Založ si blog

Slováci, ani toto vás nepreberie z letargie? !

Otázka v nadpise môjho názorového článku nie je len na mieste, ale je aj veľmi vážna!

Je potrebné si všimnúť, že posledný výstrelok Bruselu, pravdepodobne za výdatnej pomoci niekoho zo Slovenska (žeby niekto z okolia „vlády“ SR?) nenecháva na pokoji a v letargii voči takýmto nebezpečným praktikám EÚ byrokratov v Bruseli, ani taký pro bruselský ladený Denník N, ktorý na poslednú bruselskú nehoráznosť zareagoval na jeho pomery tiež dosť podráždene. Ktohovie prečo? Nuž možno to z môjho názorového článku vyplynie aj vo vzťahu k tomuto, inač vždy „pravdu“ píšucemu médiu…

Ale pekne po poriadku.

Čo ti Slovač hovorí meno Jozef Chovanec?

Iste, človeka ihneď napadne istý Jozef Chovanec, náš bývalý futbalista…

Ale potom som sa dozvedel o inom Jozefovi Chovancovi, o ktorom, priznávam, že do určitého okamihu som o tomto Jozefovi nevedel absolútne nič!

Nič až dovtedy, kedy sa prevalila hrôzostrašná vec, že tento muž, manžel, otec (milovaný otecko svojou dcérenkou…), syn…, zomrel po brutálnom zákroku letiskovou políciou na belgickom letisku v Charleroi (Brusel-Juh!). – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/560575-bol-slovak-na-belgickom-letisku-obetou-policajneho-nasilia-vysetrovanie-pokracuje/

 

Nie, nebudem tu tento prípad rozoberať dopodrobna (akosi sa na neho zabudlo!) lebo dnes pravdepodobne niet na Slovensku dospelého človeka, ktorý by o tomto nevedel a stále je z toho zhrozený, hlavne z toho, ako to všetko, zo strany Belgicka (Bruselu?) bolo tutlané, ututlávané, zľahčované, prekrúcané…presne tak, ako to Brusel (byrokrati v Bruseli – EÚ) bravúrne ovláda!

Žiaľ, ani táto tragédia z prvkami fašizmu, veď viď TU – https://www.noviny.sk/krimi/667819-jozef-chovanec-nezomrel-na-nasledky-klacania-na-jeho-krku-smrt-mu-sposobili-udery-hlavou-do-steny

,Slovákov vo vzťahu k praktikám Bruselu neprebudila lebo bolo povedané, že toto je „len“ akýsi jeden prípad, vraj prípad výnimočný, ojedinelý!

Naozaj, „len“ jeden?

O koľkých nevieme…?

Nuž dnes tu máme druhý!

Síce nie až tak na prvý pohľad brutálny, ale o nič menej závažný vo vzťahu, teraz už k všetkým občanom SR a to ani nemusia vycestovať do Bruselu na ich „južanské“ letisko v Charleroi.

Ale taktiež, pekne po poriadku.

Slovač, čo ti hovorí meno Jozef Hambálek?

Pravdepodobne do včerajšieho dňa, presne to čo mne, teda absolútne nič!

Ak by sa ma niekto predvčerom opýtal, vieš kto je Jozef Hambálek?

Tak by som asi zareagoval takto – „Hambálek, Hambálek, hmm, kto to je? Žeby nejaký čecháček? Je to také český znejúce meno. Ale nie, nič mi to nehovorí, nepoznám!“

Ale Brusel mi otvoril oči!

Brusel mi ho včera predstavil!

Áno, opäť ten „spravodlivý“, „najspravodlivejší“ Brusel a jeho EÚ byrokracia!

Ktohovie, možno aj za pomoci slovenských štátnych orgánov?!

Zaujímavé, že tento prípad slovenského občana pobúril aj také pro USA a pro bruselské médium, akým Denník N, pre mňa osobne určite, je!

Denník N o tomto píše v článku pod názvom – „Bez varovania a šance niečo vysvetliť. EÚ zmrazila majetok podnikateľa Hambálka, ktorý pomáhal Putinovým vlkom“ – https://dennikn.sk/2965429/bez-varovania-a-sance-nieco-vysvetlit-eu-zmrazila-majetok-podnikatela-hambalka-ktory-pomahal-putinovym-vlkom/

 

A Pravda.sk napr. takto – „Nočný vlk Hambálek: Sankcie mi zobrali všetko“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/635281-nocny-vlk-hambalek-sankcie-mi-zobrali-vsetko/

 

Je toto normálne?

NIE, NIE JE!!!

