Založ si blog

Lacné energie? Jednoduchá vec – znárodnenie!

Asi, si si občan-volič nevšimol, ale cena elektrickej energie (EE) na západoeurópskych trhoch prekročila magickú hranicu 500,00 €/MWh!!!

Presnejšie pre SR je to rovných 529,85 €/MWh – https://pxe.cz/cs/derivatovy-trh/elektrina

Aj za toto môže len a výhradne Putin?!

Musí prísť taká vláda, ktorá sa nebude báť, ktorá bude mať tak silný mandát od občana-voliča SR, že si bude môcť dovoliť nasledovné!

Samozrejme, musí to mať okrem iného, aj vo svojom predvolebnom programe, aby potom niekto nemohol povedať, že práve na toto a toto, nedostali od občana mandát!

Takže, ak situácia s rastom cien energetických komodít bude neúnosná, to je už dnes, resp. nezačne rozumne klesať na únosnú, rozumnú cenovú hladinu, tak štát bude nútený pristúpiť k dvom veciam.

Buď to vyzve najväčších dodávateľov/výrobcov týchto strategických energetických komodít (plyn, elektrina, ropa), aby štátu, teda Slovenskej republike, tieto komodity predávali prednostne a za výrobné ceny + štátom stanovená marža na zisk, obnova výroby, nejaký ten rezervný fond…

Samozrejme, že nová vláda SR v spolupráci s novo zvolenou NR SR bude musieť urobiť niekoľko legislatívnych krokov/zmien a ako prvú jednoznačne zmena Ústavy SR v časti, kde sa hovorí o našej podradenosti voči zákonom/nariadeniam, vyhláškam prijatých na byrokratickej pôde Bruselu!!!

V prípade, že na strane týchto hlavných dodávateľov nebude ani len náznak akejsi pre štát najvýhodnejšej spolupráce, tak štátu nebude ostávať nič iné, ako len ZNÁRODNENIE!!!

Nie úplne, ale len dočasné, teda Znárodnenie na dobu určitú!

Teda minimálne na tak dlhú dobu, kým sa situácia v EÚ, vo svete neupokojí a kým nezvíťazí zdravý rozum!

A teraz zdôvodnenie!

Terajší „vládni“, tí čo dostali od nás občanov-voličov SR do rúk moc, ale nie na toto, čo dnes doslova vystrájajú, sa neustále obhajujú tým, že síce situácia na trhu s energiami je kritická, ale oni ako „vláda“, ako „štát“ nedovolia, aby bežný občan týmto trpel a teda sa napr. rozhodli, že skrze URSO zaregulujú/zastropujú ceny EE a plynu na istú úroveň, ale, má to z ich strany akési „ALE“, bude si musieť každý bežný zákazník, rozumej občan-volič SR, túto komoditu zazmluvniť minimálne na štyri roky!

To čo je za nezmysel?

Keď dnes Richard Sulík slávnostne vyhlasuje, že dojednal zastropovanie cien EE a plynu tak, že dnes si napr. kúpite EE za cenu 62,00 €/MWh, ale na štyri roky, tak kde je záruka, že ak sa situácia politicko-ekonomicko-spoločenská v Európe, vplyvom nových rozumných politikov upokojí a cena EE opäť klesne na úroveň niekde okolo 50 €/MWh a o rok neskôr aj nižšie, že takto zazmluvnená dnešná cena na úrovni 62,00 €/MWh (ktorá v dnešných podmienkach vyzerá naozaj, že super) nie je pre zákazníka cenou, na ktorej o rok a neskôr, viacnásobne prerobí a predajca jednoznačne opäť vyjde ako víťaz s neprimerane vysokým ziskom?!

Totiž neexistuje, aby vám v kapitalizme dal niekto niečo len tak, bez zisku, bez veľkého zisku, bez absolútne neprimerane veľkého zisku vo svoj kapitalisticko-nenásytný prospech!!!

A ďalšia podstatná vec, ktorú si dnes akosi nikto neuvedomuje resp. média o tom tiež mlčia.

 

Čiže „vláda“ skrze URSO zastropuje ceny energetických komodít na akúsi úroveň, ale len pre bežného spotrebiteľa!

To znamená, že len pred domácnosti!

A čo s firmami, výrobnými podnikmi atď.?

Tí budú nútení kupovať tieto energie za ceny, ktoré určuje západná energetická, vysoko manipulatívna burza?!

„VÝBORNE“!!!

Takže je jasné, že takéto firmy, podniky a pod. nebudú môcť zvládať tak drahé energetické nosiče a jednoducho skrachujú a bežný občan skonči na ulici!

A teda sa pýtam, začo si kúpi resp. vo svojej domácnosti zaplatí EE, plyn, ale aj vodu, teplo, aj keď bude mať cenu štátom regulovanú/garantovanú, keď stratí dovtedajší aký taký príjem???

A ďalšia nie nepodstatná poznámka.

Uvedomuje si niekto, čo je to šatom realizovaná regulácia cien, v tomto prípade energií?

Nuž nič iné, ako praobyčajná štátna dotácia!

A čo je štátna dotácia?

Nuž nič iné, ako praobyčajný dlh do budúcnosti, ktorý budú musieť zaplatiť naše deti a ich ďalšie pokolenia!!!

Takže občan-volič SR, nedaj sa opiť takýmito lacnými rečičkami a opatreniami!

Je potrebné, aby táto „vládna“ skupinka na čele s pani v „prezidentskom“ paláci, politicky skončili podľa možnosti ihneď!!!

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.