej štátnej suverenite nedá hovoriť, ani len zo srandy!

 

Tento článok nebudem rozvádzať zoširoka, „len“ chcem poukázať na absolútny politicky idiotizmus RK.

Áno, totálny politicky idiotizmus lebo len úplný politicky idiot a nie to ešte „minister“ zahraničných vecí, sa môže vyjadriť tak, ako sa RK vyjadril na včerajšej TB, na brífingu štyroch ministrov zahraničných vecí štátov V4, členov EÚ/NATO.

Avšak je potrebné uviesť aj to, kto ho k takémuto vyjadreniu sa primäl.

Nebudeš občan-volič veriť, ale bola to redaktorka našej štátnej, vraj verejnoprávnej RTVS, akási Soňa Juriková, ktorá včera ako prvá, z tam prítomných novinárov a „novinárov“ (samozrejme starostlivo vybraných…!), dostala možnosť položiť ministrom zahraničných vecí štáto EÚ v rámci V4, prvú otázku.

A Soňa položila „excelentnú“ otázku, ktorá bola pre mňa osobne, totálne hlúpa a absolútne novinársky neprofesionálna! Totiž, na toto, sa mohla opýtať, až po ukončení oficiálneho brífingu oddelene, ak ju to až tak zaujímalo!

Soňa Juriková sa pýta „nášho ministra“ RK, hlavne na toto, pre ňu samotnú tak dôležité  – „Dobrý deň, Soňa Juriková, najprv otázka pre nášho ministra pána Káčera…, …ako komentujete to, že minister zahraničných vecí (MR), sa počas oficiálne návštevy, z môjho pohľadu pomerne neštandardne, stretol s lídrom opozície. Ide o stranu, ktorá jednak čelí viacerým obvineniam, viacerým korupčným kauzám a zastáva jednoznačne iné názory, ako naša vláda, nielen teda v oblasti zahraničnej politiky…?“

Skôr ako odcitujem časť odpovede, podľa môjho názoru najidiotickejšieho diplomata SR, musím zareagovať na túto „objektívnu“ Soňu z RTVS.

To je čo za hlúpa, doslova na medzinárodnom fóre, nemiestna otázka, rozoberať pred zahraničnými diplomatmi, výsostne domácu politiku? To jej kto nakázal, aby pred celou diplomatickou špičkou V4 označila SMER-SSD za stranu, ktorá je korupčná, kriminálna, čo ona celkom jasne konštatuje, ako keby to mala slovenskými súdmi a ich právoplatnými rozsudkami o tejto strane, ako o celku, potvrdené…? Veď, ak by SMER-SSD bola, ako celok, súdmi SR právoplatne odsúdená, ako strana korupčná, kriminálna…, ako to tvrdí Soňa z RTVS, tak by muselo podľa nášho právneho systému dôjsť k jej okamžitému zrušeniu a nemohla by pôsobiť na našej politickej scéne a nie to ešte byť riadnou parlamentnou stranou…!!!

A ako môže položiť resp. vo svojej otázke dôvodiť takým nezmyslom, že vraj opozičná strana má na veci domáce/zahraničné iný názor, ako „naša vláda“?

Však, ak by mal SMER-SSD rovnaký názor, ako „naša vláda“, tak nie je v opozícií, ale jednoznačne vo vládnej koalícií a niekoľko straníkov SMERU-SSD, by dokonca dnes sedelo vo vláde na ministerských stoličkách a možno práve aj na stoličke RK a RK by bol mimo hru!!!

Fakt, ak by sa takto neprofesionálne opýtala hociktorá iná „novinárka“ prítomná na tomto brífingu, z hociktorého iného súkromného média, tak si poviem, dobre, zahraniční majitelia potrebujú odpovede na takéto infantilné otázky.

Ale, že sa takto, doslova hlúpo (rozbíjačsky súdržnosť samotnej V4!) opýta „redaktorka-novinárka“, vraj verejnoprávnej štátnej RTVS, ktorú si platíme všetci, teda aj voliči opozície, tak toto je naozaj na zamyslenie sa! Nemyslíte si pán GR RTVS – Ľuboš Machaj?