Takže občan Slovenskej republiky, občan EÚ sa stretol s akýmisi „Nočnými vlkmi“ z Ruskej federácie, nič neurobili, nikomu neublížili, „len“ položili kytice vďaky na hroby padlých sovietskych vojakov, bojujúcich počas II. sv. vojny v Červenej armáde proti nemeckému nacistickému tyranovi/okupantovi, aj na území SR, a už je to pro putinovský akt, už je to pre akýchsi proti rusky zakomplexovaných úradníkov v Bruseli (aj na Slovensku?) znak toho, že sú to Putinovi ľudia, Putinovi agenti a sú zodpovední za všetko, čo sa dnes deje na východ od nás!!!

Toto budeme tolerovať?

To čo je?

Akosi môže niekto v centrále byrokratov v Bruseli zmyslieť a ukázať prstom na bežného občana suverénneho štátu EÚ, že je to pro kremeľský agent a siahne sa mu na absolútne všetko!!!

To čo je?

Nie, nebudem tu dopodrobna rozoberať, čo vyviedli nášmu občanovi Jozefovi Hambálkovi títo ego byrokrati z Bruselu (aj zo Slovenska?), kto chce, tak si to môže prečítať minimálne v tých dvoch článkoch, ktoré uvádzam vyššie.

Pre mňa osobne z toho vyplýva niečo ešte závažnejšie!

Totiž je známe, že na Slovensku je momentálne taká nálada medzi občanmi-voličmi, že pravdepodobne až 90% z nich si nepraje túto „vládu“, o ktorej sa je možné s čistým svedomím vyjadriť, čo sa týka minimálne zahraničnej politiky, že je to „vláda“ SR výhradne pro Americká (USA), pro Bruselská a celkom iste proti ruská!!!

To isté platí aj o Čaputovej, aj keď jej, jej naklonené neoliberálne média, udávajú nižšiu mieru nedôveryhodnosti medzi občanmi-voličmi SR.

Môj názor je taký, že Čaputovej rovnako nedôveruje a už ju za „prezidentku“ SR nechce viac ako 60% oprávnených občanov-voličov, aj z tých, ktorí ju v roku 2019 volili!!! Pre zostávajúcich 40% oprávnených voličov je absolútne nezaujímavá! (môj osobný názor!)

Takže z vyššie mnou uvedeného mi vychádza, že hrozí, že Brusel si to môže vysvetliť aj tak, že absolútna väčšina dospelých občanov SR je pro ruská lebo nechcú proti ruskú vládu a proti ruskú „prezidentku“!

Tak čo urobí byrokrat v Bruseli a možno mu k tomu dopomôže niekto agilný zo Slovenska?

Nuž presne to isté, čo vykonali voči istému Jozefovi Hambálkovi, občanovi suverénnej SR, a Brusel povie, že väčšina národa slovenského, väčšina ľudí na Slovensku, sú súci dostať sa na proti ruský sankčný zoznam týchto EÚ byrokratov a naložia s nami presne tak, ako s vyššie menovaným Jozefom Hambálkom!

Že je to fikcia?

Naozaj?

Aj Jozef Hambálek je fikcia?!

Nuž tu mi neostáva nič iné, len citovať z vyššie uvedeného článku na Pravda.sk, naše (naozaj ešte naše?) ministerstvo spravodlivosti, ktoré k prípadu Jozef Hambálek – člena sankčného proti ruského EÚ zoznamu, ktoré takto sucho uvádza, bez štipky štátnej emócie vo vzťahu k svojmu občanovi, že nemohli vykonať nič na obranu občana nášho suverénneho štátu, SR, toto – „Pretože je nariadenie priamo uplatniteľné v Slovenskej republike, vzniká jej povinnosť bezodkladne jeho majetok zmraziť, nesprístupniť ani neposkytnúť v jeho prospech. Uvedené sa vzťahuje na majetok, ktorý Jozefovi Hambálkovi patrí, ktorý je v jeho držbe, alebo ktorý je pod jeho či už priamou, alebo nepriamou kontrolou (vplyvom),“ priblížil hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla. Nie je to však také jednoduché.“

 

A voči akému nariadeniu EÚ nemohlo naše ministerstvo spravodlivosti nič robiť?

Nuž v článku je toto nariadenie opísané takto – „Ministerstvo spravodlivosti poznamenáva, že „vykonávajúce nariadenie“ Rady EÚ postihujúce konanie narúšajúce alebo ohrozujúce územnú celistvosť, zvrchovanosť a nezávislosť Ukrajiny sa vzťahuje aj na majetok sankcionovaných osôb.“

A konkrétnejšie takto – „Európska únia v odôvodnení zaradenia Hambálka na svoj sankčný zoznam argumentuje jeho možným napojením na ruského prezidenta Vladimira Putina, ako aj aktivitami spojenými s motorkárskym klubom Noční vlci.

