Založ si blog

A je to tu! V školách sa nekúri! Tak čo Slováci, rodičia, necháme to tak?

Hneď na úvod musí zaznieť moje jasné – Nechcem počuť, že za to môže Putin.

Nie, za toto nemôže Putin?

Je vám to všetkým neoliberálom jasné?!

Zato, že naše deti, v mojom/našom prípade na základnej škole, sedia v studených učebniach (niekde okolo 17oC!), nemôže Putin, ale „naši vládni“, ktorých tu akýmsi, pre mňa záhadným spôsobom, trpíme už 2 a pol roka!!!

Áno, oni sú príčinou dnešného stavu v akom sa naša spoločnosť, naša republika nachádza lebo neustále robili totálne lokajskú, kolenačkovú, až podradne plazivú politiku vo vzťahu k Bruselu a Washingtonu a čo je najhoršie, ešte z väčšou vervou v tom pokračujú naďalej!

Tomuto musí nastať koniec!!!

A teraz k tomu, čo je v nadpise môjho dnešného rozhorčeného článku výhradne na základe faktov, takže tento článok nie je len mojim názorom, ale podľa mňa je to čistá pravda, čistý fakt!!!

Potomok prišiel domov zo školy, že majú v triede zimu. Učitelia im povedali, že ešte môžu byť radi, že nemajú väčšiu triedu lebo v iných väčších učebniach je ešte chladnejšie a vraj sa na tejto škole začne kúriť až v novembri!!!

Samozrejme, že náš (rodičov) tlak na vedenie školy bol vyvinutý okamžite, avšak odpoveď bola strohá – „na spustenie kúrenia musí riaditeľ/riaditeľka školy dostať súhlas zriaďovateľa školy!

Zriaďovatelia škôl sú samosprávy a samosprávy sa vyhovárajú na nedostatočné prílevy financií zo štátu – a takto sa začína roztáčať špirála výhovoriek kto za tento stav môže a na konci „vedenie“ štátu povie, že vinný je Putin a akási absolútne „nevinná“ Leyenová z Bruselu nám odkazuje, že vysoké zálohy za energie máme poslať Putinovi do Kremľa!!!

Nuž veru aj pošleme, ale onakvejší odkaz, ale nie do Kremľa, ale do Bruselu…!!!

Čo majú naše deti spoločné s vojenským konfliktom USA/Ukrajina/EÚ/Rusko???

NIČ!!!

 

Zároveň v škole sa dali na takú cestu, že ak niektorí zo žiakov sa nachladí, ale nemá teplotu, hlava ho nebolí, nekašle, nekýcha, ale tečie mu z nosa, tak mu nasadia respirátor!

Je toto možné?!

To kde sme?!

Takže nech to dieťa sedí v zime a nech mu ten sopeľ steká po vnútornej strane respirátora?!

 

Môj 82 ročný otec aj so 78 ročnou mamou často spomínajú, ako to bolo za ich detských čias, tesne po II. sv. vojne, keď chodili do miestnej školy, teda miestnej, museli do nej zájsť v každom počasí, asi 5 km vzdialenej, že v zime si kúrili do piecky na uhlie resp. drevo! (veru aj ja som to ešte zažil na strednej škole, že sme si kúrili do „Petríka“!)

V poriadku. Ale mali aspoň drevo resp. uhlie!

Dnes aj keby podávali do škôl tieto piecky, tak nemáme ani to drevo, ba ani to uhlie!

Tak to sme sa kam dostali, za vyše 30 ročné „budovanie“ prosperujúceho kapitalizmu???

 

Myslím, že stačí!

Ďalej nemá význam o tomto písať.

Ďalej ma význam už len jedná vec.

KONAŤ!!!

Okamžite zhodiť túto „vládu“, aj tú z paláca a zvoliť si takých politických zástupcov, ktorí nebudú len kvákať, ale budú konať!

Budú konať ostro voči USA zapredanému Bruselu a pôjdu ešte ostrejšou cestou v národnoštátnych záujmoch Slovenskej republiky, ako ide Maďarsko…

 

Naše deti nesmú mrznúť ani v školách, ba ani doma!

 

Hlavne ak všetci vieme, kto z tejto umelo vyvolanej energetickej krízy ťaží!

A že sú to kapitalistickí špekulanti, tak na to všetci „vemte jed“!!!

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.