Založ si blog

Čaputovú, Hegera a spol. môžu ihneď položiť len a výhradne títo! Je to nutnosť, aby sme prežili!

A nielenže môžu, ak chcú prežiť, ale MUSIA!

Rozumiem tomu, že ľudia stratili dôveru v politikov, k akýmkoľvek politikom, hlavne v tých, čo politikmi nie sú, nikdy neboli, nikdy nebudú, ale tvária sa ako by nimi odjakživa boli (viď dnešná „vládna“ skupinka a pani v paláci!) lebo za vyše tridsať rokov „budovania“ kapitalizmu sme vybudovali neokapitalizmus najhrubšieho zrna!

Budovanie kapitalizmu v slovenských podmienkach neznamená nič iné, ako len rozkrádanie a odovzdávanie všetkého funkčného, okamžitý zisk prinášajúceho za judášsky groš do západných veľkokapitalistických, čoraz viac nenásytných, moci bažných rúk!!!

Rozumiem tomu, že ľudia nedôverujú odborom a nejdú za nimi!

Prečo?

Nuž „len“ preto, že odbory (bossovia!) sú akoby len pritakávačom vlád, sú to len akýsi skrytí pomocníci vlád, raz na jednej strane a potom na druhej strane a záujem o tých, o ktorých by sa mali naviac starať a za nich bojovať (robotníci, pracujúci ľud!) sú u nich jednoznačne na druhom mieste a vytešujú sa, keď „vyjednajú“ zo zamestnávateľmi pre zamestnancov akési vyššie kolektívne zmluvy!!!

Toto nie je úloha odborov!

Odbory majú byť revolučné a teda majú mať ako prvý a hlavný bod svojho odborárskeho programu, dotlačiť vládu/vlády, k takému Zákonníku práce, ktorý by zamestnanca, pracujúci ľud, chránil aj bez toho, aby boli vyjednávané, dielčie kolektívne zmluvy „vyššieho“ stupňa!

Lebo takto sa každá odborová organizácia hrá na vlastnom piesočku, čo práve v tej chvíli vládnym vyhovuje lebo ak neťahá jeden kôň, tak potiahne druhý…

Ale dnes nie o odboroch.

A ktože je ten, ktože sú to tí, čo majú dnes silu okamžite povaliť dnešnú „vládnu“ drzú, nadutú, diktátorsko-despotickú moc? Moc pod ktorou rozumiem Čaputovú, „vládu“ SR a „vládnu“ „súdržnú“ koalíciu???

Nuž politici to nie sú! Tí nevedia dostať potrebné množstvo/masy ľudí do ulíc!

Odbory to nie sú! Tí nevedia dostať potrebné množstvo/masy ľudí do ulíc!

Ba ani všakovaké mimovládne organizácie, a už vôbec nie „občianske“ združenia! Tieto sú inak a inde zamerané/orientované!

Áno, jediný čo to dnes dokážu a mali by to ihneď začať realizovať sú zamestnávatelia! Zamestnávatelia od tých najmenších spoločností, najmenších prevádzok, až po a hlavne veľké podniky a firmy! Áno, aj tie zahraničné, ktoré na našich ľuďoch parazitujú a brutálne zarábajú!!!

A prečo by to podľa mňa mali byť títo?

Nuž viď posledný prípad Slovalco – „Osud jedinej výroby hliníka na Slovensku je spečatený, Slovalco definitívne končí“ – https://hnonline.sk/finweb/ekonomika/96036089-osud-jedinej-vyroby-hlinika-na-slovensku-je-specateny-slovalco-definitivne-konci

A teraz si pomôžem textom jednej z piesni od skupiny elán – „tak ktorý je dnes na rade?“ (Sme valiace sa kamene –  https://www.youtube.com/watch?v=vI22bzIyjs4&ab_channel=Mot%C3%BD%C4%BEBel%C3%A1sek )

Áno a presne takéto „valiace sa kamene“ by dnes mali byť tí, čo zamestnávajú a hrozí im že už čoskoro skončia ako Slovalco!!!

Pýtam sa ich. Čo je lepšie – odstaviť výrobu (teda tú, ktorá sa dá napr. ako počas „pandémie“!) na týždeň, dva… a spoločne so svojimi zamestnancami sa vybrať na masové protesty pred úrad vlády, NR SR, ale aj pred  palác „prezidentky“?

Mne je jasné, že Čaputová nemá zákonodarnú, ba ani výkonnú moc, ALE čo  má, sú jej ústa, ktoré by mali doslova dennodenne kričať na tých dnešných vládnych“ a to až tak, žeby z toho zachrípla! NIE! Ona mlčí…!!! (v takom prípade nám prezidenta/prezidentky nie je treba!)

 

Alebo je pre zamestnávateľov lepšie tíško sedieť niekde v kúte, krútiť hlavou, očami nad tým, ako raketovo rastú ceny energetických komodít, zo dňa na deň, stávať sa menej konkurencie schopnými, insolventnými a následne zrušiť výrobu a iné, presne tak, ako to bol nútený (DONÚTENÝ!) urobiť Slovalco???

Pýtam sa vás zamestnávatelia, vedenia, majitelia, konatelia, živnostníci… (aj štátnych inštitúcií!) dokedy vydržíte znášať bolesť od tej španielskej čižmy, ktorú vám nasadili skrze akési nezmyselné proti ruské sankcie?!

Dokedy si necháte túto španielsku čižmu uťahovať? (https://www.youtube.com/watch?v=ILU0mKKcZXg&ab_channel=k3tonk )

 

Ešte stále vás to málo bolí?

Zobudíte sa, až vám z rán začne striekať krv?

Zobudíte sa až vtedy, keď vám to začne drviť kosti?

Alebo to budete „chrabro“ znášať až skolabujete???

 

Záver:

 

Záver je len jediný. Zamestnávatelia, zamestnanci všetkých slovenských odvetví SPOJTE SA!

 

Zamestnávatelia zainvestujte financie do prepravy vašich zamestnancov aj seba samých (autobusy, vlaky, osobné motorové vozidlá a pod.) a vyrazte na protištátne „turné“ do Bratislavy pred vyššie spomenuté štátne inštitúcie a zotrvajte/zotrvajme tam tak dlho, až ich to nepoloží!!!

Garantujem vám, že investície, ktoré dáte do prepravy, do občerstvenia vás a vašich zamestnancov, budú násobne/rádovo nižšie ako tie, ktoré teraz bezdôvodne (niet rozumného dôvodu, aby energetické komodity raketovo rástli na cene!) míňate na platby za nehorázne absolútne bezdôvodne predražené energetické komodity a všetko čo je s tým spojené, a hlavne ak nič nevykonáte, stratíte už navždy vy aj vaši zamestnanci!

Teda my všetci!

Všetci ako republika, všetci ako štát!!!

 

A potom?

 

Nuž a potom si my všetci, obyvatelia našej milovanej vlasti – Slovenskej republiky, zvoľme takých zástupcov, ktorí sa budú schopní/ochotní postaviť eurounijnej svojvôli, v ešte väčšom rozsahu, ako to robí Viktor Orbán!!!

 

Dosť bolo ŠPANIELSKEJ ČIŽMY!!!

 

Lebo SLOVENSKÁ REPUBLIKA, ĽUD SLOVENSKEJ REPUBLIKY, NÁROD SLOVENSKÝ JE A MUSÍ BYŤ NA PRVOM MIESTE!!!

 

Za každých okolností, aj za tých a takých, ktoré sú skutočnosťou dnes!

 

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.