Jeho prebiehajúce aktivity zahŕňajúce údajne výcvik členov Nočných vlkov na aktívny boj na Ukrajine prebiehajúci na jeho majetku, ako aj aktívnu podporu pro ruskej propagandy v Európe, sa môžu považovať za bezpečnostnú hrozbu pre Ukrajinu a EÚ. Jozef Hambálek ako fyzická osoba materiálne alebo finančne podporuje konanie, ktoré narúša alebo ohrozuje územnú celistvosť, suverenitu a nezávislosť Ukrajiny,“ uvádza sa v Úradnom vestníku EÚ vydanom 21. júla.“

Niečo neskutočné!

Tak byrokrati v Bruseli si vydajú akékoľvek nariadenie a my tu doma máme zviazané ruky!

Nuž neostáva nám nič iné, ako si ich rozviazať a to tak, že nová NR SR, ktorá vzíde z najbližších PV, okamžite ústavným zákonom zruší a navždy z našej Ústavy SR vymaže toto – Čl. 7, ods. (2) – „Slovenská republika môže medzinárodnou zmluvou, ktorá bola ratifikovaná a vyhlásená spôsobom ustanoveným zákonom, alebo na základe takej zmluvy preniesť výkon časti svojich práv na Európske spoločenstvá a Európsku úniu. Právne záväzné akty Európskych spoločenstiev a Európskej únie majú prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky. Prevzatie právne záväzných aktov, ktoré vyžadujú implementáciu, sa vykoná zákonom alebo nariadením vlády podľa čl. 120 ods. 2.“ (!!!)

Pretože tento ods.(2), čl. 7, našej Ústavy, nás nezbavuje len časti našej suverenity, ale podľa môjho názoru nás zbavuje suverenity, ako takej, napr. aj suverenity vo vzťahu k vlastnému občanovi, čo sa týka „potrestania“ občana SR Jozefa Hambálka za to, že s Putinom mal zosnovať a aj dokonať (takto to tvrdí zdôvodnenie Úradného vestníka EU z 21. júla 2022!), práve prebiehajúci akt vojenskej agresie na východe Ukrajiny!!!

A to prosím pekne bez dôkazov, bez vyšetrovania, bez súdneho rozhodnutia, suverénnych, samostatných, autonómnych slovenských súdov!!!

 

Záver:

 

Ľud slovenský, národ slovenský, pýtam sa ťa/vás, dokedy budeme/budete letargický napr. aj k tomuto?

Dokedy to vydržíme resp. dokedy budeme trpieť toto naše čoraz väčšie ponižovanie, doslova občiansko-spoločensko-ekonomicko-politické zotročovanie zo strany euro byrokratov v Bruseli a ich spojencov/mecenášov spoza Atlantiku?

Dovtedy, kým sa to priamo nedotkne niekoho z nás napr. „len“ za to, že nie všetkému o Rusku a jeho vojenskej prítomnosti na východe Ukrajiny uveríme, čomu euro byrokrati v Bruseli chcú, aby sme uverili???

Bezmyšlienkovite uverili?

 

 

 

 

 

 

Peter Pellegrini by mal urobiť to isté, čo Andrej Danko!

18.03.2024

Peter Pellegrini by mal urobiť presne to, čo urobil Andrej Danko a vzdať sa svojej prezidentskej kandidatúry v prospech Štefana Harabina! A teraz podrobnejšie, že prečo. To, že Korčok je absolútne nevoliteľný pre všetkých rozumne zmýšľajúcich Slovákov, je viac ako isté! Totiž Korčok vždy slúžil a počúval, ako sa sám vyjadril, len a výhradne práve [...]

Výstraha – Slováci, tu sú dôsledky dlhoročnej čaputovskej nenávisti!

17.03.2024

Slováci majme sa na pozore a hlavne všetky zložky OČTK by mali mať pohotovosť najvyššieho stupňa! Ja to jednoducho vidím takto: – nikto nezasial do slovenskej spoločnosti toľko semien všakovakej nenávisti, ako práve Čaputová! Zasiala ich ihneď od okamihu, kedy sa prvýkrát pred médiami „vyznala“ k tomu, že prečo sa rozhodla kandidovať na Prezidenta SR v roku [...]

Keby toto povedal Harabin čo Korčok, tak je mediálne ukrižovaný!

16.03.2024

Tento článok nie je primárne o Harabinovi, avšak je potrebné to povedať nahlas! Ak by Harabin povedal o médiach to, čo si dovolil povedať Korčok, tak Hrabin by bol týmito zapredaneckými médiami doslova a do písmena, mediálne „zaživa“ ukrižovaný! A o čo ide, Nuž „LEN“ o takúto maličkosť! Pekne po poriadku! Keď už aj redaktor Denníka N, ktorý robil [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.