Založ si blog

Kedy Čaputová konečne zakričí – „Nerobte taký krik“!

Téma je síce vážna, ale ja začnem tak trochu voľnejšie.

K napísaniu tohto môjho dnešného názorového článku ma priviedla spomienka na veľmi úspešný československý muzikál z dôb „hlbokej totality“ pod názvom „Neberte nám princeznú“ (1981)

Len tak na okraj, čo keby dnešní mladí kapitalistickí filmári natočili aspoň z polovice takto úspešný rýdzo slovenský muzikálový „brak“ a to  výhradne z našimi spevákmi…

Mimochodom tento muzikál bol jasným zrkadlom aj vtedajšej socialistickej spoločnosti, ako to v mnohých oblastiach jeho života vyzerá/(ne)funguje a nebol cenzurovaný, ba priam opak bol pravdou!

Ale toto dnes mladá kapitalistická spoločnosť, naša „svetlá“ kapitalistická mládež nepochopí lebo nikto jej to nechce vysvetliť, minimálne je to zakázané tým, čo ten skutočný socializmus, minimálne na jeho sklonku, už ako dospelí zažili!

Ale o tom isto iste inokedy!

Nuž na tento muzikál som si spomenul práve v tieto turbulentné dni, kedy sa „naša vláda“ rozpadá (ona sa rozpadá už od jej vzniku!) a ako na toto všetko reaguje Čaputová, ktorá jej dookola stále a opäť dáva druhé šance – 1.apríl 2021, potom zmarenie prvého referenda o konci tejto „vlády“, teraz pokus o zmarenie druhého referenda o konci tejto „vlády“ a takto dookola, kým to občan-volič SR dovolí resp. kým ho to už takýmto spôsobom prestane baviť!!!

Takže k veci.

Začnem citáciou textu jednej piesne z uvedeného muzikálu a dovolím si ho takmer celý (odstránim len opakovačky) celý lebo ja to považujem za nutné, pre kompletné pochopenie toho, o čo mi v tomto mojom názorovom článku ide, načo chcem jasne poukázať, takže – „Rozhádzal mi to Samo.

Ja nie, to Dominik.

Spravilo sa to samo.

Nerobte taký krik!

A ja to poviem tete!

A ja to poviem tiež!

Žalobaby ste, viete?!

Počkaj, veď dostaneš!

Rozhádzal mi to Peter.

Ja nie, to iste drak.

A ja to poviem tete.

Mám vankúš naopak.

Tak už aj mi ho urob

tak, ako som ho mal!

Rozhádzal mi to Ďuro,

aj perinu mi vzal!

Ja nie, to iste Samo.

Ja nie, to Dominik.

Rozhádzal mi to Samo.

Ja nie, to Dominik…

Nerobte taký krik!

Spravilo sa to samo!“

Tu je to aj s videom –  https://www.karaoketexty.sk/texty-piesni/soundtrack-neberte-nam-princeznu/spravilo-sa-to-samo-279155

 

No a presne takto mi to pripadá dnes vo „vláde“ SR, v celej jej „súdržnej“, „vládnej“ koalícií a tá teta v texte, tak to je dnes „teta z prezidentského“ paláca – Čaputová.

Tí z vás, ktorí si neviete resp. nemôžete prehrať predmetné video, tak pre vás len krátko – na videu sú deti v detskom domove, navzájom si rozhadzujú svoje periny/vankúše, navzájom sa obviňujú, kto komu to rozhádzal ako prvý a do toho vstupuje teta z tohto detského domova (teda ich „mama“) a vyzve ich, aby nerobili taký krik…!

 

Nuž a presne toto sa dnes koná/deje v našej „vláde“, „vládnej“ koalícií a „teta“ z prezidentského paláca resp. „teta“ v prezidentskom paláci mlčí!

Nie a nie, aby im z okna „svojho“ paláca zakričala – „Nerobte takí krik“ a aby im jasne nenakázala, aby si „poupratovali“ lebo ak nie, tak začne „upratovať“ ona , napr. tým, že konečne dá občanom-voličom do rúk referendum o ukončení tejto „vládnej“ agónie!

Myslím, že stačilo lebo kto chcel tak pochopil, kto nepochopil lebo nechcel resp. nevie pochopiť, tak tu bude potrebné ešte málinko popracovať, vysvetľovať, kým pochopia…

Záver:

Do vyššie citovaného textu piesne pod názvom „Spravilo sa to samo“, z muzikálu „Neberte nám princeznú“ si občan-volič dosať krstné mená dnešných našich „vládnych“ – Igor, Eduard, Richard, Jaroslav… a za tetu si dosaď Čaputovú…

No čo, nie je to takmer identické?!

Nevyhovárajú sa aj oni jeden na druhého?

A neskonči to nakoniec tak, že všetci zainteresovaní aj s Čaputovou,  prehlásia, že – „Spravilo sa to samo“???!!!

 

Ale má to „malý“ háčik!

Zatiaľ čo tento muzikál bol len akousi rozprávkou, i keď zo skutočného života, tak dnes na našej politickej scéne hovoriť o akejsi rozprávke nie je ani z ďaleka na mieste!!!

Totiž táto dnešná slovenská (ale aj EU!) „rozprávka“ nás všetkých vyjde veľmi draho a ak nič nevykonáme, takto môže byť pre nás všetkých, aj tragédia…!!!

 

PS:

Možno je tento môj článok tak trochu ladený komicky.

Ale to čo sa tu dnes deje, na Slovensku, v EÚ…, tak to je hotová katastrofa- tragikomédia, ktorá môže mať pre nás všetkých, veľmi tragický koniec…!!!

 

 

 

 

Peter Pellegrini by mal urobiť to isté, čo Andrej Danko!

18.03.2024

Peter Pellegrini by mal urobiť presne to, čo urobil Andrej Danko a vzdať sa svojej prezidentskej kandidatúry v prospech Štefana Harabina! A teraz podrobnejšie, že prečo. To, že Korčok je absolútne nevoliteľný pre všetkých rozumne zmýšľajúcich Slovákov, je viac ako isté! Totiž Korčok vždy slúžil a počúval, ako sa sám vyjadril, len a výhradne práve [...]

Výstraha – Slováci, tu sú dôsledky dlhoročnej čaputovskej nenávisti!

17.03.2024

Slováci majme sa na pozore a hlavne všetky zložky OČTK by mali mať pohotovosť najvyššieho stupňa! Ja to jednoducho vidím takto: – nikto nezasial do slovenskej spoločnosti toľko semien všakovakej nenávisti, ako práve Čaputová! Zasiala ich ihneď od okamihu, kedy sa prvýkrát pred médiami „vyznala“ k tomu, že prečo sa rozhodla kandidovať na Prezidenta SR v roku [...]

Keby toto povedal Harabin čo Korčok, tak je mediálne ukrižovaný!

16.03.2024

Tento článok nie je primárne o Harabinovi, avšak je potrebné to povedať nahlas! Ak by Harabin povedal o médiach to, čo si dovolil povedať Korčok, tak Hrabin by bol týmito zapredaneckými médiami doslova a do písmena, mediálne „zaživa“ ukrižovaný! A o čo ide, Nuž „LEN“ o takúto maličkosť! Pekne po poriadku! Keď už aj redaktor Denníka N, ktorý robil [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.