 

A teraz, ako odpovedal RK, ktorý bol pravdepodobne už pod značným vplyvom návykovej látky, čo bude zrejme z jeho totálne idiotskej „diplomatickej“ odpovede a celkovej artikulácie, citujem RK  – „…korigoval by som. To nebolo stretnutie s lídrom opozície. Keby sme chceli vidieť stretnutie sa s lídrom opozície, tak zrejme by bolo treba sa stretnúť s bývalým premiérom Pellegrinim, ktorý vedie v prieskumoch verejnej mienky a neformálne by sme ho mohli považovať za lídra opozície. Po druhé, priznám sa, že mi to dosť zdvihlo ranný krvný tlak, keď som videl to avízo, že sa stretáva minister susednej krajiny s expremiérom a idú hovoriť o presadzovaní národných záujmov…, …a priznám sa, že keby som si ráno nebol dal jeden Gin na raňajky, ako sa hovorí, že nadýchni sa a narátaj do desať a potom reaguj…“

 

Zdroj TU – https://www.youtube.com/watch?v=RadI7vhIuJA&ab_channel=Ministerstvozahrani%C4%8Dn%C3%BDchvec%C3%ADSR

 

Nuž naozaj niečo neskutočné!

Takto sa nechová ani ten najväčší politicky grobian v štátoch, kde vládne chunta! Ale oni o sebe tvrdia, že sú demokratickou vládou, že sú demokratickí politici a že uznávaj len tie najlepšie politicko-spoločenské hodnoty a že sú po každej stránke až panenskí čistí!!!

 

Takže sme sa od RK dozvedeli, že ráno začína Ginom a nie nejakými cereáliami, ktoré mu dodajú do politického „náročného“ dňa energiu…

Ale aby som tohto, podľa mňa, po včerajšku, najidiotskejšieho „nášho“ diplomata, nejako zvlášť dlho nerozoberal lebo na tejto stoličke sa ocitol naozaj len v zmysle toho starého známeho, že „dostal sa ku korytu, ako slepé kura k zrnu“, tak to okomentujem takto – mne RK pripadá, ako malý chlapec v materskej škôlke, kde si malí chlapčekovia takto hovoria – Rastislav hovorí Péterovi – „Počúvaj Péter, vieš Robert je zlý a keď sa ty budeš rozprávať s Robertom, tak potom ja sa nebudem rozprávať s tebou a pôjdem si dať mliečko, aby som sa potom mohol nadýchnuť!“

 

Viac k RK nemám čo dodať lebo na pozícií „ministra“ ZV a EZ SR bude naozaj už len krátko, kratučko a potom už NIKDY, vo svojej politickej „kariére“ – chvála Bohu!!!

 

PS I:

 

Je úplne normálne, že zahraniční politici sa bežne navzájom stretávajú, A je bežné aj to, že sa stretávajú na návštevách iných štátov s politikmi, ktorí sú v danom štáte predstaviteľmi tých politických strán a subjektov, ktoré boli zvolené do národných parlamentov v riadnych demokratických voľbách a nie sú súčasťou vládnej koalície resp. sa stretávajú aj s takými politikmi, ktorí sa síce do národného parlamentu nedostali, ale na tej ktorej domácej politickej scéne vystupujú ako opozičné k práve vládnej garnitúre a sú riadne zaregistrovaní, ako demokratické politické strany/subjekty lebo inak by boli v danom štáte zakázaní/zakázané!!!

 

PS II.

Nuž a keďže Soňa z RTVS, ba ani RK nepostrehli takú „maličkosť“, tak ja im ju pripomeniem.

Péter Szijjártó, minister Zahraničných vecí a obchodu Maďarskej republiky, čoby zvrchovaného, samostatného a hlavne suverénneho štátu, aj v rámci členstva v EÚ a NATO, sa včera okrem Roberta Fica stretol aj s Andrejom Dankom (SNS – ktorá bola v minulom volebnom období tiež súčasťou Smeráckej „korupčnej“ vlády SR!) – https://www.facebook.com/photo/?fbid=698522308299498&set=a.403116571173408 a taktiež sa stretol s predstaviteľmi slovenského národnostného politického subjektu SZÖVETSÉG – Magyarok. Nemzetiségek – ALIANCIA, MAĎARI, NÁRODNOSTI, REGÓNY…, kde je zastúpený aj MOST-HÍD, taktiež niekdajší koaličný partner počas ostatnej „korupčno-kriminálnej“ Vlády SR, na čele so SMER-SSD…

Nuž ale toto si už akosi RK a Soňa z RTVS nevšimli!

Žeby bola na vine ta ranná „cereália“ – GIN?

 

PS III.

Taká rečnícka otázka na RK.

Ak sa SMER-SSD opäť po najbližších PV stane súčasťou vládnej koalície SR a budú sa predstavitelia tejto strany stretávať, nie len s maďarskými oficiálnymi vládnymi politikmi, na dennodennej báze, tak sa RK upije k politickej smrti už od samého rána, aby sa mohol nadýchnuť do nového, aj politického dňa…?

 

PS IV.

Toto naozaj nie je článok na obhajobu SMER-SSD, ale na poukázanie totálnej politickej slabosti/slabomyseľnosti RK!!!

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.